Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Azt írják ITT a 6moons reviewban idézve a konstruktőrt, hogy:
"Technically, the volume control could have a small but deleterious effect on the sound quality so perhaps the best way to transmit decoded sound from the DAC is at full output, without the volume control circuit in-between. But of course since many of our customers use headphones, we had to have a volume control. So the solution was to dedicate the volume control to the headphone output but run the RCA outputs unattenuated."
Vagyis igen, a hangerőszabályozótól rosszabb lesz a hangja, mint azt kiiktatva és az rca-n keresztül hallgatva.
Köszi!
Akkor ez egyértelműsíti a helyzetet. Azzal viszont vitába szállnék, hogy kicsi a minőségromlás...
Pontosítanék :kiraly:
A headphone kimenet maximális hangerőn és az RCA kimenet között valóban kicsi a minőségbeli különbség. A komoly különbség akkor keletkezik ha valaki lejjebbveszi a DAC-on a hangerőt a rajta lévő potival. Remélem így már mindenkinek egyértelmű lesz a dolog. Szerintem jó, hogy ezt tisztáztuk. És örülök, hogy annak ellenére, hogy a hozzászólásaim nélkülözik a "szakmaiságot", a hallásom azért nem olyan rossz
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
DAC-olás
"Technically, the volume control could have a small but deleterious effect on the sound quality so perhaps the best way to transmit decoded sound from the DAC is at full output, without the volume control circuit in-between. But of course since many of our customers use headphones, we had to have a volume control. So the solution was to dedicate the volume control to the headphone output but run the RCA outputs unattenuated."
Vagyis igen, a hangerőszabályozótól rosszabb lesz a hangja, mint azt kiiktatva és az rca-n keresztül hallgatva.
Köszi!
Akkor ez egyértelműsíti a helyzetet. Azzal viszont vitába szállnék, hogy kicsi a minőségromlás...
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
DAC-olás
DAC-olás
Mint kiderült,elfelejtett hangerőt ráadni. :kiraly:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11111&hl=
Számomra nem volt egyértelmű az, hogy ezt a füleserősítőt csak a maximális hangerőn lehet hallgatni. Nem elfelejtettem, hangerő az volt rajta bőven, csak nálam éppen fordítva, windowsban volt minden maxra tekerve, és a caraton próbáltam szabályozni. Ez, mint kiderült nem volt jó ötlet.
DAC-olás
Mint kiderült,elfelejtett hangerőt ráadni. :kiraly:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11111&hl=
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
DAC-olás
Sziasztok!
Gondoltam feldobom itt is a témát, hátha ezt a topciot többen olvassák.
Van egy Carat HD1V dacom, és ma vettem egy Sennheiser HD595 fülest, eddig AKG K66-om volt, és meglepődve tapasztaltam, hogy a headphone kimeneten nagyon durván színezett hangot ad ki a dac, zavaróan mély tónusú.
Kipróbáltam viszont úgy is, hogy a dac RCA kimenetére kötöttem rá közvetlenül a fülest egy átalakítóval. A különbség ég és föld. Így gyönyörűen szól. Van valakinek hasonló témában tapasztalata? Így kicsit kényelmetlen, hogy át kell dugdosnom a kábeleket hogy ha füles/hangfalak között váltani akarok, de számomra hallgathatatlanul szól a headphone kimeneten a Sennheiser. Az AKGnél nem tapasztaltam ennyire nyilvánvalóan ezt a dolgot, de hát az egy-két kategóriával lejjebb van hangminőségben alapból.
DAC-olás
A DIY DAC topicban már felvetődőtt kérdezz ott rá, hátha vki ki tud segíteni.
Megtettem, köszönöm!
DAC-olás
Egyébbként már én is gondolkodtam egy Pocket DAC vásárlásán, nem nagy összeg. Lehet vele játszani (csöves kimeti fokozat, alkatrészek cserélgetése ...), de még lusta vok, pedig nem rossz a hangja.
Többször láttam hírdetésekben is 7-10 ezer forint körüli áron...nekem sem kellene új, jó a használt is!
DAC-olás
A DIY DAC topicban már felvetődőtt kérdezz ott rá, hátha vki ki tud segíteni.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
DAC-olás
Szerintem a meghallgatás (esetleg otthoni) megadná a választ a kérdésedre!
Köszönöm!
Sajnos nincs senkinek az ismerőseim között, így nem tudom meghallgatni......
DAC-olás
Egyébbként már én is gondolkodtam egy Pocket DAC vásárlásán, nem nagy összeg. Lehet vele játszani (csöves kimeti fokozat, alkatrészek cserélgetése ...), de még lusta vok, pedig nem rossz a hangja.
zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
DAC-olás
Szerintem a meghallgatás (esetleg otthoni) megadná a választ a kérdésedre!
zene:
DAC-olás
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy kérdésem: érdemes lenne a jelenleg cd lejátszónak használt sony dvp-ns 955 dvd lejátszóm hangját egy "olcsó" VBV pocket dac beiktatásával feljavítani?
Esetleg még egy IEC aljzatot is beépítenék.
Várható némi javulás, vagy inkább maradjon a dvd gyári dac-ja és ne foglalkozzak vele?
Azért erre gondoltam mert jelenleg nem tudok többet áldozni a dologra! :kiraly:
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
pvil
DAC-olás
Okés, mondjuk kínai turista vagyok, most érkeztem, mit kellene megkóstolnom?
Amit látsz vagy amiben fantáziát látsz.
Ne várd, hogy más megmondja, mi ízlik neked a legjobban.
Tudna valaki esetleg egy toplistát feltenni a rendszerben, asztali futóművekhez használható "kategóriagyőztesnek" tekinthető DAC-okról, olcsótól csillagászati kategóriáig, megspórolva nekem egy hosszú olvasási folyamatot?
Mindenhez minden hozzáköthető. Maradva a kulináris hasonlatnál, a csokitortát is leöntheted ketchuppal, lehet, hogy neked ízleni fog. Szvsz ne légy rest, olvasgass vissza. :kiraly:
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
-
Vendég
DAC-olás
ha megmondod, hogy melyik ételek a legfinomabbak a világon, akkor van válasz a kérdésedre.
Okés, mondjuk kínai turista vagyok, most érkeztem, mit kellene megkóstolnom?
DAC-olás
Ígéretes a Wadia 151 DAC+erősítő kombó valaki látott esetleg hallott már ilyet?WADIA1199$ nem budget kategória de Wadia és erősítő is egyben :kiraly:
Azért a Wadiánál ez budget kategória szerintem....
De mint készülék ötletes és tetszik.
Igen a cégnél budget, itthon, optimális esetben egy havi fizu.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
DAC-olás
ha megmondod, hogy melyik ételek a legfinomabbak a világon, akkor van válasz a kérdésedre.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
-
Vendég
DAC-olás
Tudna valaki esetleg egy toplistát feltenni a rendszerben, asztali futóművekhez használható "kategóriagyőztesnek" tekinthető DAC-okról, olcsótól csillagászati kategóriáig, megspórolva nekem egy hosszú olvasási folyamatot? :kiraly:
- adamthebrave
- V.I.P.

DAC-olás
Egyébként magam is gondolkodtam ebben a hiface USB konverterben, olvasgattam a témában ezt azt, aztán arra a(z általános) következtetésre jutottam, hogy hasonló árban akkor már inkább egy "félprofi" SPDIF kijáratos hangkártyát veszek, és lemondok arról a kényelemről amit a kb 7-8 méteres USB (amúgy noname filléres) kábel nyújt számomra.
Én a HiFace-t a notebook USB kapujába dugtam be közvetlenül és innen egy RCA digit kábel megy a DAC felé, vagyis nincs a filléres USB kábel okozta tényleges és vélt minőségrontás.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
DAC-olás
Ígéretes a Wadia 151 DAC+erősítő kombó valaki látott esetleg hallott már ilyet?WADIA1199$ nem budget kategória de Wadia és erősítő is egyben :kiraly:
Azért a Wadiánál ez budget kategória szerintem....
De mint készülék ötletes és tetszik.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
DAC-olás
Ígéretes a Wadia 151 DAC+erősítő kombó valaki látott esetleg hallott már ilyet?WADIA
1199$ nem budget kategória de Wadia és erősítő is egyben :kiraly:
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
DAC-olás
Ezekből épített már valaki? Érdemes ezekkel foglalkozni egyáltalán?
DAC-olás
Ha meg 24 biteset szeretnél, akkor Musiland vagy Hiface (ez utóbbit árulják Pennáék, de csak inteles csipszettekhez jó a driverje)
Nem tudom, segítek-e vele, de a Hiface a hibái ellenére egy nagyon jó termék, abszolút megéri az árát.
Egyébként magam is gondolkodtam ebben a hiface USB konverterben, olvasgattam a témában ezt azt, aztán arra a(z általános) következtetésre jutottam, hogy hasonló árban akkor már inkább egy "félprofi" SPDIF kijáratos hangkártyát veszek, és lemondok arról a kényelemről amit a kb 7-8 méteres USB (amúgy noname filléres) kábel nyújt számomra.
Mellesleg kipróbáltam egy rövidke - az átlagnál jóval profibb - amolyan "audio" USB kábelt is, netbook-ról hajtva ami akksiról ment, és nem nagyon hallottam különbséget, mondhatni egyáltalán nem. Azt beszélik, hogy ott hoz plusz minőséget, ahol a tápellátás is az USB kábelen keresztül történik. Hát passz.
Szóval a hiface mundjuk 35e (nézzünk új árakat), az ESI Juli@ meg ugyanannyi. Az ESI Juli@-ra pedig Charles Altmann dedikált audio PC-ről szóló cikke hívta fel a figyelmem:
... one of the reasons that most external USB, etc. audio devices as well as many PCI audio cards sound like crap, lies in the fact that they do NOT have TRUE audio clocks. A true audio-clock is a multiple of the audio sample rate. In the picture you see two quarz crystals with the following frequencies: 22,5792 and 24,5760 MHz.
22,5792 MHz = 512 * 44100 and 24,5760 MHz = 512 * 48000 while 44100 and 48000 are the base frequencies of digital audio.
A cheaper way would be to derive the 44,1 and 48 kHz sample rate from the computer clock or to generate it with a PLL, however not as accurate, not as stable and not as jitter-free.
So the 2 separate true audio clocks are important for the sound quality of your audio computer.
The ESI Juli@ PCI card is high-quality, cost-effective, 192kHz capable and supports MAC OS, Linux, Windows operating systems.
I have tested the ESI Juli@ card's digital output and digital input to be 100% bit-accurate, which is a very important feature.
The ESI Juli@ also has true audio clocks
HiFace-t is használ Charles Altmann, olyannyira, hogy a Mac-es driver egyik bugját ő vette észre és a javaslatai alapján javította ki a gyártó. Persze és az ESI is tényleg jó kártya. A HiFace talán annyival praktikusabb, hogy notebook-kal is lehet használni, illetve külső USB hubon keresztül lehet neki igényes tápot is adni, a számítógépes helyett.
DAC-olás
Ha meg 24 biteset szeretnél, akkor Musiland vagy Hiface (ez utóbbit árulják Pennáék, de csak inteles csipszettekhez jó a driverje)
Nem tudom, segítek-e vele, de a Hiface a hibái ellenére egy nagyon jó termék, abszolút megéri az árát.
Mellesleg kipróbáltam egy rövidke - az átlagnál jóval profibb - amolyan "audio" USB kábelt is, netbook-ról hajtva ami akksiról ment, és nem nagyon hallottam különbséget, mondhatni egyáltalán nem. Azt beszélik, hogy ott hoz plusz minőséget, ahol a tápellátás is az USB kábelen keresztül történik. Hát passz.
Szóval a hiface mundjuk 35e (nézzünk új árakat), az ESI Juli@ meg ugyanannyi. Az ESI Juli@-ra pedig Charles Altmann dedikált audio PC-ről szóló cikke hívta fel a figyelmem:
... one of the reasons that most external USB, etc. audio devices as well as many PCI audio cards sound like crap, lies in the fact that they do NOT have TRUE audio clocks. A true audio-clock is a multiple of the audio sample rate. In the picture you see two quarz crystals with the following frequencies: 22,5792 and 24,5760 MHz.
22,5792 MHz = 512 * 44100 and 24,5760 MHz = 512 * 48000 while 44100 and 48000 are the base frequencies of digital audio.
A cheaper way would be to derive the 44,1 and 48 kHz sample rate from the computer clock or to generate it with a PLL, however not as accurate, not as stable and not as jitter-free.
So the 2 separate true audio clocks are important for the sound quality of your audio computer.
The ESI Juli@ PCI card is high-quality, cost-effective, 192kHz capable and supports MAC OS, Linux, Windows operating systems.
I have tested the ESI Juli@ card's digital output and digital input to be 100% bit-accurate, which is a very important feature.
The ESI Juli@ also has true audio clocks
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
- adamthebrave
- V.I.P.

DAC-olás