Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Könnyen lehet, de mindig van olyanabb hang is :taps:

És az olyanabb hang milyen áron is? :taps:)

Inkább legyen tető a fejünk felett és legyen olyanabb hang, minthogy el kelljen adni a lakást, oszt az udvaron hallgatni az olyanabb hangot (ha van egyáltalán)
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Vendég

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Könnyen lehet, de mindig van olyanabb hang is

És az olyanabb hang milyen áron is? :taps:)

Vendég

Kecskemét és környéke

Köszönjük a beszámolókat...Hifis neked meg garatula az ujdonsült tuning dobozodhoz  
Laci örülök, h az erősítő ismét bizonyított... Nem hiába voltak már az előtte lévők, csak kiforrta magát a dolog...

Köszi!
A puding próbája az ellenpróba. Vissz*rakva a Spectronokat, az a pár módosítás (leginkább talán a hangfalláb csere) azért használt ennek a felállásnak is. De a másik zeneisége, sávszélei, a közép - magas tisztasága azért hiányoznak.

Már csak a szterejó ótíellel kéne meghallgatni azokat a szuper hangfalakat :taps:

szerintem olyan hang volt ott tegnap, hogy fölösleges! :taps:

Könnyen lehet, de mindig van olyanabb hang is

Vendég

Kecskemét és környéke

Köszönjük a beszámolókat...Hifis neked meg garatula az ujdonsült tuning dobozodhoz  
Laci örülök, h az erősítő ismét bizonyított... Nem hiába voltak már az előtte lévők, csak kiforrta magát a dolog...

Köszi!
A puding próbája az ellenpróba. Vissz*rakva a Spectronokat, az a pár módosítás (leginkább talán a hangfalláb csere) azért használt ennek a felállásnak is. De a másik zeneisége, sávszélei, a közép - magas tisztasága azért hiányoznak.

Már csak a szterejó ótíellel kéne meghallgatni azokat a szuper hangfalakat :taps:

szerintem olyan hang volt ott tegnap, hogy fölösleges! :taps:

Vendég

Kecskemét és környéke

Köszönjük a beszámolókat...Hifis neked meg garatula az ujdonsült tuning dobozodhoz :taps: 

Köszi!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: hifis »

Köszönjük a beszámolókat...Hifis neked meg garatula az ujdonsült tuning dobozodhoz :taps: 
Laci örülök, h az erősítő ismét bizonyított... :taps: Nem hiába voltak már az előtte lévők, csak kiforrta magát a dolog...

Köszi!

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Kicsit későn bár kellemesen elfáradva értem géphez ma,elnézést kérek a kollegáktól...
Nagyon köszönöm a mai napot mindenkinek aki részt vett!!
Már mindenről esett szó,nincs mit írni,de úgy érzem a Kecskeméti kollégáknak is nagy garatula.
A házigazdának külön köszönetet mondanék a hangerő eltűréséért!!!
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

Vendég

Kecskemét és környéke

Laci örülök, h az erősítő ismét bizonyított... :taps: Nem hiába voltak már az előtte lévők, csak kiforrta magát a dolog...

Vendég

Kecskemét és környéke

A lényeg,ez az első magyar erősítő, amitől az egglestonworks hangfalak megtátósodnak, igazi erőgép kis dobozba bezárva, még mindig nem értem, hogyan tud egy ilyen nehéz hangfalat meghajtani és közben az élő, természetes zenét elénk varázsolja. Ott ültem és járt a lábam annyira jó volt, csak az idő sürgetett és mennem kellet. :taps:

Még egyszer gratulálok a fejlesztő csapatnak!

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

A beszámoló:

Hifis-ről tudni kell, hogy számítógépről, (külső, stúdió célokra fejlesztett)hangkártyán keresztül, Spectron (D osztályú) erőművekkel hajtja Eggleston Andra hangfalait. Kalmi sporttárs a hangfalat hibásnak találta, néhány átalakítást végzett rajta, mint például a mély szekció passzív keresztváltóját mellőzve a hangkártya EQ képességeit (és több csatornás voltát) kihasználva aktív váltón keresztül működteti. Most tehát négy úton kell hajtani az Andrát. A két Spectron erőmű erre éppen megfelel. Kalmi és további hozzáértő emberek helyszíni diagramok felvételének kiértékelésével próbálták megállapítani (helyrehozni) a hangfal vélt, vagy valós hibáját.

Hifis különféle (előre programozott) EQ diagrammokkal várt minket, elősször is ezeket jó alaposan kihallgattuk. Volt köztük tetszetős és kevésbé tetszetős, azonban a mély tartomány (és magas tartomány) minden esetben hibázott. A legkellemetlenebb a mély hangszóró megállíthatatlan lengése volt. A magas hangok és a "levegő" minden esetben hiányzott a szobából. Hifis ajánlkozott, hogy állítsunk be más EQ diagrammokat, de (illetlen módon) elhárítottuk.

Erősítőt cseréltünk. Malőrként az egyik oldal nem szólalt meg, de Hifis kisegítette szülöttünket egy fapecekkel, amitől helyre állt a rend. Az első fél órában nem történt semmi, mert gyermekünket a hosszú "beskálázási" idő jellemzi. Azonnal feltűnt viszont a magas hangok megjelenése és a mély hangok döngésének csökkenése. A melegedési idő után játszottam egy kicsit az EQ-val. A hang határozott javulásba kezdett. Aztán megkértem Hifis-t, hogy a hangfalakat állítsuk vissza eredeti lábaikra. További javulás. Aztán kicseréltük a magas - és a mély szekció hangfalkábeleit (felcseréltük egymással őket). Még egy kis EQ játék, aztán következett Berlioz Fantasztikus szimfóniájának utolsó tétele, hangerő felemelése és az ámuldozás.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Ezúton köszönöm a lehetőséget a próbára.

Kedves Hifis,
köszönettel mi tartozunk. Láttatlanba, hallatlanba, ismeretlenül beengedted szentélyedbe First keresztnevű gyermekünket. Örömünkre nem vallott szégyent.

Az Andra pedig nagyon - nagyon jó hangfal. Nevelt gyermekünkkel pedig igazán egymásra találtak.

Köszönjük.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

Azt ne felejtsd el, hogy ez tulajdonképpen már nem egy Andra!Két nagyon komoly hiba is ki lett küszöbölve!

- az egyik a mélytartományban keletkezett lyuk
- a másik pedig a közép és magassugárzó közti fázishiba!

Valóban, ez már egy aktív váltós hangfal, és még mindig nagyon tetszik ennek a felállásnak a mozgékonysága.
Úgyhogy a Firsttel, én most úgy érzem, ezt hozom végképp egyenesbe.
Ezúton köszönöm a lehetőséget a próbára.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Azt ne felejtsd el, hogy ez tulajdonképpen már nem egy Andra!
Két nagyon komoly hiba is ki lett küszöbölve!

- az egyik a mélytartományban keletkezett lyuk
- a másik pedig a közép és magassugárzó közti fázishiba!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

NA kíváncsi vagyok a véleményeitekre  
Én is várom a beszámolót!!! :taps:

Egy jó hangulatú, hosszadalmas, vagyis szerintem alapos tesztelésen vagyunk túl, sok tanulsággal.
Ha az eredményét akarom tömören megfogalmazni, azt lehet mondani, hogy sok machinálás után választ kaptunk arra a kérdésre, jó hangfal-e az Egglestonworks Andra:a végére elég egyöntetűen az lett a válasz: igen, ez egyk..va jó hangfal.
Csak ehhez kellett a First több példányban, és kellettek azok a finomhangolások, amiket ez az erősítő igényelt.
A közép - magas már az elején kivirult ezzel az erősítővel. A mélynél sem volt gond a kakaóval, de a basszus rajzossága, feszessége csak több módosítás után (hangfal elhelyezés, hangfalláb csere, aktív váltó finomhangolása) jött meg.
Úgyhogy az a kérdés, hogy felvállalható-e ez a rendszer ebben az installálásban, eldőlt. Én felvállalom.
:taps:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Doky »

NA kíváncsi vagyok a véleményeitekre :taps:
Én is várom a beszámolót!!! :taps:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kecskemét és környéke

NA kíváncsi vagyok a véleményeitekre :taps:

Vendég

Kecskemét és környéke

Na ezek már jó hírek. Jó hallani, hogy teljesítményből nincs hiány, ez a 4 db erősítő bekötés meg szép kis kísérlet volt!  
Hifis! Hidd el fincsi cucc a First. Nálam van a Power Art, neki van ereje, a Firstnek meg lelke... :taps:

Ez ma nálam is bebizonyosodhat!
Ugyanis itt is lesz egy hifis buli a Frsttel. :taps:

Én is ott leszek, köszönöm a meghívást! Max egy különleges cd masinát tudok vinni tesztelésre.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

Na ezek már jó hírek. Jó hallani, hogy teljesítményből nincs hiány, ez a 4 db erősítő bekötés meg szép kis kísérlet volt!  
Hifis! Hidd el fincsi cucc a First. Nálam van a Power Art, neki van ereje, a Firstnek meg lelke... :taps:

Ez ma nálam is bebizonyosodhat!
Ugyanis itt is lesz egy hifis buli a Frsttel. :taps:

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Sajnos max. látogatóba tudok menni, mivel hétfőn a Mercedes gyárba vagyok hivatalos és két éve egy szót sem beszéltem németül, így minden tudásom össze kell vakarni. Ez azt jelenti, hogy mostantól csak németül vagyok hajlandó fórumozni is

Also mein Schatz, treffen wir am Wochenende. Ich stimme auf den Samstag. Es geht?
Bis bald. Tchüüüüüüüüüüüüs! :taps:
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Srácok ha van valakinek esetleg egy jó hangosításra való ládája,kitehetnénk a teraszra aztán ROCK AND ROLL :taps:
Jó nincs, de jó nagy van A kérdés, hogy befér-e a kocsiba. :taps:
Az a baj, hogy szerintem rohadtul nem....

Kéne egy KAMAZ

pár dobozt én is tudnék adni:
http://sound.atctrade.com/index.php?opt ... &Itemid=53

Nekem sikerült megnéznem őket,szimpatikusak...És köszönjuk a lehetőséget.
Na srácok csapjunk egy bulit?

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Végignéztem, nem tudnék kép alapján választani.
Valami hiba is lehet a honlapon, mert a képre kattintva jelszót kért és utána megfagyott.
Ha összehozol egy kis szabadidőt, elmennénk megmozgatni néhány hangszórót.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Srácok ha van valakinek esetleg egy jó hangosításra való ládája,kitehetnénk a teraszra aztán ROCK AND ROLL
Én is úgy szoktam kérni a bulikra, ha nincs a klubnak.
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: AVX »

Srácok ha van valakinek esetleg egy jó hangosításra való ládája,kitehetnénk a teraszra aztán ROCK AND ROLL :taps:

Kéne egy KAMAZ

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Kéne egy KAMAZ

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”