Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Optikai kábel - honnan?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Köszi mindenkinek a véleményeket!

Sajnos elvitték egy készülékkel az optikai kábelemet ami hasonlóan egy kínai vacak volt. Szerintem egyenőre arra, hogy a műholdvevő szóljon ez is jó lesz. Aki teheti meg vegyen kristályövegből készített kábelt! Remélem eccer nekem is lesz olyan!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: blakey »

Olyat én se vennék, de van jó tapasztalatom is a thomson kábelekkel. Amûgy meg 3 féle thomson optikai kábelt láttam és azok közül az egyik nem lehet rossz, nem kék csomagolású.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hát, nem tudom, nekem a thomson kábelekkel nincs negatív tapasztalatom, a többivel igen. Szerintem a thomson kábelek nem annyira rosszak. Ráadásul nem is olyan olcsó és a Cora-ban 2 féle van, egy olcsóbb meg egy drágább verzió. Nekem nem ilyen az optikaim, de van egy-két thomson kábelem és szerintem jól teljesítenek. Tény, hogy érdemes a jobbikat venni, de ezzel egyszer nagyot szívtam, megvettem az RCA kábelt, sztereóhoz (inakustik), szép vastag meg tuti (mondták), hazavittem és az egik kábel b*szot szólni, szétszedtem és el volt szakadva a forrasztásnál, megnéztem a többit is és a 4-bôl három épp, hogy forrasztva volt.
A 'nem is annyira olcsó'-val egyetértek. Azzal is, hogy az elektromos kábeleik legalább érintkeznek. De innen kezdve semmivel sem jobbak, mint azok, amiket a készülékekhez mellékelnek. Azok az ajándék ló kategóriájába esnek, a 'nem is olyan olcsó' Thomsonok meg részemről egészen más elbírálás alá. Ha pénzt adok valamiért, legalább jobb legyen az ingyenesnél.
Optikai kábelből nem vennék olyan Thomsont, amit a Corában láttam, ez biztos. Az ember egy ilyen kábelt évekig fog használni, szerintem megéri azt a +1-2 ezer forintot egy normális.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: blakey »

Hát, nem tudom, nekem a thomson kábelekkel nincs negatív tapasztalatom, a többivel igen. Szerintem a thomson kábelek nem annyira rosszak. Ráadásul nem is olyan olcsó és a Cora-ban 2 féle van, egy olcsóbb meg egy drágább verzió. Nekem nem ilyen az optikaim, de van egy-két thomson kábelem és szerintem jól teljesítenek. Tény, hogy érdemes a jobbikat venni, de ezzel egyszer nagyot szívtam, megvettem az RCA kábelt, sztereóhoz (inakustik), szép vastag meg tuti (mondták), hazavittem és az egik kábel b*szot szólni, szétszedtem és el volt szakadva a forrasztásnál, megnéztem a többit is és a 4-bôl három épp, hogy forrasztva volt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Optikai kábel honnan?Pl innen: http://www.csatlakozok.hu/index.php?cPath=40011

Ezeket a párszáz forintos cérnavékony kínai műanyag gagyikat felejtsd el, nem érnek egy kalap sz..t sem. Vékonyka, mélyhiányos hangjuk van.
Minimál rendszerbe is minimum 3000 Ft-os vastag kábelt vegyél, komolyabba meg 9-12 ezrest. Nagyon komolyba meg koaxiális kell.
A Media Marktban van Monitor és Hama Pro kábel, az Electro Worldben meg ProfiGold, ezek alá ne menjél. Messziről kerüld az olcsóbb, sima Hamát (MM, Photo Hall), a Thomsont (Cora) meg az egyéb Tesco gazdaságos verziót. Ha rendelni akarsz, akkor a Conradnak van SpeaKa márkájú, az még egész tűrhető, vagy a www.kacsa-audio.hu oldalon a komolyabb kábeleket (Neotech).
Figyelj oda a csatlakozókra, mert van négyzetes, van kerek, meg van nyújtott hosszú. Nézd meg, hogy az összekötendő 2 készülékbe milyen megy.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Optikai kábel honnan?
Pl innen: http://www.csatlakozok.hu/index.php?cPath=40011

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a válaszokat, de ennyit messze nem szánok rá, ugyanis ha mégis változnának az igényeim, akkor egy ilyen kábel ilyen hosszban eladhatatlan lesz.

Ha csak ilyen drágább alternatívák léteznek, akkor beérem egy kevésbé nagynevű gyártó műanyag kábelével.

Még 1x köszönöm a választ.

Szóra sem érdemes. Most már legalább én is tudom, hogy miket árulunk, egyszerűbb lesz a dolog, ha legközelebb valaki ilyen hosszú Toslink kábelt keres

kf

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

A "jelentős árkategóriát" pontosítanád kicsit?

Kimbernek nincs ilyen hosszban?

A jelentős árkategória az 180.000.- Ft az 5m-es darabra. A SAEC X1 kábele esetében. Az M1 és Z1 kábelek 10 illetve 15%-kal olcsóbbak. Az X1 és M1 kipróbálható 1m hosszban. A SAEC-nek van még olyan optikai kábele, aminek a forrás oldala 3.5 jack és a kimenet normál Toslink csatlakozó. Ez az Apple tulajdeonosok számára lehet érdekes, ahol alaplapon van a 3.5 jack optikai csatlakozó és oprendszerből 96k/24 bitig műxik a kimenet. Ez egy viszonlya golcsó üveges kábel, ha jól emlékszem kb 25e Ft az ára az 1m darabnak, ez is kipróbálható. Van még 3.5 jack - Toslink adapter is raktáron azoknak, akik meglévő normál Toslink kábelt akarnának használni, olyan 3500 Ft az atalakító ára.

A Kimber Toslink kábel rendelhető max 7m hosszig, az 5m 48.300.- Ft (Ebből is van egy rövid, kb 60cm-es darab, ami kipróbálható). Minden ár bruttó.

Koscsó Ferenc
Penna

Szia,

Köszönöm a válaszokat, de ennyit messze nem szánok rá, ugyanis ha mégis változnának az igényeim, akkor egy ilyen kábel ilyen hosszban eladhatatlan lesz.

Ha csak ilyen drágább alternatívák léteznek, akkor beérem egy kevésbé nagynevű gyártó műanyag kábelével.

Még 1x köszönöm a választ.

Vendég

Optikai kábel - honnan?

A jelentős árkategória az 180.000.- Ft az 5m-es darabra. A SAEC X1 kábele esetében. Az M1 és Z1 kábelek 10 illetve 15%-kal olcsóbbak. Az X1 és M1 kipróbálható 1m hosszban. A SAEC-nek van még olyan optikai kábele, aminek a forrás oldala 3.5 jack és a kimenet normál Toslink csatlakozó. Ez az Apple tulajdeonosok számára lehet érdekes, ahol alaplapon van a 3.5 jack optikai csatlakozó és oprendszerből 96k/24 bitig műxik a kimenet. Ez egy viszonlya golcsó üveges kábel, ha jól emlékszem kb 25e Ft az ára az 1m darabnak, ez is kipróbálható. Van még 3.5 jack - Toslink adapter is raktáron azoknak, akik meglévő normál Toslink kábelt akarnának használni, olyan 3500 Ft az atalakító ára.

A Kimber Toslink kábel rendelhető max 7m hosszig, az 5m 48.300.- Ft (Ebből is van egy rövid, kb 60cm-es darab, ami kipróbálható). Minden ár bruttó.

Koscsó Ferenc
Penna

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Optikai kábel - honnan?

Na találtam egy ilyen marha régi topiktot. De legalább nem leszek off.

5 m hosszú üvegszálas minőségi otikai kábelt keresek, de ilyet nem nagyon találok.
A kácsánál van ilyen hosszban, de az már nem üvegszálas, ami meg az, az csakazértis max. 3 m.

Nevesebb gyártók kábelei között se nagyon találtam. :kiraly:

Aki tud kábelgyártót, akinek van ilyen terméke és ismer hazai forgalmazót az jelezze legyen szíves.

MM és hasonló helyeken a 1,5 m a max. hossz., ami kapható.

Előre is köszi.

Tudunk Neked a japán SAEC üvegből és különleges tisztaságú kvarckristály szálakból készült kábeleiből behozni, ha érdekel. Az ilyen hossz már csak egyedi rendelésre menne és az a jelentős árkategóra sajnos. 1, 1.5m-es hosszúságúból van vagy 3-féle is ami kipróbálható.

kf

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Na találtam egy ilyen marha régi topiktot. De legalább nem leszek off.

5 m hosszú üvegszálas minőségi otikai kábelt keresek, de ilyet nem nagyon találok.
A kácsánál van ilyen hosszban, de az már nem üvegszálas, ami meg az, az csakazértis max. 3 m.

Nevesebb gyártók kábelei között se nagyon találtam.

Aki tud kábelgyártót, akinek van ilyen terméke és ismer hazai forgalmazót az jelezze legyen szíves.

Előre is köszi.

Tudunk Neked a japán SAEC üvegből és különleges tisztaságú kvarckristály szálakból készült kábeleiből behozni, ha érdekel. Az ilyen hossz már csak egyedi rendelésre menne és az a jelentős árkategóra sajnos. 1, 1.5m-es hosszúságúból van vagy 3-féle is ami kipróbálható.

kf

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Optikai kábel - honnan?

Valami ilyen igényesebb darabra gondoltam, mint ez a monster:

(A képet Stikli nad dvd-s topkijából csórtam, köszönet érte)

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Optikai kábel - honnan?

Na találtam egy ilyen marha régi topiktot.
De legalább nem leszek off.

Nevesebb gyártók kábelei között se nagyon találtam.

Előre is köszi.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: Doki »

Kéne egy kis help... 5 méteres optikai kábelre lenne szükségem, csak egyenlôre nem találtam sehol. Osszátok meg velem a tudásotokat please. Köszi. Ja és ha tudtok árat, azt is köszi.
Szerintem a Ká-Csa Audio-nál egész biztosan kapsz kábelt. Az oldalukon ha minden igaz még árak is vannak.

Kösz, megtaláltam amit kerestem.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> )

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Kéne egy kis help... 5 méteres optikai kábelre lenne szükségem, csak egyenlôre nem találtam sehol. Osszátok meg velem a tudásotokat please. Köszi. Ja és ha tudtok árat, azt is köszi.
Szerintem a Ká-Csa Audio-nál egész biztosan kapsz kábelt. Az oldalukon ha minden igaz még árak is vannak.
Clint Eastwood bekaphatja!

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Optikai kábel - honnan?

Hozzászólás Szerző: Doki »

Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> )

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Hát mondjuk kezdetnek lehet kapni 1,5 méterest kb 3900 Ft-ért a MediaMarktban. Annál kommerszebbet nem érdemes, akkor inkább az optikai.

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Nem azt írtam, hogy a boltokban nincs árkülönbség. Maga a kanóc olcsó. Annak idején a Kandón vagy 50m lett kinyomva a hallgatóknak, hogy mérjék, törögessék és úgy is mérjék stb. Azaz napi 2-3 méter fogyott, ami nem fogyott volna, ha pl. 100 Ft-nál több egy méter.

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Ugyan nem optikai kérdés, de ha koaxal kötöm össze a cuccost akkor érdemesebb valami drágább spéci koaxot venni vagy jó a sima mezei, amit a dvd-hez adtak?

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Hali !

Ez nem teljesen igaz, mert nézd meg a 3 5 7 és 10 méteres optikák árait. Maga a kanoc ára sem kevés.
Egy 1 és 1,5 méteres árában persze nincs olyan nagy külömbség, de nézz meg egy hosszabbat, persze ha kapsz, mert igen ritka.

Üdv.: INF

Vendég

Optikai kábel - honnan?

A MediaMarktban 1990-ért van. Én 1m-est vettem, de azt hiszem a hosszabbak is ennyibe kerülnek. A zsineg maga nem kerül sokba, ezért a hossz nem dobja az árat.

Azért ha van koax ki/bemeneted, akkor inkább arra fordulj...

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Nekem van egy feleslegessé vált 10m-es optikai kábelem 8 ezerért ! Ha kell valakinek akkor írjon, vagy hívjon a 20/383-7438-on.

Üdv.: INF

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Én éppen ma vettem a westend-ben lévő Panasonic boltban,de a media marktban is kapható.2000 forint körül van.

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Az anno ojan 4 honapja volt es aszem 2m volt a leghoszabb:-)

Vendég

Optikai kábel - honnan?

Ez egész kibírható árnak hangzik... Nem emlékszel véletlenül, voltak hosszabbak is? És nagyon régen volt az az "anno"?... :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”