Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Vinyl - amit hallgatunk

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ornette Coleman "Chappaqua suite " (2LP/MOV)

Jól bírod.....
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2737

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ornette Coleman "Chappaqua suite " (2LP/MOV)

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Wovenhand "Star treatment" (2LP,180 gr,45RPM)

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 699

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ilyen lista létezik Beatles-ről meg Pink Floydról.
A  https://www.discogs.com/ oldalon meg lehet tudni elég sokmindent,de azért az infókat innen-onnan kell összegyűjteni.

lehet rosszul tettem fel a kérdést, az oldalt ismerem.
erre gondoltam pl.:

Barcode and Other Identifiers
Matrix / Runout (Label Side A): x"LP"32826
Matrix / Runout (Label Side : x"LP"32827
Matrix / Runout (Stamped Side A): XLP32826-1B H
Matrix / Runout (Stamped Side : XLP32827-1D H
vagy:

Barcode and Other IdentifiersMatrix / Runout (Side A): 13549 1A 88875111921 (etched) 99406 1A (stamped)
Matrix / Runout (Side : 13549 1B 88875111921 (etched) 99406 1B (stamped)

mit takarnak pontosan, milyen információt hordoznak? mi az ami el van "rejtve".

(lehet így sem egyértelmű, amire gondolok)

RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

tud-e valaki linket, linkeket, amiből meg lehet tudni a kódokat, hogy adott lemez miről, milyen nyomatról, forrásból készült?

Ilyen lista létezik Beatles-ről meg Pink Floydról.
A  https://www.discogs.com/ oldalon meg lehet tudni elég sokmindent,de azért az infókat innen-onnan kell összegyűjteni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

tud-e valaki linket, linkeket, amiből meg lehet tudni a kódokat, hogy adott lemez miről, milyen nyomatról, forrásból készült?
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Cave....

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Nagyon kellemes meglepetés volt úgy hallani ezt az albumot, mint még soha (pedig hát nálam is akad pár változat, persze eredeti first pressing, az nincs), konkrétan áll-leesés volt, de rendesen.

5 évvel az egyel ezelőtti űber-mastering után, Bernie Grundman (BG) lakklemez vágásának aláírásával kiadott LP ismét egy magasabb szintre vitte ennek a megaklasszikus albumnak az évezteti faktorát, nálam

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

pár nappal ezelőtt a nyugati aluljáróban az eiffel antikváriumban eléggé jó volt a kínálat komolyzenékből, 200.- - 600.- közötti áron (de jellemzően 400.-) deutsche grammophon (van amelyik ddr nyomás), teldec, emi, cbs, emi nyomásúak.

amiket vettem jellemzően vg+ vagy jobb állapotúak, lemezek külsőre (amiket megnéztem) csak nagyon finom karcok voltak, "komolyabbat" egyen láttam, azt mondjuk éppen megvettem, egy solti - walküre  "válogatás" teldec/decca special edition volt (ez is 400.- volt).

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

aztán,kedves fiúk, "Nice guys" AEOCH

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Eric Dolphy...

gelván
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 538

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gelván »

David Roth 45RPM, mesés hangzás, extra borító,
az ár 10ezer alatt (ami ebben a kategóriába OK)!

LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: Utah 5 - Hifi rack:Pisti80

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nash+Crosby,rengeteg akkor ismert és nagynak tartott zenésznek a társaságában ( a Grateful Dead rajongótábornak kötelező olvasmány,a fél banda jelen van ! )

szadam84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: szadam84 »

Aminek le van vágva a sarka azt könnyebben lehet becsúsztatni a külső borítóba.

Jól van, akkor igazándiból nincs lényeges különbség, annyit nem huzogatom ki-be.

Letesztelem a német verziót, remélem beválik.

Egyébként ezt a hhv.de oldalt mindenkinek ajánlom, régebben rendeltem tőlük,
bombabiztos dobozban jött meg a cucc, és jó áron is volt,
bár így 310es eurónál annyira nem klafa.
Schiit Jotunheim - Technics SL-1210 GR - Nakamichi BX 125E - Genelec 8040A - Supra Cables

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

nem kapcsolódik szorosan, valamennyire mégis

tervezem, hogy a lemezek belső tasakjait lecserélem, polylined tasakokra, és két versenyző van:

http://www.hhv.de/shop/en/item/record-i ... 7?p=794sje

http://www.covers33.co.uk/shop/vinyl/re ... ck-of-100/

a különbség az, hogy az egyiknek nincsenek kivágva a sarkai. 
számít és bármit is? 
vágignéztem a lemezeim, és ami ilyen tasakkal rendelkezik, annak mindnek le van vágva.

Aminek le van vágva a sarka azt könnyebben lehet becsúsztatni a külső borítóba.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

szadam84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: szadam84 »

nem kapcsolódik szorosan, valamennyire mégis

tervezem, hogy a lemezek belső tasakjait lecserélem, polylined tasakokra, és két versenyző van:

http://www.hhv.de/shop/en/item/record-i ... 7?p=794sje

http://www.covers33.co.uk/shop/vinyl/re ... ck-of-100/

a különbség az, hogy az egyiknek nincsenek kivágva a sarkai. 
számít és bármit is? 
vágignéztem a lemezeim, és ami ilyen tasakkal rendelkezik, annak mindnek le van vágva.
Schiit Jotunheim - Technics SL-1210 GR - Nakamichi BX 125E - Genelec 8040A - Supra Cables

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

ebből volt háromféle új kiadás, a két lemezesből kettő, illetve az egylemezes kiadás.
nekem ez van meg:
https://www.discogs.com/Miles-Davis-Kin ... se/2506823

teszem hozzá, volt más kiadónál is, de utána olvasva, ez volt a "legelfogadhatóbb" kiadás, plusz így ebben a formában még soha nem jelent meg. a blue kiadás lett volna az igazi, abból összesen, ha jól emlékszem,csak 2.500 (vagy 3.000?) db-ot nyomtak.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ha egyszer csinálnak új vágást és présmatricát a mai világban, akkor azt kár lenne nem felhasználni, ha van piaci igény a lemezre. Sajnos ugyanez a dolog a Kind Of Blue-val nem jött be: a Legacy kiadás NEM a MOV matricáról készült, nem is voltam elégedett vele...

ebből volt háromféle új kiadás, a két lemezesből kettő, illetve az egylemezes kiadás.
nekem ez van meg:
https://www.discogs.com/Miles-Davis-Kin ... se/2506823

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

a Big Fun az keményebb dió lehet manapság,a Bitches Brew meg ki lett adva,újra,pl.MOV LP020 (Music on Vinyl)-en..mostanság valahol láttam is valamelyik MM-ben Budapesten,vagy a "Wave"-ben(?) normális áron (cca 8-9000Ft)...
U.I.most nézem Bitches brew van Sony/Legacy újrakiadásban,fogalmam sincs milyen lehet,(5500-6000ft),akár az is jó lehet,a MOV-ok meg (általában) rendben vannak..

igen, nekem is beugrott, hogy új kiadásban én is látta,a mov-os kiadást

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

@tollact:nem vitatom a korai/első kiadásos USA/CAN lemezek esetleges fölényét egy mai MOV-al szemben,ha dögös,tolatos a zenei tartalom a felvételen,viszont ha finomabb,halkabb zenei részek is jelen vannak a felvételen,kibukik,hogy magas az alapzaja az északamerikai kiadványoknak,és ez az a pont ahol a MOV felveheti velük a harcot.A Big Fun esetében a Great expectations+Lonely fire,gyanitom a MOV felé fogja billenteni esetleg a mérleg nyelvét,még az Ife+Go ahead John a másik oldalra.Nyilván az általunk használt lejátszóberendezések is belekotyognak az egész véleményformálásba,én nem zárom,és nem zárnám ki a MOV kiadványokat semmilyen szinten.A MOV-ok nekem leginkább a japán kiadványokra hasonlitanak,persze nem ütik meg azoknak a szintjét,de nagyon megközelitik...

Persze,ez az én egyéni magánvéleményem,és igy kell kezelni,lehet másnak más a véleménye.

A Legacy/Sony kiadványok meg mostanában lepték el az üzleteket,nincs velül (még )semmilyen tapasztalatom sem,de olcsóak..nemrég 3000Ft-ért láttam egy Bob Dylan "Highway 61 revisited"-et..

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

@arzachel:ma munka közbe,.fülesen a YT-rol lenyomtam 2x a Chappaqau suite-t,má csak azért is  ..a Supraphon kiadást kináltak már nekem is,de nagyon gyenge példány volt,"fizikai rápislantás alapján",megvásárolni már nem mertem....de ami késik,az nem múlik,azt szokták mondani

nah,Sony Legacy meg MOV lenne?..vagy a MOV,Sony Legacy?..ki érti ezt ma már..a lényeg hogy jó legyen

Ha egyszer csinálnak új vágást és présmatricát a mai világban, akkor azt kár lenne nem felhasználni, ha van piaci igény a lemezre. Sajnos ugyanez a dolog a Kind Of Blue-val nem jött be: a Legacy kiadás NEM a MOV matricáról készült, nem is voltam elégedett vele...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

a Big Fun az keményebb dió lehet manapság,a Bitches Brew meg ki lett adva,újra,pl.MOV LP020 (Music on Vinyl)-en..mostanság valahol láttam is valamelyik MM-ben Budapesten,vagy a "Wave"-ben(?) normális áron (cca 8-9000Ft)...
U.I.most nézem Bitches brew van Sony/Legacy újrakiadásban,fogalmam sincs milyen lehet,(5500-6000ft),akár az is jó lehet,a MOV-ok meg (általában) rendben vannak..

A Sony Legacy kiadás a Bitches Brew.ből a MOV mátrixot tartalmazza, magyarul annak a reprintje, így tényleg jó vétel. A Big Fun, ahogy előttem írták szintén kijön most MOV kiadásban. Az eredeti korai USA nyomást persze nem érik el, de ezt nem is várhatjuk, elleben új lemezek....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

@arzachel:ma munka közbe,.fülesen a YT-rol lenyomtam 2x a Chappaqau suite-t,má csak azért is ..a Supraphon kiadást kináltak már nekem is,de nagyon gyenge példány volt,"fizikai rápislantás alapján",megvásárolni már nem mertem....de ami késik,az nem múlik,azt szokták mondani

nah,Sony Legacy meg MOV lenne?..vagy a MOV,Sony Legacy?..ki érti ezt ma már..a lényeg hogy jó legyen

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

IMGP7880.JPG

Komoly meló végighallgatni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

A B.B.-ét Sony kiadásban vettem meg, a kifutó barázdába MOV-os karc van. A Sony "visszavette", amit a MOV-nak licenszelt.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”