Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Komolyzenei ajánló
Komolyzenei ajánló
Kimber, ez a topik jo otlet volt :lol!:
Eloszor csak roviden leirnam, hogy en, hogy kerultem (szorosabb) kapcsolatba a komoly zenevel. Erdekes modon mar egesz fiatalon (en ugyan nem emlekszem ra, szuleim meseltek) valamikor 4-5 eves korom korul a (csoves) radiobol szolt valamilyen komolyzenei darab es en a radio elott mozdulatlanul, tatott szajjal hallgattam a zenet Aztan inkabb a konnyuzene fele ment el az erdeklodesem, az akkori divatnak megfeleloen. Komolyzenet kb. annyit hallgattam ami a suliban enekoran (illetve nagy ritkan otthon a radioban) megszolalt. Teltek multak az evek es a zenei erdeklodesem lassan kiszelesedett, sokfele mufaj fele nyitottam de mind a konnyuzene teren. Idokozben felnottem es egyik baratom/munkatarsam keresere egyszer elmentem vele meghallgatni nehany hangsugarzot, erositot mert o epp egy teljesen uj rendszert szeretett volna osszeallitani maganak. Nem hifista, nem cserelgeti a cuccait minden fel evben, sokkal inkabb komolyzene rajongokent ment el vasarolni es azert kert meg engem, hogy menjek vele, mert muszakilag en jobban ertek ezekhez a dolgokhoz mint o, illetve tobb ful tobbet hall Na ekkor kattant be nalam is valami igazan a komoly zene irant. Olyan darabokat vitt el hallgatozni amit en eletemben nem hallottam azelott viszont nagyon megtetszettek. Azota szep lassan kezdem en is magamba szivni a komolyzenet. Igaz nagyon lassan es kimerten, mert nagyon valogatos vagyok ... bar ez mindenfele zenei stilusra igaz :kiraly: Egyelore meg nagyon az elejen, az ismerkedes idoszakaban tartok, de azert mar van 1-2 kedvenc muvem amiket most a topik cimehez huen ajanlok is:
- Mahler I. szimfonia ("Titan") - 1954-es felvetel a New York Philharmonic eloadasaban Bruno Walter vezenyletevel
- Mahler II. szimfonia ("Resurrection") - 1957-es felvetel szinten a New York Philharmonic eloadasaban Bruno Walter vezenyletevel
Mahlertol tobb muvem is van, illetve hallottam a fentieket mas eloadasban is, de szerintem Bruno Walter a legjobb (persze egyeni izles kerdese ez is mint sokminden mas :lol!: )
- Tchaikovsky Hattyuk Tava - A felvetel nem tudom mikori, nekem egy 1976-os EMI lemezen van meg, André Previn vezenyel. Nagyon tetszik ez a felvetel es a mu is ... lehet kicsit elcsepelt, de ez meg gyerekkorombol emlek amikor TV-ben neztuk talan rajzfilmen(?) a Hattyuk Tavat
- Beethoven IX. szimfonia - 1958-as felvetel a Berlin Philharmonic eloadasaban, Ferenc Fricsay vezenyel (a mu szinten talan kicsit "elcsepelt", "tullihegett", de ez a felvetel nekem tetszik)
- Liszt Dante szimfonia - itt nem irok felvetelt es eloadot, mert hallottam tobbfelet is es nekem mindegyik hasonloan tetszett.
Vannak persze mas komolyzenei muvek is itthon, de kezdesnek egyelore ennyi is eleg :lol!:
Rozoga62-hoz hasonloan en is szivesen vennem ha masok is ajanlananak a zeneszerzok mellett muveket, esetleg felveteleket, karmestereket, stb. hogy minel konnyebben beazonosithato legyen es tudjam mit keressek, mit hallgassak meg. Koszi!
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Komolyzenei ajánló
Zenei ízlésem úgy alakult, hogy kezdő komolyzene hallgatóként először beszereztem a slágerdarabokat, amik szinte minden otthonban megvannak. Főleg a szimfóniák és a versenyművek érdekeltek, tehát ilyen irányban szereztem be a lemezeimet. Első időkben a klasszikusok (Mozart, Beethoven, Haydn) és a romantikusok (Brahms, Schubert, Schumann, Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov, stb.), a barokk szerzők közül pedig Vivaldi, Bach és Haendel.
Szia!
Leírnád ezeknek a slágerdaraboknak esetleg a címüket is a zeneszerzők neve mellé? Hátha valaki éppen most kezdene el foglalkozni a komolyzenével és indulásnak nagyon jó lenne.
-
Vendég
Komolyzenei ajánló
Jómagam szeretem Bach muzsikáját, például a japán Bach kollégium előadásában.
Komolyzenei ajánló
Én Ferencsiket nem nagyon szeretem.
Főleg a zenei életben betöltött hegemóniája miatt, talán egy kicsit több teret engedhetett volna másoknak is.
A Hungarotonos Beethoven szimfóniáit nem szerettem, eladtam.
Igaz, felvételként sem tetszettek, és a zenei interpretációja sem fogott meg.
Sajnos a mai magyar felvételeket Pl. Vásáry nem ismerem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Komolyzenei ajánló
Ha már Beethoven 5.
Az én ajánlatom Klemperer.
Ha valaki érdekel egy eladó példány(duplikátumban van meg), írjon privit!
Egyébként Beethoven szimfóniák nálam Karajannal vannak meg teljesben, Klempererrel a páratlanok plusz a VI. valamint a IX. és a III.-V.-VII. Furtwaenglerrel.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<