Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Jazz
Jazz
Igen, biztosan így van. Amiket én hirtelen vettem, azok olcsó változatok voltak a lentebb már említett előadóktól, hiszen csak úgy vettem őket, ráadásul a neten, ahol a szám címeken kívül egyéb adat nem volt látható.
Majd máskor jobban megnézem mit is veszek.
Jazz
Az elmúlt hetekben én is csatlakoztam a jazz rajongók táborába, sikerült is vennem jó pár cd-t a klasszikusokból, mint Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Ray Anthony, Duke Ellington stb., remek zenék.
A probléma csak az, hogy némelyik cd minősége nem az igazi, pontosabban fogalmazva,a régi zenék minőségét nem lehetett (közel sem) olyan mértékben feljavítani, mint egy mai stúdió felvételt, így aztán a minősége néha nem a legjobb. Maguk a zenék viszont remekek.
Ebben igazad van, de a régi felvételeket is ki lehet javítani. A legtöbbet a kiadótól függ, nem mindegy milyen a remaster. Halgasd meg Harry Belafonte - Sing The Blues (Impex records) http://www.allmusic.com/album/belafonte ... 0000863291 vagy Elvis Presley - Elvis Is Back (Legacy Edition vagy Analogue Production) http://www.allmusic.com/album/release/e ... 0003288485. Ezek szerintem olyan kiadások amelyek versenghetnek bármelyik maival, sőt merem állítani, hogy a mai többségétől jobbak. És szerintem még sok ilyen kiadást lehet a piacon találni, csak keresgetni kell.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Jazz
Be kell szerezni őket LP-n
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Jazz
Az elmúlt hetekben én is csatlakoztam a jazz rajongók táborába, sikerült is vennem jó pár cd-t a klasszikusokból, mint Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Ray Anthony, Duke Ellington stb., remek zenék.
A probléma csak az, hogy némelyik cd minősége nem az igazi, pontosabban fogalmazva,a régi zenék minőségét nem lehetett (közel sem) olyan mértékben feljavítani, mint egy mai stúdió felvételt, így aztán a minősége néha nem a legjobb. Maguk a zenék viszont remekek.
Jazz
Mivel mostanában jelenik meg Cassandra Wilson- Travelling Miles című albuma LP-n első ízben, előkerestem a régóta a polcomon tartózkodó CD-változatot. Azt kell mondjam , hogy egy nagyon kellemes anyag volt ez, megérdemli a vinyl kiadást. A hangzására sem lehet panasz: minden ízében egy modern felvétel nélkülözve a mostanában alkalmazott túlzásokat.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Jazz
...
Esetleg még olyan albumok érdekelnének, amit szóló dobos készített, tehát nincs rajta más hangszer, csak dob.
Solo drum albums
Ari Hoenig - The Life Of A Day
Jon Hiseman - Drum Solos
Terry Bozzio - Solo Drum Music vol I,II,III
Rob Schuh - The Drums Flight
Paal-Nilssen Love - Miró
Pierre Favre - Drums And Dreams 3CD
Jens Joneleit - Maze
Hearn Gadbois - One Thousand And One Fingers
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Jazz
...
Esetleg még olyan albumok érdekelnének, amit szóló dobos készített, tehát nincs rajta más hangszer, csak dob.
Ajánlom figyelmedbe Jack DeJohnette önálló lemezeit!
Képes úgy dobolni, mintha zongorázna... és nem mellesleg kiválóan zongorázik is.
Esetleg még fellelheted a Republic együttes egyik régi kazettáját, amelyiken (poénból?) az aktuálisan kiadott albumnak csak a dobsávját jelentették meg - de ez leginkább csak vicces, büntetés végighallgatni.
longkft.hu/audioblog/
Jazz
Roppant érdekes írás: hogyan váltottak monóról sztereó felvételre a Blue Note-nál?
http://londonjazzcollector.wordpress.co ... to-stereo/
Jazz
Peppert én is nagyon szeretem, egyik kedvenc albumom tőle az Among Friends
http://www.youtube.com/watch?v=JpFGElQ5k1o
C-ről lemaradtam az első kiadásnál, de most előrendeltem és most megjött.
Nagyon szép kiadvány a 75 éves BN-től.
Peper régi kedvenc.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Jazz
C-ről lemaradtam az első kiadásnál, de most előrendeltem és most megjött.
Nagyon szép kiadvány a 75 éves BN-től.
Peper régi kedvenc.
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: Utah 5 - Hifi rack:Pisti80
Jazz
Talán érdemes itt is megemlékezni róla. (Az egyik (ha nem 'a') legtehetségesebb magyar jazz dobos volt.) Kár érte. Requiescat in pace.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6494
Jazz
Nyugodjék békében! Így múlik el lassan a világ dicsősége.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5291
Jazz
Hosszú betegség után elhunyt a világ egyik legjobb jazzbőgőse Charlie Haden, 76 éves volt. R.I.P.
Kedvenc lemezem tőle: http://www.youtube.com/watch?v=ExxTAAsu ... 6959E1633B
Kísérni is nagyon tudott: http://www.youtube.com/watch?v=9W3uuSfaH7g
Nagyszerű zenész volt!
Nyugodjék békében!
Jazz
Hosszú betegség után elhunyt a világ egyik legjobb jazzbőgőse Charlie Haden, 76 éves volt. R.I.P.
Jazz
Lars Danielsson
Bobo stenson trio
Arild Andersen
Tord Gustavsen trio
Vijay Iyer trio
Manu Katché
Anat Fort
Na az ő zenéik nagyon tetszenek!
Sensing The Progressive Feeling...
Jazz
Lars Danielsson
Bobo stenson trio
Arild Andersen
Tord Gustavsen trio
Vijay Iyer trio
Manu Katché
Anat Fort
Még szétnézhetsz a ECM kiadó lemzei közt, elég sokan az előadóikból trióokat alkotnat.
Mög elfelejtettema ACT kiadót is.
Jazz
Ez egy hatalmas telitalálat!
Pont ilyeneket keresek! Jöhet még, ha tudsz ilyen felállásban/stílusban előadókat!
Vagy bárki más persze...
Lars Danielsson
Bobo stenson trio
Arild Andersen
Tord Gustavsen trio
Vijay Iyer trio
Manu Katché
Anat Fort
Még szétnézhetsz a ECM kiadó lemzei közt, elég sokan az előadóikból trióokat alkotnat.
Jazz
Amúgy még ezek tetszenek, amit tegnap írtam, hogy majd sorolom:
Eliane Elias:
- Blue in Green
- My Foolish Heart
- But Beautiful/Here's that Rainy Day
- Evanesque
- After All
Brian Broomberg - Come Together
Antonio Forcione - Heartbeat
Shanti - Cry Me A River
The O-Zone Percussion Group - Jazz Variants
Ingram Washington - My Funny Valentine
Hosszútávon ilyeneket szeretek hallgatni.
Jazz
Mozdzer/Danielsson/Fresco
http://www.last.fm/music/Mo%C5%BCd%C5%B ... son+Fresco
Ez egy hatalmas telitalálat!
Pont ilyeneket keresek! Jöhet még, ha tudsz ilyen felállásban/stílusban előadókat!
Vagy bárki más persze...
Jazz
Sziasztok!
Egy hozzáértő fórumtársat keresek, aki jazz előadókat/zenekarokat tudna nekem javasolni. Hasonló stílusúak érdekelnének, mint a Tsuyoshi Yamamoto Trio. Egy kikötésem lenne, ne, vagy ne nagyon legyenek benne fúvósok, mert azokat nem szeretem. Holnap még írok pár konkrét számot, amik tetszenek más zenészektől/zenekaroktól, segítségképp.
De azért ha valaki addig is tesz javaslatokat, azokat megköszönöm.
Mozdzer/Danielsson/Fresco
http://www.last.fm/music/Mo%C5%BCd%C5%B ... son+Fresco
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5291
Jazz
Sziasztok!
Egy hozzáértő fórumtársat keresek, aki jazz előadókat/zenekarokat tudna nekem javasolni. Hasonló stílusúak érdekelnének, mint a Tsuyoshi Yamamoto Trio. Egy kikötésem lenne, ne, vagy ne nagyon legyenek benne fúvósok, mert azokat nem szeretem. Holnap még írok pár konkrét számot, amik tetszenek más zenészektől/zenekaroktól, segítségképp.
a nagy klasszikus: Oscar Peterson -nagyon sokak játszanak hasonló stílusban, de ő az eredeti!
pl. http://www.youtube.com/watch?v=Dyip9jykZ7o
Jazz
Sziasztok!