Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Vinyl - amit hallgatunk
Pillanatkép:
&
Kell ez néha
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Vinyl - amit hallgatunk
Ebből az első Sade albumból is hozzáférhető már egy új, 180gr-os kiadvány, de én azt ajánlom, hogy aki teheti keresse az eredetit, akár csak sima holland nyomásban (filléres). Nekem angol van, az talán egy pöttyel jobban szól
A holland nyomás tényleg filléres. Nekem is olyan van. 600 ft-ért túrtam mint-es állapotban. Meg is lepődtem
Vinyl - amit hallgatunk
Pár napja, az egyik este nálam is pörgött a Diamond life! A Cherry Pie nagy kedvenc
Ebből az első Sade albumból is hozzáférhető már egy új, 180gr-os kiadvány, de én azt ajánlom, hogy aki teheti keresse az eredetit, akár csak sima holland nyomásban (filléres). Nekem angol van, az talán egy pöttyel jobban szól
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Vinyl - amit hallgatunk
Csajos este van...
Pár napja, az egyik este nálam is pörgött a Diamond life! A Cherry Pie nagy kedvenc
Vinyl - amit hallgatunk
...es csodalatos a hangszerelese, enekhangja Karen-nek! Jo par lemez van toluk, nalunk:-)
Itt!
Ajánlom nagyon...tényleg fantasztikus felvétel.Igaz csak popzene:-)
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Vinyl - amit hallgatunk
Carpenters minőségétől kész vagyok...nagyon komoly felvétel.
...es csodalatos a hangszerelese, enekhangja Karen-nek! Jo par lemez van toluk, nalunk:-)
Itt!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Carpenters minőségétől kész vagyok...nagyon komoly felvétel.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Vinyl - amit hallgatunk
Csajos este van...
Vinyl - amit hallgatunk
Szerintem a méregdrága lemezkilaposító eszközök olcsó alternatívjáát kísérletezik ki, semmi több..
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
Feltetelezetem:-)
Viszont a Muzeum krt-i antikvarium tud valamit
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
...csak ovatosan a radiatorral, igaz mar szerencsere vege a telnek:-)
A képen lévő radiátor már jó ideje ki van kapcsolva
Vinyl - amit hallgatunk
A Múzeum krt.-i használt lemez kereskedőnél, minden "újdonság" lemez egy radiátorra helyezett dobozban kezdi pályafutását.
Biztosan ki akarják az esetleges hullámokat simítani, azért rakják oda...
Vinyl - amit hallgatunk
A Múzeum krt.-i használt lemez kereskedőnél, minden "újdonság" lemez egy radiátorra helyezett dobozban kezdi pályafutását.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Újabb szerzemények
Vinyl - amit hallgatunk
Majd most számotvetek, hogy mennyi Lpis vagyon...2500db mikor hallgatsz te ennyi lemezt? Hetente jönne hozzá lomiból akár 100db is, de minek...inkább alaposan javázom.
Hát abban igazad van, hogy ennyit nem lehet hallgatni, sőt igazán átlátni sem. Előfordul, hogy meglátok egy szép darabot és komolyan gondolkoznom kell rajta, hogy nincs meg véletlenül? Amúgy az összes lényeges progresszív rock album, fontosabb magyar lemezek, számomra minden fontos komolyzene (bár nem ilyen szuper kiadások, mint a tieid, de sok nyugati nyomás), és ezenkívül még "gyerekkorom" kedvenc csajozós zenéi is megvannak LP-n,Tehát elég átfogó gyüjtemény...
Vinyl - amit hallgatunk
Azért van mit rápakolnom szerencsére...ma már nem biztos, hogy össze tudnám szedni ezt a gyűjteményt.
Vinyl - amit hallgatunk
Eredetileg a képen látható fekete fiók-hoz hasonlót szerettem volna gyártani masszívabb kivitelben, de ahhoz a polcot és a fióksint is jelentősen meg kéne erősíteni, hogy kb. 80-90 lemez súlyát elbírja
Amikről én beszélek, azoknál egy egy fiókba kb. 25db lemez fért, tehát a fióksíneknek nem kellet olyan nagyon erősnek lenni.
Egyébként, láttam egyet, aminek elöl még ajtaja is volt, és a mögött voltak a fiókok, ráadásul úgy volt megoldva, hogy amikor az ember kihúzta, akkor kicsit hátra dűltek a lemezek, hogy könnyebb legyen "lapozni" őket, amikor pedig vissza lett dugva, akkor ismét függőlegesbe álltak a lemezek. De arra emlékszem, hogy az már akkor is nagyon drága volt.
Vajon az ilyen spéci lemeztároló szekrényeket is kidobták a németek a lomtalanításkor?
.
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Vinyl - amit hallgatunk
.
Jól mutatnak ezeken a nyitott polcokon a lemezek, de az ideális megoldás mégiscsak az, amikor zárt fiókokban (a kartotékokhoz hasonló módon) portól, párától, elzárva vannak tárolva.
A nyolcvanas években több ismerősöm is hozott be az NSZK-ból ilyen speciális lemeztároló szekrényeket, de már nagyon régen nem láttam sehol.
.
Eredetileg a képen látható fekete fiók-hoz hasonlót szerettem volna gyártani masszívabb kivitelben, de ahhoz a polcot és a fióksint is jelentősen meg kéne erősíteni, hogy kb. 80-90 lemez súlyát elbírja
Vinyl - amit hallgatunk
.
Jól mutatnak ezeken a nyitott polcokon a lemezek, de az ideális megoldás mégiscsak az, amikor zárt fiókokban (a kartotékokhoz hasonló módon) portól, párától, elzárva vannak tárolva.
A nyolcvanas években több ismerősöm is hozott be az NSZK-ból ilyen speciális lemeztároló szekrényeket, de már nagyon régen nem láttam sehol.
.
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Vinyl - amit hallgatunk
Ha már lemez tárolás...az Ikea is belenyúlt valamibe (Expedit polcos elem)
és nálam (kifelé a két mai szerzemény: Coldplay-Viva la vida; Bobbi Humphrey-Blacks and Blues)
Vinyl - amit hallgatunk
Boldog ember vagy, hogy ez a tároló elég...
Nekem 2500 db LP-m van, már szekrényeket kell csináltatnom hozzá
Majd most számotvetek, hogy mennyi Lpis vagyon...2500db mikor hallgatsz te ennyi lemezt? Hetente jönne hozzá lomiból akár 100db is, de minek...inkább alaposan javázom.
Vinyl - amit hallgatunk
Már nem fértek be a tárolóba a meglévő lemezeim ezért barátomtól átvettem a lemeztaroló polcát... Így már átláthatóbb...nekem.
Boldog ember vagy, hogy ez a tároló elég...
Nekem 2500 db LP-m van, már szekrényeket kell csináltatnom hozzá
Vinyl - amit hallgatunk
Már nem fértek be a tárolóba a meglévő lemezeim ezért barátomtól átvettem a lemeztaroló polcát... Így már átláthatóbb...nekem.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Vinyl - amit hallgatunk
Azt a Jimmy Giuffre 3 albumot nagyon elirigyeltem Jó kis muzsika!
nattyon jó
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)