Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6553

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Persze az sem elhanyagolható hogy a DVD ugye kép és hang ez meg csak hang lenne. De annyira nem értek hozzá. Meg ugye a DTS az ami vonz (nem 5.1 -es rendszerben, hanem sztereoban, mivel nincs is 5.1 -es rendszerem és nagyon nem is érdekel)

Akkor még mindig nem értem,hogy miért nem veszel egy külső dac-ot inkább,ami egy ügyes választással stereora sokkal jobb lehet hangban.Na mindegy, ez a te dolgod,ha mindenáron ragaszkodsz a farigcsáláshoz...Sok sikert!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

SIP
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SIP »

Meg lehet oldani, de szerintem nem éri meg, inkább keress egy külső DAC-ot, v. hangkártyát

sziasztok! Köszi hogy máris ennyien válaszoltatok

Az hogy megérné-e? Az még ráér. Ha valami egyedi az lehet pénzfüggetlen. Inkább az érdekel, hogy mi kell hozzá.

Persze az sem elhanyagolható hogy a DVD ugye kép és hang ez meg csak hang lenne. De annyira nem értek hozzá. Meg ugye a DTS az ami vonz (nem 5.1 -es rendszerben, hanem sztereoban, mivel nincs is 5.1 -es rendszerem és nagyon nem is érdekel)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11242
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sziasztok!
Remélem elolvassa valaki!!

Probléma: A notimban lévő belső hangkártya kezd elromlani, zajosodni és vacak is, viszont van rajta SPDIF kimenet.
Van én nekem egy régi JVC DVD lejátszóm. Elméletileg meg lehet oldani, hogy a noti digitális kimenetét valahogy a dvd lejátszó meghajtójához valahova rákössük és akkor a dvd lejátszó lenne egy frankó kis DAC. Lehet meredek, de elméletileg semmi akadálya.

Láttok benne gyakorlati megvalósítási lehetőséget? Jó lenne...

Köszi!

Meg lehet oldani, de szerintem nem éri meg, inkább keress egy külső DAC-ot, v. hangkártyát

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Amiért nagyon bizergeti a fantáziám.
A noti SPDIF kimenetén kimennek a DTS, és DD5.1-es jelek is. És ebben a DVD lejátszóban ott figyel a dekóder is! És még le is keveri sztereo-ra. Értitek az elmélet VARÁZSÁT. Van sok sok koncert dvd-m dts hanggal. Egy álom lenne ha az a JVC XV-N5 lejátszón menne keresztül és nem a noti sajátján!

A varázs az rendben van, az ötlet is jó, de a dvdjátszón belül nincs spdif jelfeldolgozás, tehát át kell alakítani, ez már macerás. Mi nem vállaljuk mindenesetre

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6553

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok!

Probléma: A notimban lévő belső hangkártya kezd elromlani, zajosodni és vacak is, viszont van rajta SPDIF kimenet.
Van én nekem egy régi JVC DVD lejátszóm. Elméletileg meg lehet oldani, hogy a noti digitális kimenetét valahogy a dvd lejátszó meghajtójához valahova rákössük és akkor a dvd lejátszó lenne egy frankó kis DAC. Lehet meredek, de elméletileg semmi akadálya.

Köszi!

Ha jól értelmezem amit írsz,akkor te most egy digitális bemenetet akarsz faragni a JVC dvd játszódra?Elég érdekes kanyar lesz,de elképzelhető,hogy találsz valakit aki megdrótozza neked.Szerintem valószínűleg jobban jársz,ha veszel egy külső dac-ot,ami fogad USB-t és digit koax-ot is ,és arra kötözgetsz dolgokat.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

SIP

DAC-olás

Amiért nagyon bizergeti a fantáziám.
A noti SPDIF kimenetén kimennek a DTS, és DD5.1-es jelek is. És ebben a DVD lejátszóban ott figyel a dekóder is! És még le is keveri sztereo-ra. Értitek az elmélet VARÁZSÁT. Van sok sok koncert dvd-m dts hanggal. Egy álom lenne ha az a JVC XV-N5 lejátszón menne keresztül és nem a noti sajátján!

SIP

DAC-olás

Sziasztok!

Köszi!

rewox
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: rewox »

Ilyet hallott már valaki?
http://hifipiac.hu/index.php/aprohirdet ... 5&catid=14

Elméletileg cs8414 és tda1543-ra épült. kábelezése pirelli, és ata, Érdemes átkábelezni, meg egy jó tápkábelt venni hozzá.Azért írtam hogy elméletileg mert az úriember az azonosítót le csiszolja.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Hello Mindenki! Tapasztalatlan vagyok dac téren és most egy vibavoice pocket dac-n gondolkodom. Namost az lenne a kérdésem hogy vajon egy Denon dvd 2800 II lejátszón dobna-e valamit? Vagy nem érdemes vele foglalkozni? Sajnos meghallgatni vele nincs lehetőségem. Előre is köszönöm.

Miért ne tudnád meghallgatni? Ha nem tetszik, legfeljebb a postaköltség a bukta.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Sziasztok!

Elektron csöves DAC-ot keresek 60-100k körül.
Létezik olyan ami megbízható?

Köszi,
Ádám

Ilyet hallott már valaki?
http://hifipiac.hu/index.php/aprohirdet ... 5&catid=14
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Broland
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Broland »

Hello Mindenki! Tapasztalatlan vagyok dac téren és most egy vibavoice pocket dac-n gondolkodom. Namost az lenne a kérdésem hogy vajon egy Denon dvd 2800 II lejátszón dobna-e valamit? Vagy nem érdemes vele foglalkozni? Sajnos meghallgatni vele nincs lehetőségem. Előre is köszönöm.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2992

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: earforce »

Hallgass meg mellette egy Musical Fidelity V-Dacot, ami ugyanez az árfekvés, aztán okosabb leszel.

vagy egy hivox lupus JNR-t.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hallgass meg mellette egy Musical Fidelity V-Dacot, ami ugyanez az árfekvés, aztán okosabb leszel.

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

CA dacmagic vásárlásán gondolkozok, kinek milyen tapasztalata van ezzel a daccal, felejtsem el vagy ?

Semmi esetre sem a "felejtős" kategória.

.

akusztic
Értékelés: 22

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: akusztic »

CA dacmagic vásárlásán gondolkozok, kinek milyen tapasztalata van ezzel a daccal, felejtsem el vagy ?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék  mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Honky

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Honky »

California Audio Labs Alpha csöves DAC az én javaslatom.

Köszi.

kináz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kináz »

California Audio Labs Alpha csöves DAC az én javaslatom.

Sziasztok!

Köszi,
Ádám

sklopp
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sklopp »

Itt elég részletesen írnak róla, -nem igazán felső fokon, de azért nem rossz persze. Van, akinek tetszik az upsampling (felfelé történő mintavételi konverzió, van, akinek meg nem. Usb bemenetén nem tudja a hd audiot, de ez nem feltétlen baj, annyi jó normál (16bit,44,1kHz) cd felvétel van a világon, hogy úgysem győzzük meghallgatni mind...

Kösz az infót, de a régi, cső alakúról érdeklődőm igazából.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Musical Fidelity XDac-ról van valakinek véleménye?

Itt elég részletesen írnak róla, -nem igazán felső fokon, de azért nem rossz persze. Van, akinek tetszik az upsampling (felfelé történő mintavételi konverzió, van, akinek meg nem. Usb bemenetén nem tudja a hd audiot, de ez nem feltétlen baj, annyi jó normál (16bit,44,1kHz) cd felvétel van a világon, hogy úgysem győzzük meghallgatni mind...

sklopp
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sklopp »

Musical Fidelity XDac-ról van valakinek véleménye?

Honky

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Honky »

Sziasztok!

Köszi,
Ádám

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4210

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Igen a 3000dollár nagyon magas ár de ennyiért nem is lehet eladni.1500-2000dollár között már hozzá lehet jutni ha az ember egy kicsit türelmes.Tudom ez egy régi készülék de nem gond szeretem a régi készülékeket.Egyébként rengeteg új dac van a piacon, de ami igazán jó az számomra kifizethetetlen. Ezért nézegetek régebbi modelleket ami anno a márka zászlóshajója volt! Az USB bemenet nem igazán fontos sőt egyáltalán nem fontos a számítógépes zenehallgatás nem érdekel!!!A hagyományos cd hallgatás az én világom, szeretem a cd borítót olvasgatni, kézbe venni, beszerezni a ritka példányokat. Egyébként egy Audiomeca MephistoI mkII futóműhöz keresnék!! Egyébként Theta Gen.VA vagy Audiomeca Enkianthus X ami tetszene. Ezért kérdeztem a Forsell. De ha van valami jó tippetek........
Egyébként köszönöm az eddigi segítségeteket és tanácsaitokat.

Az elmúlt 5 évben igen sokat fejlődött a DAC-ok jitter kezelésének a technológiája. a különböző szűrési megoldások kialakítása például DSP használatával, általában azt hiszem, hogy a DAC-ok voltak az elmúlt időszak leginkább fejlődést mutató ága igazi újdonságokkal a high-end audio iparon belül. Ezért ha már használt akkor feltétlenül az elmúlt kb 5 év eszközeit nézegetném, de továbbra is az új eszközöket javaslom, 3000 USD igen sok pénz.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4210

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Szerintem aszinkron usb konvertert akartál írni...

Szerintem is . Kösz a kiigazítást.

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 61

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: wartam »

Igen a 3000dollár nagyon magas ár de ennyiért nem is lehet eladni.1500-2000dollár között már hozzá lehet jutni ha az ember egy kicsit türelmes.Tudom ez egy régi készülék de nem gond szeretem a régi készülékeket.Egyébként rengeteg új dac van a piacon, de ami igazán jó az számomra kifizethetetlen. Ezért nézegetek régebbi modelleket ami anno a márka zászlóshajója volt! Az USB bemenet nem igazán fontos sőt egyáltalán nem fontos a számítógépes zenehallgatás nem érdekel!!!A hagyományos cd hallgatás az én világom, szeretem a cd borítót olvasgatni, kézbe venni, beszerezni a ritka példányokat. Egyébként egy Audiomeca MephistoI mkII futóműhöz keresnék!! Egyébként Theta Gen.VA vagy Audiomeca Enkianthus X ami tetszene. Ezért kérdeztem a Forsell. De ha van valami jó tippetek........
Egyébként köszönöm az eddigi segítségeteket és tanácsaitokat.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

3000 USD körüli áron igen sokféle kiváló új DAC is található sok cég kínálatában. A Wavelength Audio is kiváló termékeket gyárt, Gordon Rankin a tervező zenész, szoftver fejlesztő és az egyik legtapasztaltabb D/A konverter tervező, többek között az Ayre és más cégek által is használt aszimmetrikus USB konverterek fejlesztését is ő végezte.

Szerintem aszinkron usb konvertert akartál írni...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”