Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen zenét hallgatsz?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11089
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az a baj, hogy egybemosódik a ócska tuc-tuc zene az igényessel és az elektronikusat nem szeretők előszerettel hangoztatják, hogy az elektronikus zene=tuc-tuc és fujj!
Nem kellene ebbe az irányba vinni a beszélgetést, mert manapság már minden zenekar használ elektronikus hangszereket, effekteket!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: cosmo »

cosmo! Te nem hallgattad meg azt a borzalmat, amit Newman belinkelt
Nem. De egy belinkelt zene alapján még nem rossz és alacsonyabbrendű zene az elektronikus. Van nagyon sok rossz klasszikus és nagyon sok rossz elektronikus zene.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 688

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: GTomi »

sajnos, a mostani zenékben (szinte valamennyi stílusban) nincsen kiemelkedően jó, a jól bevállt zenei sémák, a nagy öregek is ugyanazt játszák (természetesen) 30-40 éve.

van, hogy háttérzeneként otthon, mtv, vh1, viva megy (azért legyen képben az ember ) és ha bizony sokszor azt veszem észre, mikor nem figyelek oda a "váltásnál", olyan, mintha 1 számot hallgatnék.sajnos.

sok új számnál , érzem azt: ezt már hallottam régebben...
Rega io/ DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / hangfalkábel, rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

cosmo! Te nem hallgattad meg azt a borzalmat, amit Newman belinkelt

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

jah, s vannak sok samplert, elektronikus kütyüt használó modern durva metálzenék, amelyek fénysebbességgel tekernek, s a grindcore-t keverik japán jellgű noisecoreral(általában olyan 4-600 bpm sebbeséégel, s sok ipari zajjal). nehezen befogadható, s a többség által semmiylen zenei értéket nem képvisel ez sem.
Tipikus példa erre a The Berzerker nevű ausztrál banda. Ez is egy zenei stílus, s most pont ezt hallgatom.
S 1 link, ha vki bele szeretne hallgatni:
The berzerker
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

"Kicsit hitvitának érzem az egészet. Nekem semmivel sem kevesebb egy igényes elektonikus zene, mint egy klasszikus. Mindegyiket szívesen meghallgatom és nem érzem a felsőbbrendűségét egyik nem sem."
Jah, én is csak a metálzene felsőbbrendűségét érzem
viccet félretéve: minden zenei stílusban kell, hogy legyenek kiemelkedőek az átlagból, csakhát az elektronikus?(tuc-tuc) zenéből sajnos igényeset keveset hallani, ezért lehet könnyebben leszarozni.
Amúgy nekem az elektronikus zene az pl a Laibach, Kovenant, s más ambient, esetleg breakbeat cuccok-mondjuk EZ Rollers.
Naim-ZU

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ismét beleszaladtunk abba a problémába, hogy mi az igényesebb zene. A klasszikus vagy a mostani sokak által "tuc-tucnak" aposztrofált zene? Szerintem egyik sem. Az a baj, hogy egybemosódik a ócska tuc-tuc zene az igényessel és az elektronikusat nem szeretők előszerettel hangoztatják, hogy az elektronikus zene=tuc-tuc és fujj! Miközben az igényesnek tartott klasszikus zene között is van borzalmas. Nekem elég csak Bartókot említeni. Én akárhányszor meghallom a falat tudom kaparni és várom mikor kapja fel az elsőhegedűs a hangszerét és vágja a fölthöz, mint egy bevadult punk bulin.

Sok igényes elektronikus zenét hallgatok és nem érzem Bic Macnek. És ha már a példakörben vagyunk és a klasszikus zenét egy MacRoyalhoz tudnám hasonlítani.

Kicsit hitvitának érzem az egészet. Nekem semmivel sem kevesebb egy igényes elektonikus zene, mint egy klasszikus. Mindegyiket szívesen meghallgatom és nem érzem a felsőbbrendűségét egyik nem sem.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: 21st »

Még mindig kiváncsi vagyok a véleményekre, és ígérem, ezek a zenék nem olyan nehezen emészthetőek, mint a Newman által linkelt mix.

Már bocs, de szerintem a Newman által linkelt mix egyátalán nem "nehéz", csak gyenge, unalmas, monoton. Ha már elektronikus zene, akkor pl. egy Tricky sokkal nehezebb.

Persze ha igazán nehezet akarsz hallani, akkor próbálj meg valahol belehallgatni Peter Brötzmann - Machine Gun c. klasszikusába. Irtózatosan durva free jazz 1968-ból (!!!)
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Hm... bármilyen hangszeren játszol, kell 8-10 év hozzá, hogy nagy biztonsággal tudd kezelni az instumentumot. Én 25 éve játszom, de még mindig vannak fogyatékosságaim. Nem is kevés. Tátrai Tibuszt jól ismerem, ő fénykorában napi 8 órát gyakorolt és bizony ő sem volt megelégedve önmagával. 
Tudtommal az eddigi leghosszabb koncertturnét a Rolling Stones nyomta, kereken 3 évig tartott, közben párszor körbeutazták a golyót. Hasonlót adott már elő a Genesis, a Depeche Mode és a U2 is. Egy menő zenekar átlagos turnéja eltart vagy fél évig. Amúgy tényleg tökmindegy, csak hát Newman jött azzal, hogy a DJk heteket készülnek a fellépéseikre. Ha meg már fellépés, akkor adja magát a párhuzam a zenekarokkal. Ennyi.

Természetesen ez egy olyan dolog, hogy néhány év után egészen jól tudsz játszani egy hangszeren adott számokat (pl gitár egy rockzenekarban), de utána még 10évvel is van hova fejlődni

Én egyébként nem a klasszikus nagyon nagy nevekre gondoltam a koncertezés során, tény, hogy nekik biztos több volt, mint fél év, de a mostani zenekaroknál ez az idő persze már kevesebb.

Akkor viszont szerintem lezárhatjuk ezt a kis vitát a párhuzamokról, inkább jöhetnek majd a Te milyen zenét hallgatsz? kérdésre a válaszok.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11089
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szegény DJ! Heteket készül!   Egy jó zenész szerinted mennyit készül a fellépésére? 10 év a minimum, de inkább több. No és a menő zenekarok is szállodákban laknak a turnék során. Jaj... 
Nem igazán értem, miért kell egy zenészt (gondolom komolyzenész készülhet 10 évet egy fellépésre..bár közbe nem tudom miből él), hasonlítani egy dj-hez? Teljesen más kategória a kettő. Ha meg egy magyar "slágeres", átlagos zenekart hasonlítasz egy dj-hez akkor megint másról beszélünk.

A menő zenekarok azért nem egész évben turnéznak, hanem általában 1 évben maximum 1 hónapot, de ez persze változó (több/kevesebb). És itt megint értelmetlen dj-t hasonlítani zenekarhoz.

Hm... bármilyen hangszeren játszol, kell 8-10 év hozzá, hogy nagy biztonsággal tudd kezelni az instumentumot. Én 25 éve játszom, de még mindig vannak fogyatékosságaim. Nem is kevés. Tátrai Tibuszt jól ismerem, ő fénykorában napi 8 órát gyakorolt és bizony ő sem volt megelégedve önmagával.

Tudtommal az eddigi leghosszabb koncertturnét a Rolling Stones nyomta, kereken 3 évig tartott, közben párszor körbeutazták a golyót. Hasonlót adott már elő a Genesis, a Depeche Mode és a U2 is. Egy menő zenekar átlagos turnéja eltart vagy fél évig. Amúgy tényleg tökmindegy, csak hát Newman jött azzal, hogy a DJk heteket készülnek a fellépéseikre. Ha meg már fellépés, akkor adja magát a párhuzam a zenekarokkal. Ennyi.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

DE, valaki azért belehallgatott a zenékbe amit linkeltem lentebb? Még mindig kiváncsi vagyok a véleményekre, és ígérem, ezek a zenék nem olyan nehezen emészthetőek, mint a Newman által linkelt mix.

Jaja Zagar 3 számát amit le lehetett tölteni meghallgattam.Tettszett. Ez már nem a monoton tuc-tuc kategória.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Előbb írtam, h nem érdekel mit csinálnak, ha szeretem, amit csinálnak, de ezek pancserek. Régen technot hallgattam. Carl Cox buzi vagy Dj Rush(?) mindegy.., annak ellenére, h nem csípem a homikat (nem utálom őket, egy leszbi pár pl még jól is tud mutatni ), szerettem hallgatni... 
ui: miért beszéltél, emelted most ki a technot?

Nem nagyon vágom amit írsz..hogy jönnek Náksiék után a techno zenészek ide? Akik nemtudom miért buzik, na meg a leszbiket se értem, de azokat én is jobban szeretem, mint a csákókat

asszem lassan ideje volna lefeküdni, mert az egész topicot nem értem..kissé értelmetlennek tűnik a vita..

DE, valaki azért belehallgatott a zenékbe amit linkeltem lentebb? Még mindig kiváncsi vagyok a véleményekre, és ígérem, ezek a zenék nem olyan nehezen emészthetőek, mint a Newman által linkelt mix.

Szóval tessék scrollozni lefelé és zagar, monchichi, yonderboi és marcell zenéket tesztelni

Én kíváncsi leszek rá, de msot nincs időm rá. yonderboi egyes dolgai tetszettek, de teljesmérteékben nem ismerem, amit eddig csinált.
Én is kicsit össze-vissza írtam lejjebb, mert túl sok gondolat jutott eszembe a témáról.
Majd később leírom külön hsz-ban a gondolataimat.
Naim-ZU

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Nem nagyon vágom amit írsz..hogy jönnek Náksiék után a techno zenészek ide? Akik nemtudom miért buzik, na meg a leszbiket se értem, de azokat én is jobban szeretem, mint a csákókat  
asszem lassan ideje volna lefeküdni, mert az egész topicot nem értem..kissé értelmetlennek tűnik a vita..

Azért, mert nem csak én beszélek össze-vissza hülyeségeket. Nem akartam kimaradni a sorból. No meg.. tényleg kicsit elkalandoztam.

Lassan ezért is untam meg én is a vitatkozást, már ha lehet annak nevezni.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Előbb írtam, h nem érdekel mit csinálnak, ha szeretem, amit csinálnak, de ezek pancserek. Régen technot hallgattam. Carl Cox buzi vagy Dj Rush(?) mindegy.., annak ellenére, h nem csípem a homikat (nem utálom őket, egy leszbi pár pl még jól is tud mutatni ), szerettem hallgatni... 

Szóval tessék scrollozni lefelé és zagar, monchichi, yonderboi és marcell zenéket tesztelni
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Psysoul: én már nem bírtam leírni, amit te írtál le. Megfáradtam hozzá. De persze köszönet érte.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Szegény DJ! Heteket készül! Egy jó zenész szerinted mennyit készül a fellépésére? 10 év a minimum, de inkább több. No és a menő zenekarok is szállodákban laknak a turnék során. Jaj...
Nem igazán értem, miért kell egy zenészt (gondolom komolyzenész készülhet 10 évet egy fellépésre..bár közbe nem tudom miből él), hasonlítani egy dj-hez? Teljesen más kategória a kettő. Ha meg egy magyar "slágeres", átlagos zenekart hasonlítasz egy dj-hez akkor megint másról beszélünk.

A menő zenekarok azért nem egész évben turnéznak, hanem általában 1 évben maximum 1 hónapot, de ez persze változó (több/kevesebb). És itt megint értelmetlen dj-t hasonlítani zenekarhoz.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Most értem haza zagar koncertről

Többek között volt bossa astoria, taste of snow, bitter jollity, természetesen eastern sugar és arról még néhány szám, no és a szeptemberben megjelenő albumról néhány újdonság. A kivetőn egészen mókás dolgok mentek, az elején 80-as évek retro fekete-fehér videók összevágva, később meg pl részletek a félelem és rettegés filmből, illetve a mechanikus narancsból stb..A zenekar 2 órán keresztül szórakoztatta a közönséget.

Egyetlen rossz pont, hogy hiányoltam a those seventies és a hol van az a nyár című számot, amúgy nagyon jó kis koncert volt

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

de két dolog valóóban bosszant a dJ-s technós dologban: S nem a zene elsősorban. hanem az, hogy ezek akkora zenésznek állítják be magukat, amekkora rajtuk kívül már nincs is, illetve, hogy a sok klaaszikussá érett remekművet, mint Pink Floyd,Alice Cooper..., képesek úyg elbas.ni, hogy pofán tudnám vágni őket.
Én nem tarom őket: hatalmas zenészeknek. De tetszik, amit csinálnak, és ezért szeretem őket. Engem nem érdekel, mit h csinálnak, ha tetszik, amit és ahogy csinálják. Akiket szeretek, azért mert van bennük valami, ami nincs meg azokban, akit nem szeretek. Na. Ki tartja magát annak? Szerintem nem az a réteg, akiket én "képviselek" (bár nem egyedül) ezen a fórumon. Kivétel mindig van, hisz nem lenne mi erősítse a szabályt. Lehet, h a Náksi és Bráner páros annak tartja magát, de nem csak nagyképű parasztok (lemez lovasok) vannak. Ez a két fatökü majom elég beképzelt egy paraszt páros, de legalább értenének is hozzá, utálom is őket. A nagyon fiataloknak persze tök jó, meg E-klub-ba, meg Bank Dance Hall-ba is jó. Ezt is kell fogasztani, hiszen ha nem lenne olyan réteg ki ne szeretné, akkor már rég nem is létezne. Előbb írtam, h nem érdekel mit csinálnak, ha szeretem, amit csinálnak, de ezek pancserek. Régen technot hallgattam. Carl Cox buzi vagy Dj Rush(?) mindegy.., annak ellenére, h nem csípem a homikat (nem utálom őket, egy leszbi pár pl még jól is tud mutatni ), szerettem hallgatni...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Én kiszáltam a játékból skacok. Nektek az én zeném hányadék, nekem meg a tiétek (nyekergős, klasszikus). Ízlések és mokeszok.
Azért egyszer egy rendes rendszeren mutatnék neked egy Éj a kopár hegyent vagy Carmina Burana, lehet, hogy lefosnád a bokádat, amikor a tuttiknál hanyattlökne a székkel

Ettől függetenül egyébként én sem sok klasszikus zenét hallgatok, sokkal inkább jazz ill. rock van az étlapon.

Teljesen egyetértek veled szinte mindenben.

Ezért szálltam ki, kár ezen vitatkozni. Valakinek ez tetszik, valakinek az. Nekem ez, nektek amaz. Nem érzem magam sem kevesebbnek, sem többnek azzal, h milyen zenében lelem meg az örömöt. Azt, ami nekem tetszik és ettől vagyok én és nem más. Attól függlenül elhiszem, h mi milyen jól szól egy takaros rendszeren. Ehhez kapcsolnám még azt a fél monológot, amit már írtam korábban is: hallgattam én régen ilyen zenét (Carminát is), csak mert jól szólt, de leszoktam arról, h csak azért hallgassak valamit, mert jól szól.

én például azért hallgatok meg egy Peer Gynt lemezt, vagy egy Csajkovszkijt, pláne Muszorgszkijt, mert tetszik az egész, a megfogó hangulat. Tény, hogy neked ugyanannyi örömet szerez egy prog-trance,mint nekem egy durva metál, s kialakul bennünk egy zenei értékrendszer.
de két dolog valóóban bosszant a dJ-s technós dologban: S nem a zene elsősorban. hanem az, hogy ezek akkora zenésznek állítják be magukat, amekkora rajtuk kívül már nincs is, illetve, hogy a sok klaaszikussá érett remekművet, mint Pink Floyd,Alice Cooper..., képesek úyg elbas.ni, hogy pofán tudnám vágni őket.
Naim-ZU

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Én kiszáltam a játékból skacok. Nektek az én zeném hányadék, nekem meg a tiétek (nyekergős, klasszikus). Ízlések és mokeszok.
Azért egyszer egy rendes rendszeren mutatnék neked egy Éj a kopár hegyent vagy Carmina Burana, lehet, hogy lefosnád a bokádat, amikor a tuttiknál hanyattlökne a székkel

Ettől függetenül egyébként én sem sok klasszikus zenét hallgatok, sokkal inkább jazz ill. rock van az étlapon.

Ezért szálltam ki, kár ezen vitatkozni. Valakinek ez tetszik, valakinek az. Nekem ez, nektek amaz. Nem érzem magam sem kevesebbnek, sem többnek azzal, h milyen zenében lelem meg az örömöt. Azt, ami nekem tetszik és ettől vagyok én és nem más. Attól függlenül elhiszem, h mi milyen jól szól egy takaros rendszeren. Ehhez kapcsolnám még azt a fél monológot, amit már írtam korábban is: hallgattam én régen ilyen zenét (Carminát is), csak mert jól szólt, de leszoktam arról, h csak azért hallgassak valamit, mert jól szól.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Na mivel most fedeztem fel ezt a topicot, ezért 1-2 gyors váélemény:
alapvetően nagyon utálom a techno-stílust, s úgy gondolom,hogy kivételesen nagy az idióták aránya a minden hétvégén a discóba járók közt, vagy csak nekem van rossz tapasztaaltom.
S hoyg senki ne mondja azt, hogy nem ismerem ezeket, ami majdnem igaz is, most vizo fórumtárstól szedtem le zenéket, s azt pörgetem. Most vmi Eco- light at the end szól- ami alapvetően nem is rossz annyira, régebben néha voltam haverok, barátnők unszolására különböző diszkókban, de ott ennél általában szarabb volt a zene.
na msotmár Air Hustlers, vagy mi szól, hat ez na, ennél is van rosszabb, de zeneileg iszonyatosan pocsék már ez is.
Mindjárt lejön az új Megadeth, s az majd rendbehoz remélem.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Naim-ZU

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: 21st »

"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

speciel neki már a neve is elborzasztó biggrin.gif

Hát még a zenéje

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”