Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
MKV sem nagyon hat meg, én BD filmek nézésére használom a lejátszókat, nem pedig BD-Rip nézegetésére.
Nem, nem a Samsung-ra vagy a Philips-re gondolok, Samsung-tól eleve isten mentsen mindenkit:)
Offline jó néhány helyen van 47-49-ért is BD390 egyébként. És nem csak mintadarab.
Neked nem kell az MKV, nekem igen. Már most több filmem van így magyar szinkronnal, mint amit magyarul BD-n kiadtak.
Kéz alól tudnék venni LG BD390-est 49-ért, LG BD370-est 24-ért, LG BD350V-t 20-ért.
Viszont az új széria a tesztek szerint sokkal jobb képben és hangban is, ezért meggondolandó. Nekem pl. az LG BX580 is szimpatikus, csak még túl új és ezért elég drága is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Úgy láttam többen is SONY BDP-S370 lejátszót használtok. Van egy kis problémám vele, ......
Letöltöttem a minta fájlokat, megnéztem és nálam NINCS hiba.
Kowi
Zene :
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
Blu-Ray lejátszók
Persze ezzel nem azt mondom a a Sony sz@r, vagy ilyesmi, csak a mostani modelljeik mellett van jó néhány jobb választás is ugyanazokban a kategóriákban, és itt nem feltétlen az LG-re gondolok.
Remélem, nem a Samura gondolsz? Vagy Philips???
Több MKV lejátszó meg nem nagyon van...
A Sony 570 és az LG 390 most 61-65 ezer körül van szinte mindenhol. Ennyiért milyen más márkát tudsz?
MKV sem nagyon hat meg, én BD filmek nézésére használom a lejátszókat, nem pedig BD-Rip nézegetésére.
Nem, nem a Samsung-ra vagy a Philips-re gondolok, Samsung-tól eleve isten mentsen mindenkit:)
Offline jó néhány helyen van 47-49-ért is BD390 egyébként. És nem csak mintadarab.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]
Blu-Ray lejátszók
Vicces, de az új Sony széria pont az MKV lejátszás stabilitásában veri az LG-ket.
A Sony.hu a speckóban egy szóval sem említi, hogy vinné az mkv-kat. Csak DivxHD van feltüntetve. Biztosan viszi?
+ Még sehol sem láttam egy jó, részletes mkv tesztet (feliratok, hangok, stb.) Nehogy aztán nagy legyen a meglepi...
Blu-Ray lejátszók
Persze ezzel nem azt mondom a a Sony sz@r, vagy ilyesmi, csak a mostani modelljeik mellett van jó néhány jobb választás is ugyanazokban a kategóriákban, és itt nem feltétlen az LG-re gondolok.
Remélem, nem a Samura gondolsz? Vagy Philips???
Több MKV lejátszó meg nem nagyon van...
A Sony 570 és az LG 390 most 61-65 ezer körül van szinte mindenhol. Ennyiért milyen más márkát tudsz?
Blu-Ray lejátszók
Az LG BD 390-es lejátszónál mkv esetén van DTS szaggatás?Ha jól emlékszem erre panaszkodtak a tulajok sok esetben.Ez sajnos szerintem elég nagy hibapont.
Sajnos igen, sőt az új széria még válogatósabb az MKV-k között.
Pedig az LG 580 lenne a másik gép, amit kinéztem magamnak.
Vicces, de az új Sony széria pont az MKV lejátszás stabilitásában veri az LG-ket.
Blu-Ray lejátszók
Az LG BD 390-es lejátszónál mkv esetén van DTS szaggatás?Ha jól emlékszem erre panaszkodtak a tulajok sok esetben.Ez sajnos szerintem elég nagy hibapont.
Blu-Ray lejátszók
A BD390 egy nagyon jó lejátszó.. Sony mostani alap és középkategóriás gépeiről inkább no komment.
Gondolom ezt az alapján írod, hogy ismered a Sony S570 és S770 típusokat.
Szerintem előbb kérdezz meg olyat, aki tesztelt már Sony-t és LG-t is.
Ja, és nézz utána, most jött ki az új Sony 3D széria, MKV, SACD, DLNA, WiFi, iPod/iPhone vezérlés, hálózati lejátszás, Gracenote, gyors és üzembiztos működés, stb. Az új 3D-s Sony árban a kifutó LG 390-es szintjén kezdi, innen csak lefelé fog menni.
Szia
Van épp elég tapasztalatom mindegyikkel. Egyébként mindennek csak lefelé megy az ára, például LG 390-est is lehet jó áron venni sok helyen.
A BD3D különösebben nem izgat, a 3D moziba való, otthon elég nevetséges, legalábbis a mai, még kiforratlan technikája.. Ezt épp ezért nem is hozom fel pozitívumnak. Persze ezzel nem azt mondom a a Sony sz@r, vagy ilyesmi, csak a mostani modelljeik mellett van jó néhány jobb választás is ugyanazokban a kategóriákban, és itt nem feltétlen az LG-re gondolok.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]
Blu-Ray lejátszók
A BD390 egy nagyon jó lejátszó.. Sony mostani alap és középkategóriás gépeiről inkább no komment.
Gondolom ezt az alapján írod, hogy ismered a Sony S570 és S770 típusokat.
Szerintem előbb kérdezz meg olyat, aki tesztelt már Sony-t és LG-t is.
Ja, és nézz utána, most jött ki az új Sony 3D széria, MKV, SACD, DLNA, WiFi, iPod/iPhone vezérlés, hálózati lejátszás, Gracenote, gyors és üzembiztos működés, stb. Az új 3D-s Sony árban a kifutó LG 390-es szintjén kezdi, innen csak lefelé fog menni.
Blu-Ray lejátszók
A 373-ast hol láttátok? Európában ez a modell szerintem nem is kapható, én az angol SONY oldalán láttam (LINK). Talán a világítós távkapcsban más, nem hinném, hogy hardveresen nagyon változatattak rajta. Esetleg abban lehet reménykedni, hogy a hiba szoftveres, talán egy újabb firmware majd segít. Bár én ebben már nem hiszek.
Pl. itt: árgép.hu
Blu-Ray lejátszók
Te tudod. A 390 kb. mindenről játszik mkv-t, de az igaz, hogy 3D meg SACD lejátszás az nincs benne.
Jó az összehasonlítási alap, az LG 390 kifutó modellként pont annyiba kerül, mint a most megjelent Sony 570. Talán fél év múlva kellene megnézni ezeket a készülékeket, sajna nekem most kellene valami.
Igazából nem döntöttem még az LG és a Sony között; érdekes, hogy a párharcban az LG képviseli a minőséget, a Sony meg funkcionális többletet. Mintha megfordult volna a világ.
Lehet, hogy veszek 20 körül egy LG 350V-t, azzal kihúzom egy ideig, sokat nem bukok rajta és kivárom, amíg kiderül, hogy milyen játékosban érdemes (fél évnél) hosszabb távon gondolkozni.
Blu-Ray lejátszók
A 373-ast hol láttátok? Európában ez a modell szerintem nem is kapható, én az angol SONY oldalán láttam (LINK). Talán a világítós távkapcsban más, nem hinném, hogy hardveresen nagyon változatattak rajta. Esetleg abban lehet reménykedni, hogy a hiba szoftveres, talán egy újabb firmware majd segít. Bár én ebben már nem hiszek.
Blu-Ray lejátszók
Arra még nem gondolt senki, hogy vajon a 370 után miért kellett sürgősen kiadni egy 373-ast is?
Hát jah. Könnyen lehet. Megpróbálom kicseréltetni.... nem lesz egyszerű és gyors...
AV: Sony STR-DH700
BD: volt egyszer egy Sony BDP-S370
Blu-Ray lejátszók
Különben is akinek van pénze BD lejátszóra az ne nézzen már szaros DVD-t....
Arra még nem gondolt senki, hogy vajon a 370 után miért kellett sürgősen kiadni egy 373-ast is?
Blu-Ray lejátszók
6-8 levél váltás után a Sony ügyfélszolgálattól megtudtam, hogy ők nem tesztelték és nincs saját tapasztalatuk a BDP-S370-el kapcsolatban. Sem a DVD játszási, sem a DLNA kompatibilitási hibákról nincs információjuk, tapasztalatuk, csak a gyártól kapott táblázatokat és hivatalos szövegeket küldözgetik. Esetleges széria hibás feltevéseimet meg sem hallják. Válasz minden esetben az, hogy vigyem szervizbe, ott megcsinálják.
Arra a kérdésre, hogy mi van ha nem tudják és tényleg mindegyik rossz, arra nem válaszolnak. Így hát megpróbálom a bolttal elintézni a problémát. Azért tényleg durva, hogy a japánoknak nem volt annyi eszük, hogy eladás elött valamelyik mondja:
- figyelj-mán, rakjunk már be egy dvd-t hogy a parasztnak jó lesz-e otthon!
A válasz meg az lehetett.:
- Minek, hát majd visszaküldi, nem mindegy az neked....
Különben is akinek van pénze BD lejátszóra az ne nézzen már szaros DVD-t....
Blu-Ray lejátszók
Te tudod. A 390 kb. mindenről játszik mkv-t, de az igaz, hogy 3D meg SACD lejátszás az nincs benne.
Jó az összehasonlítási alap, az LG 390 kifutó modellként pont annyiba kerül, mint a most megjelent Sony 570. Talán fél év múlva kellene megnézni ezeket a készülékeket, sajna nekem most kellene valami.
Igazából nem döntöttem még az LG és a Sony között; érdekes, hogy a párharcban az LG képviseli a minőséget, a Sony meg funkcionális többletet. Mintha megfordult volna a világ.
Lehet, hogy veszek 20 körül egy LG 350V-t, azzal kihúzom egy ideig, sokat nem bukok rajta és kivárom, amíg kiderül, hogy milyen játékosban érdemes (fél évnél) hosszabb távon gondolkozni.
Blu-Ray lejátszók
A Sony 570 külső HDD-ről is le tudja játszani az MKV-t, sőt kevésbé finnyás, mint az LG (akadozás, lefagyás). Az SACD lejátszás sem hátrány, a 3D-ről nem is beszélve...
Hálózati lejátszóként sem utolsó, pl. az AXN is megy a netről.
Ráadásul gyorsabb és stabilabb, mint az LG-k.
Te tudod.
A 390 kb. mindenről játszik mkv-t, de az igaz, hogy 3D meg SACD lejátszás az nincs benne.
Blu-Ray lejátszók
Hát elég szomorú ez a hozzáállás a SONY részéről. Nekem ez volt az első és utolsó termékem a cégtől. Eddig Panasonic mániás voltam, azokkal nem is igazán volt gond. Igazából nem értem, hogyan dobhatták piacra a lejátszót? Nem hiszem, hogy ezt nem vették észre.
Én két hete hívtam az ügyfélszolgálatot, de persze nem is értette a problémámat. El is küldött a szervízbe. Négy SONY szervízbe írtam, egytől jött csak válasz, vigyem be a készüléket, majd megnézik, szétszedik. Akkor még nem tudtam, hogy típushiba. A tapasztalatok után már nem viszem be, csak szétbarmolnák.
Kár, hogy nem előbb vettem észre. Vittem is volna másnap a fejükhöz verni.
Ha típushibás a 370-es, akkor cseréltessétek ki másik típusra! (373, 470, stb.)
A Panasonic sem fenékig tejfel. Én 2003. óta Pana hívő voltam, volt 3 DVD lejátszóm, 1 felvevőm, egy Blu játékosom, egy erősítőm, 2 videomagnóm, kameráim és 2 fényképezőm is a Panától, mára egy fényképező maradt írmagnak. És mindig találok jobbat az aktuális árkategóriában más márkából. Most sem tudnék olyan készüléktípust mondani, amiből Panát vennék.
Blu-Ray lejátszók
De azért Te a pana szívás után most egy Sony-n gondolkozol, ami még egy nyamvadt mkv-t sem tud lejátszani (by táblázat).
A Sony 570 külső HDD-ről is le tudja játszani az MKV-t, sőt kevésbé finnyás, mint az LG (akadozás, lefagyás).
Az SACD lejátszás sem hátrány, a 3D-ről nem is beszélve...
Hálózati lejátszóként sem utolsó, pl. az AXN is megy a netről.
Ráadásul gyorsabb és stabilabb, mint az LG-k.
Blu-Ray lejátszók
Hát elég szomorú ez a hozzáállás a SONY részéről. Nekem ez volt az első és utolsó termékem a cégtől. Eddig Panasonic mániás voltam, azokkal nem is igazán volt gond. Igazából nem értem, hogyan dobhatták piacra a lejátszót? Nem hiszem, hogy ezt nem vették észre.
Én két hete hívtam az ügyfélszolgálatot, de persze nem is értette a problémámat. El is küldött a szervízbe. Négy SONY szervízbe írtam, egytől jött csak válasz, vigyem be a készüléket, majd megnézik, szétszedik. Akkor még nem tudtam, hogy típushiba. A tapasztalatok után már nem viszem be, csak szétbarmolnák.
Kár, hogy nem előbb vettem észre. Vittem is volna másnap a fejükhöz verni.
Blu-Ray lejátszók
Nevetséges, de úgy néz ki, hogy még az LG gyártja a legértelmesebb lejátszókat.
De azért Te a pana szívás után most egy Sony-n gondolkozol, ami még egy nyamvadt mkv-t sem tud lejátszani (by táblázat).
Blu-Ray lejátszók
Na esemény van. Tök hülyék a Sonynál. Mondtam nekik valószínűleg az összes készülék hibás. Azt válaszolták, küldjem szervizbe, és ha nem tudják megcsinálni, akkor kicserélik a készüléket..... megértették a problémát.
Küldd be és cserekészüléknek kérj 373-ast, az nem színezi el a kép alját.
Blu-Ray lejátszók
It's a Sony
Két levélfordulón megint túl vagyok. Soha semmit nem mondanak, csak bla-bla. Kértem tőlük egy olyan MPEG2-es HD fájlt, amit a Win Media Playernek transzkódolás nélkül tudni kell továbbítani. Szerintem küldenek.....
Majd beszámolok! :-D
Blu-Ray lejátszók
Ez a hiba vajon csak a 370-es Sony sajátja, vagy megvan az 570 és 770 esetén is?Épp egy 570-est néztem ki magamnak, bár német tesztelők ott is épp a DVD lejátszást, pontosabban a felskálázást húzták le, mégha más szempontból is (életlen, mosott kép; unalmas, tompa színek, stb.).
Úgy látszik, a kisebb felbontásról való felskálázással már nem foglalkoznak, egy olcsó chippel letudják ezt a részt, a figyelem már a 3D meg az egyéb nyalánkságok (pl. SACD, MKV, WiFi, vezérlés iPodról/iPhone-ról, stb.) felé fordult a Sonynál.
A Sony honlapján még nincs is fent az új széria... még a németen sem.
Semmilyen funkciót nem tudok összehasonlítani.
Nevetséges, de úgy néz ki, hogy még az LG gyártja a legértelmesebb lejátszókat.
Blu-Ray lejátszók
Na az első levél után, amiben először tök hülyének néztek, megkaptam a másodikat.:
Köszönjük levelét.
A következő weboldalon meg tetszik találni a DLNA oldalán milyen formátumokat támogat:
http://www.dlna.org/industry/why_dlna/k ... ia_format/
Az egyetlen ami kötelező az az MPEG2, a többi formátum MPEG1, MPEG4 és WMV9 opciónális.
Az elöző levélben csatolva elküldtem a listát a formátumokkal ami alaposabban leirja milyen formátumot képes kezelni, ami zöld pipával van jelölve azt képes lejátszani, ami kék nyilal van jelőlve azt a media szerver átkódolja.
A felbontás nincs megadva de MPEG-2 PS lehet 720x480 AC3 5.1 vagy 720x480 AC3 2.1
MPEG2-TS a HDV anyagra vonatkozik ami lehet 1280x720 vagy 1440x1080.
Bármi más ügyben Sony termékekkel kapcsolatosan a késobbiekben is állunk rendelkezésére.
Esete a következő kóddal lett nálunk regisztrálva: . Ha további információra lenne szüksége ez esettel kapcsolatosan, kérjük ne változtassa meg a címet a levélre való válaszoláskor, hogy ezáltal könnyebben kezelhessük azt.
Üdvözlettel,
Antal Orsolya
Sony Central and Southeast Europe Kft.
Ügyfélszolgálat
Egy kérdés még most jutott eszembe, amiből a félreértés lehet. A letudja játszani, és a megfelelően jó minőség az két különböző. Na írok nekik megint.
It's a Sony