Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
system
Htpc (Home Theatre PC)
Sőt, tudok butábbat is kérdezni:
Hol találok valami definíciót ezekről a fogalmakról?
- interlaced / deinterlaced
- PAL progresszív, komponens, stb.
Most éppen a ZoomPlayer v4.03 Pro-val szenvedek... Rengeteg beállítás, fogalmam sincs mit kéne belőni rajta. Végülis ezzel lehet a DVD feliratot fel-le tologatni, vagy nem??? Hogyan érhetek el vele gyönyörű, törésmentes képet?
Most telepítem az FFDShow-t (ace mega codec pack-ban van), de azt se tudom, hogy hol és hogyan kéne beállítani...
Projektor: SANYO PLV-Z1, DVD player: Panasonic S35 (eladó!), hangfalak: B-Tech 5.1 számítógépes cucc (csak sztereóban tudom használni). /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Htpc (Home Theatre PC)
Na, akkor ide is beírom a kérdést:
Hogyan tudom megszüntetni azt a zavaró "effektet", hogy ha számítógépről hajtom a projektort, néha elindul egy vízszintes csík fentről lefelé, ami megtöri a képet...
VGA kábellel csatlakozok a gépről a projektorra. A kép egyébként gyönyörű, sokkal szebb mint Composite videó kábellel...
Projektor: SANYO PLV-Z1, DVD player: Panasonic S35 (eladó!), hangfalak: B-Tech 5.1 számítógépes cucc (csak sztereóban tudom használni). /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Egy kis technikai segitseget szeretnek kerni a guruktol
Remelem sikerul erthetoen fogalmaznom... (es nem sok hulyeseget irok)
Most szeretnek egy TX-36PL35P tipusu tv-t venni. A termek specifikaciojaban
szerepel a komponens bemenet (PAL progressziv jelet kepes fogadni).
A tv szamitogephez lenne kotve filmnezes celjabol
A videokartya egy matrox g550 lenne. (Dualhead-es).
A kerdeseim:
a neten talatam egy ilyen kabelt -> itt
Hol tudnek ilyen kabelt venni mo.-n? Egyaltalan megfelelo a kabel?
A Pc alapbol Pal progressziv jelet ad ki, vagy kell valami progi (PowerStrip) hozza?
Egyaltalan lehetseges az osszekotes a komponens bementeten keresztul?
Segitseget elore is koszonom.
Udv.
a jel progressziv, de powerstrip kell, hogy 50hz legyen ...
a TVd leirasat nezd meg, hogy (ahogyan a kabelinfonal is irjak) a szinkront a zoldon tudja e fogadni - gondolom igen :vazeg:
a kerdes, matroxon be lehet e allitani, amit a TV elvar. ATIn ugytudom igen.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Egy kis technikai segitseget szeretnek kerni a guruktol
Remelem sikerul erthetoen fogalmaznom... (es nem sok hulyeseget irok)
Most szeretnek egy TX-36PL35P tipusu tv-t venni. A termek specifikaciojaban
szerepel a komponens bemenet (PAL progressziv jelet kepes fogadni).
A tv szamitogephez lenne kotve filmnezes celjabol
A videokartya egy matrox g550 lenne. (Dualhead-es).
A kerdeseim:
a neten talatam egy ilyen kabelt -> itt
Hol tudnek ilyen kabelt venni mo.-n? Egyaltalan megfelelo a kabel?
A Pc alapbol Pal progressziv jelet ad ki, vagy kell valami progi (PowerStrip) hozza?
Egyaltalan lehetseges az osszekotes a komponens bementeten keresztul?
Segitseget elore is koszonom.
Udv.
Htpc (Home Theatre PC)
Van ez a Windvd6 / Philips féle TrimensionDNM motion compensated frame rate converter, létezik ilyen jellegű plugin? - tetszik csak egy kis sharpen nem ártana rá
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!Szeretném megkérdezni,hogy hogyan valósitható az meg,hogy avi formátumú filmeket 5.1-ben tudjam megnézni!
5.1-es hangkártyám van 5.1-es hangrendszerrel.
A DVD formátumúakat azt meg tudom nézni Windvd-vel,mert abba van 5.1-es output állitási lehetőség.
Az avi film lejátszásához,milyen program,vagy esetleg windows media player-ba milyen plugin kell,hogy 5.1-be megszólaljon?
Ha lenne valami ötletetek akkor,irjátok meg!
Előre is köszi!!!
Erre alkalmas az Ac3Filter, vagy az Odio codec. Ezekben rendesen be lehet állítani az 5.1-et
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy hogyan valósitható az meg,hogy avi formátumú filmeket 5.1-ben tudjam megnézni!
5.1-es hangkártyám van 5.1-es hangrendszerrel.
A DVD formátumúakat azt meg tudom nézni Windvd-vel,mert abba van 5.1-es output állitási lehetőség.
Az avi film lejátszásához,milyen program,vagy esetleg windows media player-ba milyen plugin kell,hogy 5.1-be megszólaljon?
Ha lenne valami ötletetek akkor,irjátok meg!
Előre is köszi!!!
Htpc (Home Theatre PC)
Sikerült előcsalogatni a 750P-t is. Rájöttem, hogy az EDID opciót kell változtatni a sokatmondó EDID1 és EDID2 értékek között, attól függően progresszív video jel jön vagy PC. Ha EDID1-re kapcsolok akkor megjelenik a 750P, ha EDID2-re akkor meg a WIDE720, de a végeredmény ugyanaz.
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen VGA kartya az?
Progressive-nek kell lennie ha jol beallitod.
ATI Radeon 9600 Pro.
Az AE500 kézikönyve szerint kétféle 1280x720-as felbontást érzékel a vetítő. Az egyikre azt írja "750P", ez kéne a progresszívnek lennie, a másik "WIDE720" ez gondolom a nem progresszív, vagyis az interlace.
Természetesen DVI-on keresztül volt meghajtva.
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen VGA kartya az?
Progressive-nek kell lennie ha jol beallitod.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Htpc (Home Theatre PC)
balagee
meg tudnád mondani, milyen szoftver kell ahhoz, hogy a PC DVI kimenetén 720P jöjjön ki? A Powerstip-el már tudok 1280x720-at csinálni, de nem progresszív.
Htpc (Home Theatre PC)
Szeretném valakitől megkérdezni,mit tegyek.Rengeteg avi film van a gépemen és szeretném megnézni TV-én. A gépen van 5.1-es hangkártya és a kimenetet ráköthetem-e a TV-re vagy erősítőre.
Természetesen rákötheted az erősítőre, de attól még nem a TV-n fogod látni a képet, mivel a hangkártya csak a hangot adja le. Kellene hozzá még egy TV kimenetes videokártya is.
ehez a cucchoz nem kell asszem
üdv.
Sly
TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Htpc (Home Theatre PC)
Szeretném valakitől megkérdezni,mit tegyek.Rengeteg avi film van a gépemen és szeretném megnézni TV-én. A gépen van 5.1-es hangkártya és a kimenetet ráköthetem-e a TV-re vagy erősítőre.
Természetesen rákötheted az erősítőre, de attól még nem a TV-n fogod látni a képet, mivel a hangkártya csak a hangot adja le. Kellene hozzá még egy TV kimenetes videokártya is.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
lényeg hogy látszólag tudna-e úgy működni mint egy hagyományos asztali lejátszó
latszolag tudna
Segítsetek kérlek ha tudtok:
Egy profi HTPC szeretnék összeállítani, gyönyörű alu házam már van, (20 dB-es!) alkatrészeket most szerzek.
De: az istennek nem találok olyan PC távirányítót, ami egeret is tud kezelni, (joy vagy ilyesmi) sok programozható gombja van.
Nem tudtok olyat, amit be lehet szerezni itthon is? Ha igen hol?
Más: ismertek winen futó HTPC progit? Tlajdonképpen olyat akarok, ami a pc bekapcsolása után egy szép képernyőn a következő lehetőségeket mutatja: TV, Rádió, WEB, E-mail, Felvétel, Lejátszás, DVD stb....
Ismertek ilyet?
Előrei is köszi a segítséget: j.
ilyen progi pl.
www.myhtpc.net
ww.xlobby.com
távirányitót én innen szereztem:
euro-elektronic.totalweb.hu
irnál bővebben erről az alu házról?
Htpc (Home Theatre PC)
lényeg hogy látszólag tudna-e úgy működni mint egy hagyományos asztali lejátszó
latszolag tudna
Segítsetek kérlek ha tudtok:
Egy profi HTPC szeretnék összeállítani, gyönyörű alu házam már van, (20 dB-es!) alkatrészeket most szerzek.
De: az istennek nem találok olyan PC távirányítót, ami egeret is tud kezelni, (joy vagy ilyesmi) sok programozható gombja van.
Nem tudtok olyat, amit be lehet szerezni itthon is? Ha igen hol?
Más: ismertek winen futó HTPC progit? Tlajdonképpen olyat akarok, ami a pc bekapcsolása után egy szép képernyőn a következő lehetőségeket mutatja: TV, Rádió, WEB, E-mail, Felvétel, Lejátszás, DVD stb....
Ismertek ilyet?
Előrei is köszi a segítséget: j.
Htpc (Home Theatre PC)
Na akkor gagyi az is.
Persze ennek meg van az oka... ugyebar ha feltolod, akkor amik felul szoktak megjelenni azok kimasznak a lathato teruletrol.
najo, de ha a felhasznalo ezt akarja ?? a baj h a legsulyosabban hulyerenevelt fogyasztokhoz kell igazodni ...
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Na akkor gagyi az is.
Persze ennek meg van az oka... ugyebar ha feltolod, akkor amik felul szoktak megjelenni azok kimasznak a lathato teruletrol.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Htpc (Home Theatre PC)
balagee: a panasonicban csak lefele lehet a feliratot pozocionalni, ha jol tudom
te s35/75 -el ?
jaja! s35-el próbáltuk.. sajnos csak lefelé viszi.
(igaz, ha már egyszer levitted, felfelé visszaviheted az eredeti pozíciójába is )
Projektor: Optoma UHL55; Receiver: Yamaha RX-V396RDS; Front: Yamaha NS-45e; Center&Rear: Yamaha NS-P60; Sub: Yamaha YST-SW300
Htpc (Home Theatre PC)
balagee: a panasonicban csak lefele lehet a feliratot pozocionalni, ha jol tudom
te s35/75 -el ?
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Legalabb hires lennel
De nem azt mondtad hogy az intervideon van subpicture kimenet?
Onnan ha el lehet kapni akkor az mar veldelem nelkuli nem?
Engem csak rhadtul idegesit hogy ez az alapveto problema nincs megoldva.
Pedig gondot okoz nap mint nap. Most is neztem egy filmet ahol a 16:9 filmen
tul magasan volt a felirat. Total gaz
Ez igaz, de nem szeretem a decoderfüggő megoldásokat. Van rajta kivül még egy rakat decoder de egyiknek sincs subpicture kimenete ráadásul még ez is rosszul jeleníti meg.
Htpc (Home Theatre PC)
Vendég = Me
Htpc (Home Theatre PC)
balagee !
Tudom, hogy nem éppen megnyugtató, de ha újra authorálod a filmet, oda rakod a feliratot ahova szeretnéd .
Htpc (Home Theatre PC)
Legalabb hires lennel
De nem azt mondtad hogy az intervideon van subpicture kimenet?
Onnan ha el lehet kapni akkor az mar veldelem nelkuli nem?
Engem csak rhadtul idegesit hogy ez az alapveto problema nincs megoldva.
Pedig gondot okoz nap mint nap. Most is neztem egy filmet ahol a 16:9 filmen
tul magasan volt a felirat. Total gaz