Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A L'auditeurnek sose volt erőssége az átütő hangulatú bemutatás... a Manger azért nagyon jó hangszóró szerintem, valóban külön méllyel az igazi, és igen jó elektronikát kell használni hozzá (a Gryphon annak számít). Grazban hallgattam lakásban, és nagyon tetszett, YBA elektronikákkal szólt, el lehetett merülni rendesen a zenében...

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Én már hallottam Manger-t......a L'auditeur-nél. Gryphon rendszerben.Hááááát.....ami azt illeti,sokkal de sokkal többet vártam tőle....

Elmondanád a PONTOS rendszer összeállítást és leírnád a meghallgatási akusztikai KÖRÜLMÉNYEKET? Mi vagy Mik voltak azok a hangzásbeli jegyek amelyek kapcsán „sokkal többet vártál”? Milyen felvételek és milyen minőségű hordozón szólaltak meg?

/Egy (vagy több) konvencionális dinamikus wooferrel ELVILEG nagyon dinamikus és kristálytiszta előadást nyújtanak. Az egyetlen jelentősnek említett hátrányuk egy kevés keménység (talán valamelyik keskeny sáv csúcsa), és a magas frekvenciák kissé 'rideg' sugárzása…

Amikor ennyire szélsőséges tetszési vélemények fogalmazódnak meg, mindig érdemes a miérteket és az illesztési -és installálási körülményeket kutatni az értékelések kapcsán…/
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Én már hallottam Manger-t......a L'auditeur-nél. Gryphon rendszerben.
Hááááát.....ami azt illeti,sokkal de sokkal többet vártam tőle....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

winzsolt
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: winzsolt »

sziasztok!
Majdnem kész a hangfalam és úgy alakítottam ki, hogy ne kelljen állványt vennem, hogy egy álló hf lett. és az aljába tudnék rakni 10-15liter homokot. Kérdésem, hogy ez miben változtatná meg a hangzást? Csak mert elég körülményes lenne kiönteni belőle...

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

http://www.manger-audio.co.uk/manger-sp ... sducer.htm
http://www.manger-audio.co.uk/PDFs/MSW_data_sheet.pdf
http://www.manger-audio.co.uk/PDFs/acou ... eality.pdf

Számos nagyon pozitív kommentár származik a manger driverekről és a potenciáljukról, tbk. John Curl-től, de az is, hogy spl és (frekvencia) kiterjesztés tekintetében korlátozottak. A cikkekben felvetik, hogy a többszörös manger használatnak /multiple drivers/ meg kell(ene) oldania ezt a problémát, és ami némileg megdönt(het)i egy széles-sávú driver használatának a célját. Vagyis, a pont forrás sugárzás minta /point source radiation pattern/ veszíthet (a jelentőségéből) a fázis összefüggő érvénytelenítés eredményei többlet potenciáljával…

A mangernek egyébként nagyon érdekes a koncepciója a hullám-hajlító jelátalakítóval /wave-bending transducer/. Az olvastott információ legnagyobb része azt sugallja, hogy csak 100Hz felett jók, így szükségük van (sub)wooferre, lásd. TC Sounds, Adire, TAD, Beyma LX60 stb.
...
Esetleg hallotta valaki őket jól installált rendszerben –és körülmények között?
Vélemény?
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Van vám is, szállítás is 80$ körül. De nem értem, miért akar valaki megvenni egy 117$-os hszt nulla hasznos infó mellett. :taps:
Most az egyszer egyetértek veled.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van vám is, szállítás is 80$ körül. De nem értem, miért akar valaki megvenni egy 117$-os hszt nulla hasznos infó mellett.

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: sammet »

Nem tudja valaki ha rendelnek innen
http://www.parts-express.com/pe/showdet ... er=296-603
akkor kb. mennyi lehet a szall.dij , van -e vam ra es mennyi lehet az?
koszonom

Vendég

Hangsugárzó építés

Feltalálni akkor lehet valamit, ha korábban nem létezett.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hangszoros!

Meg lehet valamit tudni a találmányodról?
Persze csak ha nem ütközik valamiféle érdekbe, ill. nem titok.

Köszi a választ!

Vendég

Hangsugárzó építés

Érdekes "elemző" gondolkodásmód. Bár van benne némi ráció, de hosszú távon sokkal kifizetődőbb a realitás, valóságtartalom alapján értékelni, ugyanis egyikünk személyétől sem lesznek jobbak a hangszórók, vagy igazabbak a leírt sorok. Nem személyfüggő egyáltalán az elektroakusztikának ez a része.

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Nem az számít mit mondanak.
Hanem az,hogy ki mondja.

PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

Vendég

Hangsugárzó építés

Elvileg a kezelési szerint a 4 ohm még nem okozhat gondot, csak lehet, hogy kevés lesz a 440W felvett teljesítmény.

Akkor háromutas elektromosan, ha a hangváltóval három, külön hangszóróval lesugárzott tartományra osztjuk a teljes hangfrekis sávot.

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

annyi van az erosito hatuljan hogy ha 8 nal kisebb hangszorot kapcsolok ra akkor kovessem a manual leirasat de mondjuk ha a fostexek jok akkor nincs gond mert az 8 ohm-os , akkor a fostexek jok lennenek? amugz ha van benne fw 137 es 167 meg magas az 3 utas ? vay csak ketto?

Vendég

Hangsugárzó építés

pagrus az altalad emlitett lehetosegnel kozepnek ez jo lenne ...
Kis következetlenséget érzek a hangszóróválasztásaidban, ez a két utóbbi 4 ohmos, előtte 8 ohmosakat is említettél - bírja a 4 ohmos hangfalakat az erősítőd?

Ha csak közép lesz egy háromutasban, és mélyeket nem bízunk rá, akkor nem kell feltétlenül az egész rendszernek 4 ohmosnak lenni attól, mert a közép az. Sőt, ilyen helyzetben nem következetlenség, hanem éppen pozitívum a 4R névleges imp.

Vendég

Hangsugárzó építés

meg van egy masik hangszoropar is ami jonak tunik a fostex FW167 es FW137 nem tudo ez esetleg jobb parositas? Az erositom egy yamaha rx-v463 100w/ch hivatalosan,a szoba merete 25 nm de 2,9m magas szoval kb 75 kobmeter, sublada lesz de csak kesobb az is DIY ja es ha ezek a fostexek jok akkor a center es hatso dobozokban is a fw137 lenne magasnak ribont gondoltam esetleg FT207D , de nem igazan tudom mekkora teljesitmeny kellene amugy ay is elkepzelheto hogy ket fw137+ egy fw 167 mivel jo arban vannak na ennyi varom a javaslatot

Ha csak ezekből választhatunk, akkor valamivel könnyebb a két fostexel dolgozni, mint a linkelt Vifa, vagy TB hsszel. Középnek, zártként, magasabb, 3-400hz fölötti váltással elvileg mindkettő megfelel, önmagukban mélyközépként viszont nem állnák meg a helyüket. Csak arra kell vigyázni, hogy az érzékenységük nem túlzottan magas, ezért a mélyhangszórót is ehhez alkalmazkodva kell megválasztani.

Ui: én a helyedben, ha tehetném, és nem akarnám bonyolítani a saját életem, mindenképp kétutas hangsugárzó mellett döntenék.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

pagrus az altalad emlitett lehetosegnel kozepnek ez jo lenne ...
Kis következetlenséget érzek a hangszóróválasztásaidban, ez a két utóbbi 4 ohmos, előtte 8 ohmosakat is említettél - bírja a 4 ohmos hangfalakat az erősítőd?

Vendég

Hangsugárzó építés

Igen, Balogh "Kardioid" Géza, bár ő a későbbi HEC monitorokhoz köthető, a HTP-90 Bukovics F. munkája inkább, ha jól tudom..

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Huszty Dénessel vagy Karcsay Rezsővel? Bár főmérnökről nem tudok, max. a fejlesztési osztály vezetőiről.
Balog Géza fejlesztési főosztályvezetővel.

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

meg van egy masik hangszoropar is ami jonak tunik a fostex FW167 es FW137 nem tudo ez esetleg jobb parositas? Az erositom egy yamaha rx-v463 100w/ch hivatalosan,
a szoba merete 25 nm de 2,9m magas szoval kb 75 kobmeter, sublada lesz de csak kesobb az is DIY ja es ha ezek a fostexek jok akkor a center es hatso dobozokban is a fw137 lenne magasnak ribont gondoltam esetleg FT207D , de nem igazan tudom mekkora teljesitmeny kellene amugy ay is elkepzelheto hogy ket fw137+ egy fw 167 mivel jo arban vannak na ennyi varom a javaslatot

Vendég

Hangsugárzó építés

Elméletben mindkettő jó lehet akár valahol 4-6 és 10-12 liter környékén (bár a TB-vel vigyázni kell mérésügyileg), de közel sem mindegy, hogy milyen a hangsugárzó többi eleme.
Mint mindenhol, itt is rendszerben érdemes gondolkodni, szóval először az alapokat kell tisztázni, azt, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie a két frontnak (ehhez kapcsolódóan érdekes a lehallgató helyiség, az erősítő, az elvárt működési-, frekvenciatartomány).

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

pagrus az altalad emlitett lehetosegnel kozepnek ez jo lenne http://www.lautsprechershop.de/pdf/tangband/w6_1721.pdf
es ha igen zart dobozban mekkora doboz kellene neki, az adatlapjan megadott vas ertek? ja meg a vifa http://www.tymphany.com/files/products/ ... nary_0.pdf
nel is doboz mekkora kellene ha az pedig bassreflex lenne?

Vendég

Hangsugárzó építés

Egyébként a BEAG volt főmérnökével beszélgettünk ezekről, ismerem a megoldásaikat.Huszty Dénessel vagy Karcsay Rezsővel? Bár főmérnökről nem tudok, max. a fejlesztési osztály vezetőiről.
kieg: (Szerencsére A. L. pl. őket is hülyének nézi, Olson és a többiek mellett, akik valaha foglakoztak a T-S modellel...)

Vendég

Hangsugárzó építés

És ennek most milyen információértéke volt?

Ui: még te negatívozol? Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Nézd már meg a mai nyitóhozzászólásod a témában.

Egyébként a BEAG volt főmérnökével beszélgettünk ezekről, ismerem a megoldásaikat.Huszty Dénessel vagy Karcsay Rezsővel? :taps: Bár főmérnökről nem tudok, max. a fejlesztési osztály vezetőiről.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...Nem hinném, hogy ott lenne megtalálható az "aperiodic" kifejezés, sokkal korábbi megvalósításai vannak, neked viszont  semmi, de semmi közöd nincs ezekhez. ...
Kb. annyi, mint neked, nem mi találtuk ki, még nem is éltünk amikor ilyen már volt, legalább is te biztosan nem. Valaki talán mást állított, vagy ez csak egy újabb példád a negatív hozzáállásodra? Miért fáj neked, ha én ilyen megoldásokat használok?
Egyébként a BEAG volt főmérnökével beszélgettünk ezekről, ismerem a megoldásaikat.

Ha tudsz olvasni az is kiderül, hogy megtalálható az általam linkelt helyen az aperiodic kifejezés:
http://www.t-linespeakers.org/classics/dynaco.html

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”