Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Nekem tetszik a B&W 800 formája olyat szeretnék, mint a 805. A hangszórókészleten még dolgozom

Van gyári 803-as és 804-es dobozunk 60000 Ft-ért,ha kell.

Nem maradt le egy 0?

Üres gyári dobozunk van.
Az ára ennyi.

Így világos.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

hopmok
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: hopmok »

Sziasztok! 
Új vagyok itt a segítségeteket kérném. Hangdobozt szeretnék építeni rétegelt lemezből úgy, hogy vízszintes rétegekből állna össze a doboz. Ez így jó? Állítólag mechanikailag szétrepedhet, hasadhat( vízszintes irányban)

Köszi:

Mok

Ilyesmire gondoltál...?

Igen igen ilyesmire!

Sokáig tartott ?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nekem tetszik a B&W 800 formája olyat szeretnék, mint a 805. A hangszórókészleten még dolgozom

Nem maradt le egy 0?

Üres gyári dobozunk van.
Az ára ennyi.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Nem maradt le egy 0?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

...

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

violin
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

...

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

violin
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Sziasztok! 
Új vagyok itt a segítségeteket kérném. Hangdobozt szeretnék építeni rétegelt lemezből úgy, hogy vízszintes rétegekből állna össze a doboz. Ez így jó? Állítólag mechanikailag szétrepedhet, hasadhat( vízszintes irányban)

Köszi:

Mok

Ilyesmire gondoltál...?

hopmok

Hangsugárzó építés

Ezek nagyon szupik, de nekem sajna a picike kellene inkább. Én is keresgéltem, de már csak a anagy dobozok vagy pld. CDM 1NT kabinet van(volt)

Majd barkácsolgatok ... hónapokig, meg csiszolok

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

hopmok

Hangsugárzó építés

Ok, rétegelttel már egész jó, és hangszórókészlet terén sem olyan rossz az a hangsugárzó.
Miből lenne ideálisabb? Sajna nem tudok rétegenként hajlítani lemezt, ezért marad a vízszintes ragasztás.

Persze formára nem pont Magico Mini lenne, hangszórókészletben sem, nem is tudnék ATD vagy az újabban Nanotec mélyközepet szerezni.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ok, rétegelttel már egész jó, és hangszórókészlet terén sem olyan rossz az a hangsugárzó.

hopmok

Hangsugárzó építés

Valami olyasmi kivitelre gondoltam, mint a Magico Mini

Vendég

Hangsugárzó építés

A rétegelt már egy fokkal jobb, mit az mdf.

hopmok

Hangsugárzó építés

Sziasztok!

Köszi:

Mok

Vendég

Hangsugárzó építés

Elmondanád a PONTOS rendszer összeállítást és leírnád a meghallgatási akusztikai KÖRÜLMÉNYEKET? Mi vagy Mik voltak azok a hangzásbeli jegyek amelyek kapcsán „sokkal többet vártál”? Milyen felvételek és milyen minőségű hordozón szólaltak meg?

Egy szubjektív élményt elmondani.....hogy miért nem tetszett...

Nem ismerem névről az összes Gryphon terméket....annyit tudok,hogy a rendszer összértéke meghaladta a 10millió forintot...a CD játszó is 2 misi felett volt.

Három rendszert hallgattunk meg,különböző árkategóriában.
A legkisebb rendszerben Audio Analogue Primo,és egy Opera Audio szólt....az árához képest elég kellemesen.
A második rendszerben a Tact/Lyngdorf készülékei szerepeltek.....egy nagyobb Opera-val ill. a saját sarokszubbal kiegészítve.
Nekem ez a rendszer tetszett a legjobban.Minden paraméterében a legjobb volt....számomra.
Lehet,hogy pont emiatt túl sokat vártam a Gryphon&Manger rendszertől.
Kiváló felbontást és térleképezést vártam....lebilincselő mikrodinamikával fűszerezve.
Hát nem kaptam....
Főként saját anyaggal demóztak,később nagynehezen berakták az általam hozott Chesky válogatást.
Meglepődve tapasztaltam,hogy mennyire "döglött" a rendszer.A saját rendszeremen pl nagyságrendel több a finom,apró részlet...

Természetesen tisztában vagyok azzal,hogy egy félórás meghallgatás alapján nem lehet sommás véleményt kialakítani.....de én valahogy többet vártam.

én is vásároltam már nagy lászlótól.de meg is bántam.
ott még igazán élethű hangot nem igazán hallotam.
gryphon rendszer nekem sem tetszett.sőt annyira a lyngdorf sem.
továbbá unico,audio analogue sem nyerte el a tetszésem.
de ez nem biztos,hogy elektronika,sokkal inkább egyszerű AKUSZTIKAI
probléma.

Vendég

Hangsugárzó építés

Na, akkor hatalmas változást nem fogsz tapasztalni, finomhangolgatni tudod a rendszert, kitöltött üreggel megszűnnek a saját rezonanciái, illetve a tömeg miatt egy nehezebb állványhoz hasonló hatás várható tőle, az oldallapok rezonanciáit is talán valamennyire csillapíthatja, és a tömegközéppont is lefelé mozdul el.

winzsolt
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: winzsolt »

sziasztok!Majdnem kész a hangfalam és úgy alakítottam ki, hogy ne kelljen állványt vennem, hogy egy álló hf lett. és az aljába tudnék rakni 10-15liter homokot. Kérdésem, hogy ez miben változtatná meg a hangzást? Csak mert elég körülményes lenne kiönteni belőle...

Ez egy zárt üregben van, vagy a doboztérfogatból venne el?

Külön részben van!

Vendég

Hangsugárzó építés

sziasztok!Majdnem kész a hangfalam és úgy alakítottam ki, hogy ne kelljen állványt vennem, hogy egy álló hf lett. és az aljába tudnék rakni 10-15liter homokot. Kérdésem, hogy ez miben változtatná meg a hangzást? Csak mert elég körülményes lenne kiönteni belőle...

Ez egy zárt üregben van, vagy a doboztérfogatból venne el?

violin
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Elmondanád a PONTOS rendszer összeállítást és leírnád a meghallgatási akusztikai KÖRÜLMÉNYEKET? Mi vagy Mik voltak azok a hangzásbeli jegyek amelyek kapcsán „sokkal többet vártál”? Milyen felvételek és milyen minőségű hordozón szólaltak meg?

Egy szubjektív élményt elmondani.....hogy miért nem tetszett...

Nem ismerem névről az összes Gryphon terméket....annyit tudok,hogy a rendszer összértéke meghaladta a 10millió forintot...a CD játszó is 2 misi felett volt.

Három rendszert hallgattunk meg,különböző árkategóriában.
A legkisebb rendszerben Audio Analogue Primo,és egy Opera Audio szólt....az árához képest elég kellemesen.
A második rendszerben a Tact/Lyngdorf készülékei szerepeltek.....egy nagyobb Opera-val ill. a saját sarokszubbal kiegészítve.
Nekem ez a rendszer tetszett a legjobban.Minden paraméterében a legjobb volt....számomra.
Lehet,hogy pont emiatt túl sokat vártam a Gryphon&Manger rendszertől.
Kiváló felbontást és térleképezést vártam....lebilincselő mikrodinamikával fűszerezve.
Hát nem kaptam....
Főként saját anyaggal demóztak,később nagynehezen berakták az általam hozott Chesky válogatást.
Meglepődve tapasztaltam,hogy mennyire "döglött" a rendszer.A saját rendszeremen pl nagyságrendel több a finom,apró részlet...

Természetesen tisztában vagyok azzal,hogy egy félórás meghallgatás alapján nem lehet sommás véleményt kialakítani.....de én valahogy többet vártam.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A L'auditeurnek sose volt erőssége az átütő hangulatú bemutatás... a Manger azért nagyon jó hangszóró szerintem, valóban külön méllyel az igazi, és igen jó elektronikát kell használni hozzá (a Gryphon annak számít). Grazban hallgattam lakásban, és nagyon tetszett, YBA elektronikákkal szólt, el lehetett merülni rendesen a zenében...

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Én már hallottam Manger-t......a L'auditeur-nél. Gryphon rendszerben.Hááááát.....ami azt illeti,sokkal de sokkal többet vártam tőle....

/Egy (vagy több) konvencionális dinamikus wooferrel ELVILEG nagyon dinamikus és kristálytiszta előadást nyújtanak. Az egyetlen jelentősnek említett hátrányuk egy kevés keménység (talán valamelyik keskeny sáv csúcsa), és a magas frekvenciák kissé 'rideg' sugárzása…

Amikor ennyire szélsőséges tetszési vélemények fogalmazódnak meg, mindig érdemes a miérteket és az illesztési -és installálási körülményeket kutatni az értékelések kapcsán…/
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

violin
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Én már hallottam Manger-t......a L'auditeur-nél. Gryphon rendszerben.
Hááááát.....ami azt illeti,sokkal de sokkal többet vártam tőle....

winzsolt
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: winzsolt »

sziasztok!
Majdnem kész a hangfalam és úgy alakítottam ki, hogy ne kelljen állványt vennem, hogy egy álló hf lett. és az aljába tudnék rakni 10-15liter homokot. Kérdésem, hogy ez miben változtatná meg a hangzást? Csak mert elég körülményes lenne kiönteni belőle...

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

http://www.manger-audio.co.uk/manger-sp ... sducer.htm
http://www.manger-audio.co.uk/PDFs/MSW_data_sheet.pdf
http://www.manger-audio.co.uk/PDFs/acou ... eality.pdf

Számos nagyon pozitív kommentár származik a manger driverekről és a potenciáljukról, tbk. John Curl-től, de az is, hogy spl és (frekvencia) kiterjesztés tekintetében korlátozottak. A cikkekben felvetik, hogy a többszörös manger használatnak /multiple drivers/ meg kell(ene) oldania ezt a problémát, és ami némileg megdönt(het)i egy széles-sávú driver használatának a célját. Vagyis, a pont forrás sugárzás minta /point source radiation pattern/ veszíthet (a jelentőségéből) a fázis összefüggő érvénytelenítés eredményei többlet potenciáljával…

A mangernek egyébként nagyon érdekes a koncepciója a hullám-hajlító jelátalakítóval /wave-bending transducer/. Az olvastott információ legnagyobb része azt sugallja, hogy csak 100Hz felett jók, így szükségük van (sub)wooferre, lásd. TC Sounds, Adire, TAD, Beyma LX60 stb.
...
Esetleg hallotta valaki őket jól installált rendszerben –és körülmények között?
Vélemény?
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Van vám is, szállítás is 80$ körül. De nem értem, miért akar valaki megvenni egy 117$-os hszt nulla hasznos infó mellett. :taps:
Most az egyszer egyetértek veled.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”