Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kapásból: 
"USA katonai szabványnak megfelelően készülnek.."

Vagyis a MIL szabvány által előírt szakítószárdság miatt a belső tömör vezető rézbevonatú acéldrót. No ennyit a nagy hifibölcsességről, miszerint katonai == csúcs minőség és hang :kiraly:

Vendég

Kábelezzünk

Tehát, ha valaki elfogadja azt, hogy a kábelnek van hallható befolyása (nagyon jó rendszernél), akkor is érdemes kísérletezni és keresgélni odahaza, mert $ -t lehet megtakarítani, nem is keveset!
Elég hosszadalmas út és a tényleg jó kábel felismeréséhez nem csak fül, de viszonylag semleges karakterű rendszer is kell.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Azért, nem elhanyagolható az árkülömbség, a két kábel között. Ha itt hirdetett Gotham árát veszem alapul (800 Ft/m), az EA kb 9-szer többe kerül (10 FT ~ 3 m : 110 USD, ami 36.7 USD/m kb 7700 Ft/m!).
Mono métere kb 2500Ft volt itthon egy éve kb.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Azért, nem elhanyagolható az árkülömbség, a két kábel között. Ha itt hirdetett Gotham árát veszem alapul (800 Ft/m), az EA kb 9-szer többe kerül (10 FT ~ 3 m : 110 USD, ami 36.7 USD/m kb 7700 Ft/m!).
Tehát szerintem ár/érték aránya jobb a Gotham GAC3-nak (ne felejtsük el hogy nagyon sokféle Gotham kábel létezik), de az AE LyricHG egy nagyon jó kábel!!! :kiraly:
És valóban ritkán tűnik fel sajnos.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Ha jól emlékszem EA Lyric-et hírdettek itthon is, vmi hangszeres fórumon ott talán szereletlenül adtak 8 métert 25 eft körül, de nem tudom, hogy mikor láttam már, ritkán lehet itthon találkozni vele.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: toti71 »

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

A Gotham-hez képest milyen?Hasonló karakter?
Szerintem igen.
De az EA. Lyric HG finomabb egy kicsivel!
De ezt az én rendszeremben hallott teljesítményük alapján mondom! :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Nagyon jó kábel és a tapasztalataim szerint nem viszi semerre a hangot!!! 

Az EA. Lyric HG-t sajnos nem ismerem, de az Elixir-el egy árban kapható néhai féle Virgo MKI-est volt szerencsém összehasonlítani a gotham mikrofonkábellel, és hát a papírforma bejött, nem egy kategória a kettő..

Ez a kis Virgo MK1-es bizony nyugdíjba küldte az összes eddigi IC kábelem, mindenkinek őszintén tudom ajánlani, de a tápkábelt is (hádész MKI). Messze túlmutatnak az árukon :kiraly:
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nagyon jó kábel és a tapasztalataim szerint nem viszi semerre a hangot!!! :kiraly:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Én is ilyent használok jelenleg IC-kábelként Neutrik RCA dugókkal... Nekem bevált, de még gondolkozom egy IC készítésén Evidence Lyric HG-ből. Bár ez utóbbi lényegesen drágább...
Nálam kölcsönben van egy EA. Lyric HG...
Nagyon jó kábel és a tapasztalataim szerint nem viszi semerre a hangot!!! :kiraly:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

a Klotz drótot én is javaslom mindenkinek! 4-500Ft/m !
Az Elixir durvább...

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

a Klotz drótot én is javaslom mindenkinek! 4-500Ft/m !
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Vendég

Kábelezzünk

A másik, olcsóbb tippem ez: 
Aki még nem ismeri, ez a  La Grange utódja. Verhetetlen árban. :kiraly:

Én is ilyent használok jelenleg IC-kábelként Neutrik RCA dugókkal... Nekem bevált, de még gondolkozom egy IC készítésén Evidence Lyric HG-ből. Bár ez utóbbi lényegesen drágább...

jééé mily ismerös barát

Van 3 páram ebből is

Nem fényezem nagyon jó és nem csak az áráért

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: robuan »

Aki még nem ismeri, ez a  La Grange utódja. Verhetetlen árban. :kiraly:

ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I

Vendég

Kábelezzünk

Léteznek olyan speciális kondenzátorok, amelyek gyárilag nem polarizáltak, de ha egyszer "fölpolározza" őket az ember, akkor meg kell jegyezze, hogy milyen polaritással tette, mert máskülönben "csúnya határincidensek" történnek a dielektrikummal. Ez azonban nagyon speciális és óriási igénybevétel esetén jön elő.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Aki még nem ismeri, ez a La Grange utódja. Verhetetlen árban. :kiraly:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egy tipp, ha valaki olcsón akar jó minőségű IC kábelt készíteni magának. 
Elixir

Valahol láttam olcsóbban is...

és mit csinálok a JACK dugókkal?

kuka? :kiraly:

Én nem dobnám ki a helyedben, mert nagyon masszív dugókról van szó. Simán ártalmatlanná lehet tenni vele valakit.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elixir

és mit csinálok a JACK dugókkal?

kuka? :kiraly:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elixir

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jester »

A legtöbb kábelen van irányjelölés vagy felirat (az irányított kábeleken mindig), de ha nincs akkor sem nehéz megjelölni! :kiraly:

A szintén Jungson hangfalkábelemen nincs jelölés.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Ezek szerint egy high end kábelnél előre megmondják, hogy melyik felét hova is dugja az ember????   

nézd csak Fernando így megy ez

És nem is kell hozzá high-end kábel. Nekem egy Jungson IC kábelem van és azon is vannak nyilak

A legtöbb kábelen van irányjelölés vagy felirat (az irányított kábeleken mindig), de ha nincs akkor sem nehéz megjelölni!

OFFTOPIC:

Nem értem Fernandot!Persze mindenkinek kell egy hobbi... :kiraly:

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jester »

Ezek szerint egy high end kábelnél előre megmondják, hogy melyik felét hova is dugja az ember????   

nézd csak Fernando így megy ez :kiraly:

És nem is kell hozzá high-end kábel. Nekem egy Jungson IC kábelem van és azon is vannak nyilak
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

vagy a felirat iránya a mérvadó;
"kedvenc" drótom :kiraly:

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

nézd csak Fernando így megy ez :kiraly:

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

Nem. Egyszer bekötve "oszt, jónapot"  :kiraly: .
És a használt vezeték vásárlásakor honnan tudjátok, hogy melyik a heles irány??? ...

Ki kell ingázni

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”