Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kedvenc zenei felvételeim
Nálam most a Pink Floyd-THE WALL "c" lemeze szól.
A legnagyobb bajom az, hogy ez megvan a szekrényben 2db dupla LP-n is ... az egyik még mindig bontatlan... Sajna nincs lejátszóm hozzá régen volt, de tönkrement .
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5
Szóval kapcsoljam ki, ha természetes hangzást akarok elérni.
Így van! Próbáld meg mindkét módban, és hallani fogod a különbséget!
Ez a virtual sorround tényleg virtuális, valahogy "visszhangosítja" a sztereot, mintha jobban kitöltené a teret. Én nem értek hozzá, hogy ezt technikailag hogy érik el, de valahogy jobban szól. Vagy ez is csak olyan mesterséges maszlag, mint az alább kitárgyaltak?
Teljesen az.
Mondjuk egy sourrand hangú filmnél hasznos is lehet, mert esetleg kitágítja a teret, és így jobban élvezhetővé válik 2 hangszóróból is, minthogy se center se hátsók, de én pl. a Sony tévémen kikapcsoltam. Először be volt, de aztán szépen kikapcs, így jobb a hang minősége, és kisebb a tere. Mivel a hangrendszerem megvan, így nem szorulok rá a "hogyan csináljunk két hangszóróval 5.1 térhatást" ostobaságra.
Szóval kapcsoljam ki, ha természetes hangzást akarok elérni.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
-
Vendég
Ez a virtual sorround tényleg virtuális, valahogy "visszhangosítja" a sztereot, mintha jobban kitöltené a teret. Én nem értek hozzá, hogy ezt technikailag hogy érik el, de valahogy jobban szól. Vagy ez is csak olyan mesterséges maszlag, mint az alább kitárgyaltak?
Teljesen az.
Mondjuk egy sourrand hangú filmnél hasznos is lehet, mert esetleg kitágítja a teret, és így jobban élvezhetővé válik 2 hangszóróból is, minthogy se center se hátsók, de én pl. a Sony tévémen kikapcsoltam. Először be volt, de aztán szépen kikapcs, így jobb a hang minősége, és kisebb a tere. Mivel a hangrendszerem megvan, így nem szorulok rá a "hogyan csináljunk két hangszóróval 5.1 térhatást" ostobaságra.
Múlt hétvégén az Árkád üzletközpont MM üzletében jártam (nem ON topic célú vásárlás miatt - porzsák ). A hátsó sarokban, ahol a lehallgató szoba van, a kedvenc zenei DVD-m volt betéve: David Gilmour szóló koncertje. Nagy örömömre senki sem volt a szobában, úgyhogy feltekertem rendesen a hangerőt
Érdekes, hogy az eladó a sztereó hangsávot választotta, és dolby surroundba állítottam az erősítőt. Háááááát nagyon tré hangja volt, ráadásul jól felnyomta a subwwofer (a Magnat komód méretű mélynyomója) szintjét, ami így teljesen agyoncsapta a hangot. Némi tétovázás után átkapcsoltam az 5.1-es hangsávra, és valahogy minden a helyére került
sajti
21st: Virtual Dolby sorroundot is kikapcsoljam?
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
21st: Kipróbáltam! Mégcsak nem is voltak igazán elvonási tünetek. Egyszer-kétszer még visszakapcsoltam, de tényleg "eltorzítja" pl. a túlzott basszus. Egyébként valóban tisztábban, inkább azt mondanám természetesebben szól így a zene, és kétségtelenül visszafogottabban.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
21st: Kipróbáltam! Mégcsak nem is voltak igazán elvonási tünetek. Egyszer-kétszer még visszakapcsoltam, de tényleg "eltorzítja" pl. a túlzott basszus. Egyébként valóban tisztábban, inkább azt mondanám természetesebben szól így a zene, és kétségtelenül visszafogottabban.
Hozzászólás törölve.
???
- Nincs visszaút

Hozzászólás törölve.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
XBass-t kapcsold ki gyorsan, no meg a hangkép funkciót is! Ha nem lehet, akkor állítsd normálra. Ha esetleg "loudness" funkciót is tud a gép, akkor azt is kapcsold ki.
Ne lepődj meg, ha kezdetben elvonási tüneteid lesznek, idővel megszokod, és utána már majd a korábbi beállítások fognak zavarni.
Ehhez csak saját élményeimet tudom hozzáfűzni. Régen egy nagyobb fajta AIWA musiccenterem volt, amiben rock hangzást alaklmaztam T-Bassal és BBE-vel. De amikor átmentem haveromhoz, mindig csodálkoztam, miért szól nála szebben ugyan az a lemez, pedig egy fele annyiba kerülő hifin hallgattuk. Ekkor hazamentem és mindent kikapcsoltam. Ezek után nekem is elvonási tüneteim voltak, de egy idő múlva azt vettem észre, hogy többet tudok zenét hallgatni egy huzamban, mint régebben.
- Nincs visszaút

Szerintem majd próbáld meg a musiccneteren direkt módban (amikor semmilyen DSP áramkör, pl. hall, dance, pop,...) is meghallagtni a felvétel és összehasonlítani a DSP módossal. Én annak idején nagyot néztem, vagyis hallgattam, amikor DSP módokat kikapcsoltam. Sajnos ezek a DSP minden lemezből egyenhangzásut csinálnak.
Lehet, kissé OFF: A DSP (nálam van normal, classic, disco, rock, jazz, gondolom ez az) úgy működik, hoggy kiemel bizonyos hangsávokat, frekvenciatartományokat, és ezzel torzítja tulajdonképpen az eredeti hangzást?
A "torzítja" nem a megfelelő szó ide. Tulajdonképpen felborítja az egyensúlyt. Olyan ez, mint pl. az ételeknél a só. Akkor finom, ha pont annyit raksz bele, amennyit kell, se többet, se kevesebbet.
(...) én átlagos (annál biztosan nem jobb) hallással rendelkezem (...)
No no, ebben azért ne legyél olyan biztos!
A nők hallása általánosságban ugyanis jóval kifinomultabb, mint a férfiaké, csak nem szeretik használni! Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány "hifis" nőt ismerek.
Hát nem tudom, zenei hallásom tuti nincs. Az is egészen biztos, hogy alkalmi süket vagyok , de nem tartom kifejezetten rosszank a hallásomat. Igaz viszont, hogy abból a szempontból, amit te említettél én is elhanyagolom és butítom a hallásom, lsd. előző hozzászólásom.
- Nincs visszaút

az már "fertőzött", de gyógyítható.
Te is elkezdheted "helyretenni" a füledet azzal, hogy a mjúzik centeren kikapcsolod az X-Bass, TurboSound, Explode stb. funkciókat, elfelejted a különböző hangkép beállításokat ( jazz, rock, disco stb. ), és letekered nullára a treble ill. bass kapcsolókat.
Hátha én is ez a kategória vagyok. Nálam jelenleg classic hangzás van, egy ilyen plusszbasszus (XBass?) funkcióval. Treble kapcsoló szerintem nincs az enyémen.
XBass-t kapcsold ki gyorsan, no meg a hangkép funkciót is! Ha nem lehet, akkor állítsd normálra. Ha esetleg "loudness" funkciót is tud a gép, akkor azt is kapcsold ki.
Ne lepődj meg, ha kezdetben elvonási tüneteid lesznek, idővel megszokod, és utána már majd a korábbi beállítások fognak zavarni.
- Nincs visszaút

(...) én átlagos (annál biztosan nem jobb) hallással rendelkezem (...)
No no, ebben azért ne legyél olyan biztos!
A nők hallása általánosságban ugyanis jóval kifinomultabb, mint a férfiaké, csak nem szeretik használni! Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány "hifis" nőt ismerek.
az már "fertőzött", de gyógyítható.
Te is elkezdheted "helyretenni" a füledet azzal, hogy a mjúzik centeren kikapcsolod az X-Bass, TurboSound, Explode stb. funkciókat, elfelejted a különböző hangkép beállításokat ( jazz, rock, disco stb. ), és letekered nullára a treble ill. bass kapcsolókat.
Hátha én is ez a kategória vagyok. Nálam jelenleg classic hangzás van, egy ilyen plusszbasszus (XBass?) funkcióval. Treble kapcsoló szerintem nincs az enyémen.
- Nincs visszaút

Cosmo,
gyors vagy
- Nincs visszaút

Erre azért is voltam kíváncsi, mert én átlagos (annál biztosan nem jobb) hallással rendelkezem és egy musiccenterrel.
Van nekem egy Sony mjúzik centerem a vendégszobában, azzal szoktam tesztelni, hogy mennyire van elcseszve valakinek a hallása. Van ugyanis egy DSG megnevezésű gomb rajta, ami a mélyeket és a magasakat "túrbozza" fel, de valami kegyetlenül. Óriási a különbség attól függően, hogy be van-e kapcsolva, avagy sem. Ha valakinek DSG-vel jobban tetszik, az már "fertőzött", de gyógyítható.
Szerintem majd próbáld meg a musiccneteren direkt módban (amikor semmilyen DSP áramkör, pl. hall, dance, pop,...) is meghallagtni a felvétel és összehasonlítani a DSP módossal. Én annak idején nagyot néztem, vagyis hallgattam, amikor DSP módokat kikapcsoltam. Sajnos ezek a DSP minden lemezből egyenhangzásut csinálnak.
Lehet, kissé OFF: A DSP (nálam van normal, classic, disco, rock, jazz, gondolom ez az) úgy működik, hoggy kiemel bizonyos hangsávokat, frekvenciatartományokat, és ezzel torzítja tulajdonképpen az eredeti hangzást?
Akkor én valószínűleg még nem hallottam igazán jó felvételt, rosszat azt igen. Bár ha belegondolok, tényleg igaz, hogy a túlhangsúlyoztott mélyekkel és magasokkal lehet valamiféle ilyen látszatot kelteni. Erre azért is voltam kíváncsi, mert én átlagos (annál biztosan nem jobb) hallással rendelkezem és egy musiccenterrel. Ezek után kíváncsian várom a Jazz at the Pawnshop felvételt.
Off: benchmark: viszonyítási alap
Ezek után kíváncsian várom a Jazz at the Pawnshop felvételt.
Jó benchmark lesz!
OFF: Mi az a benchmark?
- Nincs visszaút

Ezek után kíváncsian várom a Jazz at the Pawnshop felvételt.
Jó benchmark lesz!
- Nincs visszaút

Nekem meggyőződésem, hogy drasztikusan rontaná az eladásokat jó néhány mai előadó esetén, ha magas hűséggel hallanánk a hangjukat!
Abszolút egyetértek!
Annyira elcseszték az emberek hallását a mai lemezek hatásvadász megszólalásával, hogy egy kiegyenlített, természetes hangú felvételt már egyszerűen túl unalmasnak, fakónak találnának. Az én fülemnek is át kellett álnia annak idején.
Akkor én valószínűleg még nem hallottam igazán jó felvételt, rosszat azt igen. Bár ha belegondolok, tényleg igaz, hogy a túlhangsúlyoztott mélyekkel és magasokkal lehet valamiféle ilyen látszatot kelteni. Erre azért is voltam kíváncsi, mert én átlagos (annál biztosan nem jobb) hallással rendelkezem és egy musiccenterrel. Ezek után kíváncsian várom a Jazz at the Pawnshop felvételt.