Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Hangsugárzó építés
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Hangsugárzó építés
2.
TV: LG 32LG2000, ERŐSÍTŐ: Denon AVR-1610, HANGFALAK: Front: Polk Audio Monitor 50, Center: Polk Audio CS1, Surround: Polk Audio Monitor 30, Sub: CAV W310.
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
1.
TV: LG 32LG2000, ERŐSÍTŐ: Denon AVR-1610, HANGFALAK: Front: Polk Audio Monitor 50, Center: Polk Audio CS1, Surround: Polk Audio Monitor 30, Sub: CAV W310.
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Na a kondik amelyik kettő van össze kötve, ott van egy 2mikrós és egy 4mikrós kondi, ahol meg három van össze kötve ott meg egy 2mikrós 4mikrós és egy 8mikrós kondi van összekötve!! képek mindjárt..már készülnek!!
Hangsugárzó építés
...Lenne egy ilyen Tesla hangváltóm és az a kérdésem hogy, hogyan kell bekötni!! ...
Kérdés után nem két felkiáltójel jön, hanem kérdőjel.
Bemenet: a közös pontra (GND) és felülről a negyedik (+)
Mély: a közös pontra (GND) és felülről a második (+)
Magas: a közös pontra (GND) és a legalsóra (+)
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Oké megpróbálok képet csinálni róla!!
Hangsugárzó építés
Szia!
Véleményem szerint és ha a rajzod halyes!
Szabad érintkezők sorrendjében
Magas +
Jel be+
Mélyközép +
Közös Be /ki -
Tévedés jogát fentartom :bebebebebebe:
De ha egy fényképet felraksz akkor egy fokkal egyszerűb.
Kondik értéke sokat segítene.
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Pedig nem olyan nehéz kijönni! az a fekete vonallal összekötött 3-om bekötés az egy dróttal van összekötve, gyárilag és nem tudom hogy, hogy van ez az egész!! Én csak úgy rajzoltam le a ahogy a hangváltón van!!
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Hangsugárzó építés
Nem tudom hogy jó helyre rakom!! Lenne egy ilyen Tesla hangváltóm és az a kérdésem hogy, hogyan kell bekötni!!
Aki ebből az ábrából megmondja, az más galádságokra is képes...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Nem tudom hogy jó helyre rakom!! Lenne egy ilyen Tesla hangváltóm és az a kérdésem hogy, hogyan kell bekötni!!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5296
Hangsugárzó építés
Udv,
Altalad is ill. altalanosan hasznalhato mereseket csak akkor tudsz kesziteni ha az elmeleti hattered is megvan. Nem eleg ugyanis az eszkoz ha azt az ember nem tudja megfeleloen hasznalni. Es itt nagy hangsuly van a megfelelo szon ugyanis egy-egy eszkozt (pl. meresekhez szukseges hardver es szofver eszkozoket) gyorsan meg lehet tanulni hasznalni azonban a helyes hasznalat es a meresi eredmenyek megfelelo kiertekelese nem evidens dolog. Ehhez elengedhetetlen szukseg van elmelti es gyakorlati hatterre is. A helyzet azonban nem remenytelen mert a netrol eleg sok hasznos infot ossze lehet szedni. Hosszabb tanulasi folyamat ez, de ha szeretned csinalni es kitartasod is van akkor menni fog
Mélységesen egyetértek!
Hangsugárzó építés
...Ha kiderülni hogy pl. ez a KIT 8 khz fölött nem megbízható, vagy a jel-zaj viszonya meghamisítja a magassugárzó-mérést, nyilván nézelődnék tovább, tehát kb. ezekre vagyok kíváncsi, ez az adott KIT elengendő minőséget képvisel vagy sem. ...
Ja értem, ilyen gond nem lehet vele, mitől is lenne, azt alakítasz rajta ami neked jólesik, én is megépítettem magamnak elsősorban a doboza miatt (persze a dobozos verziót), mert nekem eddig is volt külön-külön erősítő, mikrofon, impedancia mérő, így most egyben van.
http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?p=11414#p11414
Ha még nem nézted át a kínai gyártó linkjén láthatókat, oda is látogass el.
- turho
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 64
Hangsugárzó építés
Udv,
Altalad is ill. altalanosan hasznalhato mereseket csak akkor tudsz kesziteni ha az elmeleti hattered is megvan. Nem eleg ugyanis az eszkoz ha azt az ember nem tudja megfeleloen hasznalni. Es itt nagy hangsuly van a megfelelo szon ugyanis egy-egy eszkozt (pl. meresekhez szukseges hardver es szofver eszkozoket) gyorsan meg lehet tanulni hasznalni azonban a helyes hasznalat es a meresi eredmenyek megfelelo kiertekelese nem evidens dolog. Ehhez elengedhetetlen szukseg van elmelti es gyakorlati hatterre is. A helyzet azonban nem remenytelen mert a netrol eleg sok hasznos infot ossze lehet szedni. Hosszabb tanulasi folyamat ez, de ha szeretned csinalni es kitartasod is van akkor menni fog
Pár évet dolgoztam képpel-hanggal, a hangfal-és hangszóróelméltet még most kezdtem el "tanulni", illetve hiányosak az ismereteim, főként a T/S paraméterek összességének átlátása.
Azért kérdeztem, megfelelő-e ez az eszköt, mert nyilván szeretnék megtanulni jól értékelni és mérni, esetlegesen mások hasznára is, de saját okulásomra is.
Ha kiderülni hogy pl. ez a KIT 8 khz fölött nem megbízható, vagy a jel-zaj viszonya meghamisítja a magassugárzó-mérést, nyilván nézelődnék tovább, tehát kb. ezekre vagyok kíváncsi, ez az adott KIT elengendő minőséget képvisel vagy sem.
Köszi mindenkinek.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
Hangsugárzó építés
... szeretnék beruházni egy kit-be, viszont használható eszközre van szükségem, amivel úgymond "publikációszintű" elfogadott mérést végezhetek.
nem tudom érthető-e a gondolatmenetem?
...
Udv,
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- turho
- Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés
A mikrofonkapszula sosem kalibrált csak a belőle készült mikrofon és itt nincs kész mikrofon, minden alkatrész egy zacskóban van ömlesztve.
Üdv!
OK, már félig értem ha mint átlagember, megveszem a kit-et, attól függetlenül megvan az a metódus, amivel eljutok oda hogy a mikrofonkapszulát mikrofonnak hívjuk, és hiteles mérést tehessek fel a hangfalamról mint pl. Te vagy a többiek?
zavaros kicsit, de szeretnék beruházni egy kit-be, viszont használható eszközre van szükségem, amivel úgymond "publikációszintű" elfogadott mérést végezhetek.
nem tudom érthető-e a gondolatmenetem?
USB hangkártyán dolgozom, minimum SB Live 24 bit amit veszek.
Üdv Zoli
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
Hangsugárzó építés
A mikrofonkapszula sosem kalibrált csak a belőle készült mikrofon és itt nincs kész mikrofon, minden alkatrész egy zacskóban van ömlesztve.
Hangsugárzó építés
Annyit jelent, hogy impedancia és hangnyomás mérésére is alkalmas.
Behringer UCA202
- turho
- Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés
Nekem EMU0202 és Trust USB 5.1 van, azokkal lehet mérni, a többit nem ismerem. Csak a Hivi M12-vel építettem hangfalat, a többit ami megfordult nálam kevésbé ismerem és az is évekkel ezelőtt volt, már nem vágom, melyik milyen
(Ilyen van)
Értem és köszönöm! A biztonság kedvéért: mi az ami ez esetben a "teljeskörű" mérést jelenti?
Tehát, van amit ez az áramkör esetleg nem tud vagy nem szolgál ki megfelelően a 20-20000 Hz-es tartományban?
(lehet fázist, torztást, ilyesmit is mérni? A mikrofonkapszula kalibrált?)
Üdv Zoli
ui: más fórumon láttam hogy az utóbbi 2-3 évben néztél pár HIVI hsz-t, azért kérdeztem csak. A pd6 gyári görbéje alapján ha hihető, egész jól teljesít 200 Hz és 3000 Hz közt. De egy dolog a gyári görbe
ui2, szerk1 :
A trust hanglártya nagyon alap, azt hiszem nem is mai gyerek, ha az jó mérni akkor egy normálisabb egyéb usb-snek is jónakkell lenni. (CMedia chipsetes úgy rémlik, mé ha az ezüst szappantartóról van szó. Behringer UCA202-esem az volt, az elverte minden értelemben, kár volt eladni....).
Hangsugárzó építés
Nekem EMU0202 és Trust USB 5.1 van, azokkal lehet mérni, a többit nem ismerem. Csak a Hivi M12-vel építettem hangfalat, a többit ami megfordult nálam kevésbé ismerem és az is évekkel ezelőtt volt, már nem vágom, melyik milyen
(Ilyen van)
- turho
- Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés
Így van, ezt mérés nélkül nem lehet jól megcsinálni. Itt van pár sor a mérésekről:
http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=37&t=56
Üdv Pagrus!
Kérdezném, mivel laptopom van, ez a hangkártya megfelelő minőségű már egy ilyen hangfalmérő-rendszer összeállítására?:
SB USB
A notebookom saját hangkártyáját hagyjuk, ezért kell beszereznem normális ADC-t....
DAC van, nem is akármilyen, de azzal "csak" zenélek...
Te HIVI-zgettél, próbáltál már pár hsz-t, a PD6-ost ismered egyébként?
Mivel hsz csere volt nálam 1 hónapja, kínai noname közép lett kihajítva, gyári váltóra ment helyette a PD6. 2 nap múlva magascsere is lett, egy szörnyű béna dómsugárzó helyett meg xa1-et kapott a rendszer. Műszer híján fülre dolgoztam, illetve vannak mindenféle mérőtrackjaim tesztcd-ken, a teljes frekvenciasávra, ill. függvény(hang)generátor program.
Gyakorlatilag az átviteli hibákat illetve a váltásnál az egymásra szólást kihallottam, úgy finomítgattama dolgot, még fülre lineáris nem lett. Persze előbbutóbb mérni szeretnék
(Nálad kapható-e mikrofon ehhez?)
Köszi, üdv Zoli
Ui: ha valaki tudna usb hangkártyát, ami legalább ilyen darab, és olcsó, ne tartsa magában köszi
Hangsugárzó építés
...Tudom, mérni kellene, de egyelőre még nincs mérőrendszer, ...
Így van, ezt mérés nélkül nem lehet jól megcsinálni. Itt van pár sor a mérésekről:
http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=37&t=56
Hangsugárzó építés
Teljes mértékben egyetértek veled én is egy saját készítésű hanfalat hallgatok.
Csak attól akarlak megkímélni hogy sok pénzt beleölsz és nem vagy elégedett a hangjával.
Ha érdekel a dolog akkor itt nézz körül http://diyaudiohu.web-server.hu/forum/v ... f9f7df34b2
- rovidpeter
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 4
Hangsugárzó építés
A WD-40 tényleg csak kényszermegoldás, jövő héten nyitva lesz az üzlet, és rendeljük a kapcsolót. Ha lehet még kapni ilyet egyátalán... Ha nem, akkor várjuk, hogy megadja magát... vagy kitalálunk valami alternatív megoldást.
Hangszóró témát akkor még hanyagolom egyelőre.
Mindenképp egy szájbarágós DIY leírás alapján készítenék hangfalat, de nem ragaszkodom hozzá, hogy nekiálljak...
Nem tudom, hogy meg fogok-e elégedni egy pl. 120ezres hangfalpárral, vagy ugyanennyiért egy minőségibb darabot tudnék összerakni...
Nézegettem 3 utas hangszórókat is, (pl a Swans D10F), és a benne levő hangszóró árakat, elég barátságosak (kb 30-40ezer a hangfalpárra a hangszóróköltség), a belőlük készült hangfal pedig 100ezer forint akciósan.
Most csak azért mondtam pont ezt a hangfalat, mert ezek tetszenek kinézetre is. A Swans D2000, a Swans D3.2 F+ és a CAV Fi70 is tetszenek, mind kinézetre, mind árcédulára... Kb ez lenne a plafon, amit hangfalra szánnék.
Kérdés, hogy megfelelő faipari ismerettel és egy kicsi műszerész háttérrel (fater végzettsége rádió-tv műszerész, és van egy-két haver is, aki ilyen téren dolgozik),
ennyi pénzből ki lehetne-e hozni egy nagyságrendekkel jobb szettet, vagy nem érdemes nekiállni sem?
Megmondom őszintén, hogy azért csinálnék legfőképp saját hangfalat (a költségcsökkentés mellett), mert szeretném egyedileg színezni. Habár a gyári hangfalat is szét lehet szedni, és újrafújni... Szóval a hangzás után a kinézet a legfőbb szempont.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Nemrég egy ismerősömnél láttam egy igen "érdekes"hangsugárzót.A dobozban 2 db mély külömbözőek + magas,külön hangolt kamra de egy közös váltó a két mélynek.Persze nem tudtam meghallgatni mert elromlott az erőlködője.Nyugtassatok meg hogy nem én vagyok őrült mert majdnem kinevettem,vagy tényleg létezik ilyen felállás?
Hangsugárzó építés
A WD40-et majd alaposan mosd ki a kapcsolóból mert nem erre valo csak ráírják!
A hangfal építés nem annyiból áll hogy veszek egy hangszórót és beleteszem egy dobozba!
Nagyon macerás nem javaslom hacsaknem egy komplett kitet szeretnél megépíteni.
Azzal meg csak az a probléma hogy nem tudod meghallgatni, akkor meg hogyan döntöd el hogy jó a hangja.
35m2 nem javaslom a szélessávúra ésülő dobozt mert egyáltalán nem lessz mély tartomány (mármint az én elvárásaimnak nem felel meg)
35m2 már simán 3utas dobozt raknék 25cm mályel.
2.1 rendszer lehet jó de ha lehet kerüld el.
A helyeedben a hirdetéseket nézném mert bagóért lehet nagyon jó dobozokat venni.