Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Progresszív Rock
- guerciotti
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 9
Progresszív Rock
Nem rossz ez sem!
A Kansas-t egyáltalán nem ismerem. Mihez hasonlítható a zenéjük?Bár az ELP és a Floyd között lehet sejteni...
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Progresszív Rock
Nálam a NAGY "Triumvirátus" tagja a YES.
KING CRIMSON-GENESIS-YES
Persze itt szigorúan a hetvenes évek első felére gondolok, bár a Yes-nek '83-ig végig jó lemezei voltak.
Sokan látják ezt így. Természetesen anélkül, hogy kisebbíteni akarnám a Yes érdemeit, ha már "nagy hármasban" kellene gondolkodni, akkor én a csoport harmadik tagjaként (szigorúan a saját értékrendem/ízlésem alapján) más bandát jelölnék meg, és erre több jelentkezőm is van, akár a 70-es évek első feléből is (pl. Gentle Giant vagy Jethro Tull). Mondjuk ettől függetlenül még valszeg elmegyek a december 7-i Yes koncertre.
ahány ház annyi szokás
nálam most ELP-KANSAS-PINK FLOYD a triumvirátus
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- guerciotti
- Lefelé a lejtőn
Progresszív Rock
Kár, hogy a Holdnak nincs légköre és nem terjed a hang, de a lemezekből építhetnél visszatérő űrsiklót. (erre a Jefferson Starship a legalkalmasabbak )
Jóvanna!
Lehet egy holdbázis is, feltöltve oxigénnel és ott szólhat még Airplane is Jeffersonéktól.
Nem lenne zavaró utcazaj, csak a tiszta zene...
Progresszív Rock
Kár, hogy a Holdnak nincs légköre és nem terjed a hang, de a lemezekből építhetnél visszatérő űrsiklót. (erre a Jefferson Starship a legalkalmasabbak )
- guerciotti
- Lefelé a lejtőn
Progresszív Rock
Persze, nem lehet győzteseket hirdetni, hisz annyi jó banda volt.Én azzal szoktam játszani, hogy ha örökre elrepítenének mondjuk a Holdra és csak 10 lemezt vihetnék
-most maradjunk szigorúan a progresszív vonulatnál- akkor mik lennének azok.
Valahogy ezek szoktak befutni:
A Crimsonokat legszívesebben mindet vinném, de akkor nem maradna hely a többinek.
Ezért hát... King Crimson : Islands, Larks'Tongues in Aspic
Genesis : Nursery Cryme
Yes : Fragile
Jethro Tull : A Passion Play
Vanilla Fudge : Renaissance
ELP : I.
Aphrodite's Child : 666
Pink Floyd : A Saucerful of Secrets
Deep Purple : Concerto
Mahavishnu : Inner Mounting Flame
És máris tizenegynél járok és még mennyi nem fért bele, nagy szívfájdalmamra.
Progresszív Rock
KING CRIMSON-GENESIS-YES
Persze itt szigorúan a hetvenes évek első felére gondolok, bár a Yes-nek '83-ig végig jó lemezei voltak.
Sokan látják ezt így. Természetesen anélkül, hogy kisebbíteni akarnám a Yes érdemeit, ha már "nagy hármasban" kellene gondolkodni, akkor én a csoport harmadik tagjaként (szigorúan a saját értékrendem/ízlésem alapján) más bandát jelölnék meg, és erre több jelentkezőm is van, akár a 70-es évek első feléből is (pl. Gentle Giant vagy Jethro Tull). Mondjuk ettől függetlenül még valszeg elmegyek a december 7-i Yes koncertre.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- guerciotti
- Lefelé a lejtőn
Progresszív Rock
KING CRIMSON-GENESIS-YES
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Progresszív Rock
Sziasztok!YES-t szokott itt valaki hallgatni?
Előfordul nálam is olykor.
Nekem az egyik kedvencem a Time and a word, es szerencsere egy eredeti preselest birtoklok belole. Ugy szol mint az alom, minden tekintetben elkepszto. Utannyomasban, nemet kiadasban, USA preselesben is megvolt mar, de mind fedett volt, es nem ilyen dinamikaval birt. Az elso 3 Yes nekem amugy is kedvenc, es nem azert mert rosszabb volt Wakeman, (de jobb sem):-) hanem mert pl, alapbol csak kaparos Hammond/Leslie hangot nyomott, es nem jott a billentyuarzenallal.
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Progresszív Rock
Előfordul nálam is olykor.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- preludium75
- Nincs visszaút
- Értékelés: 12
Progresszív Rock
Ma meghallgattam elejétől a végéig a YES-Talk-ot, azon kívül hogy a zene is nagyon tetszik, nagyon jól is szól. A Magnification meg még jobban....
Progresszív Rock
Most hallgatom a DRAMA-t, nekem nagyon bejön....
Én!!!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Progresszív Rock
Épp eszembe jutott tegnap, hogy ezt nem írtam, pont amikor a Dramat hallgattam este.
Progresszív Rock
Sziasztok!
YES-t szokott itt valaki hallgatni?
Yessss
Utoljára a Close to the edge -et hallgattam.
- preludium75
- Nincs visszaút
- Értékelés: 12
Progresszív Rock
Sziasztok!
YES-t szokott itt valaki hallgatni?
Progresszív Rock
Még egy újonnan megismert banda számomra, a Jane. Meghallgattam a daytime c. számukat, és ők is kedvencem lettek. E van
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Progresszív Rock
Én a felvételeknek nem is a minőségéről, hanem a hangzásvilágról írnék. Hallgattam pl. a 90-es évek után, vagy akár mostanában megjelent PFM vagy Camel, vagy akármelyik zenekar felvételét, és annyira nem tetszik. Hiányzik az a fakóság, kicsi tompaság, vagy nem is tudom mi, ami a 70-es évek felvételeiben volt. A mai felvételeken kristálytiszta minden hangszer, a dob akkorát üt mint egy ágyú, de valahogy a fülembe maradt az az íz, ami az akkor megjelent albumokról hallható. A mai prog bandáknál már más a helyzet, mert azokat így ismertem meg, és előttük is le a kalappal. Nektek mi erről a véleményetek?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Progresszív Rock
a 'klasszikus' prog.rockerekről asszem, igen sokan tudnak itt, így én is 'ritkaság'okat említek, akik ráadásul MAIak, és ua-jók :
amerikaiak>
far corner - elp/crimson
thinking plague - yes/crimson
5uus (dave kerman) - yes/crimson
subarachnoid space - '60-as évek ciho-pink floyd/vhk
ten seconds - crimson
man on fire - crimson
hollandok>
univers zero (u-zed = UZ) - elp/crimson
nu?
Köszi Trane. De ha már Amerika, akkor én is hozzáteszek valamit (később többet is, de most nincs rá időm). Bocsi Trane, de kép jön. :foto: Először is: Cathedral - Stained Glass Stories 1978-ból. Az együttes egyetlen lemeze, amelyet sokan tartanak az egyik legjobb amerikai prog rock albumnak. Aztán egy újabb banda, az Under the Sun, az azonos címet viselő első és egy koncert (Schematism) kivételével eddig egyetlen lemezük 2000-ben jelent meg, ez az én személyes kedvencem.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Nem tudom hol kezdődik a progresszív rock, de a dallamosabb ágát én is nagyon szeretem. ELO, Supertramp, Atomic Shelter. Most éppen egy Procol Harum Lp forog ami hatalmas pozitív élmény. Nem mondom, hogy pozitív csalódás, mert reméltem, hogy jó. Az egyetlen slágerszámukat ismertem eddig, a milliószor feldolgozott A Whiter Shade of Palet, de egészen más hangulatú a lemezen hallható. Élénk, lendületes, szellemes. Szóval megint találtam egy zenekart aminek belekezdhetek a végtelen diszkográfiabegyűjtésébe
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Progresszív Rock
Egyetemre jártam oda, a Kossuthra...
OFFTOPIC:
akkor te még hallottad/láttad élőben a panta rhei-t?
Én hallottam élőben a Panta Rhei-t a Várklubban. :foto:
A Peer Gynt zseniális volt.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Progresszív Rock
Egyetemre jártam oda, a Kossuthra. A klub nem volt nagy tömegeket megmozgató valami, inkább a kollégiumi szobánkból erőlködtünk. Meg hát akkor összesen nem volt annyi lemezünk, mint amit itt eddig felsoroltatok...
Én is a Kossuthra jártam 1986 és 1991 között, vegyész-angol-magyar szakfordító szakra.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
A topic nyitásért örök hála! A 80-as években még klubot is próbáltunk ilyet nyitni Debrecenben több-(inkább) kevesebb sikerrel.
OFFTOPIC:
Melyik suliba jártál? Én 1985-ben végeztem a TÁG-ban. Eléggé ott voltunk a haverokkal a debreceni zenei életben.
Egyetemre jártam oda, a Kossuthra. A klub nem volt nagy tömegeket megmozgató valami, inkább a kollégiumi szobánkból erőlködtünk. Meg hát akkor összesen nem volt annyi lemezünk, mint amit itt eddig felsoroltatok...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Progresszív Rock
A topic nyitásért örök hála! A 80-as években még klubot is próbáltunk ilyet nyitni Debrecenben több-(inkább) kevesebb sikerrel.
OFFTOPIC:
Melyik suliba jártál? Én 1985-ben végeztem a TÁG-ban. Eléggé ott voltunk a haverokkal a debreceni zenei életben.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Az egyik a Brand X, akiket amikor meghallottam nagyon megtetszett a zenéjük, Phil Collins-t új oldaláról ismertem meg benne. Egyik kedven albumom tőlük az Unortodox Behaviour. A másik pedig a német Eloy. Az ő zenéjüknél az az érzésem, hogy visszarepít a 70-es évekbe, holott mint írtam még nem is éltem.
A Brand X-szel kapcsolatban annyit, hogy a korai Genesisen kívül ez az egyetlen olyan csapat, amelyikben Collinst el tudom viselni (beleértve a szólókarrierjét is). Az Unorthodox Behaviour tényleg remek lemez. Az Eloyhoz több mondanivalóm lenne, lévén ők a kedvenc német együttesem. Gimis korunkban a barátaimmal a Power and the Passion volt az etalonlemez számunkra, aztán megismertük a Dawn és az Ocean albumokat, amelyek aztán átvették a prímet. Zenész szemmel nézve ez a két lemez változatlanul a legjobb az Eloy kínálatából, Klaus Peter Matziol a fretless Fenderével és Jürgen Rosenthal zseniális dobjátékával nagyon ott volt a szeren. Manapság ugyan szívesebben hallgatom a Planets vagy a Time to Turn c. albumot, ahol inkább a kompozíciók vannak előtérben, de azért a korábbiakat is kedvelem. A Performance és a Metromania c. lemezekkel és ezek után szerintem már nem volt az igazi a banda, de az 1998-as Ocean 2 - The Answer ismét a régi időket idézi.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
No folytatnám is, ha már ennyire ráérek.
Nekem a Mirage című albumuk van meg, ha jól tudom izraeli nyomás (PAX) de nem biztos. Hát valami félelmetesen jó album, igyekszek a többivel is megismerkedni.
Az első, a Mirage, a Snow Goose, a Live Record, a Moonmadness és a Rain Dances szerintem mind zseniális lemezek. Az ezután következők sem rosszak (Breathless, I can See Your House From Here, Nude, The Single Factor, Stationary Traveller), amelyek közül szerintem a Breathless a legjobb, de zeneileg elmaradnak a klasszikus daraboktól. Aztán, mint oly sok más banda esetében, 1991-ben jött a visszatérés a gyökerekhez a Dust and Dreams albummal, ami ugyan egész jó, de még mindig elmarad az 1996-os Harbour of Tears-hez képest. És az egész dolog koronájaként 1999-ben megjelent a Rajaz c. albumuk, ami szerintem minden idők egyik legjobb prog rock lemeze. Az ezt követő és egyben utolsó Camel stúdiólemez, a Nod and a Wink már nem tudta ezt a színvonalat hozni, de azért jó anyag. Röviddel a Rajaz megjelenése után, 2000-ben volt szerencsém a kaliforniai Carlsbadban (néhány mérföldre északra San Diegotól) egy klubban találkozni az együttessel (Andy Latimer akkor már régóta Kaliforniában élt), remek este volt. (A Shark Bite sört sem fogom soha elfelejteni. )
Heed Thesis rendszer
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Progresszív Rock
marillion, cairo, gazpacho, magellan
pár név, hogy keressetek utánuk
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602