Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komolyzenei ajánló

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 106

Re: Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: b4xter »

nagyatt írta:
2020.11.23., hétf. 21:44
Szakerto kollegak segitseget szeretnem kerni. 00:04-tol 00:14ig ha be tudna azonositani nekem valaki melyik murol van szo, azert nagyon halas lennek. leborulok.gif

https://www.klubradio.hu/archivum/opera ... 1500-13917
https://www.youtube.com/watch?v=2NQ7JX1uuW8

nagyatt
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Szakerto kollegak segitseget szeretnem kerni. 00:04-tol 00:14ig ha be tudna azonositani nekem valaki melyik murol van szo, azert nagyon halas lennek. leborulok.gif

https://www.klubradio.hu/archivum/opera ... 1500-13917
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour Legacy
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1254
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Én tegnap és mai is a Das Lied von der Erde-t hallgattam az alábbi lemezről. Régebben már meghallgattam de sose tett rám akkora hatást mint most. Lehet hamarosan megint meghallgatom...
Ma a Walter-féle mono DECCA felvétellel kezdtem, de két dal után visszaváltottam Klempererre... Julius Patzak meg Kathleen Ferrier nekem Wunderlich meg Christa Ludwig után úgy énekel mint akik csak egy gyors délutáni próbán akarnának túllenni... Ráadásul az első dal szinte elénekelhetetlen szólamát Fritz Wunderlich olyan könnyedséggel rázza ki a kisujjából mintha csak valami gyerekdalt énekelne, elképesztő. Amúgy a felvétel a stúdiófelvétel-ellenzők állatorvosi lova lehetne: több mint két évig készült, menet közben feloszlott majd újra megalakult a Philharmonia Zenekar, Wunderlich meg Christa Ludwig nem is találkoztak a felvételek közben (bár koncerten énekelték együtt), ráadásul Wunderlich sajnos nem sokkal utána hogy felvették az ő részét tragikusan fiatalon meg is halt. Mégis olyan egysége és íve van az előadásnak ami a század nagy felvételei közé emeli. Ehhez persze a már említett kiváló énekesek is kellettek. A hangminőség kellemes, telt és kiegyenlített, egyedül a sztereó kép változásán lehet észlelni hogy nem egyvégtében vették fel.
Image1.jpg
Image1.jpg (181.25 KiB) Megtekintve 2246 alkalommal

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Hozzászólás Szerző: juliush »

Bizonyára sokatok emlékezetében élénken él még a "A búcsúkoncert" ("A Late Quartet") c. film egy képzeletbeli vonósnégyes pályafutásának sorsfordító fázisáról, hihetetlen szinészi alakításokkal, át- meg átszőve Beethoven kései Op. 131-es Vonósnégyesének dallamaival. Az apropó, hogy kezembe akadt az alábbi CD, amelyen az említett kvartett csodálatos előadása élvezhető, egészen elképesztő hangminőségben. Ha létezik zene és felvétel, amelynek reprodukálására a Harbetheket megalkották, akkor ez az!
cover.jpg
cover.jpg (26.81 KiB) Megtekintve 2277 alkalommal
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3439
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

fülelek írta:
2020.11.14., szomb. 19:05
YoyomaaTinyDesken:

youtu.be/3uiUHvET_jg
Ugyanez Capuçonal:

youtu.be/jPrhKneFthA
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6405

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fülelek írta:
2020.11.14., szomb. 19:05
YoyomaaTinyDesken:
Azért az nem semmi, hogy négy éves korában a Bach cselló-szvittel kezdte a tanulást...
(minden nap egy ütemet :rolleyes: )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: zenta »

Csodaszép zene, csodaszép előadásban.

vivaldi_biondi_alessandrini.jpg
vivaldi_biondi_alessandrini.jpg (80 KiB) Megtekintve 2227 alkalommal
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

YoyomaaTinyDesken:

youtu.be/3uiUHvET_jg

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 557

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt az albumot.
Russian Extravaganza.
Vladimir Verbitsky vezényletével a Queensland Symphony Orchestra - Ausztrália - prezentációjában.
Nagyon szerethető, és az ausztrál nyomás sem kutya.
Csatolmányok
20201112_173001.jpg
20201112_173001.jpg (2.45 MiB) Megtekintve 2189 alkalommal
20201112_173600.jpg
20201112_173600.jpg (2.59 MiB) Megtekintve 2189 alkalommal

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

juliush írta:
2020.11.12., csüt. 10:21
alto írta:
2020.11.12., csüt. 07:06
Kedvenc kortárs zongoristám Vikingur Ólafsson, ma esete a Müpából élő duó koncertet ad Várdaival:
Sajnos nem! :smile51:
Vagy videón lehet majd nézni???
A Müpa oldalán élő webcasten lehet nézni, ingyenes, de asszem kell egy regisztráció.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

juliush írta:
2020.11.12., csüt. 10:21
alto írta:
Kedvenc kortárs zongoristám Vikingur Ólafsson, ma esete a Müpából élő duó koncertet ad Várdaival:
2020.11.12 19:35 - 22:00 Bartók Rádió

Koncert
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetVárdai István (gordonka) és Víkingur Ólafsson (zongora) hangversenye1. Claude Debussy: Szonáta, 2. Ludwig van Beethoven: A-dúr szonáta op. 69, 3. Leoš Janáček: Pohádka, 4. Johannes Brahms: e-moll szonáta op. 38

juliush
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
Gyula 

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

youtu.be/6KzMLnRNliY
BARTIMEX AUDIO Honlap

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2020.11.10., kedd 13:14
Én úgy tudom eredetileg a Beethoven-ciklust vele tervezték felvenni amiből el is készült ugye a Kilencedik felvétele csak aztán meghalt...
Valójában felvették az 1.-t és 8.-at 1953-ban, majd a 3., 5., 7. és 9. szimfóniákat, épp a legutolsóval kezdve 58 januárjában. A nagy zenekari Fricsay dobozban mind benne van.
Kép
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

A histórikus, vagy legalábbis abból merítkező "modern", ha úgy tetszik aktuálisan menő előadásokhoz szokott füleknek ósdi, anakronisztikus, helyenként dagályosba hajló, nekem mégis tetszik úgy ahogy van! Big band barokk a javából, gyönyörűségesen nagy zajokat keltve, ahogy azt apáink, nagyapáink még hallgatták.
Kép
Gyula 

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2020.11.09., hétf. 21:27
Volt ám egyébként nekünk is egy hősünk (mármint kis hazánknak), aki elképesztő nagyságra volt hivatott, de a halál korán elragadta, bár a Deutsche Grammophonnál Herbert von Könyöklőgép mellett valószínűleg úgyis elfogyott volna körülötte a levegő. Ha már Csajkovszkij felvételekről beszélünk, az alábbiakat Bármelyik másik mellé oda merném tenni, sőt a legtöbbjük fölé!
Én úgy tudom eredetileg a Beethoven-ciklust vele tervezték felvenni amiből el is készült ugye a Kilencedik felvétele csak aztán meghalt. Nagy kár, hogy a korabeli hangzásesztétika miatt az opera és oratóriumfelvételei számomra szinte hallgathatatlanok. Az énekesek a képembe vannak tolva, a zenekar meg mintha a másik szobából szólna. Sok mindent el tudok viselni mint archív felvétel kedvelő (Mengelberg is ugyebár...), de ezt nem. (Ennyit az 50-es 60-as évek aranykoráról meg a régi tökéletes felvételekről... Ezer szerencse, hogy a Decca nem így csinálta Soltival a Ringet.)

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Volt ám egyébként nekünk is egy hősünk (mármint kis hazánknak), aki elképesztő nagyságra volt hivatott, de a halál korán elragadta, bár a Deutsche Grammophonnál Herbert von Könyöklőgép mellett valószínűleg úgyis elfogyott volna körülötte a levegő. Ha már Csajkovszkij felvételekről beszélünk, az alábbiakat Bármelyik másik mellé oda merném tenni, sőt a legtöbbjük fölé!
fricsay.jpg
fricsay.jpg (44.61 KiB) Megtekintve 2338 alkalommal
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2020.11.09., hétf. 20:46
...de Mengelberget nagyon eltaláltad. :-) Ezek szerint még nem olvastad a honlapomon a lelkendező Mengelberg-cikkeket. Egyik kedvenc karmesterem. :-)
Mea culpa...még nem. De ez a tarthatatlan állapot már nem sokáig áll fenn! :D
Gyula 

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2020.11.09., hétf. 19:50
Én is, de mikor a gyűteményének háromnegyedén a hisztérikus Csajkovszkijt kapja az ember (mert azzal könnyebb lenyűgözni), egy-egy ilyen a szimfónikus Csajkovszkijt prezentáló doboz felüdülés tud lenni! :D Nyugi van Mravinszkij is! ;)
De ha igazán őrületre vágysz (és nem bánod a histórikus hangzást - mármint technikailag):
Mravinszkij annyira nem érdekel, de Mengelberget nagyon eltaláltad. :-) Ezek szerint még nem olvastad a honlapomon a lelkendező Mengelberg-cikkeket. Egyik kedvenc karmesterem. :-)

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2020.11.09., hétf. 19:20
Csajkovszkij szimfóniáknál én kedvelem a hisztériát. :-)
Én is, de mikor a gyűteményének háromnegyedén a hisztérikus Csajkovszkijt kapja az ember (mert azzal könnyebb lenyűgözni), egy-egy ilyen a szimfónikus Csajkovszkijt prezentáló doboz felüdülés tud lenni! :D Nyugi van Mravinszkij is! ;)
mravinsky_tch.jpg
mravinsky_tch.jpg (216.11 KiB) Megtekintve 2272 alkalommal
De ha igazán őrületre vágysz (és nem bánod a histórikus hangzást - mármint technikailag):
cover.jpg
cover.jpg (23.92 KiB) Megtekintve 2272 alkalommal
Gyula 

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Én most ebbe vagyok beleőrülve már napok óta. Hallottam őket élőben is mikor itt jártak a ZAK-on (sajnos az a felvétel nem került bele az albumba), szerintem ma az egyik, ha nem A legjobb vonósnégyes az Ébene. Mondjuk nagyon régen volt már hogy végighallgattam a Beethoven-összeset (még a Juilliard Sony-albumáról), most újra nekikezdtem és teljesen fel vagyok lelkesülve. Elővettem megint Szabolcsi Beethoven-könyvét is. :-) Ja, a hangzás tipikus Ebene-es, elég direkt és nagy kivezérlésű, de valamivel polírozottabb mint a (nálam etalon) Mozart és Mendelssohn albumuk (mondjuk azóta volt egy tagcsere is).
Image1.jpg
Image1.jpg (45.88 KiB) Megtekintve 2243 alkalommal

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2020.10.31., szomb. 18:18
Gyönyörű Csajkovszkij-ciklus a digitális korszak hajnalát közvetlenül megelőző időszakból, hibátlan hangzású remasteringgel. Haitink a világ egyik legjobb zenekarával felvett sorozatát elsősorban azoknak ajánlom, akik vevők az értelem és érzelmek közötti egyensúlyra törekvő, a szerző előadásait oly gyakran jellemző hatásvadászatot, hisztériát mellőző, érzelemkitöréseket kordában tartó, a művek szimfónikus struktúrájára hangsúlyt helyező interpretációkra.
Csajkovszkij szimfóniáknál én kedvelem a hisztériát. :-)

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Ha létezett valaha is tökéletes szerző+előadó kombináció, akkor ez biztosan az! A Széll György által trenírozott, mit trenírozott!!!...tökéletesre csiszolt clevelandi gárda a Mester pálcája alatt ideális csapat Mendelssohn precízen kimunkált, izgalmasan cikázó, pezsgő dallamainak vagy álomszerű nokturnális melódiáinak tolmácsolásához! A lemezt hallgatva mégsem tűnik egy pillanatra sem úgy, hogy bármi is érzelmeileg sivár, óraműszerű precizitással lenne tálalva. Tökéletes. :smile53:
Front.jpg
Front.jpg (43.72 KiB) Megtekintve 2180 alkalommal
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Időről-időre megtörténik, hogy valami igazán szép és értékes csak úgy megtalál. Így történt ez az alábbi lemezzel is, magamtól biztos nem vettem volna meg, hiszen felvette mindenki, aki él és mozog, referencia-felvételek sokaságától roskadozott a polcom már akkor is (Toscanini, Furtwängler, Széll, Fricsay, Norrington, stb...). Aztán a Gramophone magazin egyik számához ajándékként mellékelte az egész felvételt és bevallom, egy ideig csak porosodott a többi között mellőzötten, mint később megtapasztalatam, abszolút méltánytalanul. Itt van egy fantasztikus koncertfelvétel, a páduai Szent Antal Templom csodálatosan dús akusztikáját pont a megfelelő mértékben az előadás szolgálatába állítva, egy igazán humánus karmester pálcája alól, aki pontosan tudja, hogyan lehet izgalmas előadást vezényelni, kerülve a felszínes hatáskeltő elemeket. Az élő előadás mellőzi a stúdiófelvételekre oly gyakran jellemző sterilitást. Mindenkinek feltétlenül ajánlom, akár a fent említett gigászok mellé is!

youtu.be/U9oLzEsskJo
Gyula 

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Megjelent Gautier Capuçon Emotions című új albuma. Elég eklektikus összeállítás Csajkovszkijtól Debussyn át Leonard Cohenig és Ludovico Einaudi-ig, de helyenként egészen kiváló eredménnyel, mint pl. ez a Satie átirat:

youtu.be/cHdEOiYrBW4
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”