Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Sidsel Endresen "So I Write" ('90-Nils Petter Molvaer is a "fedélzeten")Jimmy Whitherspoon&Ben Webster (Reprise 6057)
Nina Simone "Sings The Blues"
Charles Mingus "Black Saint And The Sinner Lady"

Dixie!

Hol veszed ezeket a szuper LP-ket??? Hol a titkos lelohely???

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Sidsel Endresen "So I Write" ('90-Nils Petter Molvaer is a "fedélzeten")
Jimmy Whitherspoon&Ben Webster (Reprise 6057)
Nina Simone "Sings The Blues"
Charles Mingus "Black Saint And The Sinner Lady"

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

28 LP-én,13-CD-án    
Big Joe Turner-ek,Basie-ek,Zoot Sims,Peterson,Dizzy

másztró:dincs véletlenül egy felsleges Dom Um Romao "Hotmosphere",LP-én ?

Sajnos nincs.

OK
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

28 LP-én,13-CD-án  

Sajnos nincs.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Zolien
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Zolien »

Ahoj! Egy barátom megkért, segítsek elpasszolni pár lemezét. Engedelmetekkel meg is nyitnám a börzét, tessék csak, tessék. Budapesten személyesen átvehetők a kiszemelt vinylek.
Itt lehet beszélgetni: 06 30 811 8696

Nagylemezek:
Szécsi Pál / Violák (1976)
Abba / Voulez - Vous (1977)
Abba / Super Trouper (1981)
Abba / The Album (1977)
Monika Klaus / Dieter & Hauff Henkler / Unterwegs (1981)
Boney M / Oceans of Fantasy (1980)
Disco Party
Szűcs Judit, Kati és a Kerek perec, Máté Péter, Hungária ,V' Moto- Rock, Delhusa Gjon, Neoton Familia, Kovács Kati (1981)
Disco Party
Hot Stuff, Does your mother know, Daddy Cool, Bend Me Shape Me, MacArthur Park, Night Fever, The name of the Game, One way ticket, Fernando,Baby make, Love

Michael Jackson / Thriller (1983) !TIPP
Famous Western Film Melodies (1975) (Ennio Morricone dalok!) !TIPP
Goombay Dance Band / Sun of Jamaica (1980) !TIPP
Chuck Berry (1981)
Die Goldene Gitarre, Welt Hits / Im Gitarren Sound (1980)
Frank International (1980)
Napoleon Boulevard 2. (1987)
Post-War Dance Bands Volume 1. / Polish Jazz (1946-56) !TIPP
Cliff Richard !TIPP
Wo die Ostseewellen... / Horst Köbbert singt Seemannslieder (1980)
Frank / Was Kann Herrlicher Sein
Monika Herz / Mit besten Wünschen
Veronika Fischer & Band / Aufstehn (1978)
Karel Gott / Heut' ist der schönste Tag in meinem Leben !TIPP
Akkordeon / Trümpfe
Internationales Schlager Festival (Dresden 1978)
Dean Reed / My song for you (1979)
Dean Reed / Rock'n' Roll, country & romantic (1980)
Schanties/ Horst Köbbert und die Reriker Heulbojen (1977)
Találkozás egy régi szerelemmel / Gábor S .Pál dalai (1979)
Hofi / Éljen május 2-a is. (1983) !TIPP
Karády Katalin / Archív felvételek /1939-49/ (1979)
Kim Wilde / Select !TIPP
Die großen Erfolge 1977
Ensemble Magnefico (1971)
Ute Freudenberg & Gruppe Elefant / Jugendliebe (1980)
Thass / So ist die (1978)
Saturday Night (nincs dátum)
AMIGA 2/1980 / Gruppe Kes, Andreas Schulte, Ina-Maria, Federowski, Peter Lewin, Brigitte Stefan, Rainer Garden
Monika Hauff / Klaus Dieter Henkler / Guten Tag mein Freund (1977)
Neoton Family / Marathon (1978)

Kislemezek:
El Bimbo 1. és 2. változat (Morgan)
Neoton Família / Sandokan
Billie Jo Spears / I will survive
Abba / The Winner Takes It All
Boney M / Gotta Go Home
Boogie Wonderland / (Lind - Willis)
Csongrádi Kata / Millió rózsaszál (Magyar Rádió felvétele)
A Taste Of Honey / (Johnson - Kribble)
Super max / (Brad Howell - Kurt Hauenstein)
Supraphon / (Mat Camison - Gershon Kingsley)
Spenót / Samba, Hová tűntek a szőke nők
I.emelet: Amerika, Noteszember

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

28 LP-én,13-CD-án

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Count Basie
Imádom a Pablo kiadót.
Van vagy ötven.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Count Basie

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1205
Kapcsolat:

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Robici »

A karmesterről nem szólt a fáma de a 40-es években történt felvételekről azt hiszem a hifi piac is írt. Állítólag a szövetségesek a német stúdiókból hordták szét a technikát, köztük sztereo felvételre alkalmasat is és ez adott nagy lökést a fejlesztéseknek. Bár lehet hogy álmodtam a dolgot... Azt a könyvet majd megnézem, köszi! 
Az RCA 1954-től vett fel sztereoban ami a CD borítóján áll, de a beidézett cikk 58-at ír. A legkorábbi LP-m eddig egy 58-as Decca újra nyomott változata. Végülis mellékes az évszám, a zene a lényeg....

Hát végülis lehet, hogy a felvételeket csak 58-tól kezdték el kiadni sztereó lemezeken, ezt nem tudom. Valóban sok felvétel és berendezés került a háború végén a szövetségesek és a szovjetek kezére, a felvételeket el is kezdték kiadni ezután. Bár kérdéses, hogy hogyan tudták a hangszalagokról, hogy azok valami értékeset tartalmaznak. A háborús Németországban még 1944-ben is készültek élő felvételek Furtwängler vezényletével, akit nem zavar a felvételek technikai fogyatékossága, az páratlan kincseket talál köztük. De ő sosem szerette a stúdió felvételt, a technikai újdonságokért sem rajongott (mint például Karajan), ezért tartom valószínűtlennek hogy vele készültek volna sztereó kísérletek.

Oldal Gábor könyve egyébként remek, mindenképpen érdemes elolvasni.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Az érdekes, hogy 1958-ra írja az első sztereo lemez kiadását.  Nekem van egy RCA Living Stereo CD (az LP-ért sokalltam a 40 eurot) , ami 1954-es felvételt tartalmaz nem is akármilyen minőségben.  Vártak volna a kiadással vagy először monoba keverve nyomták mert nem volt elég sztereo pickup a piacon?????NL

A Living Stereo CD-k füzetében szokott lenni némi technikai információ is, abban ha jól emlékszem leírják az időpontot, amikor elkezdődtek a kísérleti sztereó felvételek. Oldal Gábor A vájtfülű kutya című könyvében azt állítja, hogy Németországban már a 40-es években csináltak sztereó felvételt Furtwängler vezényletével, de ez valószínűleg téves infó. Vagy ha mégsem, akkor nem Furtwängler volt a szereplő.

A karmesterről nem szólt a fáma de a 40-es években történt felvételekről azt hiszem a hifi piac is írt. Állítólag a szövetségesek a német stúdiókból hordták szét a technikát, köztük sztereo felvételre alkalmasat is és ez adott nagy lökést a fejlesztéseknek. Bár lehet hogy álmodtam a dolgot... Azt a könyvet majd megnézem, köszi!

Az RCA 1954-től vett fel sztereoban ami a CD borítóján áll, de a beidézett cikk 58-at ír. A legkorábbi LP-m eddig egy 58-as Decca újra nyomott változata. Végülis mellékes az évszám, a zene a lényeg....

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3004

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Üdv: TJ.
Nem-nem, felre ertettel! (Bar valoban, van aki CD-vel, sot mp3-mal megy! no comment.)
De amit mondok az az, hogy a mai, PC-s zenekeszites (normalis szinten, nempedig kezdok szarnyprobalgatasaira gondolok itt) professzionalis szinten tortenik, ami messze meghaladja a CD korlatait. Kell nekem valaki, ki jartas elektronyik kiadas teren es tudja ezeket.

Részemről passz ez a téma....

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nem-nem, felre ertettel! (Bar valoban, van aki CD-vel, sot mp3-mal megy! no comment.)
De amit mondok az az, hogy a mai, PC-s zenekeszites (normalis szinten, nempedig kezdok szarnyprobalgatasaira gondolok itt) professzionalis szinten tortenik, ami messze meghaladja a CD korlatait. Kell nekem valaki, ki jartas elektronyik kiadas teren es tudja ezeket.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nagyon röviden: a vinyl analóg fevétellel jobb lehet mint a digi formátumok - digi felvételeket hanglemezen kiadni teljesen felesleges... 

Hat nem tudom, a sampling, a szerkesztes, eleve magasabb szinten tortenik mint a CD korlatai, (bitmelyseg pl.), persze nyilvan nem vitatom az analog rogzites reszet a dolognak, ez evidens. De ha annyival nem is, a CD-nel azert kicsit jobb minoseget lehet felkarcolni egy fekete lemezre, vagy tevednek? Hogy megy ez manapsag?

venomer!

Engem egyáltalán nem érdekelnek a digi formátumok, de ha CD-re kiírt annyaggal mennek LP-t vágni - az nagyon égő!

(hogy mit használhatnának? - nem tudom)

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nagyon röviden: a vinyl analóg fevétellel jobb lehet mint a digi formátumok - digi felvételeket hanglemezen kiadni teljesen felesleges... 

Hat nem tudom, a sampling, a szerkesztes, eleve magasabb szinten tortenik mint a CD korlatai, (bitmelyseg pl.), persze nyilvan nem vitatom az analog rogzites reszet a dolognak, ez evidens. De ha annyival nem is, a CD-nel azert kicsit jobb minoseget lehet felkarcolni egy fekete lemezre, vagy tevednek? Hogy megy ez manapsag?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Koszonom a kimerito valaszt tunerman.Am a mai kiadasok minosege foglalkoztat leginkabb, mivel tulnyomo reszt elektronikus kiadvanyokat hallgatnek. Senki ne higyje, hogy azert, mert errol a stilusrol beszelunk ne lenne zavaro - szamomra - a tomorites okozta osszefolyas, dinamikatlansag, szunetek hianya, stb., en nagyon is igenylem ezek ellenkezojet. Maximalista vagyok, de ha a mai, winchesteren lapulo hangfajlokbol szarmaztatott  vinyl lemez minosege nem jobb mint ami CD-re kerul, akkor velemenyem szerint  nem eri meg megvasarolni azt. Bar orulnek, ha valaki erre racafolna, vagy ha nem is, olyan szepen levezetne az okokat, mint ahogy tunerman tette.

venomer!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Koszonom a kimerito valaszt tunerman.
Am a mai kiadasok minosege foglalkoztat leginkabb, mivel tulnyomo reszt elektronikus kiadvanyokat hallgatnek. Senki ne higyje, hogy azert, mert errol a stilusrol beszelunk ne lenne zavaro - szamomra - a tomorites okozta osszefolyas, dinamikatlansag, szunetek hianya, stb., en nagyon is igenylem ezek ellenkezojet. Maximalista vagyok, de ha a mai, winchesteren lapulo hangfajlokbol szarmaztatott vinyl lemez minosege nem jobb mint ami CD-re kerul, akkor velemenyem szerint nem eri meg megvasarolni azt. Bar orulnek, ha valaki erre racafolna, vagy ha nem is, olyan szepen levezetne az okokat, mint ahogy tunerman tette.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

venomer!

Az analóg hanglemezek felvételi rendszereinek aranykora a múlt század hatvanas éveire esik. Az akkor használatos elektroncsöves erősítőrendszerek, valamint az ahhoz szorosan kapcsolódó hangmérnöki felfogás volt az LP hangminőség csúcsa.

Mit jelent ez?

A mikrofonerősítőtől a felvételi vágóerősítőig csak a rögzítéshez elengedhetetlen készülékeket használták, nem voltak durva beavatkozások a hanganyagba (pl. hanszín, térhatás). Nem is nagyon volt rá szükség mert az akkori felvételek célja - az akkori felfogás szerint - a minél valósághűbb felvétel/rögzítés volt. Ezekben az időkben voltak láthatók az LP-ken a különböző magas minőségre utaló szlogenek: ULTRA HIGH FIDELITY, LIVING STEREO, THE FULL SPECTRUM OF SOUND, LIVING PRESENCE, stb..

A hetvenes évektől beköszöntő tranzisztoros korszak már más müszaki és felvételi rendszereket hozott magával. A kisebb méretek - akár hordozható kivitelű stúdiógépet jelentve - lehetővé tették az eddig fel sem merülő, bonyolult megoldású felvételi rendszerek kiépítését. Ezek soksávos stúdió magnókat, keverőpultokat és különböző elektronikai beavatkozásokat jelentettek - dinamikai, valamint hangszín és az időbeli, térbeli jellemzők megváltoztatását!

A hangmérnökök kezében egyre csak nőttek a felvételi beavatkozások lehetőségei, úgy rögzítés közben, mint utólag. Elismerem, hogy erre néha szükség is lehet, de az idő azt igazolta, hogy ez a beavatkozás mára már gyakorlatilag elfogadott lett.

Persze a hifisták többsége "természethű felvételt" szeretne kapni a pénzéért, amire a mai modern felfogás szerint egyre kevesebb esélye van.
A mai digi világ felvételi rendszerei pedig nagyon távol állnak a "puritán csöves" gépektől és a valóságot rögzíteni kivánó hangmérnöki felfogástól.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nem.
Ajjaj:( A samplerek lelkivilagaban annyira nem merultem meg el de azt tudom hogy lebegopontos 32bites felbontas gyakori vendeg a zenekeszites/szerkesztes szferajaban. Hol redukalodik le akkor a dolog?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A 45-ös maxi lemezeken általában a müsoridő is lényegesen rövidebb (néhány szám egész lemezen), így a barázdatávolságot is megnövelhetik és ezért a vinylbe vágott dinamika is lényegesen nagyobb lehet. 
Ugyanannak a zenei számnak a 33 1/3-os és 45-ös megszólalása között radikális különbségek lehetnek.....ezt bárki ellenőrizheti.

Szoval a 45RPM a csucs, hat igen, 1 kerdes maradt mar csak a gaton: elektronikas felvetelek valoban jobbak-e 12"-n mint CD-n? Ez nagyon erdekelne. Az egesz folyamat egeszen a samplerektol a felvesesig.

Nem.

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

Talán venned kellene egy automata (lemezváltós) lemezjátszót ....
Vagy írd át szalagra a maxi lemezeket pl. egy Studer magnóval  ,habár a minőség romlana egy kicsit .

Oké, de olyan kell ami meg is fordítja a lemezt.

Maxi lemezem csak egy-két darab van, nem tudom érdemes lenne egy Studert szerezni miatta.

Pár (maxi) lemez miatt valószínűleg nem érné meg a Studer ,de egy Mechlabor STM talán ...

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Az összes Metallica albumot kiadták 45-ös lemezen 4 vagy 5 lemez egy album. Vagy akkor ezek ilyen fehér hollók?
Ja, azt elfelejtettem mellekelni hogy elektronikus kiadvanyokra ertettem, de egeszeben veve is ez feher hollonak szamit, igen, amennyire tudom.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: vtb »

Talán venned kellene egy automata (lemezváltós) lemezjátszót ....
Vagy írd át szalagra a maxi lemezeket pl. egy Studer magnóval ,habár a minőség romlana egy kicsit .

Oké, de olyan kell ami meg is fordítja a lemezt.

Maxi lemezem csak egy-két darab van, nem tudom érdemes lenne egy Studert szerezni miatta.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: vtb »

Ez meg is lett mondva tobb helyen; a 12" kiadok nem gondolkodnak albumban. Ennyi, slussz passz.

Az összes Metallica albumot kiadták 45-ös lemezen 4 vagy 5 lemez egy album. Vagy akkor ezek ilyen fehér hollók?

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

Vagy írd át szalagra a maxi lemezeket pl. egy Studer magnóval  ,habár a minőség romlana egy kicsit .
Ez a masik: technikailag akkor egy prof. studiomagno a nyero vagy a lemez?

Talán egy kicsit mindkettő .
A legtöbb (föként Európai) lemezt a 70-es , 80-as években Studer A80-as mester magnóról vágták ,és ez csak egy példa .

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ez a masik: technikailag akkor egy prof. studiomagno a nyero vagy a lemez?

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”