Nos esprits libres et contents
Vivent en ces doux passe-temps.
Et par de si chastes plaisirs,
Bannissent tous autres desirs.
youtu.be/Xw_kP7zGyQg
Lemezen is különösen gyönyörű.

Idézem:chord írta: ↑2019.07.22., hétf. 13:28
Egy hétig, minden este koncert.
júl. 22. Orlando énekegyüttes: A Vég és a Kezdet
júl. 23. Recercare Régizenei Műhely: Sire Roi, c’est ma fémme"Francia balladák kora
júl. 24. Les Basses Réunies: D. Scarlatti - Boccherini: Conversationes intimes
júl. 25. Csalog Benedek - Pétery Dóra: J. S. Bach fuvolaszonátái
júl. 26. Virág Mátyás - Nagy - Szokos: Csellószvitek, gambaszonáták
júl. 27. Cserményi Zsombor: J. S. Bach szólókantáták
Részemről, az ajánlat, amely zeneileg messze-messze a legérdekesebb lesz, az a keddi koncert.
Sire Roi, c’est ma fémme" - Francia balladák kora
Emlékeztek?
Amikor lovagolnak, és a Király megkérdi a Márkit, hogy ki(é) az a szép nő amott?, és a Márki válaszol, hogy Sire Roi, c’est ma fémme, és hogy ezzel mekkora bonyodalom veszi a kezdetét...
A Le Poeme Harmonique így meséli:
youtu.be/RfJZu_Bz6Yo
A Recercare együttes kicsit máshogyan - kedden, annak, aki ott lez,
Mekkora lehet az esélye, hogy oda-autózom, és nem jutok be? Bocs a "lámer" kérdésért.A koncertek este 7-kor kezdődnek. A belépő egységesen 1500 Ft, kivéve a Le Basses Réunies koncertet, amelyre 3000 Ft a jegy ára. A jegyek a helyszínen, előadás előtt kaphatók.
Már megbocsáss, de ennek a hozzászólásodnak van némi skizofrén jellege. Ezt is már írtam egyszer régebben, hogy furamód olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amit tőlem nem olvashattál. Nagyon szépen kérlek ne tedd.chord írta: ↑2019.07.17., szer. 16:11Ezt a kört most nem én kezdtem.violinist2 írta: ↑2019.07.17., szer. 13:30chord írta: ↑2019.07.17., szer. 01:06Rajtad kívül azért elég számos kontakt van zenészekkel. Tanultak valahol ők is, meg el is mesélik néha, Nem kell izgulni, Bachot azért szeretik...:)
És, pont, hogy ne tekintsünk el, hogy mit és mit nem tanítanak a magyar és a világ más zeneakadémiáin, ezért jutott az eszembe.
Ne tekintsünk el nagyvonalúan a Zeneakadémia régizene oktatásának erős foghíjasságától - ez átszövi a honi komolyzenei kultúránkat - ennek része az is, hogy állunk együttesekkel, meg lemezekkel, meg hogy ennyire kell üdvözölni Pandolfo 'mankóját' - erről az egészről hosszú évek óta megy a diskurzus, zenészekkel, akiknek volt része benne, mármint az oktatásban, itthon, vagy külföldön, annyit, de annyit beszéltük, hogy konkrétan már unalmas, itt is átbeszéltük százszor, ha nem ezerszer.
Meg láttam a lemezen, hogy a 'production of the Schola Cantorum Basiliensis', és nem tehetek róla, a Zeneakadémia ugrott be.... meg a fényévnyi távolság ezen a téren.
Nem lenne előremutatóbb a számunkra valamiért kedves felvételeket inkább csak megmutatni?
Én személy szerint sosem nyilatkozok negatívan az itt posztolt szerzőkről, előadókról, előadásokról, netán fórumtársról, zenei intézményről...
Igyekszem legalábbis.
Csak megvédtem egy lemezt, ennyi történt.
A te véleményedet is szívesebben olvasnánk, mint a piszkálódásaidat.
Mert a Pandolfo lemezről egy fél szó sem esett, csak engem b@szogattál.
Shinagawa sokkal egyenesebb. Leírta, hogy töksz@r, meg uncsi, meg zeneileg, meg stb., ez egy vélemény, és érvel is, hogy mit gondol, ezzel lehet kezdeni valamit, vitázni, elfogadni, e mellé be lehet állni, vagy nyomni, hogy nekem meg miért amúgy, vagy másképpen.
Ő felfogta egy másodperc alatt, hogy Bach meg a 'mankó' hogy került ide. Mert a zenéről vitázik, és nem személyeskedik.
Te meg?
Ezt a kört most nem én kezdtem.violinist2 írta: ↑2019.07.17., szer. 13:30chord írta: ↑2019.07.17., szer. 01:06Rajtad kívül azért elég számos kontakt van zenészekkel. Tanultak valahol ők is, meg el is mesélik néha, Nem kell izgulni, Bachot azért szeretik...:)
És, pont, hogy ne tekintsünk el, hogy mit és mit nem tanítanak a magyar és a világ más zeneakadémiáin, ezért jutott az eszembe.
Ne tekintsünk el nagyvonalúan a Zeneakadémia régizene oktatásának erős foghíjasságától - ez átszövi a honi komolyzenei kultúránkat - ennek része az is, hogy állunk együttesekkel, meg lemezekkel, meg hogy ennyire kell üdvözölni Pandolfo 'mankóját' - erről az egészről hosszú évek óta megy a diskurzus, zenészekkel, akiknek volt része benne, mármint az oktatásban, itthon, vagy külföldön, annyit, de annyit beszéltük, hogy konkrétan már unalmas, itt is átbeszéltük százszor, ha nem ezerszer.
Meg láttam a lemezen, hogy a 'production of the Schola Cantorum Basiliensis', és nem tehetek róla, a Zeneakadémia ugrott be.... meg a fényévnyi távolság ezen a téren.
Nem lenne előremutatóbb a számunkra valamiért kedves felvételeket inkább csak megmutatni?
Én személy szerint sosem nyilatkozok negatívan az itt posztolt szerzőkről, előadókról, előadásokról, netán fórumtársról, zenei intézményről...
Igyekszem legalábbis.
chord írta: ↑2019.07.17., szer. 13:22
Inkább, ez a Vestiva coli, ami ezen az ominózus Pandolfo lemezen van, ez másnak is eszébe jutott, hogy helyezzük be a mai korba, ott van Lislevand 'Diminutio' lemezén.
Jóval merészebb, annyira, hogy értelmes vita folytatható, hogy crossover, vagy jazz, vagy régizene, vagy micsoda lett ez így, és hogy egy 1566-ban kiadott Palestrina madrigálról van szó, az tényleg erősen meglepő.
Aki halkan jajgatna, hogy Úristen-mi-ez?, annak L. mottója talán vigasz; elfogadni nem kell, nyilván, de gondolat, az van benne.
“To my way of thinking, reconstructions are fairly boring. Do we really want to pretend that nothing happened in music between 1550 and today? I think that would be intellectually dishonest. And the notion that people did not deal freely with their feelings until today is not only naive but arrogant.”
A mankóval szerintem az eredeti művekre gondolt azon lemezen, meghallgatjuk, majd jön a saját (Pandolfo) utánérzés. Bach meg lassan a komolyzenei ajánló SorosGyörgye.violinist2 írta: ↑2019.07.17., szer. 13:30
Most pl. hogyan jött ide megint Bach? Vagy honnan ez a "mankó" idézet?
bizony
azaz az ajánlásokat, bemutatókat köszönöm, köszönjük !!
chord írta: ↑2019.07.17., szer. 01:06Rajtad kívül azért elég számos kontakt van zenészekkel. Tanultak valahol ők is, meg el is mesélik néha, Nem kell izgulni, Bachot azért szeretik...:)
Amíg neked létkérdés, hogy a zenéid minden szempontból és mindig magasabbrendűek, és hogy a világ zenei kultúrájához is minden szempontból te értesz a leginkább, addig sajnos ez fog menni itt még sokezerszer, hiszen itt (is) mindenki másnak is fontos, hogy az ő zeneszerszáma a leghosszabb. (Azt azért, gondolom, te sem gondolod, hogy ez tényleg valamiféle szakmai vita...)chord írta: ↑2019.07.17., szer. 01:06Rajtad kívül azért elég számos kontakt van zenészekkel. Tanultak valahol ők is, meg el is mesélik néha, Nem kell izgulni, Bachot azért szeretik...:)