Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Progresszív Rock
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Progresszív Rock
Kedves zenebarátok!
Most hétvégén 25.-én és 26.-án Webáruházunk lemezbörzét tart!
Nem érdemes Pestre utaznod a lemezekért.
Akcióink a következők: 10 % kedvezmény minden CD-re LP-re 10000 Ft-ig, 20 % engedmény 10000 Ft fölötti vásárlásnál.
Jó böngészést kivánunk megújult weboldalunkon.
(az akciónk nem vonható össze más kedvezménnyel)
Victor Audio hanglemezbolt
6000 Kecskemét Vörösmarty u,6 (a nagy postával szemben)
T/F:+3676/417 672 +3670/512 2889
email: shop@victoraudio.hu
www.victoraudio.hu
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Progresszív Rock
Egy egészen érdekes lemez: Robert Wyatt - Rock Bottom. Wyatt a Soft Machine dobosa volt, míg egy érdekes buli alkalmával ki nem esett egy épp arra járó ablakból és gerinctörést nem szenvedett. A Rock Bottom c. lemez ezután következett, a zenét ő szerezte és ő is énekel rajta. Zeneileg a Soft Machine helyett én inkább a pre-Crimson-éra felé tenném a lemezt, aki dolliroll-féle hurráoptimizmust keres a zenében, az ezt az albumot kerülje el.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Az eredeti már régesrég out of print, de szerencsére nemrég újra kiadták a Beggars Opera Act One c. lemezét.
Óriási lemez, honnan sikerült beszerezned? a jpc-n nem látom
Innen:
http://cgi.ebay.de/beggars-opera-act-on ... 53e36e3e03
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Az eredeti már régesrég out of print, de szerencsére nemrég újra kiadták a Beggars Opera Act One c. lemezét.
Óriási lemez, honnan sikerült beszerezned? a jpc-n nem látom
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Progresszív Rock
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Srácok, a Museo Rosenbach látta a jövőt, rajta van a borítójukon Orbán Viktor idős korában :lol!: :lol!: :lol!:
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Progresszív Rock
Van új Gazpacho. Nem éri el a Tick Tock színvonalát, szóval ha valaki ismerkedne velük (amit melegen ajánlok), inkább a Tick Tockkal kezdjen.
Progresszív Rock
DREAM THEATER PRESS RELEASE
Mindenesetre nehéz dolguk lesz, ha Portnoy-t hasonló kvalitású dobossal akarják helyettesíteni,
Szikora Robi?
Ez meglehet, bár én inkább Phil Collinsra gondoltam.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Mindenesetre nehéz dolguk lesz, ha Portnoy-t hasonló kvalitású dobossal akarják helyettesíteni,
Szikora Robi?
Progresszív Rock
Heed Thesis rendszer
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Progresszív Rock
Mint dobost, lehet MP-t pótolni, a többi lehetetlen, gondolom nem is akarják megpróbálni, max. 2-3 emberrel...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
Valami kavarásra számítottam a zenekar környékén, de az igazat megvallva nem Portnoy, hanem a korábban felröppent pletykák alapján inkább LaBrie távozására számítottam volna. Valahogy az előző két lemez után az volt a benyomásom, hogy nem tudom, hogyan lehetne ezt még tovább fokozni, mi jöhet még egyáltalán a Black Clouds után. Mindenesetre nehéz dolguk lesz, ha Portnoy-t hasonló kvalitású dobossal akarják helyettesíteni, ráadásul ez a csere szerintem mindenképpen változást fog hozni az együttes zenéjébe is, hiszen a DT egyik fő motorja Portnoy volt. A másik oldalról nézve pedig lehet, hogy nem is árt náluk egy kis változás. No majd talán jövőre kiderül, mi lesz velük. De ha azt akarják, hogy ne írják le őket, valami nagyot kell dobniuk.
Nekem lövésem sincs, hogy lehet egy ilyen karakteres és meghatározó embert pótolni egy zenekarban. Érdekes módon a többi banda 99%-ával ellentétben itt sokkal kisebb veszteségnek érezném LaBrie távozását, mint MP-ét, aki Petruccival együtt a zenei agy, az egyik fő dalszövegíró, fő showman, vokalista stb.
A lemezeiken pontosan azt éreztem, amit írtam, hogy egy kicsit taposómalmos főleg a Silver elötti 2, azok nagyon nem nekem szólnak...
De a lemez pörög tovább, januárban elkezdik az új lemezt, ahelyett, hogy 1-2 évet pihentek volna. Szvsz ráfért volna zenéjükre és a közönségre is.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Progresszív Rock
Valami kavarásra számítottam a zenekar környékén, de az igazat megvallva nem Portnoy, hanem a korábban felröppent pletykák alapján inkább LaBrie távozására számítottam volna. Valahogy az előző két lemez után az volt a benyomásom, hogy nem tudom, hogyan lehetne ezt még tovább fokozni, mi jöhet még egyáltalán a Black Clouds után. Mindenesetre nehéz dolguk lesz, ha Portnoy-t hasonló kvalitású dobossal akarják helyettesíteni, ráadásul ez a csere szerintem mindenképpen változást fog hozni az együttes zenéjébe is, hiszen a DT egyik fő motorja Portnoy volt. A másik oldalról nézve pedig lehet, hogy nem is árt náluk egy kis változás. No majd talán jövőre kiderül, mi lesz velük. De ha azt akarják, hogy ne írják le őket, valami nagyot kell dobniuk.
Heed Thesis rendszer
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
Added on 09-08-2010
To all of our loyal fans and friends: It is with profound sadness -- regret -- we announce that Mike Portnoy, our lifelong drummer and friend, has decided to leave Dream Theater. Mike's stature in the band has meant the world to all of us professionally, musically, and personally over the years. There is no dispute: Mike has been a major force within this band.
While it is true that Mike is choosing to pursue other ventures and challenges, we can assure you that Dream Theater will continue to move forward with the same intensity -- and in the same musical tradition -- that you have all helped make so successful, and which is truly gratifying to us.
Fans and friends: File this episode under "Black Clouds and Silver Linings." As planned, we begin recording our newest album in January 2011, and we'll follow that with a full-on world tour. "The Spirit Carries On."
All of us in Dream Theater wholeheartedly wish Mike the best on his musical journey. We have had a long and meaningful career together. It is our true hope that he finds all he is looking for, and that he achieves the happiness he deserves. He will be missed."
http://www.dreamthea...hp#pressrelease
Azt hittem valami kacsa, de nem, mert minden hivatalos oldalon is fent van...
Itt található a saját fóruma, ahol egy kicsit személyesebb hangnemben beszél róla. Egy pár idézet:
"After having had such amazing experiences playing with Hail,
Transatlantic and Avenged Sevenfold this past year, I have sadly come to
the conclusion that I have recently had more fun and better personal
relations with these other projects than I have for a while now in Dream
Theater..."
"But I've come to the conclusion that the DT machine was starting
to burn me out...and I really needed a break from the band in order to
save my relationship with the other members and keep my DT spirit hungry
and inspired."
"Sadly, in discussing this with the guys, they determined they do not share my feelings and have decided to continue without me rather than take a breather...I even offered to do some occasional work throughout 2011 against my initial wishes, but it was not to be... "
Durva...
Progresszív Rock
Srácok, az ilyet ti hogy viselitek? Kíváncsi vagyok, hogy egy ős progos mit szól ehhez:
Crippled Black Phoenix
youtube
Nem kifejezett prog-rock, de van egy erős beütése. Az albumot (I, Vigilante) egyébként csak ajánlani tudom.
Meghallgattam az utolsó track kivételével az egész albumot, nem rossz, de nekem kissé egysíkú muzsika, azokat a 4/4-eket és 6/4-eket lehetett volna szerintem kicsit változatosabban is nyúzni. De természetesen no offense...
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
....Earthbound és az USA koncertlemez is.Az előbbi egy őrület,sokkoló...
Az USA lemezen lévő anyag tényleg csúcs!
Az USA lemez maga egy erősen vágott és szerkesztett anyag. Az eredeti vágatlan felvétel az Asbury Park June 28, 1974 lemezen van!!
Itt:
http://www.dgmlive.com/archive.htm?show=419
Na ez aztán tényleg ütős! A "Improv: Asbury Park" 11 perc hosszú és hihetetlen hogy mit művelnek rajta! Agyad eldobod!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Progresszív Rock
Srácok, az ilyet ti hogy viselitek? Kíváncsi vagyok, hogy egy ős progos mit szól ehhez:
Crippled Black Phoenix
youtube
Nem kifejezett prog-rock, de van egy erős beütése. Az albumot (I, Vigilante) egyébként csak ajánlani tudom.
Progresszív Rock
A napokban fog megjelenni a Spock's Beard tizedik, nagy meglepetésre az X címet viselő lemeze. A lemez dupla LP-n is megjelenik.
Szeptember 27-én pedig az A38-as hajón lépnek fel!
És már meg is érkezett:
Heed Thesis rendszer
Tényleg kitűnő lemez
Nekem a 21st Century Schizoid Man ezen az elmosódott felvételen tetszik a legjobban.
Progresszív Rock
Tényleg kitűnő lemez
Nekem a 21st Century Schizoid Man ezen az elmosódott felvételen tetszik a legjobban.
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Progresszív Rock
Legújabb beszerzések:
1. Haken - Aquarius
Korábban már megemlékeztem erről a CD-ről, a brit csapat első lemeze. Szerintem nagyon jól sikerült, nálam az év legjobbjai között biztosan szerepelni fog.
2. Phideaux - Number Seven
Az új CD már 2009 júniusában megjelent, de Phideaux mester nem volt elégedett vele, így nemrég egy újrakevert változatot adott ki. Nem vitás, jobban is szól, mint az eredeti.
3. Steve Thorne - Into the Ether
Kevéssé ismert brit komponista és gitáros-billentyűs előadó. Kellemes, nem túl bonyolult prog rock, de a résztvevők alapján lehet következtetni a muzsika minőségére: Nick D'Virgilio és Gavin Harrison - dobok, Tony Levin, Pete Trewavas és John Giblin - basszusgitár.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Nekem a Lizard és az In The Wake of ...a kedvenceim tőlük
Ízlések... Ha nekem egyetlen lemezt lenne csak szabad választanom az egész Crimson repertoárból, akkor az a Red lenne.
De ha már szóbakerült a Crimson, emlékezzünk meg egy pár egyéb Crimson-közeli, de nem karmazsin színek alatt megjelent lemezre:
1. The Cheerful Insanity of Giles, Giles & Fripp
2. McDonald and Giles
3. Pete Sinfield - Still
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Ha jól emlékszem, nem említettük még a korai angol prog vonal egyik jellegzetes, de kevéssé ismert képviselőjét, a T.2.-t. Az 1970-ben megjelent, It´ll all Work out in Boomland c. lemezük egy igazán remek darab.
Kösz az infót, ezt nem ismertem! Biztos jó lemez!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Progresszív Rock
A vége úgyis az lesz, hogy LP-n be fogom szerezni, de most elég kevés pénzem van, így inkább gyorsan veszek ismerkedni pár használt CD-t, rongyosra hallgatom őket, aztán lassan beszerzem majd a kedvencekből az LP változatot is.
Ha ismerkedésre veszel CD-t, akkor érdemes a három első korszakból három CD-t venni. A Lizard ugyan jó lemez, de az Islands szerintem jobb, én inkább azt választanám, plusz az elsőt, ami alapmű, és a Red-et, ami szerintem a harmadik korszak koronája.
Crimson japán LP sorozat a Three of a Perfect Pair-rel bezárólag. Elnézést, de az angol és amerikai példányok nem szerepelnek a képen.
Nekem a Lizard és az In The Wake of ...a kedvenceim tőlük, illetve van egy rakat Levin, Fripp szólóalbum is, amelyek remekek.
Persze a legutóbbi lemezek is kiválóak szerintem, csak jóval nehezebben emészthetőek.
Naim-ZU
Progresszív Rock
Aztán a következő áldozat a Locanda lesz, ebből is kiderült, hogy milyen irányzatot kedvelek
Ha bármiben a segítségedre lehetek, állok rendelkezésedre. Az olaszok szerették a fogadókat, így aztán a Locanda delle fate és a Quella vecchia locanda nevű együttesek egyaránt figyelemre méltóak.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
A vége úgyis az lesz, hogy LP-n be fogom szerezni, de most elég kevés pénzem van, így inkább gyorsan veszek ismerkedni pár használt CD-t, rongyosra hallgatom őket, aztán lassan beszerzem majd a kedvencekből az LP változatot is.
Ha ismerkedésre veszel CD-t, akkor érdemes a három első korszakból három CD-t venni. A Lizard ugyan jó lemez, de az Islands szerintem jobb, én inkább azt választanám, plusz az elsőt, ami alapmű, és a Red-et, ami szerintem a harmadik korszak koronája.
Crimson japán LP sorozat a Three of a Perfect Pair-rel bezárólag. Elnézést, de az angol és amerikai példányok nem szerepelnek a képen.
Heed Thesis rendszer