Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kedvenc zenei felvételeim

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Németországban több lemezt adtak el eddig mint a Beatles...
Na de nem az utóbbi 2-3 évben.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hangilag viszont minnél ujabb, annál szarabb azt kell mondjam...  :kiraly:
Szerintem egyre kevesebbet áldoz rájuk a kiadó, mert lassan kiöregszik a rajongó táboruk. Bocs!

Nemhinném...

Németországban több lemezt adtak el eddig mint a Beatles...

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Szerintem egyre kevesebbet áldoz rájuk a kiadó, mert lassan kiöregszik a rajongó táboruk. Bocs!
Pedig olyan jó napnak indult.............
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

Bach fuvolaszonáták CD t keresek, valaki tudna ebben segíteni?sos

Írd meg, hogy pontosan mi kell (mű megnevezése, kiadó), és utána nézek.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Bach fuvolaszonáták CD t keresek, valaki tudna ebben segíteni?
sos

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

hát köszönöm a rengeteg tanácsot ennyiből igazán lehet válogatni. :kiraly: bár egyet kihagyok diana krall nekem nem tetszik.
még két-három előadót ajánlok a latinos jazzből:
ha már klasszikus, akkor Girberto, ha modernebb, akkor Ana Caram, illetve Paquito Di Rivera
gordon314.fw.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hangilag viszont minnél ujabb, annál szarabb azt kell mondjam...

Vendég

Lacy: te minr nagy Blackmore's Night fanatikus; meilyk soralbumuok a legjobb? Nekem csak az új (Winter Carols) van meg, de nagyon bejön Ricsibácsi muzsikája, nemhiába tud valamit (Deep Purple )
Hát nézd.
Az első 3 album ( Shadow on the Moon, Under a violet Moon, Fires at Midnight) a tradicionális stílus, és zene meg szöveg, Blackmore's Night-os elzenélése.
A 4-ik és 5-ik album, a Ghost of Rose, meg a Village Laterne saját szerzeményekből áll, mindet ők írták, zene és szöveg együtesen. Itt jobban érvényesül Blackmore gitárjátékának az előző élete
Nekem amúgy mind tetszik. Nemigen tudnám rangsorolni. Meg is van mind, a DVD-vel együtt
Hangilag viszont minnél ujabb, annál szarabb azt kell mondjam... :kiraly:
Ebben az Under a Violet Moon a tutti annak igen szép hangú a lemeze.

bendeguz76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: bendeguz76 »

hát köszönöm a rengeteg tanácsot ennyiből igazán lehet válogatni. :kiraly: bár egyet kihagyok diana krall nekem nem tetszik.

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Lacy: te minr nagy Blackmore's Night fanatikus; meilyk soralbumuok a legjobb? Nekem csak az új (Winter Carols) van meg, de nagyon bejön Ricsibácsi muzsikája, nemhiába tud valamit (Deep Purple )
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

egy filmzene album: De Lovely
És még egy filmzene: Chicago

Asszem ezekkel már el lehet indulni

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Szóba jöhet még a Fourplay is!
Vagy akár Groover Washington Jr. is. Nekem spec. nagy kedvenc ő is.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Szóba jöhet még a Fourplay is!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem nagy kedvenc még (21th-nek hála érte!) a Jaqcue Lussierre trio! Nagyon kellemes és igényes komolyzenei jazz feldolgozásokat készítenek. (Nem "klasszikusok disznó ritmusban" jelleggel!)

Tényleg, ők eszembe se jutottak Ráadásul minden Media Markt-ban kapható

Ha már zongora alapú jazz, akkor még megemlíteném Chick Corea-t, őt is érdemes felvenni a listára

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

.... Ha szerencséd van, akkor talán Gordon fórumtárs is erre jár, ő elég sok könnyed jazzt hallgat, biztosan tud még újabb tippeket adni.....

Nem sokat "hagytál"

Ha már igazán könnyed (de kicsit más stílusú jazz) akkor az Acoustic Achemy, Incognito, Four Play is lehet tetszeni fog.
Nekem nagy kedvenc még (21th-nek hála érte!) a Jaqcue Lussierre trio! Nagyon kellemes és igényes komolyzenei jazz feldolgozásokat készítenek. (Nem "klasszikusok disznó ritmusban" jelleggel!)

Ha már régi és igazán jó könnyed, akkor a Nat King Cole, Benny Goodman, Frank Sinatra.
Én nagyon szeretem a "modern" swing lemezeket is. Így a Robbie Williams Swing When You Are Winning-je nagy kedvenc, de ami a legnagyobb az egy filmzene album: De Lovely Ez Cole Porter dalszerző életét feldolgozó film zenéje. Olyan nagyszerű énekesek énekelnek rajta, mint a már említettt Diana Krall, Nathalie Cole (Nat King Cole lánya), Elvis Costello (Krall férje), Robbie Williams, Sheril Crow... és nem túl meglepő módon nagyon sok a kevésbé ismert név, akik nagyszerűek.

A magyarok közül érdemes meghallgatni Szakcsi Lakatost, Snétbergert, az Emil Rulezt a Ghymest. Ezek elég eltérű stílusúak, de ki tudja mi jön majd be. (Vagy akár mind!)
gordon314.fw.hu

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

üdvözlet a forumosoknak.végig olvastam a forumot.köszönöm az ötleteket nagyon jo számomra ismeretlen előadókat ajánlottatok egymásnak,ha nem baj én is utánuk érdeklődtem.tudtok ajánlani nekem könnyen emészthető jazz előadokat?még csak most ismerkedem a jazz műfejjal.norah jones -ot is innét ismertem meg.
Könnyen emészthető? Te vagy az első kannibál a fórumon

Szerintem ha könnyedebbre vágysz, akkor pl Oregon

Oregon nem kimondottan jazz, és nem mindegyik lemeze nevezhető "könnyűnek". Persze Norah Jones sem igazán jazz, de mindegy :kiraly:

Ha Norah Jones bejön, akkor logikus folytatás lehet napjaink üdvöskéje, Diana Krall, ill. a pop-jazz zongorista Peter Cinccotti. Ellis & Branford Marsalis - Loved Ones albuma is "extra light", bátran ajánlom a műfajjal csak most ismerkedőknek. Kellemes és színvonalas előadó még James Carter, elsősorban a Quietstorm, Conversin' With The Elders és a Chasin' The Gypsy lemezeit érdemes fülvégre kapni. Aztán jöhet Patricia Barber, Cassandra Wilson stb.

A régi klasszikusok közül kezdőknek ajánlott a Jazz At The Pawnshop I-II., mint népszerű, habkönnyű jazz. Aztán jöhet mondjuk Oscar Peterson - We Get Requests albuma, Dave Brubeck-től a Time Out ill. Time Further Out, Miles Davis-től a Kind Of Blue (ez már egy picit talán nehezebb). Chet Baker lemezekkel sem fogsz mellé, ill. Duke Ellington is kellemes, dallamos jazz-t játszik. Ha szerencséd van, akkor talán Gordon fórumtárs is erre jár, ő elég sok könnyed jazzt hallgat, biztosan tud még újabb tippeket adni.

Amúgy a Media Markt jazz kínálatának 95%-a belefér a "könnyű jazz" kategóriába, szóval ha arra jársz, érdemes belehallgatnod egy pár lemezbe.

Vendég

Roby Lakatos: As time goes by, Fire Dance, Klezmer KarmaMindhárom SACD-n, szerintem kihagyhatatlanok.
Kinek mi a véleménye?

Szerintem kihagyom de ennek leginkább az SACD játszó hiány az elsődleges ok :kiraly:

Si-mi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Si-mi »

Roby Lakatos: As time goes by, Fire Dance, Klezmer Karma
Mindhárom SACD-n, szerintem kihagyhatatlanok.
Kinek mi a véleménye?

Denon 3910, hálózati szűrő-DAC-erősítő-kábelek a hiVOX-tól, KEF Q7(mod), Sennheiser HD 650, Libra alátétek
Toshiba MT-500, Rotel 972

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

új "felfedezettem" Dave Matthews Band
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

üdvözlet a forumosoknak.végig olvastam a forumot.köszönöm az ötleteket nagyon jo számomra ismeretlen előadókat ajánlottatok egymásnak,ha nem baj én is utánuk érdeklődtem.tudtok ajánlani nekem könnyen emészthető jazz előadokat?még csak most ismerkedem a jazz műfejjal.norah jones -ot is innét ismertem meg. :kiraly:
Könnyen emészthető? Te vagy az első kannibál a fórumon

Szerintem ha könnyedebbre vágysz, akkor pl Oregon, vagy a rockosabb műfajból Billy Cobham, Al Di Meola, vagy John McLaughlin (ők együtt is Paco De Luciával is akár ) ami még régi de nagyon jó, az Luis Amrstong (Ella Fitzeralddal is)
Ez személyes vélemény, lehet, hogy nem fog tetszeni neked, más meg tán mást ajánl...

bendeguz76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: bendeguz76 »

üdvözlet a forumosoknak.végig olvastam a forumot.köszönöm az ötleteket nagyon jo számomra ismeretlen előadókat ajánlottatok egymásnak,ha nem baj én is utánuk érdeklődtem.tudtok ajánlani nekem könnyen emészthető jazz előadokat?még csak most ismerkedem a jazz műfejjal.norah jones -ot is innét ismertem meg.

Vendég

Nem igaz, hogy már mindenki megvette, csak nekem kell várni még egy hetet?!
Időben kell megrendelni

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Jut eszembe.. Lacy! Megvan már a karácsonyi Blackmore' Night album?
Nagyon jó kis album!

Nem igaz, hogy már mindenki megvette, csak nekem kell várni még egy hetet?!

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

Srácok, nem tudja valaki mi az a dal amire Matthew Lillard (a filmben mint Brock Hudson reality show hős) tombol egy bulin a Csaj nem jár egyedül című filmben ? Thx

Én egy Rick James számra tippelek a hangzása nyomán
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Jut eszembe.. Lacy! Megvan már a karácsonyi Blackmore' Night album?
Nagyon jó kis album!
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”