Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Én is akkor vettem meg Ákos tápkábeleit amikor Heed láncom volt bizton állíthatom, hogy fogsz tapasztalni változást.
Szia, tápkábelem már van tőle, interconnect meg hangfalkábelen gondolkodom, és közben csorog a nyálam az erősítő topicban hirdetett pre-px-pm rendszerre
Heed Audio termékek
Én is akkor vettem meg Ákos tápkábeleit amikor Heed láncom volt bizton állíthatom, hogy fogsz tapasztalni változást.
Szia, tápkábelem már van tőle, interconnect meg hangfalkábelen gondolkodom, és közben csorog a nyálam az erősítő topicban hirdetett pre-px-pm rendszerre
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Heed Audio termékek
Semmi konkrét célom nem volt a kérdéssel, pusztán általános informálódás, nekem jelenleg Obelisk Si-X2 van excalibur kábelekkel, viszont tervezem, hogy meghallgatom Ákos (ValhallA) kábeleit is.
Szerintem ez a dolog a Heed rendszerekkel és a kábel kérdéssel valamikor nagyon félrement.
Hasonló eset ez, mint mikor sokan felháborodnak azon, hogy a majomtól származnánk. Miközben meg egy tudomány se állított ilyet soha (közös ős), csak ez így maradt meg az emberek többségében.
Nagyon jó a hasonlat !!!! Ja és igaz !!!!!!
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Szerintem ez a dolog a Heed rendszerekkel és a kábel kérdéssel valamikor nagyon félrement.
Hasonló eset ez, mint mikor sokan felháborodnak azon, hogy a majomtól származnánk. Miközben meg egy tudomány se állított ilyet soha (közös ős), csak ez így maradt meg az emberek többségében.
Nagyon jó a hasonlat !!!! Ja és igaz !!!!!!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Heed Audio termékek
Semmi konkrét célom nem volt a kérdéssel, pusztán általános informálódás, nekem jelenleg Obelisk Si-X2 van excalibur kábelekkel, viszont tervezem, hogy meghallgatom Ákos (ValhallA) kábeleit is.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Heed Audio termékek
Talán az hogy a Heed nem érzékeny a kábelekre inkább úgy értelmezhető, hogy gyengébb kábelekkel is képes szépen szólni
Én is pontosan így gondolom. Nagyon is hallható a kábelek közti különbség.
Heed Audio termékek
Nem volt komplett Heed rendszerem soha, de másfél évig használtam a Heed Obelisk Si+X2 + ProAc R2.5 klón felállást és a szokásos módon érzékelhető voltak a kábelek közötti különbségek. Más kérdés, hogy Heed körökben a többség ezt tagadja és/ vagy másként gondolja.
Én részemről például soha nem mondtam és írtam le olyat, hogy egy Heed rendszerben ne lehetne bármilyen két kábel között különbséget hallani. Ott is ugyanúgy lehet, mint bármilyen más hifi rendszerben.
Viszont nekem valahogy mindig az jött le a kábel próbákból, hogy a kábelek árai és a kapott minőségi változás köszönő viszonyban sincsenek egymással. Legalábbis nekem, az én rendszeremben.
Azért a kettő nagyon nem ugyanaz. Mégis - bocsánat a megfogalmazásért - az oktondibb verzió maradt benne a többségben.
Heed Audio termékek
Nem volt komplett Heed rendszerem soha, de másfél évig használtam a Heed Obelisk Si+X2 + ProAc R2.5 klón felállást és a szokásos módon érzékelhető voltak a kábelek közötti különbségek. Más kérdés, hogy Heed körökben a többség ezt tagadja és/ vagy másként gondolja.
Üdv.
Nálam is Si+X2+dac volt és én is ugyan így gondolom mint te egy tápkábel csere is gyönyörűen hallható változás okoz. Talán az hogy a Heed nem érzékeny a kábelekre inkább úgy értelmezhető, hogy gyengébb kábelekkel is képes szépen szólni
Heed Audio termékek
Si/X2/Enigma rendszerben van tapasztalatom, illetve LunaII/Canopus/ProacTablette2000-ben. A kábelek közötti különbség nagyon is érzékelhető. A helyzet inkább az, hogy egyszerűbb, olcsóbb kábelekkel általában jobban működik és a drága highend darabok valahogy rossz irányba viszik el a hangot, nálam legalábbis. Ez elsősorban az Si/X2-re vonatkozik, a Canopusos rendszerben jobb eredménnyel használtam speciális kábeleket. Mindez persze messze nem azt jelenti, hogy bármilyen kábellel tökéletes lesz a cucc, ugyanúgy fel kell kutatni a rendszerbe jól illeszthető darabokat. Míg a Proac Tablettnél az Audience Conductor hangfalkábel nagyon jól illeszkedett a rendszerbe, addig az Enigmával ez már nem működött, ott most Chord Rumour van. Tábkábel nálam maradt az egyszerű kínai drót, ha mást kötöttem be valahogy borult a mutatvány.
Pontosan hova keresel kábelt?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10985
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Sziasztok, érdeklődnék elsősorban Heed tulajdonosoktól (de természetesen mástól is, akinek van tapasztalata), hogy milyen tapasztalatok vannak Heed termékeknél a kábelcserékkel kapcsolatban.
Heed Audio termékek
Sziasztok, érdeklődnék elsősorban Heed tulajdonosoktól (de természetesen mástól is, akinek van tapasztalata), hogy milyen tapasztalatok vannak Heed termékeknél a kábelcserékkel kapcsolatban.
Heed Audio termékek
off
Rend a lelke mindennek.
Nem gyakori, legalabbis en nem sokat olyat ismerek, akinek a Discipline lenne a kedvence, mar ha nem ertem felre az avatarod.
on
Remek lemez!!!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Heed Audio termékek
Hátha jól tudom:
off
Rend a lelke mindennek.
Nem gyakori, legalabbis en nem sokat olyat ismerek, akinek a Discipline lenne a kedvence, mar ha nem ertem felre az avatarod.
on
Meg vagy elégedve vele?
Hang, konstrukció?
Második rendszernek használom egy pár JPW Sonata-val.
Nagyon meg vagyok elégedve.
A nagy rendszerem teljes Heed lánc.
Érdemes lenne egy Heed Obelisk Si-re gyüjtened.
Ha túl drága neked, egy Ion Obelisk is jó választás.
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Heed Audio termékek
Meg vagy elégedve vele?
Hang, konstrukció?
Második rendszernek használom egy pár JPW Sonata-val.
Nagyon meg vagyok elégedve.
A nagy rendszerem teljes Heed lánc.
Érdemes lenne egy Heed Obelisk Si-re gyüjtened.
Ha túl drága neked, egy Ion Obelisk is jó választás.
Tervezgetünk a barátommal. Nekem van több időm a neten fórumokat olvasgatni.
3-t néztük ki elsőre de lehet, h 2s lesz belőle.
Ez az egy oldal van csak ebből a katalógusból?
Nem, megvan az egész pdf-ben.
- fenyő
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Nem, megvan az egész pdf-ben.
- Vmilyenmarika
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Heed Audio termékek
Szívesen.
Nekem a 2-es van..
Meg vagy elégedve vele?
Hang, konstrukció?
- Vmilyenmarika
Heed Audio termékek
Szívesen.
Nekem a 2-es van, neked van valamelyik ezek közül?
Vagy csak tervezgetsz?
Ez a felkészültség, köszi.
Szívesen.
Vagy csak tervezgetsz?
- fenyő
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Szívesen.
Vagy csak tervezgetsz?
- Vmilyenmarika
Heed Audio termékek
Kezdőként az lenne a kérdésem, h mi a különbség a ION Obelisk 1, 2, 3 között.
- fenyő
- V.I.P.
Heed Audio termékek
- Vmilyenmarika
Heed Audio termékek
Hátha jól tudom:
Az Obelisk 2: az 1-es integrált MM phonóján sokat finomítottak, de kisebb változtatások vannak a bemeneti illesztéseknél is (pld. bemeneti érzékenység nőtt az összes bemeneten, az Aux/CD bemenet szintje állítható), aztán a vonalszinten és a tápellátásban is vannak kisebb finomítások. Kettős hangszórókimenet, a második kimenet fejhallgató használatára némul.
Obelisk 3: Cserélhető MM/MC phonó kártya, ráadásul az Ion Nexus-ok komolyabb phono kártyái is használhatók itt. A tápegységben jelentős változtatások: 4 szeparált egyenirányító/szűrő egység, külön van táplálva a végfok két csatornája, a phono és a vonali rész. Használható csak elő- és végerősítőként is (hátlapon ehhez külön be- és kimenetek).
Megbontás, átalakítás nélkül nem használható hozzá a 3X különálló tápja.
Obelisk 3X/Xpack: A phono kártya közeléből eltávolított, külön dobozba épített és nagyobb teljesítményű transzformátor (300VA), a tápegység szűrőkondenzátorainak és a végfok csatoló kondijainak kapacítás értéke többszörösére növelve (nagyobb áram a mélyfrekvenciákon). Megjegyzem, találkoztam olyan gyári verzióval, aminél nem növelték meg a trafó teljesítményét (120VA), de a trafó természetesen az Xpack külön dobozába volt építve.
Köszönöm szépen a kimerítő válaszod, nagyon hasznos volt.
Heed Audio termékek
mi a különbség a ION Obelisk 1, 2, 3 között.
Hátha jól tudom:
Az Obelisk 2: az 1-es integrált MM phonóján sokat finomítottak, de kisebb változtatások vannak a bemeneti illesztéseknél is (pld. bemeneti érzékenység nőtt az összes bemeneten, az Aux/CD bemenet szintje állítható), aztán a vonalszinten és a tápellátásban is vannak kisebb finomítások. Kettős hangszórókimenet, a második kimenet fejhallgató használatára némul.
Obelisk 3: Cserélhető MM/MC phonó kártya, ráadásul az Ion Nexus-ok komolyabb phono kártyái is használhatók itt. A tápegységben jelentős változtatások: 4 szeparált egyenirányító/szűrő egység, külön van táplálva a végfok két csatornája, a phono és a vonali rész. Használható csak elő- és végerősítőként is (hátlapon ehhez külön be- és kimenetek).
Megbontás, átalakítás nélkül nem használható hozzá a 3X különálló tápja.
Obelisk 3X/Xpack: A phono kártya közeléből eltávolított, külön dobozba épített és nagyobb teljesítményű transzformátor (300VA), a tápegység szűrőkondenzátorainak és a végfok csatoló kondijainak kapacítás értéke többszörösére növelve (nagyobb áram a mélyfrekvenciákon). Megjegyzem, találkoztam olyan gyári verzióval, aminél nem növelték meg a trafó teljesítményét (120VA), de a trafó természetesen az Xpack külön dobozába volt építve.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
- Vmilyenmarika
Heed Audio termékek
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e a kérdésem.
A 3X-t az csak Xpack-kal lehet táplálni?
A sima 3-shoz is lehet Xpack-ot kötni?
Köszi a segítséget.
üdv.Marika
Ezt a PX-PM rendszert hogy kell értelmezni?
Kerestem a blogon, de lehet átsiklottam rajta.
Itt minden le van írva.
http://www.heedaudio.de/heed/obelisk-serie.html
Heed Audio termékek
Itt minden le van írva.
http://www.heedaudio.de/heed/obelisk-serie.html
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Heed Audio termékek
PRE - Előfok
PS - végfok (stereo)
PM - végfok (mono)
PX - Külön táp az előfok etetésére.
Heed Audio termékek