youtu.be/zTrdfkhWyck
Tisztán eszmei, szférikus zene.
A hangminőség az a 'döbbenetes' kategória. Egy normálisan megírt CDR amúgy.
Tizenéve nem hallgattam, mert akkoriban nem szólt jól.
Most megrendeltem eredetiben.
Tényleg jó. A nácik anno betiltották, dekadensnek bélyegezve ezt a zenét. Hát szerencsére tényleg nagyon más mint Wagner, ővele soha nem sikerült megbarátkoznom.juliush írta: ↑2025.07.11., pén. 10:57Hú, ez most nagyon tetszik! A Roon dobta fel a múltkor ajánlott Debussy Prelűdök zenekari feldolgozásainak hallgatása alatt...![]()
youtu.be/GrDRGWtm22Q
Nagyon jó előadás.
Kiváló hangszerelés, Debussyhez méltó.juliush írta: ↑2025.07.02., szer. 21:30Debussy zenéje mindent elbír, még ilyen szélesvásznú zenekari hangszerelést, vagy inkább újragondolást is. Megállná a helyét egy hollywoodi szuperprodukció aláfestéseként is!
(Azért zongorán az igazi)![]()
youtu.be/TDDSmBh7IOU
Ezen a felvételen talán nem is a zengések a különlegesek; sőt, ellentétben a zongoralemezek többségével, itt nincs is akkora hatásvadász-zengetés,fülelek írta: ↑2025.06.27., pén. 01:19
A különös hangzásért nem kis mértékben a hangmérnök a felelős, a természetes és művi zengetés olyan egyvelege érhető tetten, ami nagyon jól illeszkedik a játszott mű hangulatához. Az előadás is kitűnő, de a sound -az most is a felvételkészítő/utómunkát végző érdeme.
A különös hangzásért nem kis mértékben a hangmérnök a felelős, a természetes és művi zengetés olyan egyvelege érhető tetten, ami nagyon jól illeszkedik a játszott mű hangulatához. Az előadás is kitűnő, de a sound -az most is a felvételkészítő/utómunkát végző érdeme.chord_ írta: ↑2025.06.26., csüt. 20:43Nekem ők a kedvenc Satie-zongoristáim:
youtu.be/VE5FhGh_Hwo
Ez a zongorahang-felvétel nagyon különleges.
Áttetsző?, valami ilyesmi.
Ezzel a kiadással az élmény teljesebb.
Ugyanaz a Keith Hill hangszer; nagyon különleges a hangzás, valóban.juliush írta: ↑2025.06.25., szer. 20:42Korábban már volt Byrd lantcsembalón, most a Goldberg variációk jött velem szembe, aztán együtt haza.
Talán a leginkább audiofil barokk hangszer, ha szabad ilyet állítani!![]()
youtu.be/T0fjScefqMk
Nem vagyok nagy csembaló rajongó, talán már említettem. A zongorát szeretem, na és persze az orgonát, de már a forte pianónál is hiányérzetem támad. Rengeteg csembaló zenét szoktál megosztani, ezekbe rendszeresen belehallgatok, hátha kedvet kapok hozzá, de ez az első olyan felvétel, ami megfogott, ezt talán tényleg nem érdemes zongorán előadni. És tényleg szépen játszik.