Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

CA dacmagic vásárlásán gondolkozok, kinek milyen tapasztalata van ezzel a daccal, felejtsem el vagy ?

Semmi esetre sem a "felejtős" kategória.

.

akusztic
Isten Hozott! :)
Értékelés: 22

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: akusztic »

CA dacmagic vásárlásán gondolkozok, kinek milyen tapasztalata van ezzel a daccal, felejtsem el vagy ?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék  mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Honky
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Honky »

California Audio Labs Alpha csöves DAC az én javaslatom.

Köszi.

kináz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kináz »

California Audio Labs Alpha csöves DAC az én javaslatom.

Sziasztok!

Elektron csöves DAC-ot keresek 60-100k körül.
Létezik olyan ami megbízható?

Köszi,
Ádám

sklopp
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sklopp »

Itt elég részletesen írnak róla, -nem igazán felső fokon, de azért nem rossz persze. Van, akinek tetszik az upsampling (felfelé történő mintavételi konverzió, van, akinek meg nem. Usb bemenetén nem tudja a hd audiot, de ez nem feltétlen baj, annyi jó normál (16bit,44,1kHz) cd felvétel van a világon, hogy úgysem győzzük meghallgatni mind...

Kösz az infót, de a régi, cső alakúról érdeklődőm igazából.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Musical Fidelity XDac-ról van valakinek véleménye?

Itt elég részletesen írnak róla, -nem igazán felső fokon, de azért nem rossz persze. Van, akinek tetszik az upsampling (felfelé történő mintavételi konverzió, van, akinek meg nem. Usb bemenetén nem tudja a hd audiot, de ez nem feltétlen baj, annyi jó normál (16bit,44,1kHz) cd felvétel van a világon, hogy úgysem győzzük meghallgatni mind...

sklopp
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sklopp »

Musical Fidelity XDac-ról van valakinek véleménye?

Honky

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Honky »

Sziasztok!

Elektron csöves DAC-ot keresek 60-100k körül.
Létezik olyan ami megbízható?

Köszi,
Ádám

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3790

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Igen a 3000dollár nagyon magas ár de ennyiért nem is lehet eladni.1500-2000dollár között már hozzá lehet jutni ha az ember egy kicsit türelmes.Tudom ez egy régi készülék de nem gond szeretem a régi készülékeket.Egyébként rengeteg új dac van a piacon, de ami igazán jó az számomra kifizethetetlen. Ezért nézegetek régebbi modelleket ami anno a márka zászlóshajója volt! Az USB bemenet nem igazán fontos sőt egyáltalán nem fontos a számítógépes zenehallgatás nem érdekel!!!A hagyományos cd hallgatás az én világom, szeretem a cd borítót olvasgatni, kézbe venni, beszerezni a ritka példányokat. Egyébként egy Audiomeca MephistoI mkII futóműhöz keresnék!! Egyébként Theta Gen.VA vagy Audiomeca Enkianthus X ami tetszene. Ezért kérdeztem a Forsell. De ha van valami jó tippetek........
Egyébként köszönöm az eddigi segítségeteket és tanácsaitokat.

Az elmúlt 5 évben igen sokat fejlődött a DAC-ok jitter kezelésének a technológiája. a különböző szűrési megoldások kialakítása például DSP használatával, általában azt hiszem, hogy a DAC-ok voltak az elmúlt időszak leginkább fejlődést mutató ága igazi újdonságokkal a high-end audio iparon belül. Ezért ha már használt akkor feltétlenül az elmúlt kb 5 év eszközeit nézegetném, de továbbra is az új eszközöket javaslom, 3000 USD igen sok pénz.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Szerintem aszinkron usb konvertert akartál írni...

Szerintem is . Kösz a kiigazítást.

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 61

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: wartam »

Igen a 3000dollár nagyon magas ár de ennyiért nem is lehet eladni.1500-2000dollár között már hozzá lehet jutni ha az ember egy kicsit türelmes.Tudom ez egy régi készülék de nem gond szeretem a régi készülékeket.Egyébként rengeteg új dac van a piacon, de ami igazán jó az számomra kifizethetetlen. Ezért nézegetek régebbi modelleket ami anno a márka zászlóshajója volt! Az USB bemenet nem igazán fontos sőt egyáltalán nem fontos a számítógépes zenehallgatás nem érdekel!!!A hagyományos cd hallgatás az én világom, szeretem a cd borítót olvasgatni, kézbe venni, beszerezni a ritka példányokat. Egyébként egy Audiomeca MephistoI mkII futóműhöz keresnék!! Egyébként Theta Gen.VA vagy Audiomeca Enkianthus X ami tetszene. Ezért kérdeztem a Forsell. De ha van valami jó tippetek........
Egyébként köszönöm az eddigi segítségeteket és tanácsaitokat.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

3000 USD körüli áron igen sokféle kiváló új DAC is található sok cég kínálatában. A Wavelength Audio is kiváló termékeket gyárt, Gordon Rankin a tervező zenész, szoftver fejlesztő és az egyik legtapasztaltabb D/A konverter tervező, többek között az Ayre és más cégek által is használt aszimmetrikus USB konverterek fejlesztését is ő végezte.

Szerintem aszinkron usb konvertert akartál írni...

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: KoZo »

http://www.hifix.co.uk/hi-fi-separates/rega/dac.html

Ja ha ott élnék akkor már én is fülvégre kaptam volna. Errefelé azonban kevés az olyan kereskedő akinek van már Rega Dacja.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Az új Rega DAC 500 font, kb többször keresztbe lenyeli

Télleg???
És hol hallottad, mert Angliában is alig van kereskedő akinek már van. A magyar faszinak jó, ha ez év karácsonyára lesz.
Egyébként engem is érdekelne mert ár/minőségben ígéretesnek látszik. De én azért a híre ellenére csak meghallgatnám és összevetném egy két más alternatívával.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Köszi mandro!

3000 dollár vagy euró? Bocs, hogy nem vágom a Dezsőt!!!
Kb többször keresztbe lenyeli ez mit takar??
Mivel hallottad a Forsell hogyan jellemeznéd a hangot?
És a Rega milyen hangzásvilágot képvisel?
Esetleg van tipped hol lehet meghallgatni egy Forsell?

3000 USD körüli áron igen sokféle kiváló új DAC is található sok cég kínálatában. A Wavelength Audio is kiváló termékeket gyárt, Gordon Rankin a tervező zenész, szoftver fejlesztő és az egyik legtapasztaltabb D/A konverter tervező, többek között az Ayre és más cégek által is használt aszimmetrikus USB konverterek fejlesztését is ő végezte.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Köszi mandro!

Akármit is írnak róla, ez egy immáron elavult csipkészletes dac, lehet, hogy szépen szól, de nem ennyiért. (Dezső=dollár)
Inkább ezt sasold meg, evvel biztosan jól jársz (egyelőre nem forgalmazza senki Magyarországon)

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Köszi mandro!

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hasznéltan 3000 dezső, ezért?????????? :
Air Reference DAC is one of Dr Forsells contribution to the world of Audio. It features a "1bit DAC" able to play Class A audio. It features 32/44,1/48khz conversion
Az új Rega DAC 500 font, kb többször keresztbe lenyeli

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Sziasztok egy kis segítségre, infóra lenne szükségem.
Ismeri valaki a Forsell air reference dac!!! Esetleg ha valaki hallotta érdekelne a véleménye!
Nincs valakinek ötlete hol lehetne meghallgatni?
Milyen hibái lehetnek?
Milyen változatai léteznek?
Használt piaci ára ami reális érte?
Esetleg milyen pörgetőhöz ajánljátok?

Segítségeteket előre is köszönöm.

levee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: levee »

http://cgi.ebay.com/AUDIOTRAK-PRODIGY-H ... 19c1501e55

Ez + esetleg műve csere. Prohardveren utána lehet olvasni. 60 dollárért elküldik, az állítólagos hiba semmit nem befolyásol. Árkategórián belül nem kapsz jobb hangot ennél.

Igen, róla hallottam már korábban. Valami belső cucc OPAMP cseréjéről is, majd akkor utánaolvasok. Köszönöm!

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: maes »

Sziasztok!

Egy rövid kérdésem lenne, ti talán (sőt, biztosan) okosabbak vagytok nálam ebben a kérdésben. Sennheiser HD-555-ös fejhallgatót használok PC-n zenehallgatásra (lossless-t, vagy CD-t), és már régóta nézelődöm DAC-ok között, mivel jelenleg csak egy nagyon gagyi alaplapi hangkártyám van (sajnos). A kérdés, hogy az én esetemben melyik éri meg jobban, egy hangkártya vagy egy külsős, USB-s DAC? ATC Trade-éknél láttam 19 ezerért UD1-et, azt nézegettem mint lehetséges vásárolnivalót.

Köszönöm előre is a válaszokat!

http://cgi.ebay.com/AUDIOTRAK-PRODIGY-H ... 19c1501e55

Ez + esetleg műve csere. Prohardveren utána lehet olvasni. 60 dollárért elküldik, az állítólagos hiba semmit nem befolyásol. Árkategórián belül nem kapsz jobb hangot ennél.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sziasztok!

Egy rövid kérdésem lenne, ti talán (sőt, biztosan) okosabbak vagytok nálam ebben a kérdésben. Sennheiser HD-555-ös fejhallgatót használok PC-n zenehallgatásra (lossless-t, vagy CD-t), és már régóta nézelődöm DAC-ok között, mivel jelenleg csak egy nagyon gagyi alaplapi hangkártyám van (sajnos). A kérdés, hogy az én esetemben melyik éri meg jobban, egy hangkártya vagy egy külsős, USB-s DAC? ATC Trade-éknél láttam 19 ezerért UD1-et, azt nézegettem mint lehetséges vásárolnivalót.

A hangkártyán is van DAC. Ha csak lejátszásra használnád, feleslegesnek tűnik egy komplett hangkártya, de ma ez sem egyértelmű. Rengeteg külső audio eszköz létezik már, nagyjából azonos szolgáltatásokkal, de eltérő áron és minőségben. 20e forintos nagyságrendben sajnos nem nagyon lehet ugrálni, belső hangkártyáknál inkább 30e, külső eszközöknél 50e Ft felett bőséges igazán a kínálat. Ha fejhallgatóval hallgatsz zenét, a belső kártyákat el is felejtheted.

levee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: levee »

Sziasztok!

sanci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sanci »

Az Electrocampi is előrukkolt egy USB-s DAC-al:
Electrocompaniet PD-1 DAC

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”