Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Komolyzenei ajánló
Komolyzenei ajánló
A második: Folia -ra inkább a korábbiakat javaslom.
Savall -nak van rögtön három lemeze; itt már beszéltünk róla.
Igen régi portugál tánc, már 1490 -ből van lejegyzése. A Tarantellához hasonlóan részese volt néhány 'táncjárvány' -nak, mint zenei alap; akkoriban sem értették, mi is történik, a mai kutatók is inkább csak vitatkoznak.
egy cikk
Az tény, hogy egy furcsa 'divergencia' van benne: a lassú részek egyre lassabbak lesznek (nekem van olyan, ahol kb. 2-3 mp -ig 'áll' a zene), a gyorsak meg egyre gyorsabbak; nincs zárás, gyakorlatilag befejezhetetlen. A korabeli táncosokat olykor egy vödör víz tudta csak leállítani.
(egy ismert Corelli -féle), aki esetleg nem ismeri.
Rengeteg lemezen szerepel, túlélte a századokat, a mai zenékben is ott figyel sokszor mint basszus-alap.
még info
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Komolyzenei ajánló
Az első az különlegesen jó.
Egy ici-picit átdolgozzák a korabeli népszerű dallamokat. Igazából nem is tudni, mert akár így is elhangozhattak. A lényeg, hogy a darabok különleges basso-continuo kíséretet kapnak, lantra, basszuslantra vagy billentyűsre, olykor hárfára; van úgy, hogy a gamba 'kontra' lesz, stb...
Nagyon harmonikus hangszerelés kerekedik ki ezekből egy különleges ízzel, ami jól passzol ezekhez a zenékhez.
Rögtön az első szám egy Monteverdi sinfonia; hihetetlenül finom játék - gyönyörű hang.
Van egy lemezük, ami hasonló, már volt szó róla; szerintem a legjobb.
a cím:
Sainte Colombe volt, aki a hetedik húrt 'feltette' a viola de gambára
- elefantman
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 2
Komolyzenei ajánló
No és ezeket ismeritek?
Hille Perl - Doulce Memorie
http://www.amazon.com/Doulce-Memoire-Cl ... B00004YMIY
Nils Mönkemeyer - La Folia
http://www.jpc.de/jpcng/classic/detail/ ... um/4979925
Full DIY:(sk)Lowther Fidelio hangfal DX4 hangszóróval. Kondo Spz hangfalkábel, EML 300B MESH végerősitő, DC csatolt MM fokozat, WE417a kimenő trafós vonal erősítő, közte Kondo Vz és AN Sogon kábelek, Orpheus Lp játszó AN 1s Sogon kar AN IO2 hangszedő, Marantz CD85 full BG
Komolyzenei ajánló
Egy különleges hangszer - különleges lemez.
Viola Bastarda - Roberto Gini
Egy finom válogatás a 16sz. végi 'slágerekből'.
Úgy szól, mint az álom...
Komolyzenei ajánló
Kezdőknek, bár én nem tartom magam annak (persze pro-nak sem) mégis sokszor előveszem 5CD-nyi popularitás
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Komolyzenei ajánló
Aki egy kicsit ért angol, szép brit angolt, élvezetes három rész itáliai opera Antonio Pappano bemutatásával
http://www.youtube.com/watch?v=suPu7XWu-YE
Komolyzenei ajánló
Ejha...most nézem az Amazonon, 60$ a használt.
Komolyzenei ajánló
Egy régi billentyűs:
Pachelbel - Hexachordum Apollinis
"...úgy hitték, hogy a zene egyenesen az angyaloktól ered, akik a Legmagasabb Háromszoros Szentségét dícsérik. Az égitestek gyönyörű köreiket róják, serkentve a hangok Harmóniáját és Eufóniáját."
Így kezdődik Pachelbel előszava az 1699 -es kiadáshoz. Talán az utolsó generáció, aki komolyan hitte, hogy a zenei harmóniák felülről érkeznek.
A hat ária - a régi Hexachord skála hat hangjára íródott.
Az előadó - John Butt - zseniális; a hangszer egy Greg Harrold orgona, egy tökéletes utánépítés a Berkeley Egyetemen Kaliforniában.
Mechanikus minden - talán a levegő betáp kivételével; a felvételen gyönyörűen hallatszik.
Feltélen ajánlom; (a látszat ellenére?) harmonikus, dallamos, befogadás szerintem könnyű.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
Komolyzenei ajánló
Meg az igazi jó front-end olcsóbban de főleg könnyebben előállt volna. Ideátról nézve így tűnik.
A CD -vel elég jól meg kell izzadni, mire elkezd tényleg jól szólni.
Sztem fordítva...
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Komolyzenei ajánló
...akkor lenne sok ezek szerint, de régizene-őrület nem lenne...
Persze lenne más; nyilván sok finom dolog rejtőzik az LP halmok között.
Egy-két ajánlat el is kélne itt - a CD hegemónia túl erős.
Meg az igazi jó front-end olcsóbban de főleg könnyebben előállt volna. Ideátról nézve így tűnik.
A CD -vel elég jól meg kell izzadni, mire elkezd tényleg jól szólni.
Komolyzenei ajánló
Egy nagyon jó lemez Lengyelországból:
If Lute Could Speak
És nagyon jól is szól.
Talán az egyetlen lengyel lemezem...
Ha analógos lennél...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Komolyzenei ajánló
OFF: http://www.hir24.hu/kultura/2012/06/26/ ... uth-dijas/
Ó. Szilveszter hangszerei között nem véletlenül van ott a parasztfurulya...
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Komolyzenei ajánló
Egy nagyon jó lemez Lengyelországból:
If Lute Could Speak
És nagyon jól is szól.
Talán az egyetlen lengyel lemezem...
Komolyzenei ajánló
Nekem még a DG-kiadás van meg: iszonyatosan remek darab, zseniális előadásban és felvételen. Annak idején Párizsba kellett menni érte, hogy megvegyem.
Én itt vettem - a műsor szerint az egész országban 1 helyen lehetett kapni, tehát irtó mázlim volt - nagyon drágán, az eredeti DG-t.
Most áll. olcsóbban adta ki a BMC, de mindenféle kísérő füzet nélkül, ugyan azt az élő, színházi felvételt.
Komolyzenei ajánló
Ha már így...
Ma volt egy remek ismertetés azon alkalomból, hogy a drága és - szinte - beszerezhetetlen DG kiadású Eötvös Péter féle Három nővér megjelent a BMC gondozásában is, jelentősen olcsósítva.
A XX.sz végének, a XXI. elejének egyik legjelentősebb műve; bizonyítékként: Az OPERA nem halt meg.
http://indavideo.hu/..._nover_-_Nagano
Nekem még a DG-kiadás van meg: iszonyatosan remek darab, zseniális előadásban és felvételen. Annak idején Párizsba kellett menni érte, hogy megvegyem.
Komolyzenei ajánló
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, természetesen utólagos eszetekbejutás esetén is jöhet még bármi, tisztelettel és köszönettel fogadom.
A populárisabb (esetenként közhelyesebbé lelakott) operákat is bírjátok, vagy leginkább a ritka és csak ritkán "jól" előadott operák mozgatnak meg Benneteket? Gondolok itt pl. a Carmenre, a Varázsfityulára, a Pillangókisasszonyra, Bohéméletre, stb, hogy a Bahcsiszeráji Szökőkutat és a Bob Herceget ne is említsem. (A mondat végén tréfa is van .)
Azért kérdezem, mert elsősorban válogatáslemezeken szoktam szembesülni azzal a jelenséggel, hogy eltekintve a hanghordozókra vett zene felvételbeli-hifis paramétereitől (tisztább közép, jobb tér stb.) nagyon "átjön" a színpadi rendezés és a zenei koncepció néhány sajátossága is (szereplők helye és mozgása a színpadon, néha elisetett áriák, a kíséretben kapkodó zenekar). Nem is beszélve arról, hogy mennyire máshogy "fogja meg" pár énekes a kiragadott áriát.
Értitek nagyjából, amit kérdezek, vagy nagyon konfúz?
Ha már így...
Ma volt egy remek ismertetés azon alkalomból, hogy a drága és - szinte - beszerezhetetlen DG kiadású Eötvös Péter féle Három nővér megjelent a BMC gondozásában is, jelentősen olcsósítva.
A XX.sz végének, a XXI. elejének egyik legjelentősebb műve; bizonyítékként: Az OPERA nem halt meg.
http://indavideo.hu/..._nover_-_Nagano
Komolyzenei ajánló
Egy kis ismétlés.
Al Improvviso, L'Arpeggiata, 2003. Jól emlékszem, csak tátottuk a szánkat.
Klarinét egy 16 sz. -i dallamhoz...? Meg Kapsberger basszus-continuo -val? Meg ez most tényleg régizene?
Fergeteges friss szél volt.
A 9.szám, egy igen régi Chiacona variáció, zseniális. Az ütem, a gyorsaság, meg ahogyan a pengetősök 'lerohanják' a vonósokat.
Idén fölkerült egy videó a youtube -ra, egy 2003 -as bemutató koncertről.
A hegedűs itt Veronika Skuplik - szerintem elképesztő.
Ajánlom szíves figyelmetekbe.
Komolyzenei ajánló
Az a Biondi tényleg vetekszik a 'kék' Vivaldival; erősen jó lemez.
A Bach fiú operái - hát tényleg ismerkedni kell vele...
J. hangja viszont itt is tényleg egészen hihetetlen. Könnyed, és nagyon örömteli, szinte ragadós valamiféle 'emelkedett hangulat', amit generál.
Az új L'Arpeggiata lemezen szintén ez a helyzet.
Egyszer már volt szó róla; most alaposan meghallgattam. Egészen hihetetlen produkció.
Elsőre: miez...? Besame Mucho meg ilyenek...? Latin-Amerika meg dallamok a régi Venezuelából? Christina - esetleg - kicsit megőrült...?
Aztán kiderül, hogy egy idő után egyszerűen nem lehet a CD játszóból kiszedni...pedig felültöltős...
Feltétlen hallgassátok meg.
A hangminőség lenyűgöző, az énekesek - az ember csak kapkodja a fejét, micsoda hangok jöttek itt össze.
Ez az album tényleg fantasztikus :-)
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
Komolyzenei ajánló
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3848339
.
Köszönöm, már jön is!
És köszönet Salacanak is!!!
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Komolyzenei ajánló
Ez a Vivaldi nincs meg, de nagyon szeretném meghallgatni... Urak, valaki esetleg tudna segíteni... ?
Előre is köszönöm!
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3848339
.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
Komolyzenei ajánló
Ez a Vivaldi nincs meg, de nagyon szeretném meghallgatni... Urak, valaki esetleg tudna segíteni... ?
Előre is köszönöm!
Komolyzenei ajánló
A Bach fiú operái - hát tényleg ismerkedni kell vele...
J. hangja viszont itt is tényleg egészen hihetetlen. Könnyed, és nagyon örömteli, szinte ragadós valamiféle 'emelkedett hangulat', amit generál.
Az új L'Arpeggiata lemezen szintén ez a helyzet.
Egyszer már volt szó róla; most alaposan meghallgattam. Egészen hihetetlen produkció.
Elsőre: miez...? Besame Mucho meg ilyenek...? Latin-Amerika meg dallamok a régi Venezuelából? Christina - esetleg - kicsit megőrült...?
Aztán kiderül, hogy egy idő után egyszerűen nem lehet a CD játszóból kiszedni...pedig felültöltős...
Feltétlen hallgassátok meg.
A hangminőség lenyűgöző, az énekesek - az ember csak kapkodja a fejét, micsoda hangok jöttek itt össze.
Komolyzenei ajánló
Milyen jó látni, hogy a polcainknak metszete nem üres halmaz: az a Biondi-Ciofi lemez remek, egyszer talán már említettem is, hogy nálam hangulattól függően vetekszik az itt (is) agyondicsért "kék" Vivaldival. Jaroussky hangja pedig tényleg zseniális, s nagyon jó rendszer kell hozzá, hogy kijöjjön, hogyan is szól (annak idején volt egy "nyúzószett" c. topik, rendszertesztelésre ajánlott felvételekkel, és ott említettem, nem pont ezt a lemezt, de az ő hangja miatt). Nekem egyébként nem csak a hangja, hanem az előadásmódjának a hihetetlen könnyedsége is nagyon tetszik. Azon kevés énekesek egyike, akit nem csak hallgatni, de nézni is érdemes, mint ahogy erről szinte bármelyik videója tanúskodik. A legújabb felvételem tőle a La dolce fiamma, amin a legfiatalabb Bach fiú bukott operáiból szemezget (változóban volt az operadivat Angliában, és J. C. kísérletezgetését nem mindig értékelte a közönség). Egyelőre még a barátkozás fázisában járunk, de a kapcsolat ígéretesen indul. Egy kis ízelítő az Artaxerxészből:
http://www.youtube.com/watch?v=G9xny3ivLeI
...és a Temisztoklészből:
http://www.youtube.com/watch?v=2dgrLYJ_TPw
Komolyzenei ajánló
286????
az nem létezik azon már sem a win XP sem a flashplayer nem megy, akár mekkora is a memória
Valakinek nagyon nincs humorérzéke :-)
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden