Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Melyik verzióban hallgassam az albumot?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Tisztának tiszta, azzal nekem semmiféle problémám nincs. A bajom az, hogy tompa, fakó és erőtlen. Nem is tudom, a rock zenének valahogy nem így kellene szólnia. Nem úgy tompa, mint az "And Just is for all", hanem valahogy olyan vékony az egész, testtetlen. Mondjuk nekem általában bajom van a Metallica albumok masterelésével, de különösen fájó a Black album. Pedig ezzel a cuccal, ami van nálam már nagyon sokminden szépen meg tud szólalni...
jaaa értem
anno amikor elkezdtem a lossless gyűjtést akkor a metallica volt az első (olyan 2005-2006-ba) /s az vitt rá hogy ezzel tényleg érdemes foglalkozni/, le lehetett szedni az addigi albumokat ...
a lényeg hogy Pedro's -ról kb. fél éve elkezdtem újra letölteni a régi (ellenőrizetlen forrásból való) muzsikákat, s a különbség meg is "látszik"

visszakérdezek
eredeti nyersanyagon hallottad már? szal van viszonyítási alapod hogy miként is kéne szólni rippelve?
mert lehet eredetin is hason ló

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Tisztának tiszta, azzal nekem semmiféle problémám nincs. A bajom az, hogy tompa, fakó és erőtlen. Nem is tudom, a rock zenének valahogy nem így kellene szólnia. Nem úgy tompa, mint az "And Just is for all", hanem valahogy olyan vékony az egész, testtetlen. Mondjuk nekem általában bajom van a Metallica albumok masterelésével, de különösen fájó a Black album. Pedig ezzel a cuccal, ami van nálam már nagyon sokminden szépen meg tud szólalni...
Nekem CD-n nincs meg a Black Album, csak vinilen, azzal nincs semmi baj. Lehet, hogy ugyanaz a helyzet a Black-kel is, mint a Death Magnetic esetében, ahol a CD igencsak ramatyul szól a dinamikakompresszió miatt, a vinil viszont elfogadható.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

Egyetlen Metallica albumot sem sikerült normálisan kikeverni, nekem a fekete megvan az amcsi kiadásban cd-n, meg magyar Lp-n, de ugyanazok a gyengeségei. Mondjuk engem nem zavar, a thrash metálhoz hozzá tartozik a csörömpölős hangzás, a Kill 'em Allt nem is tudnám máshogy elképzelni
Amúgy meg jó hangzású zúzdák nagy számban az Earache kiadótól származnak, a kiadás helyétől függetlenül. Carcass, Deicide, The Haunted. Ezeknek a bandáknak a lemezei még kazettán is roppant vastagon szólnak, mégsem az az érzése az embernek, hogy a Luodness gomb van leszigszalagozva a keverőpulton.
Szóval a hangzás inkább hangmérnök mint kiadás kérdése sztem.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Tristis »

nekem megvan black dvda-n is /biztonsági másolatba/ s szerintem nincs benne hiba, mármint a muzsika tisztaságába ...

Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Vitaindítónak kezdenék egy egyszerű példával. Megőrülök attól, hogy nem találok Metallica - Black albumból olyan eredeti verziót, ami értelmesen szólna. ...

nem a Death Magnetic -re gondolsz?
nekem megvan black dvda-n is /biztonsági másolatba/ s szerintem nincs benne hiba, mármint a muzsika tisztaságába ...

KMT:
szvsz a sacd digi rippet nézd meg (24/88)
bár az a bökkenő hogy a HD2 asio-ja nem viszi a 24/88-at :foto:

anno felajánlottam hogy a pedro's-ról szívesen megosztok 1 számot különböző rippelésbe hogy össze lehessen hasonlítani a dolgokat

meg arra is ki kéne használni ezt a totyikot hogy a különböző forrás oldalak közötti rippek /ha lehet nem átposztolt/ mennyire különböznek
(le a névtelen kontár oldalakkal )

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor meg is kérdezném, hogy a shanahan által javasolt Pink Floyd - DSotM albumot melyik verzióban szerezzem be. Rengeteg van ugyanis. Vinil, SACD analóg/digitális, 73-as, 30. évfordulós, stb... 24/96-ban gondolkodom.

Egyelőre ez a szimpatikus:
Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) [VINYL] (MFSL 24bit-96khz)

"Equipment Used:
Sony PS-LX350H > Audio-Technica CN5625AL > Shibata Elliptical Diamond Stylus > Yamaha RX-V1000 > SB Audigy 2 > Soundbooth CS4 24bit/96khz > FLAC 8
This record has only been played a total of 3 times. It was transferred on the third play after being vaccumed with a VPI record cleaning machine. I have tried to leave this album in its fully raw state. The only declicking done was manually and was used sparingly."

kép

Bíztató.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Vitaindítónak kezdenék egy egyszerű példával. Megőrülök attól, hogy nem találok Metallica - Black albumból olyan eredeti verziót, ami értelmesen szólna. Másik topicban már említették, hogy ez azért lehet, mert mindenféle mocskon jól kell szólni az adott anyagnak "loudness"-en, mert az a fontos és az a döfi, a normális hifin meg sehogy sem...
Azért ez valahol nagyon szomorú. Pedig milyen jó album!!! Nem is értem, hogy egy ekkora zenekar, miért nem tud kiadni egy albumból két verziót. Egyet, ami jót tesz a műanyag dobozos magnóknak, egyet pedig a hifire.... Szerintem bosszantó.
Pince/Kert Edifier MR3

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

A téma adott: van egy album, aminek van többfajta változata. Az ok különböző, de a lényeg az, hogy hallgatjuk az albumot, de valahogy mégsem az igazi. Az eredeti is ilyen vajon? Vagy létezik más országból származó kiadás ami jobb lehet? Netán van egy jobb rip? Esetleg egy változata, amit még nem fedeztünk fel? Itt a helye, hogy kibeszéljük!
Jó fórumozást!
Pince/Kert Edifier MR3

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”