A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
Kevés zenekar tudja azt produkálni élőben, mint a lemezeiken. Ez a koncert felvétel jól demonstrálja, hogy vannak olyan zenekarok, melyek nem múlják alúl a lemezeiket.
A piros-fehér-zöld zászló is ott lobog!
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Újabb hétvége, újabb dzsessz ajánló részemről. Ezúttal egy nagyon lelkes ajánló.
Ismét egy nagyon új lemez (október 17.-én jelent meg), ismét egy kiadós fülmasszázs, a nagyon kellemes fajtából.
Sarah Chaksad Orchestra - Tabriz
Az album 8 tracket tartalmaz, egy kivételével mindegyik hosszabb, mint hét és fél perc, sőt, két kivétellel mindgyik hosszabb, mint 8 perc. Van tehát idejük a hangulatoknak, motívumoknak, dallamoknak bőven idejük a kibontakozásra. És a nyolc track mindegyike zseniális szerintem, nehéz kiemelni közülük egyet...
A szaxofon, a többi fúvós, a zongora, a gitár (ld. címadó szám), a fuvola, a bőgő, a dobok, a fúvós szekció és nem utolsó sorban a vokálok olyan "BigBand"-es hangzást, hangulatot teremtenek, amely nagyon meessze van a modern dzsesszben néhol fellelhető öncélú "virtuóz skálázgatástól", inkább a nagyon szépen, szisztematikusan felépített dallamokon van a hangsúly. A zene tele van nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló világzenei elemekkel, de ezek nem dominálják le a dzsessz alapvető paradigmáját, inkább szervesen beleépülnek.
Minden modern dzsessz rajongónak NAGYON ajánlom az album meghallgatását. Youtube, Tidal, HRA streaming (24/96), stb.
Én mindenesetre egy új kedvencre leltem...