Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Rossz példány minden terméknél, márkánál elôfordul. Nekem volt mindkettô. Samut én sem vennék, csak a magasabb kategóriából, a közép és alsó szegmensben sok a selejt. Sony-m van 5 éve és semmi baja, nem túlárazott. Ami a menü tetszési indexét illeti, az szubjektív. Nem a menü részletessége a fontos, hanem milyen képet produkál, lehet bonyolult menüje, ha úgy sem sikerül rendesen beállítani. Samut nehéz jól beállítani, túlvezérelt egy-két szín. A táv meg hasonló, van amelyik jó és van amelyik kevésbé, minden gyártó próbál újítani, van amikor sikerül és van amikor nem.
Én nem akarok meggyőzni senkit, csak elmondtam a véleményem, ami úgy érzem, nem légből kapott. Elég sok tesztet olvastam el, sok készüléket néztem meg (kívülről és belülről is), illetve próbáltam ki, míg kikötöttem a mostani készülékparkomnál (ráadásul van egy kis "előéletem" is, ugyanis a közelmúltig - mintegy 15 évig - tévék javításából is éltem, így volt lehetőségem rálátni a "nagy márkák" hanyatlására, és a "kistigrisek" hatalmas fejlődésére).
Mindenkinek szíve joga, hogy mire költi a pénzét, nekem csak az szokott "fájni", amikor nem veszi valaki a fáradságot arra, hogy kicsit utána járjon a dolgoknak (Internet, kérdezősködés stb.), így a - gondolom - nehezen megszerzett pénzéért a lehető legjobb tévét vegye meg.
A nagyáruházakban kirakott tévék legtöbbje nincs rendesen beállítva (ráadásul a körülmények is olyanok, amilyenek), így érdemes a laikus vásárlónak egy hozzáértőt elvinnie magával, aki a kiszemelt 3-4 készüléket a lehető legjobban beállítja (és itt most nem színtér-kalibrációra gondolok, sokszor egy közel helyes kontraszt-fényerő-telítettség-színtónus beállítás is csodákat művel), és úgy hasonlítják össze őket. De ugyanúgy nem árt, ha a használó megfogdossa a távvezérlőket, megnézi a menüket, és ez alapján is mérlegel, hogy melyiket érzi magához illőnek, illetve szimpatikusnak. Nem baj, ha egy tartós fogyasztási cikkről még a boltban kiderül, hogy nehézségekbe ütközhet a vele való "együttlét"...
Ha valaki legalább törekszik a fentieket betartani, már sokkal kisebb lesz az esélye annak, hogy mellé nyúl, illetve a lelkiismerete is megnyugszik, hogy ő mindent megtett a sikerért!
Innentől kezdve meg már csak rajta múlik, hogy milyen képvilág tetszik meg neki, mennyire zavarják az olcsóbb készülékek minőség-, illetve szolgáltatásbeli hiányosságai. Ha az ember egy kis szakértői rávezetéssel megtalálja a neki tetsző formájú, képvilágú stb., ráadásul a büdzsébe is beleférő (és egy kis szerencsével ritkán elromló) készüléket, akkor boldog lesz.
Itt is érvényes az a - sokak által helyesen a hifiben is vallott dolog adaptálásával keletkezett - nézet, hogy "filmet nézek, nem készüléket", vagyis ha a filmnézés közben a készülék "hibái" egy cseppet sem (vagy legalább is nem nagyon...) vonják el a figyelmedet, illetve nem zavarnak, akkor azzal a tévével meg leszel elégedve.
És az innentől mindegy, hogy a kiválasztott tévé gyártója a Samu, a Pana, a Sony, vagy akárki!
Mindenki magának hülye...
Lcd, Led, Oled TV-k
Na és mi a helyzet a Sharpokkal és az LG-kkel?
Vagy mindenkinek Samu-ja van meg Panája?
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
Lcd, Led, Oled TV-k
Közös fejlesztés, mivel a "panelgyár" sony-samu corp.
Sajnos nem gyôztél meg, iszonyatosan sok a selejt a samuknál, de ez nem azt jelenti, hogy más gyártónál nincs. Nemrég tapasztaltam a samu csúcsmodell tápzaját, teljesen lelombozott mivel az az egyik legszebb samu. Nembeszélve a palzmáikról amik ghostolnak, elég rendesen.
…javítottam már olyan sony lcd tv -t amiben samsung display volt!
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát, nem tudom... Nekem volt Sony-m (KDL-40W5500), munkatársamnak pedig egy KDL-46W4500. Az enyém fél év után pusztult meg először (megállt a táp), majd másfél évesen néha bekapcsoláskor egy nagy maszat volt a kép kétharmada (csak homályos, színes foltok voltak rajta, ami pár ki/bekapcsolásra elmúlt). Ugyanez a barátom tévéjén egy évesen jelentkezett...
Azóta csak Samsung tévéim voltak (most is van egy 50"-os plazma, egy 32"-os és egy 19"-os LCD, illetve egy 26"-os LED LCD), és eddig semmi bajom nem volt velük. Nem mondom, hogy rossz tévék a Sony-k, de:
1. A Samsungok és a Sony-k menürendszere, kezelhetősége, beállíthatósága ég és föld (nem a Sony javára)!
2. Ha megnézel egymás mellett egy-egy jól beállított, azonos árkategóriájú Samsung, illetve Sony tévét, és tudod, hogy mit kell figyelned, akkor meglátod, hogy a Sony egy kissé túl van árazva (és akkor még úrinő voltam...).
3. Ugyanúgy nézd meg a két készülék távvezérlőjét. Az ergonómiai különbségekeken túl pl. agyrém, hogy a drágább Sony tévéken ugyan megvilágított a gombok sziluettje, de csak az, így nem látod, hogy milyen gombot nyomsz meg!
4. Azt is érdemes megszámolni, hogy hány helyen javítanak Samsungot, és hány helyen Sony-t. És ez nem azért van, mert fajlagosan több Samsung pusztul el...
5. Azt tudod, ugye, hogy a két említett gyártó közül ki fejleszt, illetve gyárt igazából kijelző paneleket, ráadásul sok más neves gyártónak is!
Ez meg az én véleményem (kicsit pontosabban kifejtve, mint ahogy Te tetted)!
a crt-ik is nagyon túl voltak árazva
anno nézegettem őket eleget a boltban, és a samu 150ezres 100hz-es tv-jének a képe agyonvissza verte a 300ezres sony-ét tv-adásból, igaz, a samu hangja kicsit dobozos volt, de tv-t főleg képe miatt veszünk
garnacia: 2+1 év samu az 1(most 2) évvel szemben, megyénként 2-3 szervízzel, sonynak sokáig pl nem is volt szervíze zala megyében, ide kanizsához legközelebb győrben volt hivatalos szervíz
manapság már elérhető áron vannak jó sony tv-k, de ha megnézi bárki az üzletekben kirakott cuccokat, zongorázni lehet a különbségeket, nem is annyira a képben, hanem a dizájnban, a szolgáltatásokban
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem a LED-es Samuk jobbak, de 40 Zollosban 170-ből nem tudom, kijön-e valamelyik Mo-on. Pl. ez:
http://www.samsung.de/de/Privatkunden/T ... etail.aspx
40c5000 179ezer az euronicsban kp-re, ha beválalja az aura kártyás cash back vásárlást, akkor 17.900 pénzzel olcsóbban megvan a tv, a kártyának egyszeri éves díja 3.500 pénz, gyakorlatilag 165ezerből megvan a tv, csak legyen visszafizetve köv. hó 7-ig a teljes összeg, úgy nincs rajta semmi plusszköltség
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha az 5 éves sony-t hasonlítod egy 5 éves samsunghoz akkor igazad van, de mára fordult a kocka szerintem is, nem kicsit, a samsung az utóbbi időben iszonyatosan sokat fejleszt minden téren (nézzétek meg az okos telókat, a nokia sehol sincs), ha ma kéne választani lcd-t biztos, hogy samsungot választanék... csak mellékesen: javítottam már olyan sony lcd tv -t amiben samsung display volt!
Lcd, Led, Oled TV-k
Rossz példány minden terméknél, márkánál elôfordul. Nekem volt mindkettô. Samut én sem vennék, csak a magasabb kategóriából, a közép és alsó szegmensben sok a selejt. Sony-m van 5 éve és semmi baja, nem túlárazott. Ami a menü tetszési indexét illeti, az szubjektív. Nem a menü részletessége a fontos, hanem milyen képet produkál, lehet bonyolult menüje, ha úgy sem sikerül rendesen beállítani. Samut nehéz jól beállítani, túlvezérelt egy-két szín. A táv meg hasonló, van amelyik jó és van amelyik kevésbé, minden gyártó próbál újítani, van amikor sikerül és van amikor nem.
Hát, nem tudom...
Lcd, Led, Oled TV-k
SAMSUNG ha ingyen adnák, akkor sem kellene
Hát, nem tudom... Nekem volt Sony-m (KDL-40W5500), munkatársamnak pedig egy KDL-46W4500. Az enyém fél év után pusztult meg először (megállt a táp), majd másfél évesen néha bekapcsoláskor egy nagy maszat volt a kép kétharmada (csak homályos, színes foltok voltak rajta, ami pár ki/bekapcsolásra elmúlt). Ugyanez a barátom tévéjén egy évesen jelentkezett...
Azóta csak Samsung tévéim voltak (most is van egy 50"-os plazma, egy 32"-os és egy 19"-os LCD, illetve egy 26"-os LED LCD), és eddig semmi bajom nem volt velük. Nem mondom, hogy rossz tévék a Sony-k, de:
1. A Samsungok és a Sony-k menürendszere, kezelhetősége, beállíthatósága ég és föld (nem a Sony javára)!
2. Ha megnézel egymás mellett egy-egy jól beállított, azonos árkategóriájú Samsung, illetve Sony tévét, és tudod, hogy mit kell figyelned, akkor meglátod, hogy a Sony egy kissé túl van árazva (és akkor még úrinő voltam...).
3. Ugyanúgy nézd meg a két készülék távvezérlőjét. Az ergonómiai különbségekeken túl pl. agyrém, hogy a drágább Sony tévéken ugyan megvilágított a gombok sziluettje, de csak az, így nem látod, hogy milyen gombot nyomsz meg!
4. Azt is érdemes megszámolni, hogy hány helyen javítanak Samsungot, és hány helyen Sony-t. És ez nem azért van, mert fajlagosan több Samsung pusztul el...
5. Azt tudod, ugye, hogy a két említett gyártó közül ki fejleszt, illetve gyárt igazából kijelző paneleket, ráadásul sok más neves gyártónak is!
Ez meg az én véleményem (kicsit pontosabban kifejtve, mint ahogy Te tetted)!
Mindenki magának hülye...
Lcd, Led, Oled TV-k
SAMSUNG ha ingyen adnák, akkor sem kellene
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha neked bejön az említett típusok képe akkor vedd meg azokat / azt, sem le, sem rábeszélni nem akarlak semmire, nekem ezen tv-k képe egy C-s samsungal összehasonlítva határozottan nem tetszik... mondtam, hogy nem lesz építőjellegű a hsz
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KDL-32EX402 jó készülék bírja a nyúzótesztet tesóméknál napi 12 órát megy eddig nem sikerült kifektetni,pedig rendesen hajtva van pc-n is.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia,
láttam a kérdésed korábban is de mivel a 3 konkrét típus közül egyiket sem ajánlanám, nem hiszem, hogy építő jellegű lesz a hozzászólásom,a Samsungot ajánlom figyelmedbe.
Mi a baj azzal a három típussal?
Talán hang van kép nincs?
A sonyt és a sharpot sikerült megcsekkolni,semmi kivetnivalót nem találtam a képminőségben.
Különben is,csak dvd-re használnám,a blu-réj hidegen hagy.
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
Lcd, Led, Oled TV-k
Srácok,ne tolongjatok annyira a válaszadással........
Szia,
láttam a kérdésed korábban is de mivel a 3 konkrét típus közül egyiket sem ajánlanám, nem hiszem, hogy építő jellegű lesz a hozzászólásom,a Samsungot ajánlom figyelmedbe.
Lcd, Led, Oled TV-k
Srácok,ne tolongjatok annyira a válaszadással........
Daniel Nathan Leone
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok!
Ebben tudtok segíteni?
Egy Integrated Mirage IGP-ről szeretnék egy HD-Ready Tv-re 1366*768-as felbontást varázsolni, de a chip nem támogatja. Mit lehet ilyenkor tenni?
Kapcsolódás D-Sub-on keresztül
satee76
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!Lcd tv vásárlás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni.Három jelöltem van:
Sony KDL-32EX402
Panasonic TX-L32U2E
Sharp LC-32FB500
Ti melyiket ajánlanátok?
Mindhárom típus kicsivel százezer felett van,eltérés közöttük két-háromezer ft.
Mindhárom Full-Hd-s.
Daniel Nathan Leone
Lcd, Led, Oled TV-k
Az én Philips tv-men, távirányítóval lehet állítani a két külömböző hangerőt.
Üdv!
Ezek szerint működik párhuzamosan a kettő. Nagyszerű
Köszönöm az infót!
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv!
van-e olyan Lcd tv, amelynek a fejhallgató kimenete menüből aktivizálható anélkül, hogy a madzagot kellene ki-be húzkodni?
Az én Philips tv-men, távirányítóval lehet állítani a két külömböző hangerőt.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Az ősöknek szeretnénk venni Tv-t, mert megunták, hogy mi szép, nagy TV-n nézzük a műsorokat, náluk meg még mindig a régi videoton CRT dübörög.
Szóval a lényeg az, hogy nincsenek túl nagy igények.
Méret: 42", vagy 46" (a szemük se a régi)
Felbontás: lehet akár HD-Ready is
Extra: jó ha van támogatott médialejátszás, de nem feltétlen
Kivitel: lehet sima LCD, vagy akár plazma is, csak TV nézésre lesz használva.
Évjárat: nem kell hogy új, vagy 2010-es típus legyen
Márka: mindegy
Ár: max 150.000 forint.
Tudnátok ebbe a kategóriába ajánlani típusokat.
Eddig a Samsung PS-42C430-as plazma jött szóba.
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv!
Szeretném megérdeklődni, hogy manapság van-e olyan Lcd tv, amelynek a fejhallgató kimenete menüből aktivizálható anélkül, hogy a madzagot kellene ki-be húzkodni?
Amiatt kérdezem, mert szüleim éjszaka fejhallgatóval nézik a tévét (aki éppen ébren van:-)), nappal meg a tv hangszóróit használják, de elég macerás mindig felkelni az ágyból e miatt.
Jó volna úgy, hogy mindig be van dugva, de lehessen kapcsolni.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekünk ilyen van, szerintem nagyon jó. 1 hónapja vettük, 5 év garival.
LG Electronics 42LE4500
Köszi, ezt is megfogom nézni
Off
Olvastam Te vetted meg az Olive-t Mire észrevettem és felhívtam, már nem volt meg Hogy tetszik?
On
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekünk ilyen van, szerintem nagyon jó. 1 hónapja vettük, 5 év garival.
LG Electronics 42LE4500
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt van ni:
http://www.argep.hu/product_1318950.html
Bár több, mint 170.
De ez sem roszz:
http://www.argep.hu/product_1222246.html
Köszönöm dörmögi Ennyit nem szeretnék most áldozni rá, mert a hifimet is szeretném magasabb szintre emelni
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm. Sajnos szerintem ilyen nincs M.o.-n, csak ilyenek vannak...
Itt van ni:
http://www.argep.hu/product_1318950.html
Bár több, mint 170.
De ez sem roszz:
http://www.argep.hu/product_1222246.html
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem a LED-es Samuk jobbak, de 40 Zollosban 170-ből nem tudom, kijön-e valamelyik Mo-on. Pl. ez:
http://www.samsung.de/de/Privatkunden/T ... etail.aspx
Köszönöm. Sajnos szerintem ilyen nincs M.o.-n, csak ilyenek vannak...
/Michael Jackson/