Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Vinyl - amit hallgatunk
Ez a lemez nekem is megvan. bizony nagyon kellemesen szól!!!
Azért Al Jarreau 80-as évekbeli jazz-pop albumain elég erős volt a közreműködő banda, a felvételt készítő stáb stb. Állítólag ez már egy olyan "marketinges" sorozat volt, miszerint a Warner leszerződött vele 5 vayg 6 kifejezetten ilyen populáris album elkészítésére, aminek eleget is tettek
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Bartfay
- V.I.P.

- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Vinyl - amit hallgatunk
Én a linken szereplő pop-jazz albumot hallgattam ma. Már megint azzal kellett szembesülnöm, hogy a 80-as években készült digitális felvételek LP kiadásai egyáltalán nem rosszak, sőt azt kell mondjam hogy ezzel a hangzással simán kiegyeznék a mostani lemezeknél.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/L_Is_for_Lover
Ez a lemez nekem is megvan. bizony nagyon kellemesen szól!!!
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2774
Vinyl - amit hallgatunk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Vinyl - amit hallgatunk
Én a linken szereplő pop-jazz albumot hallgattam ma. Már megint azzal kellett szembesülnöm, hogy a 80-as években készült digitális felvételek LP kiadásai egyáltalán nem rosszak, sőt azt kell mondjam hogy ezzel a hangzással simán kiegyeznék a mostani lemezeknél.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/L_Is_for_Lover
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Vinyl - amit hallgatunk
Hát annál a fő front-endnél nem kell jobb set up....
Ezt mondd a hifibogaramnak, én hiába beszélek vele
Az elmúlt napok olvasásai és tesztelései arra a bizonytalan következtetésre vittek, hogy a barázdakövetési pontosság jócskán meghatározza egy adott préselés/kiadás jóságáról kialakított markáns ténymegállapítást és annak fórumos hirdetését.
Ezt elviekben már tudtam, de valahogy most szembesültem igazán ezzel a hangzatos frázissal
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Vinyl - amit hallgatunk
'Jha kérem, hát akkor már én is bevetettem mindent, feltettem a lemezemet a jó kis Lenco L75/Shure M95ED kombómra.
Nem észleltem a torzítás...viszont az egész olyan kusza/torz volt, sajnos vagy nem sajnos kis túlzássassal hallgathatatlan kategória az alap analóg frontomhoz képest (Clearaudio Champion Limited Ed. /Benz Micro LP-MR)
Hát annál a fő front-endnél nem kell jobb set up....
Ha ott valami torzít akkor az nem a készülék valószínüleg.
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
'Jha kérem, hát akkor már én is bevetettem mindent, feltettem a lemezemet a jó kis Lenco L75/Shure M95ED kombómra.
Nem észleltem a torzítás...viszont az egész olyan kusza/torz volt, sajnos vagy nem sajnos kis túlzássassal hallgathatatlan kategória az alap analóg frontomhoz képest (Clearaudio Champion Limited Ed. /Benz Micro LP-MR)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Akkor küldök privit
nu,új fejlemény,a microline tűvel szerelt opció már felismeri a hibát az én esetemben is...a gyári tűvel nem volt észlelhető egyáltalán/vagy ilyen mértékben a problematika....
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Vinyl - amit hallgatunk
Végre ezt is bezsákoltam... A tripla 1000 példányra limitált LP változat tartalmaz egy bónusz track-et ( ami egyébként a Blu-ray változaton is rajta van), de az LP mértű booklet viszont nincs
Viszont a lemezek transzparens vinylből készültek.
- Bartfay
- V.I.P.

- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Vinyl - amit hallgatunk
Sziasztok,
egy rövid kérdés van otthon kettő a rózsaszín Bartók lemezekből. A HPLX-123 és 124.
Ma reggel vettem észre, hogy a két lemez, bár borítójuk ugyan az, eltérőek. Ezek azok a lemezek amik ha jól emléxem 53-ban francia exporta készültek. Zöld színű címkével. Kérdésem, hogy van-e infótok arról, hogy mennyi készült ezekből, van-e több kiadvány ebben a sorozatban?
Annyit tudok, hogy hasonló, mintázatú, de zöld borítóval adtak ki Kodály műveket is.
segítségeteket megköszönve,
üdv, Gábor
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
van IV/2014 és LP példányom(2LP)
Akkor küldök privit
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Csak hallottad, vagy van is belőle egy példányod, mármint a 2014-es Zep IV-esből?
Torzítást használtam, de talán a zsizsikes szó találóbb. És tényleg csak az utolsó 1/2 - 1 percben....
van IV/2014 és LP példányom(2LP)
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
torzitásra nem emlékszem,viszont nekem az új Zepp remasterek közül (I-V),a IV-es a "gyenge" minősitést kapott a többihez viszonyitva...az egész olyan vékonyka,testetlen,vértelen...a régi Suzy/YU-tol,jobb de semmi extra..
Csak hallottad, vagy van is belőle egy példányod, mármint a 2014-es Zep IV-esből?
Torzítást használtam, de talán a zsizsikes szó találóbb. És tényleg csak az utolsó 1/2 - 1 percben....
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Kiderült, nem a gyalummal van a hiba. Bár a csúcs rendszeren enyhébb volt a torzítás, de ott volt. Digit változaton meg semmi. Megjegyzem dinamikusabbnak hangzott a digit változat (24/96 kHz, 3149 kbps, DR 10) mint az LP, Gábor rendszerén.
Már csak az a kérdés, hogy az én példányom ilyen, vagy nem egyedüli eset. Szerencsétlen, hogy pont a lemez legbelső barázdáinál csendül fel egy igen "komplex" zenei rész. azért nem lehetetlen oda is bepréselni.
torzitásra nem emlékszem,viszont nekem az új Zepp remasterek közül (I-V),a IV-es a "gyenge" minősitést kapott a többihez viszonyitva...az egész olyan vékonyka,testetlen,vértelen...a régi Suzy/YU-tol,jobb de semmi extra..
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Szerintem vidd el Gáborhoz, ott ki fog derülni a turpisság.
Kiderült, nem a gyalummal van a hiba. Bár a csúcs rendszeren enyhébb volt a torzítás, de ott volt. Digit változaton meg semmi. Megjegyzem dinamikusabbnak hangzott a digit változat (24/96 kHz, 3149 kbps, DR 10) mint az LP, Gábor rendszerén.
Már csak az a kérdés, hogy az én példányom ilyen, vagy nem egyedüli eset. Szerencsétlen, hogy pont a lemez legbelső barázdáinál csendül fel egy igen "komplex" zenei rész. azért nem lehetetlen oda is bepréselni.
Vinyl - amit hallgatunk
Így vasárnap délutánra egy kis jazz-funky koncertlemezt vettem elő, közben arra gondoltam, hogy milyen jó lett volna a Level 42-t ebben az időben élőben látni-hallani. Szerintem ez a felvétel még azokat is meggyőzi a banda nagyszerűségéről, akik egyébként nem rajonganak ezért a stílusért.
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Neked most MR tűhegyed van?
Igen-igen
Vinyl - amit hallgatunk
Hát ezt szeretném kideríteni.
Aztán persze hangszedő/kar beállítás is játszhat.
Legközelebb elviszem a lemezemet egy igazán komoly gyalus ismerősömhöz, hogy kiderüljön, vajon hol lehet a bibi...én nem "merek" még variálni a saját gyalum beállításán.
De mivel más lemezen nem észlelek ilyet, ezért a inkább a lemezre gyanakszom...
Ha lenne Pesten valaki, akinek megvan ez a kiadás, szívesen elkérném egy próbára
Ebből a sorozatból a négyes még nincs meg, de a korábbiak újrakiadásának hangjából arra következtetek, hogy egy kicsit túl is feszíthették a dinamikát. Hamarosan beszerzem akkor majd többet tudok. A 70-es évekbeli amcsi nyomáson nem emlékszem, hogy torzítana, bár az is kicsit más mint az eredeti. Neked most MR tűhegyed van?
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Szerintem vidd el Gáborhoz, ott ki fog derülni a turpisság.
Az lesz
Vinyl - amit hallgatunk
Legközelebb elviszem a lemezemet egy igazán komoly gyalus ismerősömhöz, hogy kiderüljön, vajon hol lehet a bibi...
Szerintem vidd el Gáborhoz, ott ki fog derülni a turpisság. Anno a Classic Records kiadványoknál is volt ilyen gond, kapott is vissza a cég lemezeket rendesen. Aztán mire kitaláltak egy lemezanyag-formulát, ami tényleg jó volt, tönkre is ment sajnos a mutatvány.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Anyag- vagy préselési hiba?
Hát ezt szeretném kideríteni.
Aztán persze hangszedő/kar beállítás is játszhat.
Legközelebb elviszem a lemezemet egy igazán komoly gyalus ismerősömhöz, hogy kiderüljön, vajon hol lehet a bibi...én nem "merek" még variálni a saját gyalum beállításán.
De mivel más lemezen nem észlelek ilyet, ezért a inkább a lemezre gyanakszom...
Ha lenne Pesten valaki, akinek megvan ez a kiadás, szívesen elkérném egy próbára
Vinyl - amit hallgatunk
Apropó Zeppelin.
Kérdeznék a 2014-es kiadású Zeppelin IV-es hanglemez tulajdonosoktól. A oldal utolsó szám (Stairway to Heaven) végén a katarzisos visító Jimmy gitár-riff nálatok is torzított valamennyire? Persze maga az eredeti felvétel is torzíthatott, de ez több, tudjam be a belsőbarázda torzításnak? Digit változatban nem torzít ennyire.
Nekem az új sorozat nincs meg, mert itt figyelnek japán kiadásban, de meghallgattam két Atlantic japán nyomást (P-6519A és P-10125A), és nem tapasztalok torzítást. Anyag- vagy préselési hiba?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
A legjobb!!! (Led Zeppelin rulez!)
Apropó Zeppelin.
Kérdeznék a 2014-es kiadású Zeppelin IV-es hanglemez tulajdonosoktól. A oldal utolsó szám (Stairway to Heaven) végén a katarzisos visító Jimmy gitár-riff nálatok is torzított valamennyire? Persze maga az eredeti felvétel is torzíthatott, de ez több, tudjam be a belsőbarázda torzításnak? Digit változatban nem torzít ennyire..(viszont en bloc a hangzás sem tetszik annyira, mint LP-ről, ami ezen furcsább torzításon kívül minden egyéb Zepp IV-es felvételeim közül a legjobb hangzású)
Vinyl - amit hallgatunk
0081227966409.jpg
Ma jött!
Holnap lesz a napja a hallgatózásnak.
A legjobb!!! (Led Zeppelin rulez!)
Vinyl - amit hallgatunk
Ma jött!
Holnap lesz a napja a hallgatózásnak.