Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kedvenc zenei felvételeim

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11006
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Bosszantott hogy letoltatok a véleményem miatt és mikor megláttam a The Wall végén hogy forgatókönyv és szöveg: Waters zene: Floyd, eszembe jutott utána kellene néznem.
Tudod, a fene sem akar Téged meggyőzni Waters érdemeiről, ha egyszer nem szereted. De azért az erős sarkítás, hogy ő csak szövegeket írt. Itt a Fal borítója a szerzőkkel:

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 
Tudtok-e nekem olyen znét/zenekart ajánlani, ahol komoly zenei elemek könnyűzenei elemekkel vannak keverve. Tehát pl. hegedű, zongora, ill. zenekari versenyművek (concerto-k) hangszerelése dobbal, gitárral, szaxofonnal, szintetizátorral, stb. és/vagy könnyűzenei énekkel kísérve. Vagy valami hasonló.
Előre is köszi!

Emlékszik még valaki az Exseptionre? Van tőle pár cédém. Nagyon jó. Progressziv rock zene volt. A jazzben Jacques Loussier-t is érdemes megemlíteni a tonnányi más előadó mellett. Egy időben nagy divatban volt a hallgatása hifis körökben.

Mostanában volt néhány érdekes élményem: Pink Floyd Dark Side of the Moon a Dreamtheatertől, kicsit metálosan vagy King Crimson nóták jazz trióban előadva. A 21st Century Schizoid Man meglehetősen érdekes jazz trióval De hallottam a King Crimsont acapellát énekelni, vagy Steve Hackettet a tókiói koncertfelvételén a sok Genesis nóta közt Court of the Crimson King-et játszani.
Ha valaki jön még holnap a hifi kiállításra meg tudom bármelyiket mutatni.

kf

Vendég

Tudod komám, én velük fejeztem be...

Me mán wén wagy, oszt kéx!

Vendég

A tuti az Rick Wakeman és tőle is főleg a Journey the centre of earth

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

Akko ajánlom figyelmedbe Jean Luc Ponty-t esetleg Chic Corea-t, wagy Bob Mc Ferrin-t, de perxe ott wan még Pat Mathany és Keit Jarret, azt ha minden kötél xakad, akko ott wan még Jan Garbarek is.
Bocsi, ha pár newet elirtam, de fene se emléxik ily késön mindre...

Tudod komám, én velük fejeztem be...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11006
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tudtok-e nekem olyen znét/zenekart  ajánlani, ahol komoly zenei elemek könnyűzenei elemekkel vannak keverve.
Rock vonalon: Yes, Saga, Styx, ELP, Pink Floyd, ...

Jazzben végtelen a sor, de kezdésnek: Pat Metheny, John Patitucci, ...

Vendég

Sziasztok! 
Tudtok-e nekem olyen znét/zenekart  ajánlani, ahol komoly zenei elemek könnyűzenei elemekkel vannak keverve. Tehát pl. hegedű, zongora, ill. zenekari versenyművek (concerto-k) hangszerelése dobbal, gitárral, szaxofonnal, szintetizátorral, stb. és/vagy könnyűzenei énekkel kísérve.  Vagy valami hasonló.
Előre is köszi!

Én csak egy elfogadhatót (!) ismerek, Emerson Lake & Palmer...

Akko ajánlom figyelmedbe Jean Luc Ponty-t esetleg Chic Corea-t, wagy Bob Mc Ferrin-t, de perxe ott wan még Pat Mathany és Keit Jarret, azt ha minden kötél xakad, akko ott wan még Jan Garbarek is.
Bocsi, ha pár newet elirtam, de fene se emléxik ily késön mindre...

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

Sziasztok! 
Tudtok-e nekem olyen znét/zenekart ajánlani, ahol komoly zenei elemek könnyűzenei elemekkel vannak keverve. Tehát pl. hegedű, zongora, ill. zenekari versenyművek (concerto-k) hangszerelése dobbal, gitárral, szaxofonnal, szintetizátorral, stb. és/vagy könnyűzenei énekkel kísérve. Vagy valami hasonló.
Előre is köszi!

Én csak egy elfogadhatót (!) ismerek, Emerson Lake & Palmer...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Bár Mike Oldfieldnak van egy két ilyen száma,de ahhoz be kéne szerezni egy két albumot hogy legyen egy cdre valód.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Sziasztok! 
Előre is köszi!

Ilyen engem is érdekelne.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

cliffman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: cliffman »

Sziasztok!

Előre is köszi!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

OFFTOPIC:

Ma délután elo˝vettem Jean Michel Jarre-tól az elso˝ hármat Oxygene, Equinox, Magnetic Fields. Régen ('80 akárhányban) imádtam, most viszont elgondolkodtam mi a fenét keres a cd-im között. Nagyon nem való a "kedvenc zenei felvételeim" közé...

most fedeztem fel megint magamnak jmj-t .
az aero címu" lemeze(i), a session 2000, live in gdansk, nekem bejönnek.
igaz, régen jmj-t szeretô emberke, meg az újakat nem kedveli.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Mellorn
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Mellorn »

OFFTOPIC:

Ma délután elővettem Jean Michel Jarre-tól az első hármat Oxygene, Equinox, Magnetic Fields. Régen ('80 akárhányban) imádtam, most viszont elgondolkodtam mi a fenét keres a cd-im között. Nagyon nem való a "kedvenc zenei felvételeim" közé...

No látod, ebben viszont tökéletesen egyetértek veled! Ha mindenképp Jarre, akkor inkáb az apja, Maurice Jarre...

Vendég

OFFTOPIC:

Ma délután elővettem Jean Michel Jarre-tól az első hármat Oxygene, Equinox, Magnetic Fields. Régen ('80 akárhányban) imádtam, most viszont elgondolkodtam mi a fenét keres a cd-im között. Nagyon nem való a "kedvenc zenei felvételeim" közé...

Megveszem tőled 3000 kapsz értük

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: LCO »

OFFTOPIC:

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: LCO »

Magánvéleményhez természetesen jogod van, ha Neked nem szimpatikus Waters, hát nem az (ez mondjuk ahhoz képest nem rossz, hogy gyakorlatilag az egész The Wall az ő munkája), a baj csak az, hogy amit írsz (Gilmour maga a Pink Floyd), az súlyos tévedés. 
Még több okos véleményt!

Bosszantott hogy letoltatok a véleményem miatt és mikor megláttam a The Wall végén hogy forgatókönyv és szöveg: Waters zene: Floyd, eszembe jutott utána kellene néznem. Idézek a vikipedia-ról, csak ollózva, de gondolom ezeket jól tudjátok:

1965-ben megalakult a Pink Floyd, melynek tagjai Waters mellett az énekes-gitáros-dalszerző Syd Barrett, Richard Wright és Nick Mason voltak. Bár a legtöbb dalt Barrett írta, első albumukon, a The Piper at the Gates of Dawnon szerepelt Waters első saját dala, a "Take up Thy Stethoscope and Walk".
1968-ban Waters vette át a művészeti irányítást és az akkor csatlakozott David Gilmourral sikerült visszahoznia a zenekart az elismert előadók sorába.
Zenésztársai örültek, hogy ő írta a dalszövegeket és meghatározta, hogy merre haladjanak, míg ők leginkább a zenével voltak elfoglalva. A zenekar legnépszerűbb dalai, mint az "Echoes", a "Time", az "Us and Them", a "Wish You Were Here" és a "Shine on You Crazy Diamond" sikeresen ötvözik Waters költői szövegeit Gilmour, Wright és Mason precíz zenéjével.

Gilmour 1968 januárjában csatlakozott a Pink Floydhoz, ő lett a Pink Floyd szólógitárosa, Roger Waters és Richard Wright mellett pedig énekese. Stílusának komoly szerepe volt az 1970-es években elért sikerekben. Roger Waters 1985-ös kiválását követően a zenekar tényleges vezetője lett.

1985-ben Waters bejelentette, hogy „az ő részéről vége a Pink Floydnak”. 1986-ban viszont a zenekar többi tagja kiadott egy sajtóközleményt, mely szerint Waters kivált, és nélküle folytatják tovább. Gilmour ekkor lett a zenekar teljes jogú vezetője, és ekkor vették fel A Momentary Lapse of Reason című albumukat.

Én azt írtam nekem ellenszenves Waters személye inkább Gilmourt tartom a "Floyd-nak". Mint írva is vagyon másoktól, Waters remek szövegeket írt ezt aláírom - bár sajnos nem tudok olyan szinten angolul, hogy értsem - de a zene inkább a többieket dícséri. Ezen kívül mivel '85-ben kiszállt és én ezután kezdtem Floydot hallgatni azt hiszem semmi kivetnivaló nem volt abban, hogy inkább az "újabb" felállást szeretem és rühellem pl. azt amikor a Pesti koncertjét azzal reklámozták, hogy jön a Floyd hangja. Hát most is azt mondom, hogy lóf@szt , még akkor is ha több lemez jelent meg a Waters féle felállásban mint nélküle.

Na ennyit akartam, ha hülyeség ne olvassátok el.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Ratman »

ez volt az első új albumuk az első visszatérő búcsúkoncert után...
Na ezt jól megasszontad

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

nagyon jó az új KFT lemez, a Nem csupa :D

(a 3. szám címe: Lefejellek , köcsög! :kiraly: )
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

A Trance and Dance az "igazi stúdió" lemez volt, vagy egy válogatás? Mert azt sem hallottam.

Rendes sorlemez volt; ez volt az első új albumuk az első visszatérő búcsúkoncert után...
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: sajti »

Visszatér a Genesis  

A hét legnagyobb híre!

Bp-i koncert: június 20, Puskás Ferenc stadion!

www.genesis-music.com

Akkor 1987 után másodszorra is kimegyek!

sajti

Ui.: Most vettem meg az 1987-es koncert DVD kiadását

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: joeytiger »

A hét legnagyobb híre!

www.genesis-music.com

előtte március 5.-én

Budapest Arena: SHAKIRA LIVE IN BUDAPEST! :kiraly:

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Visszatér a Genesis  

A hét legnagyobb híre!

www.genesis-music.com

CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Hali! 
Megvette valaki az Omega legújabb lemezét, az Égi jelet?
Milyen? Hallgatható, vagy már kiégtek a fiúk?

Nem, de nem is fogom. Utoljára (talán'96-ban) az akkori aktuális lemezüket a Trance and Dance-t vettem meg, iszonyú sz@r az a lemez...

A Trance and Dance az "igazi stúdió" lemez volt, vagy egy válogatás? Mert azt sem hallottam.
Az Omega X-ig vettem a lemezeiket, azután már nem is tudom mik jelentek meg, amik nem válogatás kiadványok.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: joeytiger »

Na igen. A bokszolók meg a zenészek mindíg ezt csinálják.
Befejezik, hogy aztán nagyon visszatérhessenek.

tekintettel Collins korára,én komolyan vettem,h lehúzza a rolót,de szerencsére csak viccelt!

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Visszatér a Genesis  

hmm,akkor azért csinálta Phil a Farewell Tour-t? bár minek búcsúzott,ha visszatér? egy kicsit zavaros nekem.

Na igen. A bokszolók meg a zenészek mindíg ezt csinálják.
Befejezik, hogy aztán nagyon visszatérhessenek.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”