Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
-
alfaati
Vinyl - amit hallgatunk
17,7 százalékos novekedés az elmúlt 2 évben.
Amerikai lemez eladások táblázata.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2781
Vinyl - amit hallgatunk
Ben Harper és Ch.Musselwhite közös alkotása..5+
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Vinyl - amit hallgatunk
A napokban ez is megjelent LP-n. Lassan szabályos verseny alakul ki a vinyl gyártó cégek között a Dream Theater albumok megjelentetéséért. Ezt most épp a Music On Vinyl adta ki, kiváló minőségben. Szépen sikerült az egyébként modern digitális felvételt áttenni analóg lemezre. Ez az album amúgy is a jobb hangminőségű lemezeik közé tartozik. A borító és az inzert is szép. Kiváncsi vagyok a folytatásra, talán az Awake vagy a Falling lesz-e a következő? Fogadásokat nálam lehet kötni
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Vinyl - amit hallgatunk
Budapesten kívül is van még lemezes élet immáron közel 20 éve a Victor Audio-nál.
Biztonságos karton doboz csomagolásban postázzuk országszerte a vinyl-eket, és helyben bele is lehet hallgatni jó minőségben a lemezekbe.
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
http://recorder.blog.hu/2012/12/18/budapest_records
Nagyon jó a lista, találtam rajta pár helyet amelyről még nem tudtam. Egy hiányossága van, hogy nem tér ki arra, hogy mely helyszínen tudsz a kiválasztott lemezbe belehallgatni. " Hallatlanba" vásárolni nélkül kicsit lutri.
Született még egy cikk a budapesti lemezboltokról:
http://www.quart.hu/quart/nagy/20121008 ... esten.html
Szuper cikk a fekete korongokat kínáló kis boltokról !
Sonus Faber Cremona -- Cary Audio 306 Professional -- Pathos Logos -- Marantz 10B tuner <<<<< >>>>> Marantz SA-15S2 -- Sennheiser HD700
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
-
alfaati
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Na végre..12" + 7" változat..
Vinyl - amit hallgatunk
Koszonom!
Ilyen szepet sem eloben, sem foton nem lattam korabban!
akkor szerencsém van a lemezzel
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Vinyl - amit hallgatunk
Igen:
IMG_20130502_092205.jpg
Koszonom!
Ilyen szepet sem eloben, sem foton nem lattam korabban!
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Vinyl - amit hallgatunk
Orulok!
A kettes lemez cimkejerol, lyuk kivagasarol tudsz egy fotot loni?
Igen:
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Vinyl - amit hallgatunk
Ez az Eu az amiről írsz? Nekem tökéletesek a lemezek is:
IMG_20130428_140038.jpg
Orulok!
A kettes lemez cimkejerol, lyuk kivagasarol tudsz egy fotot loni?
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Vinyl - amit hallgatunk
Tegnap érkezett.
Djabe - Diszkográfia - Djabe: Down And Up
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Vinyl - amit hallgatunk
Az utóbbi idők egyik legjobb lemeze (zene, felvétel) amithez hozzá tudtam jutni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Vinyl - amit hallgatunk
IMG_20130428_140038.jpg
Ez a EU nyomás.
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Vinyl - amit hallgatunk
Én két régebbi John Scofield LP-t szereztem a hétvégén. Aránylag ritkábban tünnek fel,a Blue Matter címűre rá vagyon írva, hogy audiophil pressing. Tényleg jól sikerült felvételek, pedig 80-as évek második feléből valók, már bőven digitális korszak. Ha ez lenne sztenderd ma is, szavunk se lehetne...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Vinyl - amit hallgatunk
Depeche Mode Delta Machine Dupla ogv Virgin Vinyl (180g, high quality, audiophile, anyám kínja) EU (UK) vs. US:
Külső papír borító:
EU fényesebb, vastagabb, igényesebb.
Belső fotót/dalszövegeket tartalmazó papír tasakok:
Szintén az EU tűnik jobbnak, bár a US tasakok belső rétege finomabbnak tűnik tapintásra.
Ettől függetlenül szerintem muszáj valamilyen plusz vékony tasak, számomra nem megnyugtató a dupla papír. (azonban a nyeklő-nyakló US-be bármit is tettem, a levegő kiszorítása után is elég bénán hullámosodik a vékony külső papír)
Lemezek:
Ahogy már korábban jeleztem - és azóta sok helyen megerősítést nyert - az EU címke hibás szerszámmal készülhetett, (vagy rossz beállítással), mert mindenhol panaszkodnak rá, hogy minimum csúnya, de a saját példányom farigcsálás nélkül használhatatlan.
Ilyen gond nincs az amerikai - Columbia - változattal, ott csak nem csillagos ötös a címke nyomása.
Azonban ketten is rendeltünk kintről, mindkét példányon felületi finom horzsolások látszanak (nem hallható lejátszáskor, így inkább csak bosszantó apróság), ezen kívül olyan ujjlenyomatok vannak rajtuk, mintha valaki lángos evés után a lemezekbe törölte volna a kezét!
A két változat hangja között minimális különbséget hallok, nehezen tudnám megfogalmazni azt.
A várakozásokkal ellentétben a UK nyomást kissé "idegesebbnek", a US-t picit finomabbnak érzem.
(vakteszten 7-ből 5X találtam el, éppen melyik szól, 1X tévedtem, 1X nem tudtam eldönteni, de 10% tűnyomás változás sokkal nagyobb különbséget eredményezett )
A zene zseniális, nálam a Sony/Columbia kegyelemkettest kap.
Minden idei kiadvánnyal a Delta Machine érában volt valami gond. Karcos CD lemezek, megjelenési zűrzavarok, stb.)
(eddig a Mute, majd Mute/EMI volt a kiadó)
Megtartom mindkét verziót, ha valaki egyet szeretne, akkor az összegzés: ha a külső a fontosabb, akkor EU, ha a lemez minőség, akkor US, de bármelyik is, érdemes azonnal mosatni/mosni, vékony belső tasakkal kiegészíteni.
Vinyl - amit hallgatunk
Érdekes a lemez mintázata:
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Vanguard/USA...
Vinyl - amit hallgatunk
Hát japán ebayen nem nagyon találok semmit, ezen a linken meg 3db az össze record
Rosszul keresed, van ott jóval több is. Ja, és az ebay.com-on keress.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Nekem elég sok japán lemezem van, a minőségük nagyon jó. Javarészt ez eBayről vettem őket, de innen is:
http://www.urabanchou.com/
Hát japán ebayen nem nagyon találok semmit, ezen a linken meg 3db az össze record
Vinyl - amit hallgatunk
Nekem elég sok japán lemezem van, a minőségük nagyon jó. Javarészt ez eBayről vettem őket, de innen is:
Ráadásul az a tapasztalat, hogy az állapotukra is jobban vigyáznak. Ami eddig hozzám került, az mindegyik nagyon szép állapotban van.
Vinyl - amit hallgatunk
Japán lemezekről mit tudtok? Mit lenne érdemes kint venni? Esetleg valami beszerzési hely?
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Japán lemezekről mit tudtok? Mit lenne érdemes kint venni? Esetleg valami beszerzési hely?