Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Tegnap jártam én is arrafelé átadni egy kis csomagot Attinak és Laci bácsinak.  
Andreas szépen pöcögtette a húrt, 2 gyári cd a kukába találta magát, kedélyes beszélgetés, miegymás. Köszönöm a vendéglátást!

Ide jutottunk hát, hogy nem attól kell félni, hogy sz@r a cucc, hanem hogy szarok a gyári cd-k... hát ... remek! Én ugyan nem fogok egyet se venni ezek után, vagy nagyon meggondolom. Marad a pc.

Tegnap végre élhettem legújabbkori mániáim egyikével és megmérhettem a First (erősítő) és az új (egyelőre nevenincs) DAC fogyasztását. Az erősítő szélessávúval evett 13 Watt-ot, bizonyára ez máshol se lehet sokkal több, mint max. 25 Watt. A Dac 8Watt-ot eszegetett. Laci bácsi (Esel) viccesen megjegyezte, hogy 1000 Wattos erősítő... hehe....

Ajánom az erősítőt ezúton a zöldeknek is!
Viccet félretéve, végre egy hang, ami mindig be lesz melegedve, ami csodaszépen szól, és filléreket eszik. Mehet egész nap... Tökéletes! Lengetem a basketball satyeszomat!

Folyékony csomagtartalom,és iható!
Köszi Józsi,jólesett..
Örülünk,hogy jöttél!
Szólok,ha jöhetsz a Dac-ért...(sietek valyhogyan) :kiraly:
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

Kedves Hifis,
teljes csapatunk nevében köszönöm az erősítőkről írt kedves szavaidat. Rajta leszünk, hogy minden terved megvalósításában a tőlünk telhető segítséget megadjuk. Együtt izgulunk Veled, hogy elérd céljaidat.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Tegnap jártam én is arrafelé átadni egy kis csomagot Attinak és Laci bácsinak.

Andreas szépen pöcögtette a húrt, 2 gyári cd a kukába találta magát, kedélyes beszélgetés, miegymás. Köszönöm a vendéglátást!

Ide jutottunk hát, hogy nem attól kell félni, hogy sz@r a cucc, hanem hogy szarok a gyári cd-k... hát ... remek! Én ugyan nem fogok egyet se venni ezek után, vagy nagyon meggondolom. Marad a pc.

Tegnap végre élhettem legújabbkori mániáim egyikével és megmérhettem a First (erősítő) és az új (egyelőre nevenincs) DAC fogyasztását. Az erősítő szélessávúval evett 13 Watt-ot, bizonyára ez máshol se lehet sokkal több, mint max. 25 Watt. A Dac 8Watt-ot eszegetett. Laci bácsi (Esel) viccesen megjegyezte, hogy 1000 Wattos erősítő... hehe....

Ajánom az erősítőt ezúton a zöldeknek is!
Viccet félretéve, végre egy hang, ami mindig be lesz melegedve, ami csodaszépen szól, és filléreket eszik. Mehet egész nap... Tökéletes! Lengetem a basketball satyeszomat!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: hifis »

Gratula, épp ma hallottam, h megkaptad a cuccokat...Doboz mikor lesz neki, és miféle?
Van a cégünknek egy profi lemezes partnere, velük gyártatom le a dobozokat.
Nem lesz egy rövid menet, kb 1 hónapra saccolom. De nem akartam korábban belevágni, hogy tuti ne legyen selejt.
A doboz spártai kivitelű lesz, próbálom jó merevre tervezni. De pár kunszt belekerülhet, például a trafó rugalmas felfogása és egy belső válaszfal, ami némileg leválasztja az elektronika paneltől.
Ahol lehet némileg villogni, a külön felcsavarozandó alu előlap, amire valamiféle díszt és feliratot szeretnék rátenni.

Vendég

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gratula, épp ma hallottam, h megkaptad a cuccokat...Doboz mikor lesz neki, és miféle?

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

Csak hogy megtörjem a csendet, egy tegnap megejtett látogatás után elhozhattam az erősítőimet Esel Lacitól.
Beüzemelés után, amit persze a szokásosnál is gondosabban kellett megejteni az egyelőre doboz nélküli üzemmód miatt, gond és probléma nélkül megszólalt a rendszer.
Most tehát aktív váltással 6 önálló erősítő hajtja a 2 hangfal minden egyes regiszterét.
A hang már a bekapcsolás után is nagyon bíztató volt.
Mostanra már járatódott is annyit, hogy egyértelmű legyen, nagyon barátságos, természetes hang mégis tele részlettel, jó értelemben vett "izgalommal", remek definiált mélyekkel, ami az egész hangképben érezteti a hatását. Továbbá átváltottam "3D üzemmódba, annyival kerekebb, plasztikusabb lett a hangkép. Bíztató kezdet, ami még tovább finomodhat.

Vendég

Kecskemét és környéke

De nagy itt csend! De remélem mindenkinél szól a zene! Nálam még nem, mert még nem végeztünk a költözéssel. Utána viszont....
Költözéssel? Miről maradtam le?

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

De nagy itt csend! De remélem mindenkinél szól a zene! Nálam még nem, mert még nem végeztünk a költözéssel. Utána viszont....
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Nagyon hajaz most már ez a hangkép egy csúcs futómű hangjára.Ezt kihallani úgy, hogy még csak benn sem volt a házigazda a szobában, hát ehhez gratula.

Kedves Hifis,
köszönöm a gratut. A rendszert, amit hallgattunk, elég jól ismerem, az udvarról is sokszor hallottam. Hozzá szokott a fülem. Én a távolból azt hallottam, hogy a megszólaló zene dinamikus, erőteljes, a spektrum legeldugottabb tartományában is. Remélem, mire vége a szabinak, addig megérkeznek a csatlakozók és tarthatunk egy főbróbát az Andrán is.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

Egy utólag érdekessé váló szitut még elmesélnék, mert ma egyfolytában megy a zene nálam, és most már bizonyos, hogy ül ez a sztori.
Szóval arról van szó, hogy a Sonic Studio cégtől nem csak az általa forgalmazott dac/interfészt használom, hanem az általuk írt Amarra nevű lejátszó szoftvert is, ami egyébként a legtöbbet hozza ki ebből a pc-s rendszerből, mivel hardveresen is együttműködik az interfésszel.
Namármost vagy fél éve beharangozták ennek a szoftvernek egy új csoda változatát, aminek az elérhetősége éppen a szeánsz előtt 1 nappal lett volna esedékes. De a 10 óra időeltolódás (San Francisco), vagy valami egyéb miatt, még pénteken reggel indulás előtt sem tudtam letölteni a honlapjukról, ezért a szeánszon nyilván a meglévő korábbi verzió szólt.
De a szeánsz vége felé csak letöltöttem, feltelepítettem a közben már elérhető új kiadást, hátha hallunk valami különbséget az előző verzióhoz képest. Sokat nem füleltük, és hát a melegben pár óra hallgatózás után eltikkadva nyilván túl nagy érdeklődést sem keltett a dolog.
Azért ebéd közben Laci, (aki a próbánál nem volt a szobában, mert a ház előtt ügyködött valamin), csak rákérdezett, mit hallottunk. A válasz nyilván az volt, hogy semmi különös, amire ő valami olyasmit felelt (szó szerint már nem emlékszem), hogy a kiszűrődő hangokból neki úgy tűnt, határozottan dinamikusabb, erőteljesebb lett a hang.
Nos, azóta itthon nekem egyértelmű, hogy a Sonic nagyot csavart ezen a programon felfelé, és éppen ebben az irányban, amit pc-ről még eddig nem hallottam, hogy ereje lett a hangnak, feszes, összeszedett lett, van benne egy jó értelemben vett feszültség. Nagyon hajaz most már ez a hangkép egy csúcs futómű hangjára.
Ezt kihallani úgy, hogy még csak benn sem volt a házigazda a szobában, hát ehhez gratula.

Vendég

Kecskemét és környéke

A mai nap tényleg egy forró nap volt, még jó hogy a masinák bírták a kiképzést ebben nagy hőségben. Én is csak annyit szeretnék hozzáfűzni mind a többik, jól vizsgáztak a gépek, és még egyszer köszönjük a meghívást Lacibácsinak és az asszonykája finom ebédjét.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

ui. Laci remélem megittátok az Olaszrizlinget...

Elfogyott.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Ma volt egy vendégművészekkel (vagyis Kecskeméttől messzibb hifisekkel) tarkított, szaunával egybekötött szeánsz Esel Lacinál.Nívós szereplők voltak: PLAYBACK DESIGNS MPS-5 (Esoteric futóművel), Sonic Studio 305 dac/interfész Macbook laptoppal, Laci új dac-ja egy kipreparált (talán Denon) futóművel), valamint a First erősítő klónjai, vagyis szimmetrikus és asszimetrikus kivitelben is.
Laci szerint az egyutas hangfala kíméletlenül kimutatja az elékötött rendszer hibáit. Ha ez igaz, ezek a mai szereplők jól vizsgáztak, mert lényegében minden összeállítás nagyon barátságosan, jól szólt. Persze voltak különbségek, de végig nagyon jó volt zenét hallgatni.
Aminek külön örülök, hogy a Macbookom a Soniccal már az én szimmetrikus kivitelű erősítőmön szólt, és itt is nagyon meg voltam elégedve a kapott hangképpel.

Kedves Hifis,
sajnálom, hogy ilyen nagyon meleg napot fogtunk ki erre az igazán nagyszerű összejövetelre. A szaunát nem tudtam kikapcsolni, sehogy sem.
Nyolc lyukú hálódhoz őszintén gratulálok, engem meglepett szép, kiegyensúlyozott hangja. Ezotériás futóművel megmutatta, hogy nagyon komoly potenciál bújkál abban a lapos dobozkában. Belátom, hogy céljaidnak nagyon is megfelel.
Vikibácsival meg csak mosolygunk és mosolygunk.
Nagyon szépen köszönöm, hogy itt jártatok. Számomra tanúlságos volt a mai nap. Elhatároztam, hogy áttérek a szimmetrikus rendszerre. Itthon legalább is azon hallgatok majd zenét.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

... ezek a mai szereplők jól vizsgáztak, mert lényegében minden összeállítás nagyon barátságosan, jól szólt. ...
Én meg beugrottam kicsit zenét hallgatni és örülök, hogy megismerkedhettem Veletek!
Zeneértő és "vájtfülű" volt mindenki, szerencsére szavak nélkül is tudta mindenki, mit hallunk. Szerintem is minden kombináció nagyon jó hangú volt. Nagyon örültem, hogy hallhattam a szimmetrikus First-öt igazán kiváló darab lett!
Sajnálom, hogy a Playback-et nem tudtuk meghallgatni a szimmetrikuson, viszont Laci DAC-ja nagyon jól sikerült tényleg. Gratulálok Hozzá!
A Playback-et szívesen meghallgatnám majd a szimmetrikus First-tel. (Hátha vikibácsi meghív majd, vagy elküldi postán ... )

ui. Laci remélem megittátok az Olaszrizlinget...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

Ma volt egy vendégművészekkel (vagyis Kecskeméttől messzibb hifisekkel) tarkított, szaunával egybekötött szeánsz Esel Lacinál.
Nívós szereplők voltak: PLAYBACK DESIGNS MPS-5 (Esoteric futóművel), Sonic Studio 305 dac/interfész Macbook laptoppal, Laci új dac-ja egy kipreparált (talán Denon) futóművel), valamint a First erősítő klónjai, vagyis szimmetrikus és asszimetrikus kivitelben is.
Laci szerint az egyutas hangfala kíméletlenül kimutatja az elékötött rendszer hibáit. Ha ez igaz, ezek a mai szereplők jól vizsgáztak, mert lényegében minden összeállítás nagyon barátságosan, jól szólt. Persze voltak különbségek, de végig nagyon jó volt zenét hallgatni.
Aminek külön örülök, hogy a Macbookom a Soniccal már az én szimmetrikus kivitelű erősítőmön szólt, és itt is nagyon meg voltam elégedve a kapott hangképpel.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

A mélyhiányt Farkas Pista említette, én pedig a véleményét leírtam. Én mász gondolok, hallok, tapasztalok, mint Ő. Tiszteletben tartom a vélemény szabadságát.
Ez a jó a vélemény és szólásszabadságban!

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Beleordították hangszóróim a tanyavilágba, hogy "wish you where hier"... 
... A szubládái nem öncélú dolgok. Az Ő megfogalmazása szerint a Soliton elv miatt van rájuk szükség. Én bizonyítva látom az elvet, ami azt mondja, hogy a magas hangok a mély hanghullámokon "lovagolva" terjednek.

Ha már Neked is tetszik a hang, akkor nem lehet olyan rossz...

A mélyhiány pedig relatív, például vannak felvételek, ahol nem hiányzik annyira.
Az biztos, hogy a lendületes hangzáshoz kell a mélyhang is. Csak sok dobozgyártó a középtartomány aljának rovására építi a dobozait. Most hogy lassan összáll a rendszer eleje, elkezdhetünk hozzá dobozokat keresni, vagy építeni a "szinergia" miatt ?? (Csakhogy a szinergia szó itt is szerepeljen... )

A mélyhiányt Farkas Pista említette, én pedig a véleményét leírtam. Én mász gondolok, hallok, tapasztalok, mint Ő. Tiszteletben tartom a vélemény szabadságát.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

cd lejtszóm fog nevetni a dac-on pénteken.     
Mikor kezdődik a szeánsz pénteken?

Gyere amikor akarsz, a mostani élmény mindent felülmúl. Meg a hőség is.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Vikibácsi,
Te kinevetsz engem. Még most.

De ezt igérd meg légyszíves, hogy nevetgélni fogunk. Lesz, ami lesz. Még akkor is, ha nem nevetséges. Egy dolog biztos: a CD játszódat kereskedelmi céllal készítették. Én a DAC-ot saját szórakozásomra. Olyan jót készítettem, amilyen jót akartam. Nagyon jót akartam. Különlegessége, hogy az olvasó fejtől a hangszóróig színtiszta DC kapcsolat van. Még akkor is, ha ez hülyeségnek hangzik, mert az elején digitális minden. A végén meg analóg, a szó legjobb értelmében. Elodáztam a RIAA építését, már egyáltalán nem tartom fontosnak.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Mikor kezdődik a szeánsz pénteken?

Vendég

Kecskemét és környéke

Vikibácsi,

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Beleordították hangszóróim a tanyavilágba, hogy "wish you where hier"... 
... A szubládái nem öncélú dolgok. Az Ő megfogalmazása szerint a Soliton elv miatt van rájuk szükség. Én bizonyítva látom az elvet, ami azt mondja, hogy a magas hangok a mély hanghullámokon "lovagolva" terjednek.

Ha már Neked is tetszik a hang, akkor nem lehet olyan rossz...

A mélyhiány pedig relatív, például vannak felvételek, ahol nem hiányzik annyira.
Az biztos, hogy a lendületes hangzáshoz kell a mélyhang is. Csak sok dobozgyártó a középtartomány aljának rovására építi a dobozait. Most hogy lassan összáll a rendszer eleje, elkezdhetünk hozzá dobozokat keresni, vagy építeni a "szinergia" miatt ?? (Csakhogy a szinergia szó itt is szerepeljen... )

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Megnyugodtam, Jandó Jenő tényleg zongorán játszik, Ferencsik pedig az MÁHZ-t vezényli. Mostantól vadászni fogok a Retro felvételekre. Csodálatos zene, nagyon jó felvételek, hatalmas élmény. Mindenkinek ajánlom.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Vikibácsi,

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kecskemét és környéke