Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komolyzenei ajánló

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 107

Re: Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: zenta »

Folytatva a határhelyzeteket, kilépéseket. Tunéziai énekesnő + régizene / Marais, Sainte Colombe...
Nekem nagyon bejön. A felvétel is remek, Fuga Libera kiadás az outhere istállóból.
https://tidal.com/browse/album/187529782?u
Call to Prayer.jpg
Call to Prayer.jpg (34.14 KiB) Megtekintve 1165 alkalommal
Booklet:
Call to Prayer.pdf
(650.71 KiB) Letöltve 90 alkalommal.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1010

Hozzászólás Szerző: chord_ »

alto írta:
2024.05.13., hétf. 12:53
Folytatva a műfajilag nehezen besorolható albumok korábban megkezdett sorát, itt az én ajánlásom, Brad Mehldau After Bach lemeze. Brad Mehldau klasszikus képzést kapott jazz zongorista, az egyik legjobb ma élő jazz zongorista. A lemezen hallható Bach Das wohltemperierte Klavier ciklusából 4 preludium és egy fúga, valamint saját szerzemények Bach által inspirálva.
Az eredeti Bach darabok egyértelműen komolyzenék, a saját darabokat lehet jazznek is, és kortárs komolyzenének is tekinteni. Összességében a teljes albumot inkább a komolyzenei skatulyába helyezném el.

youtu.be/tnra0huSPTA
Szép példája a 'rendszerből való kilépésnek', értem itt az Early Music birodalmát, ahová Bach zenéje tartozik.
Kortárs, valóban.

Ennek kapcsán eszembe jutott a WTC-ből egy szép prelűd/fúga pár, megkerestem, íme:

youtu.be/rJZxgq37PNQ
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6000

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Most pont ezt élvezgetem,, és meg kell mondjam, ez a kissé aggresszív Vivaldi-interpretáció nekem NAGYON bejön.
Screenshot 2024-05-13 at 17.55.52.png

youtu.be/phQMOCdUm-U
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 107

Hozzászólás Szerző: zenta »

Most jött ki a folytatás.
https://tidal.com/browse/album/347906135?u
Mehldau_Bach_2.jpg
Mehldau_Bach_2.jpg (69.3 KiB) Megtekintve 1172 alkalommal
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Folytatva a műfajilag nehezen besorolható albumok korábban megkezdett sorát, itt az én ajánlásom, Brad Mehldau After Bach lemeze. Brad Mehldau klasszikus képzést kapott jazz zongorista, az egyik legjobb ma élő jazz zongorista. A lemezen hallható Bach Das wohltemperierte Klavier ciklusából 4 preludium és egy fúga, valamint saját szerzemények Bach által inspirálva.
Az eredeti Bach darabok egyértelműen komolyzenék, a saját darabokat lehet jazznek is, és kortárs komolyzenének is tekinteni. Összességében a teljes albumot inkább a komolyzenei skatulyába helyezném el.

youtu.be/tnra0huSPTA
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 538

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nem akarom Juliush kommentjét beidézni, a helytakarékosság miatt. Haydn-ről volna egy megjegyzésem, bár előre bocsátom őt tartom a világ nagyobb zeneszerzőjének. Én személy szerint, magánvélemény.
Haydn több mint 100 (ha jól emlékszem 104 - most nincs kedvem kiguglizni) szimfóniát írt.
Ebből az első kb. 80 "bérszimfónia" (nem vitatva nagyságukat, és tényleg van köztük sok jó is) de az utolsó húszegynéhány ... nos azok zseniálisak. Nagyon észrevenni, hogy a 80 valahányadiktól (tudtommal az un. párizsi szimfóniáktól) kezdve már "szabadon" szárnyalhatott Haydn zsenialitása, miután az öreg Eszterházy elhunyt, és a fiát nem érdekelte a zene. (Biztos az öregnek ronda volt a felesége :D ).

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 538

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én csak azt nem értem, mint írtátok, hogy az illető profi zenész - és akkor viszont még jobban szégyellje magát a stílusa miatt - , hogy ha egész nap itt írogatott, meg ahogy írtátok akkor majd most máshol fog ... AKKOR MIKOR GYAKOROLT?
Mert hát anno S. Richter is azt mondta : "ha egy napig nem gyakorolok, azt észreveszem, a két napig, azt már a feleségem is észreveszi, ha meg három napig, akkor meg már a közönség is."
Egy zenésznek nem pont az lenne a dolga, hogy alázattal legyen a zene iránt, és inkább népszerűsítse azt mint ezzel a destruktív viselkedéssel aláássa? Nekem is van egy ismerősöm (aki ráadásul nagy hifis, és sokat segítette hifis fejlődésemet) aki szintén filharmonikus zenekarban játszik (ha még nem ment nyugdíjba) de ő egyáltalán nem ilyen fennhéjázó, kioktató, nagyképű és bunkó.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4097

Hozzászólás Szerző: juliush »

Személy szerint nagyon örülnék, ha felpezsdülne itt az élet, és szórnátok az ajánlásaitokat! Ha valami tetszik Nektek, akkor érdemes a figyelmünkre, még ha szakmailag tökéletlen is! (Többségünk amúgy sem biztos, hogy meg tudja ítélni ezt! ;) Tisztelet a kivételnek!)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2024.05.12., vas. 12:24
chord_ írta:
2024.05.11., szomb. 17:24
Nekem is hiányzik.
Nagyon tanulságos volt a véleményalkotása zenész szemmel; nagy többlet volt benne, meg brutál nagy korlátok, egyszerre.
Akik ismerjük, lepattant rólunk a parasztkodása; én pl. mindig tudtam előre, mire fog ráugrani/odaharapni.
Más meg nem nagyon írogatott ide.
100%-osan biztos vagyok benne, hogy egy ilyen megmondási addikcióval rendelkező embernek előbb-utóbb iszonyatosan hiányozni fog a mindennapi isteni kinyilatkoztatás. Ezért csak figyelnetek kell, meg fog jelenni (ha már nem tette) egy másik fórumon, blogban, FB-csoportban, és nem maradtok le a fantasztikus tudásáról. Ide nem jön vissza, hiába sírtok. Azt a helyzetet, hogy más már nem nagyon írogatott ide (többen vagyunk így ezzel), leginkább neki köszönhetjük. Minden tisztelet a kitartóknak.
A topic témájához igazodva az azért erős barokkos túlzás, hogy sírnánk miatta! :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

chord_ írta:
Nekem is hiányzik.
Nagyon tanulságos volt a véleményalkotása zenész szemmel; nagy többlet volt benne, meg brutál nagy korlátok, egyszerre.
Akik ismerjük, lepattant rólunk a parasztkodása; én pl. mindig tudtam előre, mire fog ráugrani/odaharapni.
100%-osan biztos vagyok benne, hogy egy ilyen megmondási addikcióval rendelkező embernek előbb-utóbb iszonyatosan hiányozni fog a mindennapi isteni kinyilatkoztatás. Ezért csak figyelnetek kell, meg fog jelenni (ha már nem tette) egy másik fórumon, blogban, FB-csoportban, és nem maradtok le a fantasztikus tudásáról. Ide nem jön vissza, hiába sírtok. Azt a helyzetet, hogy más már nem nagyon írogatott ide (többen vagyunk így ezzel), leginkább neki köszönhetjük. Minden tisztelet a kitartóknak.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.

youtu.be/JX5kaPsy1V4

Ha valaki szeretne egy költséghatékony bevezetést a vonósnégyesek világába, szerintem sokkal rosszabbat is tehet, mint hogy az alábbi gyűjteménybe invesztál!
cover.jpg
cover.jpg (97.84 KiB) Megtekintve 1236 alkalommal
Gyula 

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

chord_ írta:
Nekem is hiányzik.
Profi zenészként valóban hiányzik innen, emberként meg a tapló stílusával, a pökhendiségével, mindenki más ledorongolásával meg nagyon nem. Az utóbbi időben lényegében már csak ő írt ide, szinte mindenkit elüldözött innen. Nekem sem volt már kedvem ide irogatni. Összességében jobb lesz így szerintem.
BARTIMEX AUDIO Honlap

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Nekem is hiányzik.

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: O_S »

Nekem hiányzik Sosztakovics, no nem a stílusa, hanem a zenei példái.
Több általa ajánlott előadót, zenét megszerettem, néhányat meg tudtam venni CD-n is.
Érdekes volt egy zenész fülével hallani. :guitar:

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Valamikor még a 90-es évek elején olvastam először Derek Solomons igencsak korai, 80-as évek elején lemezre vett Haydn-ciklus torzójáról, amely sajnálatos módon, valahol félúton elakadt, holott a pozitív beszámolók szerint nagyon ígéretes előadásokat tartalmazott. Azóta kicsit mostohán bánt vele a lemezipar, 1-2 CD-nyi anyag előkerült itt-ott, egészen mostanáig, mikor végre a teljes anyagot 18CD-n, igencsak kedvező áron piacra dobta a Sony. A sokat vitatott hitelességű (bár vitathatatlan kapcitású :D ) kritikus Dave Hurwitz is dicséri, de ez ne tántorítson el senkit! ;)
Még csak most kezdtem az ismerkedést vele, de eddig nagyon tetszik!

youtu.be/knv-d80yvo0
Gyula 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sosztakovics írta:
2024.05.10., pén. 00:32

Elválnia. Így írják. Most azért ez a műfelháborodás, mert bár megkerestetek, hogy írjak nektek ajánlókat, de én ettől elzárkóztam? Hát zárj ki! Indulj be!
Amint Aszpirin írta, egy elgépelésbe azért még így a búcsú előtt bele tudtál kötni. bravo.gif
Nincs itt semmilyen műfelháborodás.Nem tudom ki kérte, hogy írj ajánlókat én biztos nem - ha valaki keresett is ez ügyben akkor szerintem azt is kérte, hogy ha lehet, némiképp szerényebben add elő a többiek érdekében.
Nem indul itt be senki (hacsak te nem), de ezt már ezen a felületen nem fogjuk megtudni... szia.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sosztakovics írta:
2024.05.10., pén. 00:32
tonee73 írta:
2024.05.10., pén. 00:22
Sosztakovics írta:
2024.05.08., szer. 14:12
Gyakran nézem a Speedzone adásait. Bárcsak komolyzenei témában is lenne egy hasonló minőségű Youtube csatorna! 30:30-nál Pista felteszi azt a kérdést, amelyet én is rendre felteszek magamban, amikor átpörgetem az ajánlóitokat. "Hogy tudsz erről így áradozni b@zmeg"?
Nem kötelező ám elolvasni mások áradozását.Ugyannyi joguk van hozzá itt mint bármelyik tagnak.Attól mert neked nem jön be a mű vagy a hype - itt még van helye, szerintem ez a topik még nem tiéd.
Egyébként pedig a hasonszőrű beszólásaid okán lassan én is felteszek majd magamnak egy kérdést: most kellene elvánia fórum közösségének tőled vagy a következő után?
Elválnia. Így írják. Most azért ez a műfelháborodás, mert bár megkerestetek, hogy írjak nektek ajánlókat, de én ettől elzárkóztam? Hát zárj ki! Indulj be!
Egy nyilvánvaló elgépelésbe kötöttél bele, de nem ez a lényeg.

Többször figyelmeztettünk már, hogy bár a szakértelmed nyilvánvaló, a másokat kioktató, mások véleményét el nem viselő, pökhendi, személyeskedő, fennhéjazó, "én mindent mindenkinél jobban tudok, ezért mindenki kussoljon és csöndben, áhítattal olvassa az irományaimat"-stílusod nem az AVX fórum közösségébe való. Hogy a komolyzenei ajánló topik oda jutott, hogy mindössze 2-3 felhasználó mer még egyáltalán ajánlani valamit, azt főleg a te itteni "uralkodásodnak" köszönhetjük, ahogyan erre juliush is utalt, és nekem is adtál erre bőven személyes megtapasztalnivalót. Évekig türelmesek voltunk, tűrtünk és toleráltuk a magatartásodat.

A legutóbbi figyelmeztetésemben azt is megírtam neked, hogy az utolsó figyelmeztetés volt (a válaszod erre egyetlen szó volt: "Haha" - és bár utána látszott némi törekvés részedről, úgy tűnik, az eddig tartott). Tartom magam ehhez, és - mellesleg az általad felemlített megkeresésről semmit nem tudva, ezért műfelháborodás hiányában is - megkönnyítem tonee73 dolgát, örömmel teljesítem a "kizárásodra" való saját felhívásodat, és örök búcsút intek Neked az AVX-fórum nevében.

Egyúttal megkérlek, hogy ne próbálkozz többé új regisztrációval, mert a végleges kitiltásból a "végleges"-et ezúttal értsd szó szerint: köszönjük az eddigieket, de az AVX fórumon többé nem kérünk belőled.
Javaslom, hogy keress magadnak inkább egy olyan helyet (facebook-csoportot, saját blogot, fórumot), ahol a virtuális pedesztálodon nem tudnak megzavarni mások a saját véleményükkel.

A viszontnemlátásra.

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tonee73 írta:
2024.05.10., pén. 00:22
Sosztakovics írta:
Gyakran nézem a Speedzone adásait. Bárcsak komolyzenei témában is lenne egy hasonló minőségű Youtube csatorna! 30:30-nál Pista felteszi azt a kérdést, amelyet én is rendre felteszek magamban, amikor átpörgetem az ajánlóitokat. "Hogy tudsz erről így áradozni b@zmeg"?
Nem kötelező ám elolvasni mások áradozását.Ugyannyi joguk van hozzá itt mint bármelyik tagnak.Attól mert neked nem jön be a mű vagy a hype - itt még van helye, szerintem ez a topik még nem tiéd.
Egyébként pedig a hasonszőrű beszólásaid okán lassan én is felteszek majd magamnak egy kérdést: most kellene elvánia fórum közösségének tőled vagy a következő után?

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

juliush írta:
2024.05.09., csüt. 18:14
Hogy ez mennyivel jobban tetszik, mint az a múltkori plüss, big band Mozart!

youtu.be/_MhDSFy4GNA
Az a baj, hogy nem hallod a két zongorista közötti jelentős minőségbeli különbséget! Ameddig ez itt elbújik a klaviatúra mögé és csak simogatja a billentyűkkel, mintha nemi életet élne velük, addig az a másik határozottan és félreérthetetlenül vezeti a dallamot. Mert ő a szólista. Meg hát Istomint nem is ez a szerencsétlen Orpheus zenekar kíséri. A fafúvósok tenutoi és "lazára vett" kötései megvannak? Borzalmasan iskolás. És egyik zenész sem tiltakozott az eljárás ellene. Lám-lám, W.A. Mozartot játszani nem is olyan könnyű. De ha neked ez tetszik...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sosztakovics írta:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Érzékenyítésre alkalmas lehet.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Hogy ez mennyivel jobban tetszik, mint az a múltkori plüss, big band Mozart!

youtu.be/_MhDSFy4GNA
Gyula 

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Maradnék a hangzó anyag mellett. W.A. Mozart jön. Az egyik modern hangszeres, a másik histórikus előadás. A különbség nagyobb már nem is lehetne.

youtu.be/g8zdGuX16r4

youtu.be/YFiUYvBeP4U

Bernardini felvétele kiadvány formájában is elérhető.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Részemről, a véleményeket sokkal jobban értékelem / élvezem, mint magát az ajánlott zenét.
Szóval, csak nyugodtan, lehet áradozni, lehúzni, stb.
Lehet élni.:)

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”