Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Vinyl - amit hallgatunk
Őőő...templomban szoktunk hinni.
Én jártam anno a Hanglemezgyártó Vállalatnál......
igazából, még mindig érdekelne az akkor tapasztalatod, mert a kíváncsiságom, már ilyen, akár privátban is jöhet.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Vinyl - amit hallgatunk
Köszi dixie.
Ezek közül három rendelés alatt van már,a többi meg fülelés alatt lesz.
Egyébként most jelent meg egy koncerlemezük ha jól láttam 78-ból.Még nem hallgattam,de állítólag jó.Majd megfüleljük,és kiderül milyen.
Utána néztem az új lemeznek,és azt írják hogy az Egyiptomi piramisoknál,a Red Rocks Amphitheatreban előadott legendás 78-as koncert anyagát tartalmazza.Május 13 a megjelenés időpontja,a lemez címe pedig a helyszín.
Vinyl - amit hallgatunk
@Shimano:akkor ha azok megvoltak,lépjünk egy két lépést tovább:
Workingman's dead
American beauty
Aoxomoxoa
1st
Anthem of the sun
Fillmore E
Fillmore East ,New York City,April 1971
Fillmore West '69
Sunshine daydream/DVD és opcióval
Köszi dixie.
Ezek közül három rendelés alatt van már,a többi meg fülelés alatt lesz.
Egyébként most jelent meg egy koncerlemezük ha jól láttam 78-ból.Még nem hallgattam,de állítólag jó.Majd megfüleljük,és kiderül milyen.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2636
Vinyl - amit hallgatunk
@Shimano:akkor ha azok megvoltak,lépjünk egy két lépést tovább:
Workingman's dead
American beauty
Aoxomoxoa
1st
Anthem of the sun
Fillmore E
Fillmore East ,New York City,April 1971
Fillmore West '69
Sunshine daydream/DVD és opcióval
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Vinyl - amit hallgatunk
@Shimano nem egyszerű a dolog,még a Deadhead társaságon belül is vannak eltérő vélemények,ahány ember annyi vélemény/izlés,ezen felül ahogyan mondtam én lezártam valahol a témát '75 környékén..nem azt jelenti hogy nincs vlmi kiugró azután is amit szeretek,de a helyzetet komplikálja az is hogy van ami megvan LP-én,és van ami csak digitális formában,de adok egy pát ötletet:
(Live/Dead és Fillmore '69 már emlitve lett)
ezen felül:
Grateful Dead Live '71 (Skull and Roses)
Europe '72 (a sima változat)
Bear's choice
Steal Your Face
Vault sorozat :One from Vault,Two from Vault,Three from Vault
Steppin Out '72
Reckoning (talán az első rock "unplugged" koncert ami rögzitve lett,még jóval az MTV sorozat elött)
Winterland,May30,1971,Live
hirtelen ennyi ..
Na ezek már meg is vannak,és rendelés alatt még egy pár,mert kell.
Szuper mindegyik.
- GTomi
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
mai beszerzés, a lemez külső és belső is legalább ex állapotban van.
holland nyomás
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Vinyl - amit hallgatunk
Itt csinálj egy külön topicot a kérésednek:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... %B3-keres/
Sziasztok AC DC maxi bakelit. lemezeket keresnek! Csere is érdekel
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Vinyl - amit hallgatunk
Sziasztok AC DC maxi bakelit. lemezeket keresnek! Csere is érdekel
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Vinyl - amit hallgatunk
Legújabb szerzemyényeim!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
Little Feat "Waiting for Columbus" a rocktörténelem egyik legismertebb koncertfelvétele(ez is),minden szinten,még ma is..a Naimisták által is felkapott felvétel,nem véletlenül..a banda top formában,feszes ritmika,iszonyat jó kiegészitő társaság,Tower of Power banda fúvós szekcióval kiegészitve,dögös,hajtós tex-mex/southern rock némi dixie-vel kiegészitve..a "Dixie chicken" zseniális váltotaza,funky/groove sem hiányzik,a hippie korszak "Don't bogart that joint" himnuszával a felvételen..nekem 2D4...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
Reckoning
Vinyl - amit hallgatunk
Ez a Reckoning lemez a Grateful Dead-tól valami mennyeien jó.Annyira átjön a hangulata,és olyan jók a számok,hogy ezt kötelező beszerezni mindenkinek,csalódás kizárva.
Köszi az ajánlást dixi.
Vinyl - amit hallgatunk
Tisztul a helyzet GD fronton,lassan lassan átlátom.Vannak átfedések a lememezeknél,de hogy miért olyan baromi drágák ezek,azt nem értem,csak úgy röpködnek a 10-20-30 ezer ft-ok,még cd vonalon is.
Vinyl - amit hallgatunk
OK köszi.
Közben verekszem szorgalmasan a GD-vel,és már hármat sikerült is kiverekedni az ajánlottak közül.
Ja és a spotify-t csak az új zenék keresésére ajánlottam még mielött valaki félreérti,arra tökéletes.A hallgatott formátumot természetesen ezek után választjuk,és keressük.
Vinyl - amit hallgatunk
off:LP-és témán vagyunk,de jó az a spotify..ha arra jársz,és sikerült túlverekedned magad a GD-én,és úgy érzed nem elég akkor ajánlok még olyanokat ahol szerves kötödések vannak a GD-hez,főleg Garcia oldalrol nézve (pedal steel guitar):New riders on the purple sage,C,S,N&Y,vagy ezeknek a szoló lemezei,akár G.Nash,vagy D.Crosby felvételei között..nagy kedvencem David Crosby "If I could only remember my name"-je,de nem szabadna kihagyni maga Jerry Garcia "Almost acoustic"-ját sem
on
OK köszi.
Közben verekszem szorgalmasan a GD-vel,és már hármat sikerült is kiverekedni az ajánlottak közül.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
off:LP-és témán vagyunk,de jó az a spotify..ha arra jársz,és sikerült túlverekedned magad a GD-én,és úgy érzed nem elég akkor ajánlok még olyanokat ahol szerves kötödések vannak a GD-hez,főleg Garcia oldalrol nézve (pedal steel guitar):New riders on the purple sage,C,S,N&Y,vagy ezeknek a szoló lemezei,akár G.Nash,vagy D.Crosby felvételei között..nagy kedvencem David Crosby "If I could only remember my name"-je,de nem szabadna kihagyni maga Jerry Garcia "Almost acoustic"-ját sem
on
Vinyl - amit hallgatunk
Dixie,köszi az ajánlásokat.
Meg is fülelem majd a spotify-n ha lesz időm ezeket.Ha csak egyet is találok ami tetszik,már megérte,de gyanítom lesz ott több is.
Ez a spotify egy szuper zenei alkalmazás egyébként,sokkal jobb mint a youtube,meg a hasonlók,érdemes letölteni.Komplett lemezek garmadája minden előadótól,tiszta zenei kánaán.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
@Shimano nem egyszerű a dolog,még a Deadhead társaságon belül is vannak eltérő vélemények,ahány ember annyi vélemény/izlés,ezen felül ahogyan mondtam én lezártam valahol a témát '75 környékén..nem azt jelenti hogy nincs vlmi kiugró azután is amit szeretek,de a helyzetet komplikálja az is hogy van ami megvan LP-én,és van ami csak digitális formában,de adok egy pát ötletet:
(Live/Dead és Fillmore '69 már emlitve lett)
ezen felül:
Grateful Dead Live '71 (Skull and Roses)
Europe '72 (a sima változat)
Bear's choice
Steal Your Face
Vault sorozat :One from Vault,Two from Vault,Three from Vault
Steppin Out '72
Reckoning (talán az első rock "unplugged" koncert ami rögzitve lett,még jóval az MTV sorozat elött)
Winterland,May30,1971,Live
hirtelen ennyi ..
Vinyl - amit hallgatunk
nem hiszem hogy létezik olyan rockbanda amelynek több megjelent (hivatalos) koncertfelvétele van mint a GD-nek..csak az Europe '72-snek volt egy 100 Cd-és változata. ..aztán ott van a Dick's Pick sorozat (1-36)..én már határt húztam valahol '75 környékén,mert én sem vagyok már képes lekövetni az egészet
Tudnál ajánlani tőlük még koncert lemezt azok közül amiket meghallgattál?Tényleg baromi sok van,és nem kevés idő kellene ahhoz hogy mindegyiket meghallgassam.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
nem hiszem hogy létezik olyan rockbanda amelynek több megjelent (hivatalos) koncertfelvétele van mint a GD-nek..csak az Europe '72-snek volt egy 100 Cd-és változata. ..aztán ott van a Dick's Pick sorozat (1-36)..én már határt húztam valahol '75 környékén,mert én sem vagyok már képes lekövetni az egészet
Vinyl - amit hallgatunk
Grateful Dead "Live/Dead"..pl igy mulat a bolond hifista a rocktörténelem talán egyik legismertebb (még ma is) koncertfelvételével
Jó album.Még a 69-es fillmore east ami szuper,de ezeken kívül van még annyi koncert lemezük,hogy bevallom én már el is vesztem köztük a nagy keresgélés közepette.
Talán King crimson tudja ezt még felülmúlni,mármint a koncert lemezek számát tekintve,de lehet hogy még ő sem.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
Grateful Dead "Live/Dead"..pl igy mulat a bolond hifista a rocktörténelem talán egyik legismertebb (még ma is) koncertfelvételével
- GTomi
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
"A lemezvásárlók fele meg sem hallgatja, amit vesz "
cikkben szerepel:
https://www.facebook.com/events/1574855582826719/
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Vinyl - amit hallgatunk
Köszi, nagyon izgalmas és egyben szomorú volt olvasni, fene se gondolta (talán csak sejtettem), hogy mik mennek a háttérben.
Lennon-t ezért nyírták ki....mert ami a szívén az a száján.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Vinyl - amit hallgatunk
Köszi, nagyon izgalmas és egyben szomorú volt olvasni, fene se gondolta (talán csak sejtettem), hogy mik mennek a háttérben.
http://recorder.blog.hu/2016/04/16/paul ... et_legenda
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/