Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AS hangdobozok

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1304

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: violin »

Mondjuk én kisebbet gondoltam neki....nem annyira fontos az alsó határfreki...

Zárt dobozban nem igazán lehet kisebbet építeni szerintem.

Már miért ne lehetne...?... :kiraly:
Én egész 20-25l-ig lementem vele....számottevően nem változott az alsó határfreki-impulzusátvitel....Persze a hang az más.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Adatlap alapján 40-45 liter közti zárt dobozzal elérhető az 55 Hz-es F3, ami egy igen jó érték. Sajnos reflex dobozban óriási (75-90 liter) kéne neki a színezetlen mélytartományhoz, viszont az impulzusválasz meg gyenge lenne ekkora koporsóban.
A zárt doboz toleráns. 30 litertől 50 literig szinte bármi jó neki, de kis dobozban nő az elérhető f3 pont.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: AVX »

Zárt dobozban nem igazán lehet kisebbet építeni szerintem.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1304

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: violin »

A jövő hét végén elkészül egy kisérleti kétutas próbadoboz a Fountek FW200 hoz és Morel MDT20-hoz. A 45 literes zárt doboz, a hagyományos arányoktól eltérő forma lesz.
Telepátia..... :kiraly: ....már akartam kérdezni,hogy mit szólnál egy FW200/zárt doboz kombinációhoz.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

A jövő hét végén elkészül egy kisérleti kétutas próbadoboz a Fountek FW200 hoz és Morel MDT20-hoz. A 45 literes zárt doboz, a hagyományos arányoktól eltérő forma lesz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hol, és mikor lehet hallgatni őket?
szerintem Lacinál meg tudod fülelni.

Rob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Rob »

Hol, és mikor lehet hallgatni őket?
PC foobar -> audio-gd NFB-10ES2 -> Nordost Red Dawn IC -> NAD M3 -> Nordost red dawn -> Dynaudio Contour 1.3 SE

BruceWayne
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 9

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: BruceWayne »

Kalmi!

Tetszik a logo-tok is: eredeti, egyszerű, modern, letisztult, könnyen bazonosítható! (Ami ugye egy új termék...azaz egy új gyártó megjelenésekor kulcsfontosságú.)

A Mini mellé ezért is jár egy nagy :kiraly: !

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

Én is benéztem ide. Minden tiszteletem a azé, aki ilyen helyzetbe bele mer fogni egy ilyen "vállalkozásba". Már csak az a kérdésem maradt, hogy akkor most ki fog kiállítani majd a hifi kiállításon a DIY szobába, ha mindenki kereskedő lesz? :kiraly:

Hát mi!
Attól asszed én nem berhelek itthon?

Írtam neked privit!

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Én is benéztem ide. Minden tiszteletem a azé, aki ilyen helyzetbe bele mer fogni egy ilyen "vállalkozásba".
Már csak az a kérdésem maradt, hogy akkor most ki fog kiállítani majd a hifi kiállításon a DIY szobába, ha mindenki kereskedő lesz? :kiraly:

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Klang »

...majd meglátjuk mi lesz.  :kiraly:
Mi lesz,mi lesz?- sok hasonló jó konstrukció lesz.
Ha mindig ilyen lesz az érdeklődés ,és miért ne lenne, akkor meg lesz az eredmény is.
Örülök a sikerednek!
Klang

Z.É.T. (exAtcBp)
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Gondoltam én is beköszönök...

Az AS dobozok tervezőasztalra kerülése előtt/közben beszélgettünk sokat Kalmival a projektről...

Alapvetően az volt az elképzelés, h akkor legyen "termék" a hangsugárzókból, ha a mi értékrendünk és fülünk alapján jóval túlmutatni képes lesz az árkategórián. Mivel a Mini elérte ezt a fázist, ezért készül a végleges, rendelhető kész doboz.

Én tulajdonképpen semmi mással nem járulok/járultam a fejlesztéshez, minthogy segítek a kapott hang megítélésében, valamint a bemutatótermünket biztosítom az előzetes meghallgatásokhoz és a kész termék bemutatásához. Mivel kicsit az én fülem/ízlésem is benne van a végleges hangban, így nyilván az "erősen ajánlott vétel" tőlem is jár a hangdoboznak.

A név hamar kipattant Gergő fejéből ezért keresztapja nem, de nagybátyja talán lehetnék az AudioSquare Mini dobozának...

Üdv,
Laci

U.I.:
Mivel ez kereskedői topic és ezért az "offtopic" törlésre kerül, így javasolnám a kevésbé közérdekű infókat az AtcBp "társalgó"-ban megbeszélni! :kiraly:

E-mail: [email protected]: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Vendég

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No már mindenkiből gyártó lesz?De legalább te mérsz is...

Nézd... gyártónak nem nevezném magunkat. Ez egy próbálkozás. Tökéletesen látom, hogy ebből nem lehet megélni, itthon biztosan nem.
Inkább azt mondanám néhány év próbálkozásainak és tapasztalatainak eredményét, sokak bíztatásának hatására, megpróbáljuk beleönteni egyelőre 3 féle dobozba, és tényleg minimális haszonnal, kiszolgálni a magyar zanahallgatókat, egy magyar termékkel. Ez még mindig inkább hobby mint üzlet, de valahol el kell indulni.

...majd meglátjuk mi lesz.

Sok sikert! :kiraly:

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Gratula és hajrá!
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

No már mindenkiből gyártó lesz?De legalább te mérsz is...

Nézd... gyártónak nem nevezném magunkat. Ez egy próbálkozás. Tökéletesen látom, hogy ebből nem lehet megélni, itthon biztosan nem.
Inkább azt mondanám néhány év próbálkozásainak és tapasztalatainak eredményét, sokak bíztatásának hatására, megpróbáljuk beleönteni egyelőre 3 féle dobozba, és tényleg minimális haszonnal, kiszolgálni a magyar zanahallgatókat, egy magyar termékkel. Ez még mindig inkább hobby mint üzlet, de valahol el kell indulni.

...majd meglátjuk mi lesz. :kiraly:

Vendég

AS hangdobozok

No már mindenkiből gyártó lesz?
De legalább te mérsz is...

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Lehetne éppenséggel a tetején is a reflex lyuk. Vagy minden oldalán. Esetleg passzív radiátor? :kiraly:
Viccet kicsit félretéve, én tényleg kedvelem a passzív radiátorok hangját. Persze nem lehet egyszerű velük számolni a dobozkonstrukció kapcsán. Ez a kis Celestion, ami nálam vendégeskedik, egészen fura dimenziókat kapott. Kicsit nyúlánk lett a drága, van benne belső merevítés (a hátlapon található csavarok miatt gondolom így). Egyébként maga a radiátor nem egy ökör ára.

Következő vagy azt követő dobozomban nekem is passzív radiátor lesz, én is imádom. Egyébként pont fordítva van, a passzív radiátorral sokkal kevesebb macera van, mint a reflexlyukkal vagy bármelyik más megoldással. Van nagyon jó szoftver rá a doboz méretezéséhez és utána már csak a rá aggatott súlyokkal kell játszani a hangoláshoz.
potatomelon.wordpress.com

Vendég

AS hangdobozok

Lehetne éppenséggel a tetején is a reflex lyuk. Vagy minden oldalán. Esetleg passzív radiátor? :kiraly:
Viccet kicsit félretéve, én tényleg kedvelem a passzív radiátorok hangját. Persze nem lehet egyszerű velük számolni a dobozkonstrukció kapcsán. Ez a kis Celestion, ami nálam vendégeskedik, egészen fura dimenziókat kapott. Kicsit nyúlánk lett a drága, van benne belső merevítés (a hátlapon található csavarok miatt gondolom így). Egyébként maga a radiátor nem egy ökör ára.

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Tomi »

potatomelon.wordpress.com

Vendég

AS hangdobozok

Faaaaat!
Next week holiday maybe?
Amoroso per tutti! :kiraly:

De nem offolok tovább mert radirozás lészen,közelg a vég legott.
Bár ha az AS is jelen van akkor nem is off az off.
Tehát legyen egy Dán-Talján-West balkán megmérettetés én ezt javallom feleim!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hejj de sok dolgom lesz ha KÉTBÉ végre kiosztja a moderátori opciómat...

Kalmi, Te is moderátor leszel ebben a topikban?! :kiraly: Aszittem, csak én. Vagy ezt nem szépségre osztják?

Ja, és a világbéke!

Mikor audiofiliálódunk meg Signore?
Megnézném mit szól a motyóm a partyfészekben egy kis jumpstylelal
Meg az új Difázzal.
Persze ha nem vagyok arctalan biggest. :vazeg:

Hogy lenne, Signore?! Már amúgy is nagyon kéne egy kis szocializáció, lévén, hogy a legutóbbi ATCBp-s talit a sztreptokokkuszaim miatt ki kellett hagynom. Valami nagyobbformátumú, ökumenikus találkozón gondolkodom, akár Garden-Party-jelleggel, igaz, erre csak Szentendrén kerülhetne sor. Addig is bemelegítésként egy belvárosi összeröffenést kellene csinálni, a parkolódíj-paradigma viszont hétköznaponként sújt minket, így leginkább hétvége lehet az igazi!

Gondolkodunk, tehát eszünk, és kitaláljuk a megfejtést! Már én is nagyon szeretném magamnál meghallgatni az Ön Sonus Faber Amoroso nevű dobozait, remélem, nem fogják se ők, se a tisztelt nagyérdemű összecsöpögtetni a parkettát...

Vendég

AS hangdobozok

Én is az első refire voksolok. Elhelyezés szempontjából a következő dobozom is biztos, hogy első refis lesz majd 10 év múlva. :kiraly:

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

.... Sokan nem szeretnek egy tátongó lyukat az előlapon, és igen, sokan pedig nem szeretik, ha hátrafele néz a cső....
Csinálj olyat, aminek az alján van....

Azt meg én nem szeretem! :kiraly:

Stu3.14
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

AS hangdobozok

Hozzászólás Szerző: Stu3.14 »

.... Sokan nem szeretnek egy tátongó lyukat az előlapon, és igen, sokan pedig nem szeretik, ha hátrafele néz a cső....
Csinálj olyat, aminek az alján van.... :kiraly:

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

AS hangdobozok

Találtam itt a tavalyi hirdetések között egy AS teljesen aktív álló dobozt, ami mintha egy másik típusú tapogatózás lenne. Tudnál valamit mondani arról, hogy a mostani fejlesztések hogyan viszonyulnak ehhez az előzőhöz? Csak passzív dobozaitok lesznek, csak kétutasak, két hangsugárzóval, vagy terveztek bonyolítani is majd valamikor. Azért kérdezem, mert a hátsó reflexesek nekem eddig nem nagyon jöttek be valamiért (nem csak az elhelyezés miatt), és több olyat is hallottam, ami beépített passzív radiátort tartalmazott, azok viszont nagyon. Előre is köszi, szurkolok nektek nagyon.
Nehéz ügy amit kérdezel. Első körben aktív dobozban gondolkotunk, de aztán rájöttünk, hogy azért a hifisták nagy része szeret próbálgatni kábeleket, erősítőket, szóval állandóan variálnak ahelyett, hogy zenét hallgatnának.

No nem is baj, jól van ez így, csak ebben az esetben méginkább leszűkül a lehetséges vevők köre. Elsősorban ezért maradtunk a passzív dobozoknál.

Az első illetve hátsó portot illetően, megint megoszlanak a vélemények. Sokan nem szeretnek egy tátongó lyukat az előlapon, és igen, sokan pedig nem szeretik, ha hátrafele néz a cső.... :kiraly:

Saját itthoni fejlesztésű DIY dobozokon én is előnyben részesítem az előlapi csövet, de a gyártás más tészta. No meg nehezen férne el ilyen kis monitorokon az előlapon.
A MAXI állódobozon mindenkép elől lesz!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”