Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Általában a hifiről
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Találó nagyon.
Általában a hifiről
mivel a hangminőség egzakt, mérhető jellemző.
Jaja, ennek mérésére szolgál az úgynevezett "hangminőségmérő" Bár most, ahogy visszagondolok, anno a méréselmélet órán nekem valami egészen mást mondtak... a hangminőség szubjektív fogalom, s mint olyan, eleve nem lehet egzakt.
Általában a hifiről
Számomra nagyon fontos volt az első komoly hifis élmény…ami elméletben picit ETALONnak is válik. Számomra meghatározó élmény volt egy egykori magyar forgalmazó Basis Audio Graham, Jeff Rowland ,AVALON,cardas rendszere. Lehet, hogy közben már hallottam jobbat, de az első élmény nagyon fontos… A koncert vagy élőzene picit más élményt ad legalább is nekem. Nem is várom el az otthoni rendszertől.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Általában a hifiről
Hinnye!
Néhány száz hsz után visszanézek, remélem addig csatlakozik mindenki Aki Számít!
Lesz itt ( vajon ) mérnöki szemléletű kettős vakteszt, Turul, kuruc, Szittya, Szkíta, Sumér, Szumír, Kelta, Hun, Úz... Ír, Breton, Ószirmi stb kinyilatkoztatás?
Objektíven megítélt művészet, ezoterikusan magyarázott hókuszok és pókuszok, regék és anekdoták, felsőbbrendűségi és kisebbségi komplekszusok?
Pszichológiai és parapszichológiai érvek, akusztikai és kvantumdinamikai, kvantummechanikai összefüggések?
Érvek és észérvek?
... és mennyi mindent kihagytam!
Jó szórakozást!
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Ja, és ha megvan a Szent Grál, s bölcsebbekké váltunk mint Háromszoros Magasztosság, akkor csináljunk egy szektát, nehogy mások is rátaláljanak eme értékekre, vagy legyen inkább vallás, nehogy néhány bárány eltévelyedjen!
"Ki ólomból aranyat - ki szalmából egeret"
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
Albert Einstein
Általában a hifiről
Talán az némiképp megkönnyiti a dolgot ha az ember kihagyja illettve minimalizálja a fórumozást,illetve csak a saját baráti/haveri körében zenélgetnek.
Esetleg elköltözik Barbadosra és nem fut szembe vele minden sarkon egy újabb kihagyhatatlan ajánlat:D
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10974
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Különben jön a bérlet az adás-vétel topikba és az "igaz út" végeláthatatlan keresése.
Az mindenképpen jön, mert minél jobban tetszik eleinte a hangrendszer avagy készülék hangkaraktere, idővel annál jobban meg lehet utálni
Akkor Te nagy bajban lehetsz, ha minden - eleinte tetsző - cuccban csalódtál később.
Általában a hifiről
Erről csak annyit, számomra senki ne mondja meg, nekem mi tetszik.
Egyébként oda akartam csak kilyukadni, hogy a trend rendre az, hogy a legnagyobb hangú laikust követi a nép. Észérveknek, egyéni utakra buzditásnak természetesen helye nincs. Van egy véleménypaletta, arról lehet csipegetni, helyezkedni. Ez távolinak tûnhet a topikinditó témától, de ha egyszer lazán felülírja a csordaösztön még a legelvetemültebb torzítás-dogmákat is...
És ha paradox is, pontosan ezért nem érnek nagyon sokan célba soha: épp csak igazi önmagukat hagyják ki a rendszerbõl. Hát így nem is csoda.
Általában a hifiről
Különben jön a bérlet az adás-vétel topikba és az "igaz út" végeláthatatlan keresése.
Az mindenképpen jön, mert minél jobban tetszik eleinte a hangrendszer avagy készülék hangkaraktere, idővel annál jobban meg lehet utálni
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10974
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Szóval, ha valaki veszi a bátorságot, vagy van egy jó, hiteles idézete, talán ezzel kezdje: mitől jó (ne adj isten high-end) egy rendszer hangja?
"Tudod, miért jó ez? Mert jó!"
Akár ezt is lehetne írni, bár jómagam ezt nem teljesen gondolom így, mivel a hangminőség egzakt, mérhető jellemző. Ellenben annak szubjektív megítélésével, de azt én hangélménynek nevezem. Ideális esetben a két jellemző ugyanazon eredményt hozza. Ha ez nem így van, akkor vagy a mérés nem korrekt, vagy a hallgató ízlése van elferdülve, esetleg az értékelési mechanizmusa problémás. No és mielőtt megint felhördülnének néhányan, mérés alatt én komplex vizsgálatot értek, nem csak néhány paraméter meghatározását.
Általában a hifiről
Itt a jó kérdés! Mi a cél?
Nemcsak jó, hanem alapvető fontosságú kérdés. Ezért aztán mindenki csak kerülgeti, mint macska a forró kását
Van tényleges(és egységes) cél vagy csak játék és önámitás az egész?
Átfogóan értve és nem lebontva a hifizés/zenehallgatás igen sok metódusára.
Ha azt vesszük alapul hogy nincs tökéletes illetve legjobb akkor csak szép lassan kószálunk az útvesztőben,tisztelet a kivételnek.
Aztán ki élvezi,ki prófétává válik,ki meg megpróbál belőle meggazdagodni stb...stb...
Általában a hifiről
Mások véleményét meg lehet hallgatni, de nem kell ahhoz igazodni. Különben jön a bérlet az adás-vétel topikba és az "igaz út" végeláthatatlan keresése.
Ezt vallom én is, de a többség - tetszik, nem tetszik - nem ilyen. Kõ a vezetõ. Egyébként meg ki sem jelöltük kiknek a körében vizsgáljuk a kérdést? Ilyen 4 ismeretlenes egyenlet érzetû nekem ez a téma. Hova jutunk vajon? Sehova? Az jó!:-) Mindenki dobja be saját, kedvenc urban legendjét, aztán örüljünk.:-) Útközben persze bosszankodjunk. Urak, biztos végig kell mindezt itt most, s pont önöknek lépcsõzni? Áh, de a gépezet már beindult.:-)
Általában a hifiről
Maximálisan toleráns vagyok! Cserébe csak annyit kérek, hogy ezek után ne te mondd meg, mi mennyire hifi
Általában a hifiről
Itt a jó kérdés! Mi a cél?
Nemcsak jó, hanem alapvető fontosságú kérdés. Ezért aztán mindenki csak kerülgeti, mint macska a forró kását
Általában a hifiről
hifis: kérdés, hogy hány szakmailag is értõ és tapasztalt fül definiála és alkot véleményt a hangról, akár a jó hangról is, s velük szemben hány laikus?
Mások véleményét meg lehet hallgatni, de nem kell ahhoz igazodni. Különben jön a bérlet az adás-vétel topikba és az "igaz út" végeláthatatlan keresése.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Általában a hifiről
... aki hasonló végeredményre jutott az egész hifivel, high-enddel kapcsolatosan mint én.
Akkor jó nektek... én 20 év után még nem jutottam végeredményre -és a topik céljának érdekében hadd legyek kicsit szemétláda:-, nem is szeretnék.
Általában a hifiről
hifis: kérdés, hogy hány szakmailag is értõ és tapasztalt fül definiála és alkot véleményt a hangról, akár a jó hangról is, s velük szemben hány laikus? A zenehallgatók egészét nézve tudjuk, hogy nem az elõbbiek véleményd dominál. Amirõl te írsz az természetesen jó, egyet is értek, de csak egy nagyon szûk rétegben tud érvrendszer lenni ez.
Általában a hifiről
Vagy a végeredményed biztos tudatában mosolyogva olvasod majd a hozzászólásokat, időnként beszúrva egy morzsát a végső konklúziódból?
Itt a jó kérdés! Mi a cél? Szerintem a szokásos pontokon fog végighaladni a topik, semmi újat nem adva. Jóllehet a nyitása az ellenkezõje reményében történt.
Arra az egyre nagyon jó hogy mindenféle hifis grafomán kicsapongások és viták itt offolás nélkül lefolytathatók.
Általában a hifiről
Vagy a végeredményed biztos tudatában mosolyogva olvasod majd a hozzászólásokat, időnként beszúrva egy morzsát a végső konklúziódból?
Itt a jó kérdés! Mi a cél? Szerintem a szokásos pontokon fog végighaladni a topik, semmi újat nem adva. Jóllehet a nyitása az ellenkezõje reményében történt.
Általában a hifiről
Mindezek után nem meglepő, hogy a stúdiótechnikában vannak olyan (csöves) célberendezések, amiken "áteresztve" a jelet, sokkal jobb lesz annak a hangminősége.
Nem, nem lesz tőle jobb. Mitől lenne jobb? A hozzáadott markáns limitálástól és torzítástól - amilyet egy rendesen megtervezett triódás még kegyetlenül túljhajtva se produkál? A szóban forgó effekttel csöves hangszererősítőket próbálnak imitálni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Általában a hifiről
Ennek a kérdéskörnek a kibontását talán ott lehetne kezdeni, hogy meg lehet-e fogalmazni a "jó hang" objektív (nem feltétlenül mérhető, sőt biztos nem mérhető) kritériumait.
Olyan ez kicsit, mint a képzőművészet. Csak látszólag szubjektív, jó-e egy képzőművészeti alkotás. Igenis vannak egyértelmű szakmai szempontok, ami alapján egy hozzáértő meg tudja ítélni egy műalkotásról, egy művészről, hogy az nagyon jó, ne adj isten zseniális. Mégis, én személy szerint esetleg ki nem tenném mondjuk a képet a szobámban.
Tehát a szubjektum, és a mégiscsak létező objektív szempontok, kritériumok bonyolult kapcsolata (esetleg ellentmondása) teszi nehézzé az ítéletalkotást.
Körülbelül ez a helyzet a hifiben is. Minden hifista a "jobb hangra" törekszik, de igazán most 100 szempontot lehet felsorolni, mit érthetün jobb hang alatt. (Persze a szokásos falmelléki dumával egyetemben, hogy nem hangot, hanem zenét hallgatok stb., stb, stb.)
Szóval, ha valaki veszi a bátorságot, vagy van egy jó, hiteles idézete, talán ezzel kezdje: mitől jó (ne adj isten high-end) egy rendszer hangja?
Általában a hifiről
Valószínû a Terminálra jár bármilyen (A) titok tudója is.:-D Ami egyébként sincs, mivel szubjektívek vagyunk, és ezzel ellent is mond saját magának. Hiába bûvészkedett 2 sort a Voltmérõjével, lövése sincs, süt róla, hogy szent meggyõzõdésének 3/4-ét összeolvasgatta, s ezt kaptuk most mi is itt mintegy párlatként üres közhelyek felsorolása formájában. Hiába mûszerész valaki, ha spirituálisan botfülû. Ennél már csak a Prohardveres szakértõk jobbak.:-) Bocs, ez kicsit most kizökkentett. Nem lenne gondom az egésszel, ha bármirõl is meg lehetne gyõzni az ottaniakat, de minthogy nem, így fõljenek magukban. Sok birka meg megy A titok után! Oh my god. Kérem a nyugtatószurit.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5116
Általában a hifiről
Jó ötlet a topik nyitása.
De:
otlm, ha neked már végeredményed van, mit vársz ettől a topictól?
El tudod képzelni, hogy itt megjelenhet olyan műszaki/filozófiai információ, amiből a te tudásod gyarapodhatna, véleményed formálódhatna?
Általában a hifiről
Erre valószínűleg alkalmas lesz ez a topik is.
Istenem... milyen dinamikát akart még a prímásoknak? Hogy lehet ennyire eltévedni? Kicsit meg kéne tanulni a dolgokat a maguk valójukban és tökéletességükben élvezni, különben egy szerencsétlen görcsként végzi a kedves felhasználó. És igen, a fenti megfér a maximalizmussal! Lásd venomer.
Bráhh.
Nemcsak a "természethű hangközlés" fejlődik, hanem a felhasználó is...
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
Általában a hifiről
Nemcsak a "természethű hangközlés" fejlődik, hanem a felhasználó is...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Általában a hifiről
A topicnyitó hozzászólás annyi félreértést, badarságot tartalmaz, hogy azt kell mondjam, az egyik legjobb vitaindító, amit valaha olvastam.
Akkor ennek örülünk...