Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Stúdió felvételekkel kapcsolatos dolgok

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Érdekes elgondolás, de 10 cm mikrofon távolság esetén gyakorlatilag mozdulatlannak kellene lennie az előadónak játék közben. Nem tudom, ez mennyire várható el tőle. No és a hangszer zörejei is hangsúlyosabbak lesznek a felvételen így, ami esetleg zavaró lehet. Ezért írtam korábban, hogy figyelembe kell venni a zenei és játékstílust is, nem húzható rá mindig mindenhol mindenre egy bizonyos technikai megoldás.

Igen, szokták mondani, anyag és módszer. Csövi abban a szerencsés helyzetben van, hogy próbálkozhat, ahogy olvastam megkötések nélkül, ám szűkös technikai háttérrel.

Több hangmérnök kiválóan sikerült felvételénél derült ki a közelmikrofonozás és a 3 az 1-hez szabály, például akusztikus gitárra. HA csövi esetleg kipróbálja, megkérem számoljon be a tapasztalatiról.

Az alább bemutatott 2 felvétel képzettség és impresszivitás, illetve művésziesség és virtuozitás szempontjából határozottan mást mutat, ám azt mondom, még a 'szebb napokat látott' Nuno Bettencourt játéka is közelmikrofonozható lenne, - na jó, az ő esetében nem 10cm-ről, inkább 20-25-ről - megfigyelhetően akadály mentesen.

http://www.youtube.com/watch?v=BZJwZYjh ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=KaMcf63f ... r_embedded
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Javaslatom szerint próbálj meg kettő mono mikrofont használni, és legalább egy minőségi kis-membrános kondenzátort a hídnál, alá vagy fölé mutatva, ne egyenesen rá, és ~10cm távolságból. Szerezz egyet, kérj kölcsön, nem olyan bonyolult. A másik mono mikrofont az érintőlap 15.érintőjéhez (ahol a nyak és a test találkozik), attól ugyanúgy ~10cm-re rakd. Ez a technika a 3 az 1-hez szabályt követi, miszerint a két mikrofon közötti távolság nem kevesebb a háromszorosa kell(ene) legyen az egyes mikrofonok forrástól mért távolságának. Azaz, ha ~10cm távolságra vannak az egyes mikrofonok a gitártól, akkor a 3 az 1-hez szabály szerint ~30cm-re kell osztanod a mikrofonokat egymástól. De például a 12.érintőhöz is rakhatod a másik mikrofont, ez esetben nő a mikrofonok közötti távolság, így a mikrofonok távolabb helyezhetőek a forrástól, olyan ~20cm-re.
>

Érdekes elgondolás, de 10 cm mikrofon távolság esetén gyakorlatilag mozdulatlannak kellene lennie az előadónak játék közben. Nem tudom, ez mennyire várható el tőle. No és a hangszer zörejei is hangsúlyosabbak lesznek a felvételen így, ami esetleg zavaró lehet. Ezért írtam korábban, hogy figyelembe kell venni a zenei és játékstílust is, nem húzható rá mindig mindenhol mindenre egy bizonyos technikai megoldás.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

csövi, én alapvetőn mást mondok;

Jó (félvezetős) mikrofon előfok nélkül nehéz jó felvételt készíteni, ha van EQ, ha nincs kompresszor! Az említett 'keverőről' pedig nem mondok semmit.

Az esetleges felvétel közbeni elő EQ és kompresszálás lehetőségéről, illetve a timbre (hangszín) és a dinamika utólagos lekeverés közbeni beállításáról sem szólnék bővebben, próbálkozz! Az akusztikus gitár esetén csomó pozitív tapasztalat van erre is, arra is.

Javaslatom szerint próbálj meg kettő mono mikrofont használni, és legalább egy minőségi kis-membrános kondenzátort a hídnál, alá vagy fölé mutatva, ne egyenesen rá, és ~10cm távolságból. Szerezz egyet, kérj kölcsön, nem olyan bonyolult. A másik mono mikrofont az érintőlap 15.érintőjéhez (ahol a nyak és a test találkozik), attól ugyanúgy ~10cm-re rakd. Ez a technika a 3 az 1-hez szabályt követi, miszerint a két mikrofon közötti távolság nem kevesebb a háromszorosa kell(ene) legyen az egyes mikrofonok forrástól mért távolságának. Azaz, ha ~10cm távolságra vannak az egyes mikrofonok a gitártól, akkor a 3 az 1-hez szabály szerint ~30cm-re kell osztanod a mikrofonokat egymástól. De például a 12.érintőhöz is rakhatod a másik mikrofont, ez esetben nő a mikrofonok közötti távolság, így a mikrofonok távolabb helyezhetőek a forrástól, olyan ~20cm-re.

Sok sikert!
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Köszönöm.
Szentiványi Kálmánt is kérdeztem...Ő is azt tanácsolta , hogy a mikit rakjam 40-50 centi közel a gitárhoz és keveset mozogjon az előadó... vele szembe nézzen a miki a likkal...
Ha két mikivel keresztpáros - Blumlein féle - technikával venném fel akkor 1-1,5m Sajnos nincs más mikrofon erősítőm csak a mixer...de ez a mikrofon elég szeletíven vesz fel ahogy érzékeltem énekhangnál...

majd próbálkozom...

Egyetlen gitár és rossz akusztikájú, kicsi helyiség esetén nem tartom jó ötletnek a Blumlein megoldást.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Hozzászólás Szerző: csövi »

A D50 nem egy izmos mikrofon, de ha ez van, hát ez van. Van egy erőteljes kiemelése 5 kHz környékén, az még jól is jöhet akusztikus gitárhoz. Ezt a mixert inkább hagyd ki a felvételből, a mikrofont egy normális külső hangkártyára dugd. Pl. TC Konnekteknek egészen jó a mikrofon bemenetük és PC nélkül is működnek. Felvételnél ne használj semmilyen beavatkozást (EQ, comp.), maximum egy limitert, ha nagyon kell, de inkább a jelszintet állítsd be gondosan!

A helyiségből ki kell pakolni minden rezonáns tárgyat, zajforrást, a rögzítőt is, mivel az orsós magnók nem éppen zajtalanok. Ha zajos környéken van a helyszín, a felvételt célszerű késő este készíteni. Ezek a zörejek tönkretehetik az anyagot akkor is, ha ott a felvétel pillanatában nem is veszed észre őket.

Ha nem túl hosszú a darab, több mikrofon elhelyezéssel is vedd fel, aztán később eldöntitek, melyik a tetszetősebb. 25 - 50 - 80 cm távolságokkal próbálkozhatsz (utóbbi csak jó akusztika és alacsony háttérzaj esetén fog működni), a mikrofon hossztengelyével célozd meg a gitár hangnyílását, de ne pont merőlegesen! A mikrofon és a gitár környékén ne legyen semmilyen visszaverő felület!

Egyelőre ennyi. Ha van még kérdésed, bátran tedd fel!

Köszönöm.
Szentiványi Kálmánt is kérdeztem...Ő is azt tanácsolta , hogy a mikit rakjam 40-50 centi közel a gitárhoz és keveset mozogjon az előadó... vele szembe nézzen a miki a likkal...
Ha két mikivel keresztpáros - Blumlein féle - technikával venném fel akkor 1-1,5m Sajnos nincs más mikrofon erősítőm csak a mixer...de ez a mikrofon elég szeletíven vesz fel ahogy érzékeltem énekhangnál...

majd próbálkozom...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Akusztikus környezet egy amatőr zenekar próbaterme tele hangszerekkel.

Csak egy akusztikus gitárjátékot akarok felvenni.

Nincs közönség csak mi ketten.

Szalagos magnóval lesz rögzítve saját használatra.

Hangzásbeli elképzelésem… humm…jó kérdés. Ismerősöm zenekara ezért csak hecc és s saját szórakoztatásomra veszem fel, és hogy ö is tanuljon belöle:-)

Ének / vokál mikrofon AKG D sorozatú tlán D50?

Zenekar ezt használja: Voice-Kraft Powermixer 250W/4 Ohm PFX-10D

A D50 nem egy izmos mikrofon, de ha ez van, hát ez van. Van egy erőteljes kiemelése 5 kHz környékén, az még jól is jöhet akusztikus gitárhoz. Ezt a mixert inkább hagyd ki a felvételből, a mikrofont egy normális külső hangkártyára dugd. Pl. TC Konnekteknek egészen jó a mikrofon bemenetük és PC nélkül is működnek. Felvételnél ne használj semmilyen beavatkozást (EQ, comp.), maximum egy limitert, ha nagyon kell, de inkább a jelszintet állítsd be gondosan!

A helyiségből ki kell pakolni minden rezonáns tárgyat, zajforrást, a rögzítőt is, mivel az orsós magnók nem éppen zajtalanok. Ha zajos környéken van a helyszín, a felvételt célszerű késő este készíteni. Ezek a zörejek tönkretehetik az anyagot akkor is, ha ott a felvétel pillanatában nem is veszed észre őket.

Ha nem túl hosszú a darab, több mikrofon elhelyezéssel is vedd fel, aztán később eldöntitek, melyik a tetszetősebb. 25 - 50 - 80 cm távolságokkal próbálkozhatsz (utóbbi csak jó akusztika és alacsony háttérzaj esetén fog működni), a mikrofon hossztengelyével célozd meg a gitár hangnyílását, de ne pont merőlegesen! A mikrofon és a gitár környékén ne legyen semmilyen visszaverő felület!

Egyelőre ennyi. Ha van még kérdésed, bátran tedd fel!

csövi
V.I.P.
V.I.P.

http://www.youtube.com/watch?v=ohoYq3D8v2g

Kellene néhány infó a válaszhoz:

- akusztikai környezet, háttérzaj
- játékstílus, zenei műfaj
- előadó és hangszer kvalitásai
- hangzásbeli elképzelés
- hány és milyen további hangszer van még
- lesz-e közönség felvétel közben
- a felvétel célja, végleges formátuma
- költségkeret nagyságrendje

Ezek alapján lehet a mikrofont, elhelyezést, felvételi technikát és annak beállításait megválasztani nagyjából, de egy helyszíni szemle és beszélgetés is kellene az előadóval/zeneszerzővel a pontos döntésekhez.

Akusztikus környezet egy amatőr zenekar próbaterme tele hangszerekkel.

Csak egy akusztikus gitárjátékot akarok felvenni.

Nincs közönség csak mi ketten.

Szalagos magnóval lesz rögzítve saját használatra.

Hangzásbeli elképzelésem… humm…jó kérdés.
Ismerősöm zenekara ezért csak hecc és s saját szórakoztatásomra veszem fel, és hogy ö is tanuljon belöle:-)

Ének / vokál mikrofon AKG D sorozatú tlán D50?

Zenekar ezt használja: Voice-Kraft Powermixer 250W/4 Ohm PFX-10D

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Nem azért írok, mert "szaki" lennék a konkrét felvétel készítésben. Inkább "hifistább" oldaláról közelítve és folytatva (néhol ismételve) fapaci által felvetetteket;

csövi, a végeredmény alapvetően és nem csak a mike elhelyezési technikán fog múlni. Milyen mikrofonok lesznek? Kettő? Csöves vagy félvezetős mikrofon előfokot fogsz használni? Felvételkészítés közben alkalmazol EQ-t és azzal jól együttműködő kompresszort? Csöveset vagy félvezetőset? Sok jó akusztikus gitár felvétel amiről tudok, 800-1500Hz között majd 2500Hz környékén dúsított, de az alsó és a felső regiszter equalizálatlan. Szerepet játszik ebben a gitár húrok bejáratottsága valamint a gitár test mérete, kicsi-közepes avagy nagy (az ÚJ húrok érdessége, a túlsúlyos mélyek és csillámló magasak úgyszint hátrányosak) stb.
>

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Lenne egy kérdèsem a szakikhoz. Hogy mikrofonozak be egy akusztikus gitàrfelvételt?

Kellene néhány infó a válaszhoz:

- akusztikai környezet, háttérzaj
- játékstílus, zenei műfaj
- előadó és hangszer kvalitásai
- hangzásbeli elképzelés
- hány és milyen további hangszer van még
- lesz-e közönség felvétel közben
- a felvétel célja, végleges formátuma
- költségkeret nagyságrendje

Ezek alapján lehet a mikrofont, elhelyezést, felvételi technikát és annak beállításait megválasztani nagyjából, de egy helyszíni szemle és beszélgetés is kellene az előadóval/zeneszerzővel a pontos döntésekhez.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lenne egy kérdèsem a szakikhoz. Hogy mikrofonozak be egy akusztikus gitàrfelvételt?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Ezeket valaki összefoglalná nekem?

Köszönöm előre is!

PTA Master verziók

Mármint micsodát?

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Ezeket valaki összefoglalná nekem?

Köszönöm előre is!

PTA Master verziók

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Számomra nem derült ki a találmány műszaki tartalma, illetve hogy mi benne az újdonság. Számos hasonló megoldás létezik már és használják is, pl. a cikkben is említett piezo hangszedőket.

Nekem is felettébb gyanús a dolog. Az Index eléggé égeti is magát evvel a spanyolviasszal.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A fűszálakból és fenyőtobozokból, 4 évesek által összerakott világújdonságok engem a Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája c. filmre emlékeztetnek, amelyben is Titánia lakossága az ősi Titán fűből főz levest bográcsban, melyből és kizárólag és egyedül minden Titán lakos minden táplálék, vitamin, ásványi anyag, stb.-szükségltét teljes mértékben tudja fedezni.

Annyira azért legyünk komolyak, hogy a piezo-t egy zövel írjuk, ha már a Világ teeeeljesen elbutult, és a mi tempónkkal a tempót tartani nem tudó 99.9%-a így teszi.

Ez a feltaláló nem holdsugáron ereszkedett le a szférákból, először Atlantiszra, azután, amikor azt az elvtelen és karvalyorrú pénzarisztokrácia elsüllyeszette, akkor kényszerűségből menekült Magyarországra, ami már millió évvel ezelőtt is IGAZI alternatívát nyújtott a nyugati, vesztébe rohanó tempó ellenében?

Amúgy szuperjó találmány, nem is kétlem, hogy gyárak fognak épülni és dzsilliárdos állami támogatás is fog érkezni. Szeretem, mert magyar... .

Még mielőtt ismét megkapnám a magamét, egy cukorfalat táblázat a "Make your own piezoelectronic pickup... DIY-oldalról:

Difficulty 7 – 9
Time required Average (about one week)
Prerequisites You need to know at least the basics of playing guitar to do this project. You'll also need an inexpensive acoustic guitar and an electric guitar amplifier.
Material Availability Readily available
Cost Average ($50 - $100)
Safety Adult supervision recommended

Uccsó sor érdekes... Vagyis, hogy azért legalább a nagyi legyen ott, ha lángolni kezdene a gitár, legyen valaki, aki kihívja a tűzoltókat :-)))

A komplett know-how itt:

http://www.sciencebuddies.org/science-f ... p005.shtml

31_1_21.gif 31_1_21.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Világhódító gyulai találmány

Számomra nem derült ki a találmány műszaki tartalma, illetve hogy mi benne az újdonság. Számos hasonló megoldás létezik már és használják is, pl. a cikkben is említett piezo hangszedőket.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Új hangosítási technikát fejlesztett ki húros hangszerekre egy gyulai elektronikai műszerész: a jelátalakító lényege, hogy segítségével a hangszórókon torzítás mentesen hallható az előadóművész játéka.

Az új alapelven működő jelátalakító a rezgéseket érzékeli, míg a gyakorlatban jelenleg alkalmazott jelátalakítók a hang nyomását érzékelve "szedik le" elektromosan a hangot.

Kiiktatható a mikrofon - vége a torzult hangoknak

Cikk

Nekem az ilyen "világcsodákról" mindig a csomó, nagy csinnadrattával beharangozott, de valójában hamvában holt ötlet jut eszembe, Pl. ez.

.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Új hangosítási technikát fejlesztett ki húros hangszerekre egy gyulai elektronikai műszerész: a jelátalakító lényege, hogy segítségével a hangszórókon torzítás mentesen hallható az előadóművész játéka.

Az új alapelven működő jelátalakító a rezgéseket érzékeli, míg a gyakorlatban jelenleg alkalmazott jelátalakítók a hang nyomását érzékelve "szedik le" elektromosan a hangot.

Kiiktatható a mikrofon - vége a torzult hangoknak

Cikk

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Ettől a radírpóktól megüt a guta! Miért kell mindent átrakosgatni máshová? Szerintem tök jó volt ez a téma ott ahol volt.
Valójában erre akartam válaszolni csak fél napig nem találtam amit korábban olvastam.

Én néha úgy vagyok azokkal az "extraszupi nagyfelbontásos" dobozokkal és rendszerekkel, hogy sok esetben kiderül már zene hallgatással, hogy nem is annyira csak a részleteket hozza elő, mint inkább felnagyít olyan részeket a hangfelvételből, aminek nem is kellene olyan nagynak lennie. Miközben más meg elsikkad, a helyes arányok megváltoznak, szanaszét borulnak. Sok high-end hangzás amiket régebben is itthoni kiállításokon lehetett fülelni, abszolút erre gyúr, ebbe az irányba "fejleszt", miközben meg igazából csak a zenei eseményt szedi jó alaposan darabjaira néhány hangzási effektus kedvéért, mint pl. tér stb.
Akkor még nem értettem miért valóságos felüdülés nekem a sok high-end lánc között zenét hallgatni ugyanott, ugyanolyan vacaknak gondolt kicsi szállodai szobában egy Harman Kardon CD, Harman Kardon Citation elő-végfok, JBL 250Ti rendszeren.

Beugrott, hogy erről már olvastam régebben.
http://zsoltaudio.blogspot.com/2008/12/ ... rosbl.html
Ezért is lett volna ennek a témának nagyon helye a Heed topikban, de mindegy.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2796

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Who the f.ck is Allan Taylor?

majh mingyá felvilágositanak..halacskás felvételeket készit..hééémááán
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez jó

Én ettől függetlenül szoktam még itthon is hallgatni meló közben.
Jó kis nyugis zene.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Allan Taylor féle shit? Falnak megyek tőle.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2796

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hogy ritkán fordulnak meg igazán nagy művészek náluk.

és akkor megy a zene hájendre cimszó 1000-el(általában)...és persze innét majd azon is lehet vitatkozni hogy ki a "művész",ki milyen zsánert preferál,az überzene/überzsáner vs halandóknak való zene és hasonló esetek...

De nézzük a másik oldalát is a dolognak,OK keritve van egy "előadó",sikerül végre horogra akasztani egy "nagy halat",lásd emlitett Oregon,Herbie Mann (Chesky),Terry Evans (AQ),vagy Oscar Peterson/Ray Brown (Telarc?) és hasonló példák..én úgy érzem hogy ezeknél,akármilyen rendszeren is legyen lejátszva,maga a zene mint olyan,képtelen átlépni a tehnikán,a mezei felvételek,még akkor is ha netán "new school" iskolában készültek a felvételek több "zenét" tartalmaznak...egy Chris Jones "Roadhouse&automobiles" hol van zeneileg egy Ry Cooder "BVSC"-hez,amit egy Yamaha NS10-sen kevertek(?),vagy Bruce Springsteen "Nebraska" (Tascam 4 sávos kazi),Cowboy Junkies "Trinity session"(2 csatona,200US DAT?)

u.i.most látom volt radir,mehet ez is..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Ezek mind mehetnének át ide:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... os-dolgok/

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Allan Taylor féle shit? Falnak megyek tőle.

Én is.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Egy ének mikrofon arcba tolva, egy a gitárra, minden hülyére eq-zva, agyonzengetve, túlfényelve, az izléstelenségbe mélyen belenyúlva. Parasztvakítás.

Válasz küldése

Vissza: “Pro Audio”