Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Jazz
Jazz
Nekem nincs túl sok jazz lemezem, mert inkább a progresszív rockot kedvelem, de akiktől eddig gyűjtöttem (főleg SACD-n):
Miles Davis
David Sanborn
Spyro Gyra
Pat Metheny
Akutyafáját! Hol szereztél Miles Davis-t SACD-n?
Bécsből
Tegnap vettem ugyanott két Pat Metheny Group-ot, igaz, csak CD-n....
sajti
A neten rendeled? Nem túl drága?
Dehogyis. A munkám miatt néha ki kell mennem Bécsbe. Ott bemegyek egy MediaMarkt-ba, és körülnézek. Az SACD-im jelentős része így keletkezett
sajti
Jazz
Nekem nincs túl sok jazz lemezem, mert inkább a progresszív rockot kedvelem, de akiktől eddig gyűjtöttem (főleg SACD-n):
Miles Davis
David Sanborn
Spyro Gyra
Pat Metheny
Bécsből
sajti
A neten rendeled? Nem túl drága?
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!
Jazz
Miles Davis
David Sanborn
Spyro Gyra
Pat Metheny
Bécsből
sajti
Jazz
Miles Davis
David Sanborn
Spyro Gyra
Pat Metheny
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!
Jazz
no mind1 én elsősorban úgyis dream theater fan vagyok azmeg aztán nem jazz. de hamár jazz-t hallgatok ami nagyon gyakran megesik akkor azokat akiket leírtam.
Dream Theater-től nálam még mindig az Images&Words a nagy kedvenc, habár a Scenes From A Memory is majdnem olyan jó. Mondjuk ebben jelentős szerepe van Jordan Rudess-nek is, aki szerintem sokat dobott a DT zenéjén. Még Kevin Moore-nál is sokkal jobb, Derek Sherinian meg szót sem érdemel szvsz.
Hallottad már az új lemezüket? Elég rosszakat olvastam róla...
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Jazz
no mind1 én elsősorban úgyis dream theater fan vagyok azmeg aztán nem jazz. de hamár jazz-t hallgatok ami nagyon gyakran megesik akkor azokat akiket leírtam.
Jazz
A legjobb album amiben Snétbergernek benne vana keze aza Joyosa :taps: .
Szerintem a legjobb album, amiben benne van a keze, az az önálló lemeze, a For My People.
az sem rossz, de ha eddig még nem hallottad a joyosa-t akkor szerezd meg vhonnan sztem az nagyon király. ugyanúgy a Stockhausen trombitál rajta mint a for my people-ön.
Meg van a Joyosa, szerintem nem éri el Snétberger önálló lemezeinek színvonalát, de azért nem rossz
Jazz
Szerintem a legjobb album, amiben benne van a keze, az az önálló lemeze, a For My People.
az sem rossz, de ha eddig még nem hallottad a joyosa-t akkor szerezd meg vhonnan sztem az nagyon király. ugyanúgy a Stockhausen trombitál rajta mint a for my people-ön.
Jazz
Jazz
és Te mit szeretsz 21st Century Acoustic Boy? :taps:
Én?
A paprikás krumplit
Szerény véleményem szerint ez a "duó" meríti ki legkevésbbé a jazz fogalmát.
Jazz
és Te mit szeretsz 21st Century Acoustic Boy?
Én?
A paprikás krumplit
Szerény véleményem szerint ez a "duó" meríti ki legkevésbbé a jazz fogalmát. :taps:
Ne hagyd magad!
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Jazz
és Te mit szeretsz 21st Century Acoustic Boy? :taps:
Én?
A paprikás krumplit
Szerény véleményem szerint ez a "duó" meríti ki legkevésbbé a jazz fogalmát.
Jazz
Ha már Schnéberger,akkor Trio Stendhal Déssel,Horváthval.Szerintem ez kő kemény jazz,persze nem a tradícionális fajtábúl.
Hát Snétberger trio az nagyon nagy királyság az biztos. A legjobb album amiben Snétbergernek benne vana keze aza Joyosa :taps: . Melegen (nem úgy melegen!!) ajánlom mindenkinek
Jazz
és Te mit szeretsz 21st Century Acoustic Boy?
Én?
A paprikás krumplit :taps:
Jazz
Hát, ezek sem kifejezetten jazz előadók, még ha a zenéjük tartalmaz is jazz elemeket.
Legyünk elnézőbbek, a jazz úgyis táplálkozik minden létező zenei irányzatból a klasszikustól a spirituálén át az afrikai törzsi zenéig.
Itt van például egy érdekes, de emellett remek és könnyen is hallgatható album. Az előadó hárfaművész, érdemes belehallgatni:
Deborah Henson-Conant - Budapest
Jazz
Ennek a topicnak se jósolok nagy jövőt...
ejj, de negatív vagy mostanság
Jazz
Ennek a topicnak se jósolok nagy jövőt...
-
Vendég
Jazz
Ha már Schnéberger,akkor Trio Stendhal Déssel,Horváthval.Szerintem ez kő kemény jazz,persze nem a tradícionális fajtábúl.
-
Vendég
Jazz
Hot Jazz Band!
Ma lesz koncertjük a Cotton Club Singers-szel:
http://www.cottonclubsingers.hu/aktualis.php?idx=48
Jazz
Miles Davis
David Sanborn
Spyro Gyra
Pat Metheny
Jazz
gondoltam, h. lesz ebből probléma, hogy mi tartozik a jazz-ba.
szerintem vehetjük tágabban a kategóriát...
mostanában kedvenceim:
Oscar Peterson
Django Reinhardt
Michel Petrucianni
system
Jazz
Amúgy Te Al Di Meola-t melyik zenei csoportba tennéd?
Leginkább semelyikbe sem. Nem lehet mindenkit egyértelműen bekategorizálni, szvsz nem is kell.
Jazz
Hát énis felsorolnám a kedvenceket hamár betévedtem ebbe a topicba elsőként a nálam nagy tiszteletnek övendő Erik Truffaz, a többit csak ömlesztve:Marcus Miller
Pat Metheny (főleg a The Way Up album)
Balázs Elemér Group (a Magyar Népdalok c albumot nagyon eltalálták még koncerten is voltam)
Snétberger Ferenc
Al Di Meola
A Metheny féle "The way up" nekem is a kedvenceim közé tartozik!
sajti
Jazz
Yeremy Cohen gondolom Jeremy Cohen akart lenni
Igen, csak elírtam. Sorry
Hát, ezek sem kifejezetten jazz előadók, még ha a zenéjük tartalmaz is jazz elemeket.
Amúgy Te Al Di Meola-t melyik zenei csoportba tennéd?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)