Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Vinyl - amit hallgatunk
Remélem az alábbi baráti híradás idefér:
A régi Newport hanglemezbolt helyén - Bp. VI.Teréz krt. 47 - Oktáv néven könnyűzenei LP bolt nyílt Nyerges Ernő vezetésében.
Jazz, progresszív rock, rock és pop lemezek széles választékban.T: 06-20-986-8561
Bálint Feri boltja a Füst antikváriumba költözött a József krt. és Baross utca sarkára az étterem mellé. T:06/70/552-1502
honlap van-e? :kiraly:
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Vinyl - amit hallgatunk
Az egyik szemem sír, a másik meg nevet.
Amikor Feri boltja elköltözött, nekem kiszakadt egy darab a múltamból, Budapest megfogyatkozott, élhető és mentendő helyei, " fórumai" közül...
Élmény/négyzetméter arányban dobogós hely volt számomra .
Köszi az infót! :kiraly:
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Vinyl - amit hallgatunk
Remélem az alábbi baráti híradás idefér:
A régi Newport hanglemezbolt helyén - Bp. VI.Teréz krt. 47 - Oktáv néven könnyűzenei LP bolt nyílt Nyerges Ernő vezetésében.
Jazz, progresszív rock, rock és pop lemezek széles választékban.T: 06-20-986-8561
Bálint Feri boltja a Füst antikváriumba költözött a József krt. és Baross utca sarkára az étterem mellé. T:06/70/552-1502
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Vinyl - amit hallgatunk
...Mi van a gyárilag csonkított borítókkal amiken még ott a fólia, de már hiányzik a sarka? Azt hova kell sorolni?
A valaha leárazottak kategóriájába. :kiraly:
Köszi, idáig én is eljutottam, de az, hogy valami 92-ben le volt árazva ma már nem biztos, hogy elsődleges értékbefolyásoló. Azért mégiscsak érdekelne, hogy hova sorolandó?
Akkor a kereslet-kínálat törvényének kitéve, az eredeti - mint-es - kategóriába.
Vinyl - amit hallgatunk
Egy számomra szimpatikus link itthonról, a Hanglemezbarát.
http://www.hanglemezbarat.extra.hu/index.html
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Vinyl - amit hallgatunk
...Mi van a gyárilag csonkított borítókkal amiken még ott a fólia, de már hiányzik a sarka? Azt hova kell sorolni?
Köszi, idáig én is eljutottam, de az, hogy valami 92-ben le volt árazva ma már nem biztos, hogy elsődleges értékbefolyásoló. Azért mégiscsak érdekelne, hogy hova sorolandó?
Vinyl - amit hallgatunk
Ez az irányadó lemezállapot osztályzásban segítsetek már egy pöttyet! Azt írja, hogy:SS : Still Sealed = bontatlan, gyárilag fóliázott hanglemez.
F : Fair = rossz állapotú lemez, a borító esetében minden hiba lehetséges, de a borítóból nem hiányozhat darab....
Mi van a gyárilag csonkított borítókkal amiken még ott a fólia, de már hiányzik a sarka? Azt hova kell sorolni?
Vinyl - amit hallgatunk
A 7 inches vinilek, amit sokan hallgatnak. :kiraly:
Vinyl - amit hallgatunk
Ez az irányadó lemezállapot osztályzásban segítsetek már egy pöttyet! Azt írja, hogy:
SS : Still Sealed = bontatlan, gyárilag fóliázott hanglemez.
F : Fair = rossz állapotú lemez, a borító esetében minden hiba lehetséges, de a borítóból nem hiányozhat darab....
Mi van a gyárilag csonkított borítókkal amiken még ott a fólia, de már hiányzik a sarka? Azt hova kell sorolni?
Vinyl - amit hallgatunk
mármint a tisztitásban?mert kicsit gondolkodtam. mondjuk van 20 db lemezem amit meg kellene tisztitani+ uj belso tasak+kulso muanyag tok kéne.
Ok ha ez megvan ami darabonként kb2-300ftba kerul -azért ez nem is olyan kis összeg - akkor is kell utána takaritgatni tehát kéne vmi folyadék. foleg ha veszek még mellé használtan is.
Igen, a tisztításban ha érdekel, keress meg magánban!
A későbbiekben már csak szénszálas kefét kell használni, nem szabad semmiféle "löttyöt" rákenni! A folyadékos mosás lényege, hogy a feloldott szennyeződést, vákuummal azonnal leszívjuk!
Vinyl - amit hallgatunk
mármint a tisztitásban?
mert kicsit gondolkodtam. mondjuk van 20 db lemezem amit meg kellene tisztitani+ uj belso tasak+kulso muanyag tok kéne.
Ok ha ez megvan ami darabonként kb2-300ftba kerul -azért ez nem is olyan kis összeg - akkor is kell utána takaritgatni tehát kéne vmi folyadék. foleg ha veszek még mellé használtan is.
Pana 37PV70 Plazma ,LG BP125 BD player , Kenwood Home KRF-V5560D DD/DTS erösitö, SONY SS-FCR 115 hangszóró szett , Neotec KS-1007B 2,5 mm2 hangszóró kábel.
Vinyl - amit hallgatunk
OK. :lol!:
Ebben tudok is segíteni...:lol!:
Vinyl - amit hallgatunk
OK. :lol!:
Pana 37PV70 Plazma ,LG BP125 BD player , Kenwood Home KRF-V5560D DD/DTS erösitö, SONY SS-FCR 115 hangszóró szett , Neotec KS-1007B 2,5 mm2 hangszóró kábel.
Vinyl - amit hallgatunk
a CD tisztito folyadék /márkás/ nem alkalmas a vinyl lemezek tisztitására? vagy van vmi tisztito folyadék ami bárhol megvehető?
MMarktban sehol sem találok
koszi :lol!:
Az lenne a legjobb, ha elviszed a lemezeidet olyan helyre, ahol vállnak lemeztisztítást!
Vinyl - amit hallgatunk
a CD tisztito folyadék /márkás/ nem alkalmas a vinyl lemezek tisztitására?
vagy van vmi tisztito folyadék ami bárhol megvehető?
MMarktban sehol sem találok
koszi :lol!:
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2799
Vinyl - amit hallgatunk
Nu azé megy az élet tovább :lol!: ,mai szerzemények:
Ry Cooder "Jazz"
Ry Cooder "Chicken skin music"
Canned Heat "Living the blues"('68) ez uccsó(Refried boogie 1+2-el, cca 40 perc) legyen kötelező olvasmány minden ZZ Top rajongónak :lol!: ..honnét érkezik a "ZZ Top boogie" :lol!:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2799
Vinyl - amit hallgatunk
Egy figyelmeztetés LP rajongóknak:Portishead "Third" LP-ék,úgy veszem észre hogy amik ide kerültek,hullámosak :kiraly: ..ez a másik példanyom,nem egy helyen vásároltam,de ez is gagyi...szerencsére idehaza mind a 2 LP lejátszó képes lejátszani,de határeset..(2LP,és 45RPM!)..de ez legalább "csak 3500HUF volt"..mind a 2 példány vadi új,celofános volt..
A Pennnál biztosan meg tudod oldani a lemez egyenesítését az Air Tight géppel. Szerintem, ha a Vásárhelyi Gábort megkeresed biztosan megcsinálja! Én is egyengettem jó pár lemezt.
Ebből egyébként mi is várunk 2 darabot, majd meglátjuk hátha az egyenesebb lesz!
bakker :lol!: erröl megfeledkeztem
:lol!:
jött/ment:szerencsés vagy :lol!:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Vinyl - amit hallgatunk
Egy figyelmeztetés LP rajongóknak:Portishead "Third" LP-ék,úgy veszem észre hogy amik ide kerültek,hullámosak :lol!: :lol!: ..ez a másik példanyom,nem egy helyen vásároltam,de ez is gagyi...szerencsére idehaza mind a 2 LP lejátszó képes lejátszani,de határeset..(2LP,és 45RPM!)..de ez legalább "csak 3500HUF volt"..mind a 2 példány vadi új,celofános volt..
Nekem is megvan par honapja a Portishead 3. Az enyem szinten ket lemezese, de 33-as. Viszont egyenes. :lol!:
Vinyl - amit hallgatunk
a concerto lemezboltban van tisztitás? tobbi ok
igen!
koszi.
Vinyl - amit hallgatunk
Egy figyelmeztetés LP rajongóknak:Portishead "Third" LP-ék,úgy veszem észre hogy amik ide kerültek,hullámosak :lol!: :lol!: ..ez a másik példanyom,nem egy helyen vásároltam,de ez is gagyi...szerencsére idehaza mind a 2 LP lejátszó képes lejátszani,de határeset..(2LP,és 45RPM!)..de ez legalább "csak 3500HUF volt"..mind a 2 példány vadi új,celofános volt..
A Pennnál biztosan meg tudod oldani a lemez egyenesítését az Air Tight géppel. Szerintem, ha a Vásárhelyi Gábort megkeresed biztosan megcsinálja! Én is egyengettem jó pár lemezt.
Ebből egyébként mi is várunk 2 darabot, majd meglátjuk hátha az egyenesebb lesz!
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2648
Vinyl - amit hallgatunk
Most érzem csak igazán, hogy mekkora tartalékok vannak még ebben a technikában.
Lassan kezdem sajnálni, hogy felszámoltam..... :lol!:
Vinyl - amit hallgatunk
tud nekem vki mondani egy helyet BP-en ahol a 20éves bakeliteimet letisztitják és vehetek egy muanyag védotasakot kivulre és uj fehér papirt belulre?
csak kecskeméten talált a gugli.
koszi
a concerto lemezboltban van tisztitás? tobbi ok
Vinyl - amit hallgatunk
Tegnap, ill. ma hallgattam először Lp-t, amióta az új cucc megvan, hát mit mondjak. Ilyen letisztult hangzást, a cd-t megszégyenítő hatalmas teret és dinamikát...
Most érzem csak igazán, hogy mekkora tartalékok vannak még ebben a technikában. Végre a kis Heed phonó igazán elemében érezhette magát a saját elektronikákhoz kapcsolva.
:lol!: :lol!: :lol!:
Vinyl - amit hallgatunk
Sziasztok!
Hol lehetne beszerezni külső átlátszó tasakokat, hogy az LP borítók gyönyörü képeit megvédjük, és hogy a por ne menjen bele?? :lol!:
Vagy nálam. :lol!:
Eladóvá vált néhány komolyzenei LP, jó állapotúak.
Bartók, Brahms, Mozart.
Karmesterek: Karajan, Klemperer, és Boulez.
Kérésre listát küldök.