Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

Vendég

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ott a NAim példának, azért csak viszik és istenítik sokan, független attól, h most nekem, nekünk tetszik e vagy sem....Azokban sincs semmi extra, sőt ha megnézzük némelyik tök üres...
Ennek ellenére az erősítők mégis csak tudnak valamit... NEM IS AKÁRMIT!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

Beleordították hangszóróim a tanyavilágba, hogy "wish you where hier". Tegnap szereztem CD-n, mert eddig csak feketén volt meg és a RIAA egyelőre nincs kész. Érdkes, hogy CD-n valami egészen más van, mint a feketén. Ezt az Oldfield lemezeknél is megfigyeltem. Most mindjárt a Haláltánc következik Jandó Jenővel, kiváncsi vagyok, az is különbözik-e?

Elkészült a First szimmetrikus változat nyáklapja, holnap kettőt készre kell szerelnem, mert pénteken izgalmas összejövetel várható a tanyában. Hifis hozza mind a 8 Halló-ját, Vikibá pedig a CD lejátszóját. Ez már a Főpróba lesz. Az erősítő miatt egyáltalán nem aggódok. Az izgalom tárgya az öreg Denon futómű és az új DAC együttesének helytállása a két, nem kispályás elektronikával szemben.

Hogy modjak rossz hírt, tegnap itt volt Farkas Pista barátom (Live Sound, vagy valami hasonló név alatt ügyködik), és azt modta, hogy olyan a hang, mintha nem volna szubbasszus a rendszerben, a basszust is kevesli, meg a magasakat. Hát igen, itt összesen oldalanként 1 db, kávájánál mérve 17 cm-es hangszóró működik. Neki oldalanként, csak az 50 Hz alatti tartományban 4 db 60 cm-es hangszóró hebeg. Ott van szubbasszus. Meg további 6 sáv. Hát igen, más kategória. Meg Ő különben is utálja a szélessávú hangszórókat, mert a spektrumnak csak egy részét adják vissza. Lehet, hogy igaza van.
Nem emlékszik rá, de emlékeztettem, hogy volt nála ez a hangfal, és akkor kalapot emelt előtte, mert a hangárnak is alkalmas tetőterében komoly hangnyomással, torzítatlanul töltötte meg a levegőt hanggal. Én pedig elismertem, hogy ha megszólaltattuk mellette a szubbasszus falait, az egész sokkal jobb lett.
A szubládái nem öncélú dolgok. Az Ő megfogalmazása szerint a Soliton elv miatt van rájuk szükség. Én bizonyítva látom az elvet, ami azt mondja, hogy a magas hangok a mély hanghullámokon "lovagolva" terjednek.

Vendég

Kecskemét és környéke

Laci az, h most kapható elemekből épül fel ez csak jó, hisz lehet termelni az utánpótlást ...

Jómagam is az egyszerűség híve vagyok, nem gondolom , h feltétlen drága és millió darab alkatrésznek kell lennie ahhoz egy termékben, h az jó legyen...Ott a NAim példának, azért csak viszik és istenítik sokan, független attól, h most nekem, nekünk tetszik e vagy sem....Azokban sincs semmi extra, sőt ha megnézzük némelyik tök üres...

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Kedves Fültársak,ma végre megszólalt a DAC. Első hallgatásra nagyon - nagyon ígéretes. Méltó társa lesz First-nek.

Amit hallottunk nálad az nagyon jó volt!
Ill a kapott hang volt nagyon jó... de ez a teljes lánc érdeme!!!

Köszönöm a dicséretet.
Furcsa dolog ez a szinergiának nevezett valami. A lánc, amről szót ejtettél olyan részegységekből áll, amelyik más láncokban os szinergikusnak mutatkozik. Más láncok egységei ebben a láncban nem mutatnak szinergiát. Azt a következtetést vontam le ebből a tapasztalatból, hogy a "szinergia" egy hifis kifejezés.

Hát nagy dolgok ezek kérem szépen.
A szinergia , mint olyan, érdekes kérdés, a rendszer elemek kiegészítik egymást
érzésem van, mikor ez felmerül.
A dolog érdekessége az, hogy a First mindenhol szinergikus,
illeszkedik a hangsugárzóhoz,ez minden egyes alkalommal kiderült.
Nem mindennapi erősítő a First, ez meggyőződésem!

Ősszel útjára bocsátjuk az erősítőt, hogy bizonyítsa, más is megtapasztalja kvalitásait, nyugodtan lehet majd "versenyeztetni".
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Megkértem Boszorkát, hogy hallgasson rá Ő is a hangra. A véleménye az volt, hogy a hangra egyáltalán nem tud figyelni, mert a zene minden esetben magával ragadta, elvonta figyelmét a "feladattól". Én ugyan ezt tapasztaltam. Nagyon boldog és elégedett vagyok. Azt hiszem, erre mondják, hogy "révbe értem".
Az az igazság hogy én is a zenére figyeltem nálatok... és nem a hang milyenségére!
És talán kicsit udvariatlan is voltam hogy kevesebbet beszélgettem... de egyszerűen elkapott a zene!
Nem tehetek róla...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

Maga az elektronika vicces darab, egy ujjgyakorlat.Megkértem Boszorkát, hogy hallgasson rá Ő is a hangra. A véleménye az volt, hogy a hangra egyáltalán nem tud figyelni, mert a zene minden esetben magával ragadta, elvonta figyelmét a "feladattól". Én ugyan ezt tapasztaltam. Nagyon boldog és elégedett vagyok. Azt hiszem, erre mondják, hogy "révbe értem".

Tapasztalatom szerint a legjobb dolgok az életben baromi egyszerűek.

És ismerve a munkásságod egy részét, tudom, hogy szerénységednél már csak az általad megalkotott elktronikák dobnka nagyobbat!
És a legjobb kritika a hangra mindig egy nő. mert ők érzésből és nem erőből hallgatnak zenét...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Kedves Fültársak,
az elmúlt egy nap hallgatózásai után bizton állíthatom, hogy ez egy nagyon komoly DAC. Mármint a hangja. Maga az elektronika vicces darab, egy ujjgyakorlat.
Megkértem Boszorkát, hogy hallgasson rá Ő is a hangra. A véleménye az volt, hogy a hangra egyáltalán nem tud figyelni, mert a zene minden esetben magával ragadta, elvonta figyelmét a "feladattól". Én ugyan ezt tapasztaltam. Nagyon boldog és elégedett vagyok. Azt hiszem, erre mondják, hogy "révbe értem".

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Kedves Fültársak,ma végre megszólalt a DAC. Első hallgatásra nagyon - nagyon ígéretes. Méltó társa lesz First-nek.

Köszönöm a dicséretet.
Furcsa dolog ez a szinergiának nevezett valami. A lánc, amről szót ejtettél olyan részegységekből áll, amelyik más láncokban os szinergikusnak mutatkozik. Más láncok egységei ebben a láncban nem mutatnak szinergiát. Azt a következtetést vontam le ebből a tapasztalatból, hogy a "szinergia" egy hifis kifejezés.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Majd együtt kihallgatjuk őket.
Na ez már beszéd, alig várom!
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Az előző sem volt rossz darab

Az abban lévő alkatrészek egy része ma már beszerezhetetlen. A mostani DAC minden alkatrésze gyártásban van, utánépíthető (legalább is egy ideig biztos). A két DAC hangja eltér egymástól, én nem tudok biztosan itélkezni, melyik a jobbik. Majd együtt kihallgatjuk őket.

Vendég

Kecskemét és környéke

Az előző sem volt rossz darab

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Kedves Fültársak,
ma végre megszólalt a DAC. Első hallgatásra nagyon - nagyon ígéretes. Méltó társa lesz First-nek.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Most olvasom az Audioland-on, hogy Nelson Pass "First Watt" néven tavaly megalkottta a kis teljesítményen (az első watton) végre normális hangú erősítőjét. Az általunk alkotott First-ek semmi köze Pass munkáságához. Ezt fontosnak tartottam megjegyezni. Végre elkészültek a nulla szériás darabok, és a tulajok örömére szolgálnak. Dicséret a csapatnak.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Doky és a bajai kollégák, rendben vagytok? Láttam felvételeket, hogy a vihar nálatok még komolyabb volt, mint felénk (láttam is a felhőket hogy tőletek jöttek). Mondjuk nálunk is vert jég, szakad eső, csak úgy csapkodtak a villámok, már majdnem én is féltem

OFFTOPIC:

Kicsit durva volt a helyzet...A Penny parkolóban volt pár autó... melyekből csak olyan 10cm látszott ki... a többi víz alá került (nem rosszul írtam!).
A Penny-ben olyan 30-40 cm víz állt, és hiába szivattyúzták!!!
Nem volt hova!

Volt olyan hely ahol a csatornából 2-2.5 méter magasban szökőkútszerűen lövellt ki a "víz"!
Több utca is le volt zárva... és bizonyos helyeken a villany is elment jó pár órára!

Nálunk is olyan 20 cm-es víz volt de mi megúsztuk annyival hogy rövidgatyiban és papucsban kellett mennünk melózni a retekben!

Jég szerencsére nem volt!

Egyébként meg vagyunk...

Ha lesz kis szabadidőnk és minden klappol akkor összehozunk megint valamit...

Vendég

Kecskemét és környéke

moja!Egyébként Belgiumban élünk.
esel!
Pü megy!

Köszönöm, válaszoltam. Értesítünk minden összejövetel alkalmával, általában egy héttel az esemény előtt fixálunk (időpontot).

Értem köszönöm!
Pü-t megkaptam.Velem csak aug.8-28 között érdemes foglalkozni ,mert itt nincs bekapcsolva az otthoni mobil.
Addig itt kísérem figyelemmel az eseményeket!

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

moja!Egyébként Belgiumban élünk.
esel!
Pü megy!

Köszönöm, válaszoltam. Értesítünk minden összejövetel alkalmával, általában egy héttel az esemény előtt fixálunk (időpontot).

Vendég

Kecskemét és környéke

moja!
Egyébként Belgiumban élünk.
esel!
Pü megy!

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Elolvastam az utolsó 15-16 oldal beírásait és csak gratulálni tudok hogy milyen klassz társaság jött itt össze.Ritka ez hifisek között.Gratula!   Ezzel együtt érdeklődnék is ,hogy augusztusban esetleg beférnék-e ebbe a társaságba
akár egy kis meghallgatásra vagy csak dumálásra egyszer kétszer?
Vezsenyben van egy hétvégi házunk amit esetleg fel is tudok ajánlani egy összejövetel erejéig.
Dokyval is könnyebb lenne nekem Kalocsán talizni mint Bajáig elmenni.

Szívesen látunk, gyere, bármikor. Ha rendszeresen olvasgatod ezt a fórumot, az időponto(ka)t megtudhatod innen is, de ha kérsz személyes levelet, akkor azt jelezd légy szíves. Ha kezdeményezni szeretnél, annak sincs semmilyen akadálya.

Köszönöm a meghívást!
Szívesen tartanék én is egy kis vendégeskedést ha Vezseny nem esik ki nektek nagyon.Sajnos semmilyen komplett láncot nem tudok felmutatni csak egy Rotel 1070es integráltat.Mást hozni kéne.
Mo-n nincs netem sem így maximum mobilon tudok értesülni az eseményekről (van magyar mobilom).Kinek küldjem el a mobil számomat?
Doky számát ismerem.

Doky is meglel, de választhatod Gerge, Tigris, Moja, Zimonyi Attila, vagy Esel címet is privát üzenetként.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Elolvastam az utolsó 15-16 oldal beírásait és csak gratulálni tudok hogy milyen klassz társaság jött itt össze.Ritka ez hifisek között.Gratula!   Ezzel együtt érdeklődnék is ,hogy augusztusban esetleg beférnék-e ebbe a társaságba
Vezsenyben van egy hétvégi házunk amit esetleg fel is tudok ajánlani egy összejövetel erejéig.

Szívesen látunk, gyere, bármikor. Ha rendszeresen olvasgatod ezt a fórumot, az időponto(ka)t megtudhatod innen is, de ha kérsz személyes levelet, akkor azt jelezd légy szíves. Ha kezdeményezni szeretnél, annak sincs semmilyen akadálya.

Köszönöm a meghívást!
Szívesen tartanék én is egy kis vendégeskedést ha Vezseny nem esik ki nektek nagyon.Sajnos semmilyen komplett láncot nem tudok felmutatni csak egy Rotel 1070es integráltat.Mást hozni kéne.
Mo-n nincs netem sem így maximum mobilon tudok értesülni az eseményekről (van magyar mobilom).Kinek küldjem el a mobil számomat?
Doky számát ismerem.

Örülünk minden új érdeklődőnek! Gyere nyugodtan, várunk szeretettel.
Ha nyáron átköltözünk a családdal, még hely is lesz bőven vendéglátásra is akár.
Zene meg ezerrel!!!
Vezseny nincs messze Kecskemétről! Te egyébként hol laksz?

Vendég

Kecskemét és környéke

Köszönöm a meghívást!
Doky számát ismerem.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Elolvastam az utolsó 15-16 oldal beírásait és csak gratulálni tudok hogy milyen klassz társaság jött itt össze.Ritka ez hifisek között.Gratula! Ezzel együtt érdeklődnék is ,hogy augusztusban esetleg beférnék-e ebbe a társaságba

Vendég

Kecskemét és környéke

Elolvastam az utolsó 15-16 oldal beírásait és csak gratulálni tudok hogy milyen klassz társaság jött itt össze.Ritka ez hifisek között.Gratula!
Ezzel együtt érdeklődnék is ,hogy augusztusban esetleg beférnék-e ebbe a társaságba

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”