Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Vinyl - amit hallgatunk
Azt a Jimmy Giuffre 3 albumot nagyon elirigyeltem Jó kis muzsika!
nattyon jó
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Vinyl - amit hallgatunk
Azt a Jimmy Giuffre 3 albumot nagyon elirigyeltem Jó kis muzsika!
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Vinyl - amit hallgatunk
Hétvégi vadászat... mosás után hibátlan...zene is.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Vinyl - amit hallgatunk
Nekem minden a nagy fekete korongon az igazi
Ezt sejtettem Nálam is bővült ma a készlet Ha már megint GAMF-ot látogattam, akkor megint betértem a Victor Audioba! Az eredmény:
és még néhány a kisfiamnak
Vinyl - amit hallgatunk
Óriási album! Nagy kedvenc, bár csak flacban van meg! Gondolom így az iagazi
Nekem minden a nagy fekete korongon az igazi
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Vinyl - amit hallgatunk
Antonio Forcione & Charlie Haden - Heartplay
Óriási album! Nagy kedvenc, bár csak flacban van meg! Gondolom így az iagazi
Vinyl - amit hallgatunk
Antonio Forcione & Charlie Haden - Heartplay
(bocs a vakuért)
Vinyl - amit hallgatunk
Ok, köszi
Úgy látszik, szinte ökölszabályként értelmezhető, hogy az utánnyomás gyengébb, mint az eredeti...
Sajnos legtöbbször így van. Szerencsére már találkoztam olyan utánnyomással is, amelyik kimondottan jó volt. Más kérdés, hogy az eredetijét az sem érte el.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Vinyl - amit hallgatunk
Biztos, hogy nem jobb! De nehéz találni nem lestrapált példányt az eredei kiadásból. Főleg angolt keress...
Valószínüleg drágább is lesz mint ez az utánnyomás.
Ok, köszi
Úgy látszik, szinte ökölszabályként értelmezhető, hogy az utánnyomás gyengébb, mint az eredeti...
Vinyl - amit hallgatunk
Én a Violator albummal szemezek most. Létezik egy 2007-es "Remaster 180g" nyomás ebből. Szerintetek ez jobb, mint az eredeti 1990-es nyomás?
Biztos, hogy nem jobb! De nehéz találni nem lestrapált példányt az eredei kiadásból. Főleg angolt keress...
Valószínüleg drágább is lesz mint ez az utánnyomás.
Vinyl - amit hallgatunk
Egy korábbi kiadású Stockfisch-t zsákmányoltam karácsony 2
Vinyl - amit hallgatunk
Hát ha régen szerettük az album hangzását, akkor ez a formátum ... bitang jól szól
Én a Violator albummal szemezek most. Létezik egy 2007-es "Remaster 180g" nyomás ebből. Szerintetek ez jobb, mint az eredeti 1990-es nyomás?
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
Vinyl - amit hallgatunk
Ajtók
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Vinyl - amit hallgatunk
A kíváncsiság miatt vettem többet belőlük. A 90-es évek végén, amikor igazán beindult a netes kereskedelem, egy jó rakás amcsi lemezt vettem, mert nagyon olcsók voltak, jó állapotban. Akkor még Linn LP12-m volt. Amikor megvettem az SME-t, elkezdtem vadászni a japán lemezekre, nem is bántam meg, nagyon jól szólnak. Nálam a japán abszolút nyerő.
Nalam is foleg az angol, USA, de a Japan lemez ami nagyon nyero, es lehet lattad is eppen Linn LP 12-esen forgatom oket:-)
Éljen az LP!!!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
A hangzas miatt vettel tobbet beloluk? En magam is sokat tesztelem, es tapasztalom mikor milyen elteresek vannak mas mas orszagokban kiadott ugyanazon lemezek kozott. Szerencsere mint lemezboltos, el tudom adni ami mar nem kell, vagy ha talalok jobbat. A Japan vinyl-ek amugy tenyleg nagyon ott vannak, pedig regen nem jottek be annyira. Azt mondtam amikor meg nem volt ilyen kvalitasu cuccom, hogy magasba huznak, szineznek. Hat nem! Minap eppen egy Yes Close to the edge angol lemez kerult a boltba, es itthon meg van japan elso Atlantic kiadasban. Nagy remenyekkel mondtam, az angol biztos jobb. Osszevetettem egy azon cuccon, es lam csodat: nagyon finom es lagy az angol, de a Japan LP-n tobb reszletezettseget hallok. Nekem a Gaint Octopus USA Columbia-n van meg, korabelin, kisit zajos a hatter mint sok amerikai lemez eseteben, de eleg jol szol, nagy dinamikaval. Nalad egyebkent melyik hangban a nyero, itt ertem az ocotpus vagy taste Giant lemezeket?
A kíváncsiság miatt vettem többet belőlük. A 90-es évek végén, amikor igazán beindult a netes kereskedelem, egy jó rakás amcsi lemezt vettem, mert nagyon olcsók voltak, jó állapotban. Akkor még Linn LP12-m volt. Amikor megvettem az SME-t, elkezdtem vadászni a japán lemezekre, nem is bántam meg, nagyon jól szólnak. Nálam a japán abszolút nyerő.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Mondjuk ettől még szólhat jól, meg hát szerintem egyébként sem ez a legjobb lemezük. Lehetőleg gyúrj valami jobb (korai német, angol, amerikai vagy japán) kiadásra az Acquiring the Taste, a Three Friends és az Octopus esetében, ezek a legjobb albumaik. Az eredeti Vertigo Swirl kiadásokat nem ajánlom, mert ezekből még a német nyomás is igen sokba kerül, nemhogy az angol:
http://www.ebay.de/itm/LP-Gentle-Giant- ... 5892fe1c36
http://www.ebay.de/itm/GENTLE-GIANT-Oct ... 2567cdbb67
http://www.ebay.de/itm/LP-GENTLE-GIANT- ... 4ab6698dde
A Three Friends és az Octopus angol és amcsi verziójának a borítói különbözőek, de ez ne zavarjon meg.
Jézusom, jó húzós az áruk, na lesz nagy nemulass, ha összeáll a rendszerem, egy hét szabit veszek majd ki, hogy eljussak LP országba
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
A hangzas miatt vettel tobbet beloluk? En magam is sokat tesztelem, es tapasztalom mikor milyen elteresek vannak mas mas orszagokban kiadott ugyanazon lemezek kozott. Szerencsere mint lemezboltos, el tudom adni ami mar nem kell, vagy ha talalok jobbat. A Japan vinyl-ek amugy tenyleg nagyon ott vannak, pedig regen nem jottek be annyira. Azt mondtam amikor meg nem volt ilyen kvalitasu cuccom, hogy magasba huznak, szineznek. Hat nem! Minap eppen egy Yes Close to the edge angol lemez kerult a boltba, es itthon meg van japan elso Atlantic kiadasban. Nagy remenyekkel mondtam, az angol biztos jobb. Osszevetettem egy azon cuccon, es lam csodat: nagyon finom es lagy az angol, de a Japan LP-n tobb reszletezettseget hallok. Nekem a Gaint Octopus USA Columbia-n van meg, korabelin, kisit zajos a hatter mint sok amerikai lemez eseteben, de eleg jol szol, nagy dinamikaval. Nalad egyebkent melyik hangban a nyero, itt ertem az ocotpus vagy taste Giant lemezeket?
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Dormogi szaktarsnal mintha mar neha prog rock nagyker lenne vinyl ugyben:-)
Pedig nem Tesla zafir tuvel jatszod, igy aztan biztosra mesz, hogy ennyi peldany kiszolgajon eleted vegeig...hacak nem nyergelsz at mas mufajra kesobb. Szep darabok, foleg a japan!
Köszönöm. Hát igen, van abban valami, amit írsz. Maradjunk csak a Gentle Giant példájánál: az Octopus c. albumukból ezek vannak meg nekem: japán Vertigo white label promo (ez elég ritka), japán Vertigo spaceship és amerikai Columbia. A helyzet hasonló a Three Friends esetében is.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
Dormogi szaktarsnal mintha mar neha prog rock nagyker lenne vinyl ugyben:-)
Pedig nem Tesla zafir tuvel jatszod, igy aztan biztosra mesz, hogy ennyi peldany kiszolgajon eleted vegeig...hacak nem nyergelsz at mas mufajra kesobb. Szep darabok, foleg a japan!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Nekem korai angol Spaceship label-esben van meg, hál'Isten egész jó állapotban.
Nekem pont angol nincs. Itt vannak az én példányaim: japán Vertigo spaceship, amerikai Vertigo spaceship és Tapestry Records reissue.
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Volt nemrég (talán tavaly vagy tavalyelőtt) egy újrakiadása az Acquiring the Taste-nek a Tapestry Records jóvoltából, 500 példányban. Megcsíptem belőle két példányt, de mostanában már hiába keresem, vége a dalnak.
Nekem korai angol Spaceship label-esben van meg, hál'Isten egész jó állapotban.
Vinyl - amit hallgatunk
Egyébként elkezdték kiadogatni a lemezeiket újra. Azt hiszem az Interview és az In a Glass House jelent már meg. Szerintem előbb utóbb jönnek az igazi klasszikus albumaik is...
Volt nemrég (talán tavaly vagy tavalyelőtt) egy újrakiadása az Acquiring the Taste-nek a Tapestry Records jóvoltából, 500 példányban. Megcsíptem belőle két példányt, de mostanában már hiába keresem, vége a dalnak.
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Mondjuk ettől még szólhat jól, meg hát szerintem egyébként sem ez a legjobb lemezük. Lehetőleg gyúrj valami jobb (korai német, angol, amerikai vagy japán) kiadásra az Acquiring the Taste, a Three Friends és az Octopus esetében, ezek a legjobb albumaik. Az eredeti Vertigo Swirl kiadásokat nem ajánlom, mert ezekből még a német nyomás is igen sokba kerül, nemhogy az angol:
http://www.ebay.de/itm/LP-Gentle-Giant- ... 5892fe1c36
http://www.ebay.de/itm/GENTLE-GIANT-Oct ... 2567cdbb67
http://www.ebay.de/itm/LP-GENTLE-GIANT- ... 4ab6698dde
A Three Friends és az Octopus angol és amcsi verziójának a borítói különbözőek, de ez ne zavarjon meg.
Egyébként elkezdték kiadogatni a lemezeiket újra. Azt hiszem az Interview és az In a Glass House jelent már meg. Szerintem előbb utóbb jönnek az igazi klasszikus albumaik is...