Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Nem tudom, szerepelt-e már az időformátum észrevételként?
Vagyis ha valakinek a post-ja mellett ott az időpont, hogy mikor írta azt, abból nem következtethető ki pontosan az időpont. Jó lenne a 24 órás formátum, ha megoldható.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Hozzászólás Szerző: sssggg »

jobb volt, hogy felül voltak az új hsz-ok. így mindig a végére kell lapozni, vagy majd úgyis megszokjuk?

Látom ez mást is zavar.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Hozzászólás Szerző: sssggg »

A topic hozzászólások sorrendeje biztos hogy így marad? Állandóan átrágni több oldalon,hogy az új hsz-t megnézzem, ez elég rossz!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3015

Hozzászólás Szerző: earforce »

jobb volt, hogy felül voltak az új hsz-ok. így mindig a végére kell lapozni, vagy majd úgyis megszokjuk?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hozzászólás Szerző: Voyager »

A szövegszerkesztő elég jó és a beállítási lehetőségekből is van bőven.
az idézés is jól néz ki

http://www.youtube.com/watch?v=M36OGCfYp3A
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Engem egyedül a szinek zavarnak, mert összefolyik minden, nem lehet kihámozni, mi micsoda...Pld. új hozzászólások kiemelése, topikok elkülönitése..A többi dolog teljesen rendben van..

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: batagy »

Létezik hogy a dátum és az idő sincs jól beállítva!?

Nálam jó az idő.
Beállítások -> Általános beállítások -> Időzóna jól be van állítva neked?

Egyébként én nem találtam 24 órás opciót... jól látom!?

Mire gondolsz? Hogy a hozzászólások időbélyege milyen formátumú?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Technics SL-PG 490, Oppo DV-983H, Panasonic DP-UB824, Sony UBP-X800M2, Sony ST-SB 920QS, Technics RS-BX404, Squeezebox Classic V3, Dune Homatics Box R 4K Plus, Zgemma H17, Panasonic TX-P42UT50E, Taga Harmony PF2000, Topping D90 III Sabre, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Egyrészt szokatlan és ha akar írni valamit akkor vissza kell mennie a lap tetejére!

Alul is van "Új válasz" gomb, erre gondolsz?

És pl. mi lesz az eddigi postaládákkal és a tartalmukkal?
Privik mennek a levesbe?

Az üzenetek biztos hogy megmaradnak! Felteszem az is holnap.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Technics SL-PG 490, Oppo DV-983H, Panasonic DP-UB824, Sony UBP-X800M2, Sony ST-SB 920QS, Technics RS-BX404, Squeezebox Classic V3, Dune Homatics Box R 4K Plus, Zgemma H17, Panasonic TX-P42UT50E, Taga Harmony PF2000, Topping D90 III Sabre, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Létezik hogy a dátum és az idő sincs jól beállítva!?
Egyébként én nem találtam 24 órás opciót... jól látom!?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Jó lenne menne a régi megszokott módon a dolog hogy a legújabb post lenne felül!
Egyrészt szokatlan és ha akar írni valamit akkor vissza kell mennie a lap tetejére!
Nálam is jó pá dolog nem megy... de remélem hamar élesítve lesznek a dolgok!

És pl. mi lesz az eddigi postaládákkal és a tartalmukkal?
Privik mennek a levesbe?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Két finomítási javaslat:
1) Idézet kereten belül ne legyen olyan sok padding (azaz sok az üres hely a szöveg körül az idézet-keretben).

2) A szavazó piros és zöld gomb lehetne egy sorban a Válasz és MultiIdézés gombokkal, hogy egy sort megspóroljunk. Ugyanis így az a sor, ahol a piros zöld gomb van, ott nagy az üres tér és zavaró.
Így értem, ahogy a csatolt képen:

Gondolom az lenne a célravezető, ha valaki összegyűjtögetné a felmerülő gondokat, javaslatokat egy listába, megszámozva, és akkor lehetne szortírozni hogy mi fontos stb.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Ez amiket írtál, ez mind (Új hozzászólások gomb, profil megtekintése, és jelenlévők) csak ideiglenesen vannak még tiltva. Szerintem ez mind holnap lesz már, ahogy Béla írta korábban.

Ja OK, csak fura volt. Még nem találok megszokott dolgokat az új házban, főként ha nincs még kipakolva.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Furcsa, szokatlan ez még elsőre. Nagyon hiányzik az új hozzászólások amióta nem voltál típusú gomb. Meg miért nem engedi most már valakinek a profilját megnézni? Számodra nincs engedélyezve a felhasználói profil megtekintése.
A fórumon jelenlévőket sem találom.
No majd szánok rá időt, mert ez nem átlátható nekem így elsőre.

Ez amiket írtál, ez mind (Új hozzászólások gomb, profil megtekintése, és jelenlévők) csak ideiglenesen vannak még tiltva. Szerintem ez mind holnap lesz már, ahogy Béla írta korábban.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Furcsa, szokatlan ez még. Nagyon hiányzik az új hozzászólások amióta nem voltál típusú gomb. Meg miért nem engedi most már valakinek a profilját megnézni? Számodra nincs engedélyezve a felhasználói profil megtekintése.
A fórumon jelenlévőket sem találom. Az aktív,passzív jelenlévő felhasználót a topikokban hogyan jelöli?
No majd szánok rá időt, mert ez nem átlátható nekem így elsőre.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Tényleg?
Ezt hol állítottad be?
(Nekem jobb ha lent vannak az új hozzászólások, de másoknak infó.)

Nem állítottam be.. csak átvert a fórum.
Amíg csak 2 oldal hozzászólás van, addig úgy műkszik mint rég, azaz fordítva. Most, hogy itt is bejött a 3-ik lap, már eredeti sorrendben van, ami eléggé nehézkessé teszi a dolgokat.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Ami a legfontosabb kardinális probléma jelenleg: a régi idézetek megjelenítése!
Ezt ASAP ki kell javítani, mert nagyon rontja a fórum használhatóságát (=visszaolvashatóságát), és ennélfogva a látogatottságát.

Mint korábban említém, ez egy tipikus IBP hiba, az IBP hivatalos konvertáló scriptjének a hiányossága.
EGy másik fórumon egy külön script lett rá írva, ami aztán végigfutott az adatbázison! Ott menet közben futott, hetekig, hogy közben ne terhelje a fórumot, de szerintem jobb megoldás, ha az adatbázis javítás idejére le van állítva a fórum teljesen, és akkor a javító script gyorsabban végez.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Nagyon jó hogy az adásvétel részen továbbra is le lehet zárni a saját topikokat!

Jó lesz ez, nekem tetszik!

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Úgy nézem már megy a topicokban hogy a legújabb hozzászólástól haladunk visszafelé, ahogy meg lett szokva .)
De ez a halvány zöld szin nekem se jön be.

Tényleg?
Ezt hol állítottad be?
(Nekem jobb ha lent vannak az új hozzászólások, de másoknak infó.)

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Alul át lehet állítani magyarra.Viszont azt sehol sem találom, hogy hogyan lehet beállítani, hogy fordított sorrendben listázza a hozzászólásokat.

Szerintem jobb lenne,h az utolsó hozzá szólás felül lenne,mint régi volt!

Ez a fórummotor jelenleg nem teszi lehetővé, hogy a hozzászólások sorrendje változtatható legyen. Pontosabban, meglehet hogy ez külön fizetendő feature (ezt nem tudom), de abban biztos vagyok, hogy még ha engedélyezve lenne is, az nagyon megterhelő lenne a fórummotorra nézve.

Szerintem jó döntés volt, hogy a "rendes" sorrendet állították be! Az eddigi volt "fordított" sorrend. Természetesen a váltást meg kell szokni.

Mellesleg a MultiIdézés jól működik!

Vendég

Amúgy Borroneo írt egy csomó jó dolgot a shout-ba beteszem ide hogy ne vesszen el.

BoRRoNeo : (02 szeptember 2010 - 10:05 ) Természetesen szabadon állítható a hozzászólások sorrendje listázáskor, legyen szó topikról vagy a shoutboxról. A shoutboxnál állítható az egyszerre látható üzenetek száma és az is, hogy mennyi kerüljön az archívba. Nálunk a legújabb hozzászólás van legelöl a topikban is és a shoutban is. A shoutban 1 hónapnyi hozzászólás olvasható (nálunk nincs ilyen sok hozzászólás) és nincs archív azaz egy hónap után minden hozzászólás törlődik.
:

BoRRoNeo : (02 szeptember 2010 - 10:10 ) Sok okosság van az új motorban. Alapból rengeteg formázási lehetőség hozzászóláskor (rendezés, videó illetve kép beszúrása, spoiler, stb.), hozzászólásonként több kép illetve videó feltöltése, de például a szavazás funkció is szélesebb, több kérdést és több válaszlehetőséget is meg lehet adni. Mi jó egy hónapig dolgoztunk vele mire használható állapotba hoztuk, de meg lehet oldani. Az itt probléma lehet, hogy a régi adatbázis szvsz rosszul lett importálva, emiatt a régi idézetek nem jelennek meg helyesen. Nem tudom utólag helyre lehet-e hozni, mi az avforummal sokat szenvedtünk, de végülis sikerült megcsinálni (az más kérdés, hogy nem lett belőle semmi).
BoRRoNeo : (02 szeptember 2010 - 10:14 ) Nagyon jó és hasznos újdonság a témakövetés, ez különösen hirdetés feladásakor vagy érdeklődőként lehet hasznos. Beállítod, hogy kapjál e-mail üzenetet minden erősítő hirdetés feladásakor és nem maradsz le semmiről. Vagy ha feladtál hirdetést kérhetsz e-mail értesítést ha hozzászólás születik a hirdetéshez. A privát üzenetek teljesen másképpen működnek, nem elküldött és beérkezett üzenetek vannak, hanem társalgások, mint a gmail-ben.
BoRRoNeo : (02 szeptember 2010 - 10:17 ) És még egy apróság, végre működni fog a hozzászólás linkelés, azaz bármelyik topik, bármelyik postját lehet egy linkkel fórumon belül vagy fórumon kívül is linkelni. Ez a régi motorban bugos volt és csak az egy oldalas topikoknál működött.
BoRRoNeo : (02 szeptember 2010 - 10:22 ) Amire viszont érdemes odafigyelni, hogy válasz esetén bonyolultabbak a bb kódok, az idézetekben szerepelnek a timestamp és post id kódok is, egy többszörös idézés esetén ha össze-vissza törölgetitek a kódokat akkor szétesik az egész. Van egy új gomb a Válasz (Reply) gomb mellett a Multiquote (Multiidézés). Ennek segítségével több postot is ki lehet jelölni és egy postban lehet rájuk válaszolni.Nagyjából ennyi.

Vendég

Úgy nézem már megy a topicokban hogy a legújabb hozzászólástól haladunk visszafelé, ahogy meg lett szokva .)
De ez a halvány zöld szin nekem se jön be.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: cotag »

Nyugi,ez mind be lesz állítva.

Rendben, köszönjük.

Vendég

Nekem még annyi lenne, h a az új hozzászólások ikon lehetne más szin, h jobban nyomon lehessen követni ...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Lehet, nem tudom, hogy hivjak pontosan mert eltunt :-)

Nyugi,ez mind be lesz állítva.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: cotag »

Szerintem az "Új tartalom megtekintése". de ezt nekem nem engedi.

Lehet, nem tudom, hogy hivjak pontosan mert eltunt :-)

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”