Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Vinyl - amit hallgatunk
Az az igazság, hogy régóta szeretnék csinálni egy bemutatóvideót arról, hogy én milyen módon tisztítom a lemezeimez.Ez eddig lustaság miatt nem jött össze, de mihelyt rászánom magam, beszámolok róla a fórumon és majd mellékelek egy linket is, ahova feltöltöm. Az én módszueremmel bátran neki lehet állni AKÁRMILYEN állapotú lemeznek, ha az ember lát benne fantáziát. Persze ha nagyon gatyás, akkor csak dolgoztál vele feleslegesen....
Ha otthon kivitelezhető, kíváncsian várom.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Vinyl - amit hallgatunk
Nem véletlenül kérdeztem. Másmilyen tapasztalatom van, nyár eleje óta nem is próbáltam mosatni, mert feleslegesen nem cipelem a lemezeimet.
Ha változott valami ez ügyben, annak csak örülnék.
Az az igazság, hogy régóta szeretnék csinálni egy bemutatóvideót arról, hogy én milyen módon tisztítom a lemezeimez.Ez eddig lustaság miatt nem jött össze, de mihelyt rászánom magam, beszámolok róla a fórumon és majd mellékelek egy linket is, ahova feltöltöm. Az én módszueremmel bátran neki lehet állni AKÁRMILYEN állapotú lemeznek, ha az ember lát benne fantáziát. Persze ha nagyon gatyás, akkor csak dolgoztál vele feleslegesen....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Vinyl - amit hallgatunk
Elnézést a kései válaszért. Természetesen lehet hozni is a lemezeket, 250 Ft-ért mossuk Őket. Egyedül a "szeméttelepes", bolhapiacos, nagyon koszos lemezek amik kivételt képeznek, mert óvjuk a masinát:-)
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Bocs, hogy helyettük válaszolok, de úgy emlékszem, hogy ez náluk egy teljesen bejáratott szolgáltatás. Persze nem ingyen van, de biztos vagyok benne, hogy szívesen megtisztítják a lemezeidet.
Nem véletlenül kérdeztem. Másmilyen tapasztalatom van, nyár eleje óta nem is próbáltam mosatni, mert feleslegesen nem cipelem a lemezeimet.
Ha változott valami ez ügyben, annak csak örülnék.
zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
Vinyl - amit hallgatunk
Nem csipkelődésnek, de hozott lemez is mostok újra?
Bocs, hogy helyettük válaszolok, de úgy emlékszem, hogy ez náluk egy teljesen bejáratott szolgáltatás. Persze nem ingyen van, de biztos vagyok benne, hogy szívesen megtisztítják a lemezeidet.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Vinyl - amit hallgatunk
Analóg Vinil barátok! A Victor Audio lemezbolt rendületlenül immáron 16 éve várja vásárlóit akár a való világban, vagy az interneten. www.victoraudio.hu
Nem csipkelődésnek, de hozott lemez is mostok újra?
zene:
Vinyl - amit hallgatunk
2.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Vinyl - amit hallgatunk
Beethoven, Deutsche Grammophon, KArajan, Berlini Filharmonikusok, 7 LP, könyv
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
-
alfaati
Vinyl - amit hallgatunk
Szeméttelepen járva egy régóta általam keresett lemezre bukkantam:
James Bond film zenei válogatás. (Studio2stereo/EMI)
Az új Bond filmnek a napokban volt a premierje úgyhogy még aktuális is.
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Vinyl - amit hallgatunk
Analóg Vinil barátok! A Victor Audio lemezbolt rendületlenül immáron 16 éve várja vásárlóit akár a való világban, vagy az interneten. www.victoraudio.hu
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Bocs, természetesen nem állítottam, hogy az összes lemez túl lenne árazva, tipikusan az olyan lemezeknél veszem ezt észre amik nemrég, vagy néhány éve jelentek meg. Természetesen régebbi lemezeket már én is vettem a teljesen korrekt 1-2e forintos árazásban nem is azokkal van a gondom, hanem amiket a példában írtam.
Oké, így már rendben. Velük nem kell foglalkozni. Nem csak a lemezek eladásánál lehet ezt tapasztalni sajnos.
Vinyl - amit hallgatunk
Hát ez sok mindentől függ, de sajnos valóban sokszor érdekes áron vannak árazva a lemezek. Főleg a Német, Holland sorlemezek.
Viszont azért én nagyon sok jó lemezt vettem itt nagyon jó áron. Nem igazán értek azzal egyet hogy túl lenne árazva minden lemez.
A reissues lemezek főleg az EU-s vagy teljesen ismeretlen kiadótól botrány minőséget képviselnek.
Mondj konkrét példákat mert estig írogathatom a miérteket.
Bocs, természetesen nem állítottam, hogy az összes lemez túl lenne árazva, tipikusan az olyan lemezeknél veszem ezt észre amik nemrég, vagy néhány éve jelentek meg. Természetesen régebbi lemezeket már én is vettem a teljesen korrekt 1-2e forintos árazásban nem is azokkal van a gondom, hanem amiket a példában írtam.
Vinyl - amit hallgatunk
Hát ez sok mindentől függ, de sajnos valóban sokszor érdekes áron vannak árazva a lemezek. Főleg a Német, Holland sorlemezek.
Viszont azért én nagyon sok jó lemezt vettem itt nagyon jó áron. Nem igazán értek azzal egyet hogy túl lenne árazva minden lemez.
A reissues lemezek főleg az EU-s vagy teljesen ismeretlen kiadótól botrány minőséget képviselnek.
Direkt nem akartam konkretizálni, node. Ma pl az eladó lemezek között erre kértem árat: Red Hot Chilli Peppers - Californication és Red Hot Chilli Peppers - Blood Sugar Sex Magik. Előbbire 9e másodikra 8e forintos ajánlatot kaptam. Egyik bontott másik bontatlan. Node az első lemez 4200 Ft a melodycenterben a második meg 4800 Ft. Ehhez képest az eladó nagyon nincs tisztában mit kínál és mennyiért.
A múltkor egy Diana Krall lemezzel jártam így, szintén valami 9e forintot kért érte az egyik illető, a lemez a boltban 6490 Ft. Ezek nem reissue lemezek meg más kiadások, ezek egy az egyben ugyanazok a lemezek. Ezeken kívül többször is jártam már így, ezért mertem írni, hogy most mi a franc van? Gyakorlatilag csak a különleges kiadásokért, vagy ritka lemezekért kell ma itthon 8-9e forintot fizetni újonnan, akkor miért gondolják, hogy a használtak elmennek ennyiért? (Vagyis gondolom elmennek mert látom, hogy zárják a topicot elkelt felirattal)
Vinyl - amit hallgatunk
Srácok!
Szerintetek miért lehet az, hogy olyan emberek akik látszólag értenek a vinyl lemezekhez a használt lemezeiket erősen túlárazva kívánják értékesíteni? Ez szimpla tudatlanság vagy szándékosan próbálnak embereket lehúzni? Sajnos itt az AVX-en is az eladás topicban még csak egyszer tudtam reális áron beszerezni lemezt, a legtöbbre a bolti ár TÖBBSZÖRÖSÉT akarták kérni. Van aki ennyiért megveszi amikor magyar boltból raktárról olcsóbban megkapja? Vagy a vevők sem tudják, hogy ma már Magyarországon IS elég jó választék van lemezekből(ami nincs raktáron azt is 1-2 hét alatt meghozzák), ráadásul egészen baráti áron? (Na jó USA árakhoz még így is drága néha). Ma is kaptam olyan lemezre 9.000Ft-os árajánlatot ami magyar boltban 4200Ft!!! Szóval a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ez miért lehet? Szándékosság vagy tudatlanság?
Vinyl - amit hallgatunk
Srácok!
Szerintetek miért lehet az, hogy olyan emberek akik látszólag értenek a vinyl lemezekhez a használt lemezeiket erősen túlárazva kívánják értékesíteni? Ez szimpla tudatlanság vagy szándékosan próbálnak embereket lehúzni? Sajnos itt az AVX-en is az eladás topicban még csak egyszer tudtam reális áron beszerezni lemezt, a legtöbbre a bolti ár TÖBBSZÖRÖSÉT akarták kérni. Van aki ennyiért megveszi amikor magyar boltból raktárról olcsóbban megkapja? Vagy a vevők sem tudják, hogy ma már Magyarországon IS elég jó választék van lemezekből(ami nincs raktáron azt is 1-2 hét alatt meghozzák), ráadásul egészen baráti áron? (Na jó USA árakhoz még így is drága néha). Ma is kaptam olyan lemezre 9.000Ft-os árajánlatot ami magyar boltban 4200Ft!!! Szóval a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ez miért lehet? Szándékosság vagy tudatlanság?
Vinyl - amit hallgatunk
Beleolvastam a blogodba. Szerintem klassz ez az ötlet és akárki akármit mond hiánypótló is.
Köszi! Hát akkor olvasgasd néha! Ha kedved szottyan írni akkor meg szólj
Vinyl - amit hallgatunk
Valóban! Az ok ami miatt ide linkeltem be, hogy itt beszélgettünk többekkel többmindenről
(Nem is tudom, hogy lemez topic van-e egyáltalán avx-en)
Egyébként örülök ha tetszik, ha javaslat van, vagy észrevétel az is jöhet ám!
Beleolvastam a blogodba. Szerintem klassz ez az ötlet és akárki akármit mond hiánypótló is.
Vinyl - amit hallgatunk
Nem is tudtam, hogy avx-en van ilyen forum is
Ezentúl rendszeresen benézek!
Szerintem nézz be a Progresszív Rock topicba is, ott jónéhány új megjelenést találsz, bár a topic címének megfelelően nem minden fér bele.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Sziasztok!
Nem is tudtam, hogy avx-en van ilyen forum is
Ezentúl rendszeresen benézek!
Ami még "szolgálati közlemény", hogy elkezdtem egy weboldalt (blogszerűen) csinálni, vinyl megjelenések mazsolázásáról. Érdemes ránéznetek (szerintem) pár naponta frissítem.
Ezen kívül szívesen vennék észrevételeket, javaslatokat. Sőt én annak örülnék legjobban ha valakinek volna kedve csatlakozni 1-2 cikket írni. Akár lemezajánlót, akár mást.
Köszi!
Jah és a lényeg: Vinyl Nirvana - Minden ami Vinyl
Vinyl - amit hallgatunk
jó ötlet a lemezek megjelenésével kapcsolatos infók közzé tétele. Mert minek a lemezjátszó ha nincs mit rátenni, azért mégis csak a zene a lényeg. A technika ami ezt bemutatja csak eszköz.
-
Vendég
Vinyl - amit hallgatunk
VINIL - amit hallgatunk .
.
Vinyl - amit hallgatunk
Nagyon érdekes írás, köszönjük!
De véleményem szerint leírtak nem annyira lemezjátszó, mint inkább a VINIL - amit hallgatunk témához kapcsolódik.
.
Valóban! Az ok ami miatt ide linkeltem be, hogy itt beszélgettünk többekkel többmindenről
Egyébként örülök ha tetszik, ha javaslat van, vagy észrevétel az is jöhet ám!
-
Vendég
Vinyl - amit hallgatunk
Noh kicsit frissítgettem a blogot, így már talán látszik, hogy én mire is gondoltam. Pusztán csak ilyen megjelenési finomságokra akarom felhívni a figyelmet. Az ötleteket, észrevételeket továbbra is várom.
Vinyl Nirvana Blog
Nagyon érdekes írás, köszönjük!
De véleményem szerint leírtak nem annyira lemezjátszó, mint inkább a VINIL - amit hallgatunk témához kapcsolódik.
.
Vinyl - amit hallgatunk
Noh kicsit frissítgettem a blogot, így már talán látszik, hogy én mire is gondoltam. Pusztán csak ilyen megjelenési finomságokra akarom felhívni a figyelmet. Az ötleteket, észrevételeket továbbra is várom.
Vinyl Nirvana Blog
- pampickton
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 7
Vinyl - amit hallgatunk
A deep kirakatában láttam pár napja.
A Cinematic-ot is ott találtam. Jó kis zenéik vannak ebben a műfajban.