Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Srácok ha van valakinek esetleg egy jó hangosításra való ládája,kitehetnénk a teraszra aztán ROCK AND ROLL :taps:
Jó nincs, de jó nagy van :taps: A kérdés, hogy befér-e a kocsiba.
Az a baj, hogy szerintem rohadtul nem....
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Srácok ha van valakinek esetleg egy jó hangosításra való ládája,kitehetnénk a teraszra aztán ROCK AND ROLL
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

4 db hídba kötött, szimmetrikus bementű monoblok áll készenlétben. Azaz 4 db XLR kábel fogadására képes most a két deszka.
Ez igen!
Ennyire nem számítottam, de ha van rá mód, jó lenne mindet kipróbálni, mert még több variációra ad lehetőséget.

Hát igen, ez egy komoly erőpróba lesz a Spectron és a First között. Igaz, a kecskeméti csapat 4 sztereo erősítőt "áldozott fel" a kisérlet idejére, a Spectron pedig egyedül lesz. Nem is tudom, kinek (minek) drukkoljak.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: hifis »

4 db hídba kötött, szimmetrikus bementű monoblok áll készenlétben. Azaz 4 db XLR kábel fogadására képes most a két deszka.
Ez igen!
Ennyire nem számítottam, de ha van rá mód, jó lenne mindet kipróbálni, mert még több variációra ad lehetőséget.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

A próbát azért csináltuk, mert kiváncsi voltam a teljesítő képességre. Az Eggleston mélyszekciót ez az erősítő valószínűleg megeszi reggelire. az általunk készített erősítő nem bonyolultab, sőt lényegesen egyszerűbb a megismert, elterjedten használt "ipari" erősítőnél, a hangja mégis megnyugvás a másikhoz képest.
Ezek jó hírek, köszönöm.
Ha ez kerül hozzám próbára, nyilván itt dől el, mi a jó felállás. De mint egy másik topikból (Kalmi) ismert, már nincs keresztváltó az Eggleston mélysugárzójánál, tehát négy csatorna (vagyis 4 monoblokk vagy két sztereo végfok) mindenképpen kell a hangfalak hajtásához. Ezért gondoltam így első körön, hogy a First remélhetőleg kifinomultabb hangja szólna a közép - magas szekcióból, és a meglévő Spectron hajtaná a mélyeket.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

A próbát azért csináltuk, mert kiváncsi voltam a teljesítő képességre. Az Eggleston mélyszekciót ez az erősítő valószínűleg megeszi reggelire. az általunk készített erősítő nem bonyolultab, sőt lényegesen egyszerűbb a megismert, elterjedten használt "ipari" erősítőnél, a hangja mégis megnyugvás a másikhoz képest.
Ezek jó hírek, köszönöm.
Ha ez kerül hozzám próbára, nyilván itt dől el, mi a jó felállás. De mint egy másik topikból (Kalmi) ismert, már nincs keresztváltó az Eggleston mélysugárzójánál, tehát négy csatorna (vagyis 4 monoblokk vagy két sztereo végfok) mindenképpen kell a hangfalak hajtásához. Ezért gondoltam így első körön, hogy a First remélhetőleg kifinomultabb hangja szólna a közép - magas szekcióból, és a meglévő Spectron hajtaná a mélyeket.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Tegnap hídba kötöttünk két-két First erősítőt és kipróbáltuk H. Zoli térhangosítós hangfalaival. A forrás szimmetrikus kimenetű keverőpult, számítógépről, CD-ről, mikrofonról. Semmilyen csalódás nem ért. Az 50 cm-es Selenium hangszórókhoz (kettő db párhuzamosan kötve) a teljesítmény kevés volt, de a többi hangfalat rendesen hajtotta, nagyon szép hangot produkált. Gratula mindenkinek.
Na ez jó hír, csak részleteznéd, mert kissé értetlen vagyok ma...

Engem is érdekelne bővebben! :taps:

Előző beírásom tartalmazza a részleteket, de ha többre vagytok kiváncsiak, hát íme:

H. Zoli hangosítással foglalkozik, ez adja kenyere javát. Felesége lányomnak barátnője, hát egyik ittjártukkor meghallgatta azt, amit Ti is szoktatok, ha itt jártok. Arra gondolt, hátha együttműködhetnénk néhány dologban, például, építenék erősítőt kihangosítási céllal. Volt köztünk kis vita, mert az erősítő teljesítményről nekem más a véleményem, mint neki. Hozott javításra egy, a köztudat szerint 1000 W-os ( ezer Wattos, nem tévedés) erősítőt. Belenézve láttam, hogy 4 darab 100 W-os (száz Wattos) erősítő modulból áll, 2 - 2 hídba kötve. Ellenpróba volt, hogy a First, azzal a kevéske wattaszámával mit produkál majd a hangosítás céljára készült hangfalakkal, ha hídba kötöm. Való igaz, hogy a basszreflex hangfalat, amelybe 2 db 1000 W-os (ezer Wattos) Selenium hangszóró van beépítve, párhuzamos kötéssel, nem tudta meghajtani. Megszólalt ugyan, de legfeljebb lakószobai hangerővel. A többi hangfallal semilyen gondja nem volt az iker-First-nek. Stereóban hallgattunk mindenféle jó zenét. Teljesítményprobléma nem volt.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

A hétvége nálunk nem alkalmas, keresztelő, családi összejövetel, stb.

Hifis,
A próbát azért csináltuk, mert kiváncsi voltam a teljesítő képességre. Az Eggleston mélyszekciót ez az erősítő valószínűleg megeszi reggelire. A térhangosító hangfalakban 30 cm-es mélyhangszórók vannak. A 0 dB-s kivezérlést a hangszórók már nem bírták ki, kezdtek atomjaikra hullani. A 0 dB kivezérlés ennél a stúdió keverőnél 1,75 V kimenő jelet ad ki. Az erősítő 2 V bemenő jelig "jól" működik. A tartalék nem sok, de azért van. Azért ezt a próbát mégis csak úgy kell elképzelned, hogy a hangerő akkora volt, hogy csak ordibálva tudtunk beszélgetni. Nekem a szimmetrikus rendszer újdonság, de nagyon hamar beleszerettem. Ha sokkal drágáb is, az előnyei vitathatatlanok. Most találkoztam elősször kézzelfogható távolságban "ipari" berendezésekkel. Tapasztalatom szerint a HiFi-zés az "ipari" hangosítás félresikerült változata. Gondolok itt a berendezések, csatlakozók, kábelek stressz tűrésére, végletekig biztonságos kialakítására. Bár azt is tapasztaltam, hogy az "ipari" berendezés nem a hangzáshűség kiteljesédére készül, hanem a "vad erő" átvitelére. Ezen azért csodálkozom, mert az általunk készített erősítő nem bonyolultab, sőt lényegesen egyszerűbb a megismert, elterjedten használt "ipari" erősítőnél, a hangja mégis megnyugvás a másikhoz képest.

Vendég

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ellenben nagyjából kész az weboldalam, de még van mit dolgozni rajta Laptopokon kissé furán fog mutatni, mert ez nagyképernyős monitorra lett optimalizálva....De már utólag nem akarom megvariálni az egészet.

http://tigerteam71.uw.hu/

Vendég

Kecskemét és környéke

Kecskeméti fiatalság! Hétvégére kinek milyen programja van? Ezzel most nem arra akarok célozni, hogy akár rá is érnék, áááhhh dehogy!
Rég láttalak már nagyon titeket!

Nekem nincs programom, de itt van mind a 2 gyerköc...

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Kecskeméti fiatalság! Hétvégére kinek milyen programja van?
Ezzel most nem arra akarok célozni, hogy akár rá is érnék, áááhhh dehogy!
Rég láttalak már nagyon titeket!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Doky »

Tegnap hídba kötöttünk két-két First erősítőt és kipróbáltuk H. Zoli térhangosítós hangfalaival. A forrás szimmetrikus kimenetű keverőpult, számítógépről, CD-ről, mikrofonról. Semmilyen csalódás nem ért. Az 50 cm-es Selenium hangszórókhoz (kettő db párhuzamosan kötve) a teljesítmény kevés volt, de a többi hangfalat rendesen hajtotta, nagyon szép hangot produkált. Gratula mindenkinek.

Engem is érdekelne bővebben! :taps:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

Csak nem...?
Ha igen, nálam az Egglestonnál a közép - magas sugárzókat hajtaná, vagyis annyit, mint az Egglestonworks Fontaine-nél tenné. Ehhez szerintem biztos elég lesz a kakaó, mivel az energianyelő leginkább a mélysugárzó.
(Persze ez a felállás sem szentírás, más variáció is lehet.)
A hangjára viszont nyilván nagyon kíváncsi vagyok.

péterbacsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: péterbacsi »

Jó látni hogy mások is birtokolnak Infinity dobozokat  
Üdvözölek forumtás.Mivel hajtod meg hangfalaidat,Enyém Yamaha RX-v2095 rsd.Hali péterbácsi a kép nálam készült.Jobb szélén vagyok.

Infinity

Vendég

Kecskemét és környéke

Jó látni hogy mások is birtokolnak Infinity dobozokat

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Vendég

Kecskemét és környéke

Jó az időnk , épp ideje volt..
Akkor lehet menni a vízmű strandra..

Vendég

Kecskemét és környéke

Sziasztok, csak, h ne tünjön el a topik a süllyesztőbe....Jó az időnk , épp ideje volt..

Vendég

Kecskemét és környéke

Doky nem kövér, jó magas...És nem egyszálbél...Ennyi kell...

Vendég

Kecskemét és környéke

doky, nem is vagy olyan puffadt, mint mondtad!
Azért el lehet bújni mögöttem! :taps:

Egyébként sosem mondtam ilyet... de a mottó:
Sörhas, Pizzahát!!!

Dehogynem, a kajás topic-ban! :taps:
Még diétára is fanyalodtál.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Sörhas, Pizzahát!!!  :taps:  :taps:
A pici Infinity-k mögött azért elférnétek..
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

doky, nem is vagy olyan puffadt, mint mondtad!
Azért el lehet bújni mögöttem! :taps:

Sörhas, Pizzahát!!! :taps:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kecskemét és környéke

Ez pedig a Bajai csapat egy része... 
doky, nem is vagy olyan puffadt, mint mondtad! :taps:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Ez pedig a Bajai csapat egy része...

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”