Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Ami általában ilyen esetekben lehet:
1, anyagi okok
2, feljebb lépés
3, mégis másfajta megközelítést preferál az eladó
4, nem sikerült a rendszerépítés
Egyébként persze, engem is érdekelne ki miért adja el éppen, merre megy tovább.
Nekem nincs titkolni valóm.
Jelenleg egy kis pénzmagra van szükségem ezért lépnék vissza (ideiglenesen) az Si-re. !36_7_11.gif
Bár ez a rendszer (PRE+PM+PX) baromi jól szól. Vérbeli high-end a szó jó értelmében.
Heed Audio termékek
Érdekes látni hogy milyen sok HEED terméket látni mostanában az aprókban...
Mi ennek az oka?
a véletlen.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Mi ennek az oka?
1, anyagi okok
2, feljebb lépés
Heed Audio termékek
Mi ennek az oka?
1, anyagi okok
2, feljebb lépés
Heed Audio termékek
Mi ennek az oka?
Lehet lépkednek felfelé a Heed létrán
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Heed Audio termékek
Mi ennek az oka?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Heed Audio termékek
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Heed Audio termékek
Szilveszteri próbára megérkezett egy pár PM.
Remélem eldől biamp v. mono blokk kérdés.
Jééé...egy rendes tuner.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Heed Audio termékek
Valószínű, hogy függ attól milyen a hangfal és a végfok. Lehet egy olyan stabil végfoknál mint a PM nem hoz sokat.
- entrylevel
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Heed Audio termékek
Nagyon szép rendszer, gratulálok hozzá! A Proac Sc One hangfalat a Heed Obelisk Si+X2 szerinted rendesen ki tudná szolgálni? Hallgattad esetleg ilyen felállásban?
Igen és volt PAS-sal kiegészítve is. Biamp most PRE + 2db PAS végfokkal üzemel.
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom
Néha be is kapcsolom
Heed Audio termékek
Nagyon szép rendszer, gratulálok hozzá! A Proac Sc One hangfalat a Heed Obelisk Si+X2 szerinted rendesen ki tudná szolgálni? Hallgattad esetleg ilyen felállásban?
- entrylevel
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Heed Audio termékek
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom
Néha be is kapcsolom
Heed Audio termékek
Azért a két pár Enigmát nem akasztotta volna rá egy PS-re szerintem.
Az azért hallatszik, hogy a PM a hajthatóság, tartalékok terén jóval többet tud. Valószínű főleg ha alacsonyabb hangfal impedanciákra kell dolgozni.
Ez világos, ezzel megint csak nem vitatkoznék (nem is feltétlenül a két pár enigmás verzióról beszéltem).
Heed Audio termékek
Ez az igazi országimázs.
Bár sosem voltam olyan anyagi helyzetben, hogy egy ilyen Heed szettet pillanatnyi elmezavar nélkül megvegyek, de jó érzés, hogy vágyhatok valami olyan hazai termékre ami lokálpatriótizmus nélkül is megállja a helyét.
Heed Audio termékek
Csak nem akar vége szakadni az elismeréseknek.

Heed Audio termékek
a PM nem feltétlenül a (biamp) PS valamiféle "továbbfejlesztése", valami még "annál is jobb", hanem inkább egy másik játék.
Azért a két pár Enigmát nem akasztotta volna rá egy PS-re szerintem.
Az azért hallatszik, hogy a PM a hajthatóság, tartalékok terén jóval többet tud. Valószínű főleg ha alacsonyabb hangfal impedanciákra kell dolgozni.
Heed Audio termékek
Csak nem akar vége szakadni az elismeréseknek.
Heed Audio termékek
Hogy ne csak témaidegen dologgal hozakodjam elő: nekem - amennyire az emlékeim alapján meg tudom ítélni - a ps/enigma jobban tetszett, mint a pm/enigma. A bemutató számomra kicsit olyan "erődemonstrációnak" tűnt, lehet, hogy annak is volt szánva, és annak persze nem volt rossz.
Amikor én voltam Zsolt éppen elmagyarázta, hogy az a négyes hangfal nem egy kiforrott elrendezés hanem egy gondolatkísérlet. Aztán az a gondolatkísérlet úgy sikerült, hogy én be se kapcsoltam itthon két napig a rendszert! Volt benne valami őserő. Olyasmi amit én lakószobában még nem hallottam.
De hallgattunk egymagában Obelisk integráltat és nekem az is nagyon tetszett. Sajnos a DA konverterre nem került sor az ottlétem alatt de majd megyek szólóban is.
Én nem erre gondoltam, ezzel akár egyet is érthetek. Inkább arra, amikor Zsolt azt fejtegette, tulajdonképpen a PM nem feltétlenül a (biamp) PS valamiféle "továbbfejlesztése", valami még "annál is jobb", hanem inkább egy másik játék. Csak annyit szerettem volna mondani, így ennyi után nelkem az a másik játék jobban bejött. Persze ez is teljesen unikális volt.
Heed Audio termékek
Amikor a 4 enigma szólt, akkor azt mi hajtotta? 4 PM. Amikor jöttem, már ki voltak pakolva a fekete enigmák, de nem láttam 4 pm-et, és a képen ami itt a topicabn van is csak kettő látszik.
Egy pár PM hajtotta a két pár Enigmát. Tehát egy végfokra kötve két Enigma párhuzamosan. Kb. ebből is lehet gondolni mire képes a PM ha valami alacsony impedanciás háklisabb hangfalat kap. Én nem nagyon hallottam hogy bármitől zavarba jött volna.
Amúgy egy szem Obelisk Si táp nélkül is tudott olyan formában zenélni, hogy ha csak azt hallgatja az ember nem nagyon jut eszébe, hogy kellene még bármi felfelé.
Heed Audio termékek
Nem volt 4 PM csak 2. Ha jól vettem ki Zsolt szavait az is a bemutató része volt, hogy a PM milyen könnyedén hajt meg dupla akkora terhelést is. És a fene egye meg, tényleg nagyon életszerű volt!
Apropó, nagyon jó volt a forralt bor!
Heed Audio termékek
Amikor én voltam Zsolt éppen elmagyarázta, hogy az a négyes hangfal nem egy kiforrott elrendezés hanem egy gondolatkísérlet. Aztán az a gondolatkísérlet úgy sikerült, hogy én be se kapcsoltam itthon két napig a rendszert! Volt benne valami őserő. Olyasmi amit én lakószobában még nem hallottam.
De hallgattunk egymagában Obelisk integráltat és nekem az is nagyon tetszett. Sajnos a DA konverterre nem került sor az ottlétem alatt de majd megyek szólóban is.
Amikor a 4 enigma szólt, akkor azt mi hajtotta? 4 PM. Amikor jöttem, már ki voltak pakolva a fekete enigmák, de nem láttam 4 pm-et, és a képen ami itt a topicabn van is csak kettő látszik.
Heed Audio termékek
Hogy ne csak témaidegen dologgal hozakodjak elő: nekem - amennyire az emlékeim alapján meg tudom ítélni - a ps/enigma jobban tetszett, mint a pm/enigma. A bemutató számomra kicsit olyan "erődemonstrációnak" tűnt, lehet, hogy annak is volt szánva, és annak persze nem volt rossz.
Heed Audio termékek
"bezahlbaren Rahmen", azaz "megfizethető keretek" között, lássuk csak:
Obelisk PRE Vorstufe____________1 490 EUR
Obelisk PX______________________990 EUR
Obelisk Monoendstufen PM Paar___3 190 EUR
összesen: 5 670 EUR, azaz kb olyan 1,55 M Ft, csak hogy "kint" mi számít megfizethetőnek, 2x70W kis helyiségbe javasolva ("auf kleinem Raum")
Engedjétek meg, hogy a pontosság kedvéért legjobb tudásom szerint kicsit kiegészítsem a német LP magazinból vett idézet értelmezését.
Heed zeigt, wie man auf kleinem Raum im gerade noch bezahlbaren Rahmen hervorragende Verstärker baut.
Szerintem a mondat jelentése inkább:
A Heed bemutatja, miként lehet (hogyan kell) kisméretű (helytakarékos), még (éppen hogy) megfizethető keretek között ragyogó erősítőt építeni.
Az „auf kleinem Raum” szerintem nem a helység, hanem a berendezés méretére utal, illetve a „bezahlbaren Rahmen” előtt a „noch” szócska is árnyalja a képet.
Heed Audio termékek
Egy kis dupla Enigma játék.
(a képminőségért bocs, így sikerült)
Heed Audio termékek
És amiben ZENE-élt.
Csak nem egy sokat szidott RB300?
Ami néha meglepő egy Heed rendszerben és egy ilyen analóg frontban, hogy egy 1971-es Pepita kiadású LGT lemez is milyen jól tud szólni, ahogy többen is megjegyezték egy ilyen esemény után.