Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
Mivel fülelek indított el ezen az úton is (újra köszönet!), ide írom. Farönk felhasználási módok a rezgéscsillapításban.
Tuning 1:
28-as laminált lapra csavaroztam először próbaképpen 3 db 13cm hosszú, 9-10-es átmérőjű dió rönköket - állvány végülis. Erre Libra, erre 12-es bútorlap, és ezekre a készülékek. Ez egy kezdetleges, de igen olcsó megoldás, csodát nem lehet várni tőle, főleg a bútorlapok miatt, és a rönkök sem elég nagyok. Most az Alces alatt szerepel állványként, sokat nem ront így sem, az biztos.
Tuning 2:
Egy ideig kísérleteztem fatüskével. Bükkfatiplit beütni, csiszolással kihegyezni. Szintén olcsó és gyors - de nem kielégítően működő megoldás, főleg szőnyegpadlón. A Hilti M8-as menetes acélszege hozott átütő sikert, és akinél van a sufniban még maradék régi Hilti betonszeg, aminek a tüskéje nem hosszabb 2 cm-nél, azokkal is érdemes kísérletezni, kemény és jó kiképzésű a hegyük. Csak a fémgallért azokról le kell ütni, mert erősen belerezonálhat a hangba.
Tuning 3:
Legjobb állvány azonban a farönk magában, Hilti szeggel. Most külön a két végfok és a Dac is már külön rönkön zenél. Ezek 6 éve száradó diók, ami félkemény fa, és sajna nagy göcs is van benne, ilyen alapanyag volt adott. A végfokok alatt 2 db 42 hosszú és 16 átmérőjű (hosszú darabból kettévágott), a Lupus alatt 53 hosszú és 19 átmérőjű rönk áll. Aki a DIY megoldások híve, és meghallja, hogy szól a cucc ilyenen, annak elmúlik minden viszketegsége, hogy más megoldás után nézzen, és olcsóbb sem igen akad. (nekem lényegében a tüske került pénzbe)
Véleményem szerint készülékek alá a rönkhosszot nem, az átmérőt viszont érdemes volna még növelni, már csak a stabilitás és a súly miatt is. És természetesen idővel göcsmentes rönkre cserélődik minden darab. Nekem a dió nagyon tetszik, késsel pucolva szinte aranybarna külsejű még olajozás nélkül is, szinte bútordarab. Hangban precízebbet (keményebbet) lehet, de szebbet nehéz hazai környezetben találni. Aki hirtelen megoldást keres, tűzifa akácból vagy tölgyből próbálkozhat, ezek a legkeményebbek.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
Hivox Tuning
Ha megfelel a Linnek, Jeff Rolandnak, 47labnak...
...Dunaudionak...
A Dunaudio nem használt magában semmilyen monolit power ic-t. Sokan azt hitték, hogy az egyik erősítőnkben anno STK ic lapult, mert pont úgy nézett ki a tokja. Ezzel szemben ez a tok mindössze 6db válogatott darlington tranzisztort tartalmazott (STK0050 és STK0080), az erősítő áramköre nem volt benne. Néhány nagyokos egyből híresztelni kezdte, hogy vacak STK icével építettünk drága erősítőt.
Hivox Tuning
Ha megfelel a Linnek, Jeff Rolandnak, 47labnak...
...Dunaudionak...
A jó Hi-Fi...az varázslat.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
...zene jön át rajta!
...hogy mire nem képes egy IC-s ( LM3886T ) erősítő...szakértő kezekben!
A tuning folyamán a gyári ajánlottól meglehetősen eltérő beállításban használjuk, nemcsak belerakunk, de irtunk is alkatrészeket
Kár fikázni a monolit ic-ket, némelyikükkel nehéz felvenni a versenyt.
Ha megfelel a Linnek, Jeff Rolandnak, 47labnak, akkor talán mégsem olyan rosszak...tudni kell velük bánni.
Hivox Tuning
...zene jön át rajta!
...hogy mire nem képes egy IC-s ( LM3886T ) erősítő...szakértő kezekben!
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Hivox Tuning
sajnos gyárilag nem ismerem ezt a legkisebb kembridzst, de gyanítom, hogy nem ilyen...gratula a tuninghoz
Én tuning előtt is hallgattam egy pár hétig és valóban nem ilyen volt..
Nehéz volt utána elhinni, hogy ezt a hangot az a készülék produkálja.
A leírtakat alátámasztom, én is így hallom.
Utóbbi hónapokban jónéhány Cambridge Audio Azur 340A vagy ennek SE változatát tuningoltuk meglehetősen nagy sikerrel. Az erősítő hangminősége több kategóriát ugrik, gyakorlatilag abszolút megfelel az úgynevezett audiofil kategória hangzási követelményeinek, amit jelenleg gyári készülékek csak a 300e+ kategóriában tudnak (vagy nem tudnak). Elég sok apróságot kell megváltoztatni a készüléken, vezetékek, AC, DC táp, bizonyos alkatrészek, de az eredmény önmagáért beszél.
A nagyobb kategóriájú CA erősítőket is lehet tuningolni, de ennyire meggyőző változást csak a 340A típussal lehet elérni. A valóságos teljesítmény 46W/8Ohm, 64W/4Ohm, persze ehhez kell a fali névleges AC 230V megléte is.
A kényelmes távirányítás, sok bemenet, extra áramköri védelem megmarad.
A forgalmazói garanciát átvállaljuk.
A teljeskörű tuning 25e-pénzbe kerül, opcionálisan egy Forever Mains IEC hálózati kábellel együtt is csak 37e. A készülék újonnan jelenleg akciósan 60e a Hifibarlangban.
Ily módon 100e alatt marad egy távirányítható igazán audiofil hangminőségű integrált erősítő.
Ezt hazai gyártásból nem tudnánk megoldani.
volt szerencsém hallani a tuningolt cambridge-t.
az eddig általam -árkategóriájában- jónak tartott jungson ja66r-t, nemhogy magasan de oly fölényesen verte, hogy nem hittem a fülemnek.
(volt szerencsém azzal összehasonlítani)
a dinamika, a részletek, a tér, a mély, a közepek, a magasak, egyszóval MINDENben jobb...zene jön át rajta!
sajnos gyárilag nem ismerem ezt a legkisebb kembridzst, de gyanítom, hogy nem ilyen...
gratula a tuninghoz
Hivox Tuning
Utóbbi hónapokban jónéhány Cambridge Audio Azur 340A vagy ennek SE változatát tuningoltuk meglehetősen nagy sikerrel. Az erősítő hangminősége több kategóriát ugrik, gyakorlatilag abszolút megfelel az úgynevezett audiofil kategória hangzási követelményeinek, amit jelenleg gyári készülékek csak a 300e+ kategóriában tudnak (vagy nem tudnak). Elég sok apróságot kell megváltoztatni a készüléken, vezetékek, AC, DC táp, bizonyos alkatrészek, de az eredmény önmagáért beszél.
A nagyobb kategóriájú CA erősítőket is lehet tuningolni, de ennyire meggyőző változást csak a 340A típussal lehet elérni. A valóságos teljesítmény 46W/8Ohm, 64W/4Ohm, persze ehhez kell a fali névleges AC 230V megléte is.
A teljeskörű tuning 25e-pénzbe kerül, opcionálisan egy Forever Mains IEC hálózati kábellel együtt is csak 37e. A készülék újonnan jelenleg akciósan 60e a Hifibarlangban.
Ily módon 100e alatt marad egy távirányítható igazán audiofil hangminőségű integrált erősítő.
volt szerencsém hallani a tuningolt cambridge-t.
az eddig általam -árkategóriájában- jónak tartott jungson ja66r-t, nemhogy magasan de oly fölényesen verte, hogy nem hittem a fülemnek.
(volt szerencsém azzal összehasonlítani)
a dinamika, a részletek, a tér, a mély, a közepek, a magasak, egyszóval MINDENben jobb...zene jön át rajta!
sajnos gyárilag nem ismerem ezt a legkisebb kembridzst, de gyanítom, hogy nem ilyen...
gratula a tuninghoz
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Hivox Tuning
Zoli, írnál egy kicsit arról, hogy alces után egy Forever Mains-nek mi a hatása a hangra?
A hálózati kábelek Különböző mértékben rontanak a hangminőségen. A jó kábelek nem rontják le a hangzásélményt a rosszabbakhoz képest, de olyan nincs szerintem, hogy legeslegjobb, meg No1, No2...
A Forever Mains hangminőségét emiatt leírni igen nehézkes lenne, mindenesetre az ár/érték aránya szerintünk igen jó, amivel elmarad egy 3X + kategóriával drágább kábeltől, az egyáltalán nem zavaró.
A cdjátszókhoz és egyéb kisebb fogyasztású komponensekhez ajánlott kábelünket viszont akár sokszoros árkategóriájú kábelekkel is bátran össze lehet vetni...
És ugye mint minden... ez is rendszerfüggő!
Legalább is én ezt tapasztaltam...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Zoli, írnál egy kicsit arról, hogy alces után egy Forever Mains-nek mi a hatása a hangra?
A hálózati kábelek Különböző mértékben rontanak a hangminőségen. A jó kábelek nem rontják le a hangzásélményt a rosszabbakhoz képest, de olyan nincs szerintem, hogy legeslegjobb, meg No1, No2...
A Forever Mains hangminőségét emiatt leírni igen nehézkes lenne, mindenesetre az ár/érték aránya szerintünk igen jó, amivel elmarad egy 3X + kategóriával drágább kábeltől, az egyáltalán nem zavaró.
A cdjátszókhoz és egyéb kisebb fogyasztású komponensekhez ajánlott kábelünket viszont akár sokszoros árkategóriájú kábelekkel is bátran össze lehet vetni...
Hivox Tuning
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Hivox Tuning
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Ha valaki maga szeretné tuningolni a hangfalát, ám tegye, ott a net, tele mindenféle hasznos és kevésbé hasznos információval ezügyben, csak ki kell válogatni...
Ha a honlapunkon levő írást a tuning mibenlétéről elolvasod, elég jó támpontot ad, mennyi mindenre kell ügyelni, hogy jó legyen a végeredmény.
Ha ennyi nem elég, akkor sajnálom...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Hivox Tuning
És mennyibe lenne egy ilyen tuning?És merre találom a műhelyt?
HiVox.
Érdemes lenne megkérdezni fülelek mestert!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Polk87
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Hivox Tuning
És mennyibe lenne egy ilyen tuning?
És merre találom a műhelyt?
TV: LG 32LG2000, ERŐSÍTŐ: Denon AVR-1610, HANGFALAK: Front: Polk Audio Monitor 50, Center: Polk Audio CS1, Surround: Polk Audio Monitor 30, Sub: CAV W310.
Hivox Tuning
És milyen tömitést ... ajánlasz...?
szerintem a sziloplaszt pont jó lesz!
Haha de vicces valaki!!
Jó oké hogy elkel vinni tuningra de én szeretném magamnak csinálni..
1:max akkor állj neki ha némileg azért konyitasz hozzá.és persze van tapasztalatod ebben,ismered a cserélendő anyagokat illetve a hangra gyakorolt hatásukat.
2:ebben az esetben viszont érdemben ne várj választ kereskedelmi topicsban,inkább DIY oldalon nézelődj.
3:Vidd el a Hivoxhoz és jól,garival megtáltositják a dobozt.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Hivox Tuning
Nem biztos hogy a legjobb megoldás!?
Akkor a DIY topicot olvasgasd... de kétséges a végeredmény...
Nem beszélve arról hogy othon sem biztos hogy olcsóbban kijössz vele anyagilag... de értem én hogy mégiscsak a "te gyereked lenne"!
- Polk87
- Lefelé a lejtőn
Hivox Tuning
Haha de vicces valaki!!
TV: LG 32LG2000, ERŐSÍTŐ: Denon AVR-1610, HANGFALAK: Front: Polk Audio Monitor 50, Center: Polk Audio CS1, Surround: Polk Audio Monitor 30, Sub: CAV W310.
Hivox Tuning
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Hivox Tuning
És milyen tömitést kondit és kábelt ajánlasz...?És viszonylag kevés költségvetésből!!
Nem kell ajánlgatni, el kell vinni tuningra, kifizetni és élvezni a jobb hangot!!!
Ennyi...
- Polk87
- Lefelé a lejtőn
Hivox Tuning
Üdv!Lenne egy olyan kérdésem hogy, van egy pár Polk Audio M50-es hangfalam, és hogy érdemes-e tuningolni ilyen hogy kábel, vagy kondi csere, esetleg mértékkel más tömítés?
Persze, hogy érdemes, mivel ilyen doboz még nem járt nálunk, pontosan nem tudhatom, mit és mennyire, de szinte biztos, hogy az említettekhez hozá kell nyúlni.
Továbbiakat a céges mailünkre kérem. hivoxmailkukacgémélpontkom
És milyen tömitést kondit és kábelt ajánlasz...?
És viszonylag kevés költségvetésből!!
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Üdv!Lenne egy olyan kérdésem hogy, van egy pár Polk Audio M50-es hangfalam, és hogy érdemes-e tuningolni ilyen hogy kábel, vagy kondi csere, esetleg mértékkel más tömítés?
Persze, hogy érdemes, mivel ilyen doboz még nem járt nálunk, pontosan nem tudhatom, mit és mennyire, de szinte biztos, hogy az említettekhez hozá kell nyúlni.
Továbbiakat a céges mailünkre kérem. hivoxmailkukacgémélpontkom
- Polk87
- Lefelé a lejtőn
Hivox Tuning
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem hogy, van egy pár Polk Audio M50-es hangfalam, és hogy érdemes-e tuningolni ilyen hogy kábel, vagy kondi csere, esetleg mértékkel más tömítés?
Hivox Tuning
Közben eszembejutott még egy kérdés.Több helyen láttam hogy a hangfalkábelek egyik erét be /talán ónozzák/ a másikat meg nem.Ennek mi értelme van?
Köszönöm!
Én még ilyet nem láttam, nem hallottam, sok rációt nem találok benne, de szívesen venném, ha valaki megmagyarázná...
Lehet csak azért találták ki,hogy szembetűnőbb legyen melyik eret melyik csatira kösd mostani kábelem pont ilyan fajta és beszereztem belőle méég, hogy ki tudjam próbálni milyen ha csak az ónozatlan ereket használom.egyelőre járatom őket de első perctől kezdve jobb volt mint a régi./igaz ezek a 600ftper m-es kategóriából valóak,de sokat hozott hogy áttértem/
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Közben eszembejutott még egy kérdés.Több helyen láttam hogy a hangfalkábelek egyik erét be /talán ónozzák/ a másikat meg nem.Ennek mi értelme van?
Köszönöm!
Én még ilyet nem láttam, nem hallottam, sok rációt nem találok benne, de szívesen venném, ha valaki megmagyarázná...