Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

A hétvégén végre a helyére került a karácsonyra kapott lemezjátszó, ezúton köszönöm EAR kolléga szíves segítségét (ear blog ) a Nottingham lemezjátszók beállításáról. Azthiszem pár órát megspórolt nekem.Így is mivel mindent át kellett raknom, Mana állványok illetve lemezjátszó installálása elvett 9 órámat szombaton, kisebb szünetekkel (van családi feladat is...), de nagyon nagyon megérte! Szuper hangja van. Pontosan ilyenre vágytam, kiegyenlített pontos, remek szinpad és csodálatos dinamika. 
Ime így néz ki:

Most akkor lecserélted a lemezjátszódat N.A.ra? :kiraly:

Jól állok az az igazság lemezjátszóból...
Nappali Michell Odyssey, Transfiguration Orpheus a hálószoba Nottingham Ace Space, Transfiguration Aria - kellemes gond!

Ha meg Pestre megyek akkor ott egy Michell Gyro, Transfiguration Spirit vár. A Nottingham egyébként a Rega P3-at (Orbit táppal) váltotta le a hálószobában, amit 10 évig hallgattam nagy szeretettel.

Lehet, hogy át kellene tenni az Orpheust a Nottinghambe.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ha esetleg új takarítót kerestek szólhatnál!! :kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: csövi »

nem semmi :kiraly:
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

A hétvégén végre a helyére került a karácsonyra kapott lemezjátszó, ezúton köszönöm EAR kolléga szíves segítségét (ear blog ) a Nottingham lemezjátszók beállításáról. Azthiszem pár órát megspórolt nekem.Így is mivel mindent át kellett raknom, Mana állványok illetve lemezjátszó installálása elvett 9 órámat szombaton, kisebb szünetekkel (van családi feladat is...), de nagyon nagyon megérte! Szuper hangja van. Pontosan ilyenre vágytam, kiegyenlített pontos, remek szinpad és csodálatos dinamika. 
Ime így néz ki:

Nappali Michell Odyssey, Transfiguration Orpheus a hálószoba Nottingham Ace Space, Transfiguration Aria - kellemes gond!

Ha meg Pestre megyek akkor ott egy Michell Gyro, Transfiguration Spirit vár. A Nottingham egyébként a Rega P3-at (Orbit táppal) váltotta le a hálószobában, amit 10 évig hallgattam nagy szeretettel.
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ime így néz ki:

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

A képet sehogyan sem tudtam utólag odabűvölni, így most külön megpróbálom...

Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

A hétvégén végre a helyére került a karácsonyra kapott lemezjátszó, ezúton köszönöm EAR kolléga szíves segítségét (ear blog :kiraly: ) a Nottingham lemezjátszók beállításáról. Azthiszem pár órát megspórolt nekem.Így is mivel mindent át kellett raknom, Mana állványok illetve lemezjátszó installálása elvett 9 órámat szombaton, kisebb szünetekkel (van családi feladat is...), de nagyon nagyon megérte! Szuper hangja van. Pontosan ilyenre vágytam, kiegyenlített pontos, remek szinpad és csodálatos dinamika. 
Ime így néz ki:

Hallgattál Ear kollégára és Te is hagytad az LP gyalu beállítást a fenébe?
Amúgy a Nottinham szerintem is remek darab, és még nem spórolták ki belőle az anyagot! (Nehéz mint az állat...), de pld. bármilyen unipivot karcsapágyat borzalom beállítani. 2-3 óra szórakozás után végigpofozod a családodat, akkor megint megnyugszol és állítgathatod kicsit, azután megint a feszültség levezetése a családon és vagy ciklusba esel, vagy, ha végre valahogy sikerül, akkor elgondolkozol, hogy milyen hülye hobbi is ez...(Pár pofozós komponens bevásárlása és installálása után a család is egyet fog veled ebben érteni)

Ha a Mana beállítását "szopppantósnak" találod, gyere állítsd be a Tonshend+Daruma kombinációt, garantáltan a Manát fogod júzerfrendlinek találni, a WIFE faktorról nem is szólva! (Nekem 3 polcos Mana kiépítés volt minden készülék alatt, hát azé' ma má' visszasírom)
Arm

Townshendhben nincs tapasztalatom, biztos igazad van!!!
Ha unatkoznék akkor csak az alsó Manán állítanék egy kicsit, na meg után minden máson... :kiraly:

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: violin »

700Watt...??? :kiraly: ....ez olyan autóhifisen hangzott....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Már beszéltünk róla  Azért halasztódik, mert nincs itthon se az MC1250, se a Lavry DAC és hát azokkal az igazi. 
Holnap viszont hazahozom és hétfőig marad a Danley SH - LPM (lásd alább a fotót), amiről a danleysek azt állítják,hogy a valaha épített legjobb hangú floor monitor (kisebb helyen szubbal vagy anélkül akár FOH pozícióban is használható) és megállja a helyét egy otthoni zenei rendszerben is igencsak, földön, falon, állványon, direkt sugárzónak vagy kvázi Bose sugárzóként.

Egy darab 8 inches koax szélessávú egy igen rövid tölcsérben, ami kb 3 dB-t ad csak az érzékenységhez, ami 700w-tal terhelhető, 95 dB hatásfokú, 124 dB hangnyomást tud csinálni... Még egyszer mondom: egy darab 8 inches koax... :kiraly: Szóval izgatott vagyok, mert érzem a zsigereimben, hogy ez valami nagy hal lesz. :kiraly:

Arról már ne is beszéljünk, hogy a Naim Nait XS fogja hajtani. Nem is nagyon tudok elképzelni kevésbé valószínűtlen megoldást, mint egy Naim integráltat, amint tölcséres PA floor monitort hajt egy lakásban. :baby:  Majd csinálok fotót meg videót. Ja, aki ügyes az talál a youtube-on Danley hangfalas videót, ahogy egy lakásban szól ... 

Rendben, köszi! Tűkön ülök, azaz nem sokára fekszem, mert holnap korán kelés. Jó éjt mindenkinek!
Arm

Jó ötlet.

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Arm2 »

Már beszéltünk róla Azért halasztódik, mert nincs itthon se az MC1250, se a Lavry DAC és hát azokkal az igazi. 
Holnap viszont hazahozom és hétfőig marad a Danley SH - LPM (lásd alább a fotót), amiről a danleysek azt állítják,hogy a valaha épített legjobb hangú floor monitor (kisebb helyen szubbal vagy anélkül akár FOH pozícióban is használható) és megállja a helyét egy otthoni zenei rendszerben is igencsak, földön, falon, állványon, direkt sugárzónak vagy kvázi Bose sugárzóként.

Egy darab 8 inches koax szélessávú egy igen rövid tölcsérben, ami kb 3 dB-t ad csak az érzékenységhez, ami 700w-tal terhelhető, 95 dB hatásfokú, 124 dB hangnyomást tud csinálni... Még egyszer mondom: egy darab 8 inches koax... :kiraly: Szóval izgatott vagyok, mert érzem a zsigereimben, hogy ez valami nagy hal lesz. :kiraly:

Arról már ne is beszéljünk, hogy a Naim Nait XS fogja hajtani. Nem is nagyon tudok elképzelni kevésbé valószínűtlen megoldást, mint egy Naim integráltat, amint tölcséres PA floor monitort hajt egy lakásban. :baby: Majd csinálok fotót meg videót. Ja, aki ügyes az talál a youtube-on Danley hangfalas videót, ahogy egy lakásban szól ...

Rendben, köszi! Tűkön ülök, azaz nem sokára fekszem, mert holnap korán kelés. Jó éjt mindenkinek!
Arm

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Csak ha ásol egy szerelőaknát eléjük  :kiraly:  
Legfeljebb egyben lecserélem az olajat is, ja persze a Townshend az levegős 

Diszkrét szerelőakna van, de ismerve a paramétereidet, nem hiszem, hogy elférnél a párnafák alatt, ahogy én sem... :baby:
Eart nyaggatom, hogy hallgassuk már meg a Danley-t Nálad valamikor! Nem intézi. Nem meri kérni?

Már beszéltünk róla Azért halasztódik, mert nincs itthon se az MC1250, se a Lavry DAC és hát azokkal az igazi.

Egy darab 8 inches koax szélessávú egy igen rövid tölcsérben, ami kb 3 dB-t ad csak az érzékenységhez, ami 700w-tal terhelhető, 95 dB hatásfokú, 124 dB hangnyomást tud csinálni... Még egyszer mondom: egy darab 8 inches koax... Szóval izgatott vagyok, mert érzem a zsigereimben, hogy ez valami nagy hal lesz.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a Naim Nait XS fogja hajtani. Nem is nagyon tudok elképzelni kevésbé valószínűtlen megoldást, mint egy Naim integráltat, amint tölcséres PA floor monitort hajt egy lakásban. :kiraly: Majd csinálok fotót meg videót. Ja, aki ügyes az talál a youtube-on Danley hangfalas videót, ahogy egy lakásban szól ... :kiraly:

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

Csak ha ásol egy szerelőaknát eléjük :kiraly:  
Legfeljebb egyben lecserélem az olajat is, ja persze a Townshend az levegős

Diszkrét szerelőakna van, de ismerve a paramétereidet, nem hiszem, hogy elférnél a párnafák alatt, ahogy én sem...
Eart nyaggatom, hogy hallgassuk már meg a Danley-t Nálad valamikor! Nem intézi. Nem meri kérni?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A nagyobbik bemutató termünkben mennyiért vállalnád be a Mana beállítást? 
Penna bácsi! Legyen bartel! Te beállítod a townshendeket nálam és én cserébe vízszintbe lövöm a Manákat! De előre szólok, hogy ehhez nálam parkettáznod is kell! :kiraly:
Arm

Csak ha ásol egy szerelőaknát eléjük :kiraly:

Legfeljebb egyben lecserélem az olajat is, ja persze a Townshend az levegős :baby:

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

A nagyobbik bemutató termünkben mennyiért vállalnád be a Mana beállítást? :baby:
Penna bácsi! Legyen bartel! Te beállítod a townshendeket nálam és én cserébe vízszintbe lövöm a Manákat! :kiraly: De előre szólok, hogy ehhez nálam parkettáznod is kell! :kiraly:
Arm

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A hétvégén végre a helyére került a karácsonyra kapott lemezjátszó, ezúton köszönöm EAR kolléga szíves segítségét (ear blog :kiraly: ) a Nottingham lemezjátszók beállításáról. Azthiszem pár órát megspórolt nekem.Így is mivel mindent át kellett raknom, Mana állványok illetve lemezjátszó installálása elvett 9 órámat szombaton, kisebb szünetekkel (van családi feladat is...), de nagyon nagyon megérte! Szuper hangja van. Pontosan ilyenre vágytam, kiegyenlített pontos, remek szinpad és csodálatos dinamika. 
Ime így néz ki:

Amúgy a Nottinham szerintem is remek darab, és még nem spórolták ki belőle az anyagot! (Nehéz mint az állat...), de pld. bármilyen unipivot karcsapágyat borzalom beállítani. 2-3 óra szórakozás után végigpofozod a családodat, akkor megint megnyugszol és állítgathatod kicsit, azután megint a feszültség levezetése a családon és vagy ciklusba esel, vagy, ha végre valahogy sikerül, akkor elgondolkozol, hogy milyen hülye hobbi is ez...(Pár pofozós komponens bevásárlása és installálása után a család is egyet fog veled ebben érteni)

Ha a Mana beállítását "szopppantósnak" találod, gyere állítsd be a Tonshend+Daruma kombinációt, garantáltan a Manát fogod júzerfrendlinek találni, a WIFE faktorról nem is szólva! (Nekem 3 polcos Mana kiépítés volt minden készülék alatt, hát azé' ma má' visszasírom)
Arm

A nagyobbik bemutató termünkben mennyiért vállalnád be a Mana beállítást? :kiraly:

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

Ime így néz ki:

Arm

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Az előző kép hátterében látszik az SH-Mini is, ami a legkisebb Danley hangfal. Szintén egy 8 inches szélessávú van benne, csak szubbal használható, de azzal viszont nagyon! Jó frontnak, centernek és hátulra is, fali tartóval könnyen falra szerelhető, megvannak hozzá a rögzítési pontok gyárilag, de letehető a földre is, hogy floor monitorként felfelé nézzen. Ki lesz azért sztereó zenehallgatásra is próbálva, valamelyik kisebb szubbal, mint a TH-Mini vagy a TH 28.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Megjöttek a fehér Danley hangfalak :kiraly:

Az SH-LPM, ami eredetileg floor monitor a színpadra visszahallgatáshoz, de a falra rögzítve fog szólni egy étteremben nemsokára. Ki fogom itthon is próbálni, mert nagyon izgatja a fantáziám, hogy hogyan szólhat a benne lévő 8 inches koax szélessávú hangszóró házi környezetbe. A Danley-ék szerint egy kicsit testesebb határozott hangja van, mint az SH100-nak, pedig az is igencsak jól szól, ráadásul igen büszkék rá, szerintük az árához képest ez az egyik legjobb hangfaluk.

Ki fogom próbálni a földre téve felfelé nézve, egy kis állványon, 20-30 centire a földtől (így állítólag sok szoba jellegű akusztikai probléma hatása csökkenthető és igen kis szobákban is kiváló eredmény érhető el vele), de lesz egy kísérlet a rövidebbik oldalára állítva is, mint álló hangfallal egy normál hangfalállványon, ki tudja miket meg nem tapasztal az ember

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ime így néz ki:

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

A hétvégén végre a helyére került a karácsonyra kapott lemezjátszó, ezúton köszönöm EAR kolléga szíves segítségét (ear blog :kiraly: ) a Nottingham lemezjátszók beállításáról. Azthiszem pár órát megspórolt nekem.
Így is mivel mindent át kellett raknom, Mana állványok illetve lemezjátszó installálása elvett 9 órámat szombaton, kisebb szünetekkel (van családi feladat is...), de nagyon nagyon megérte! Szuper hangja van. Pontosan ilyenre vágytam, kiegyenlített pontos, remek szinpad és csodálatos dinamika.
Ime így néz ki:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Van elképzelésünk LP-k a jelenleginél némileg hatékonyabb és igen jó minőségű digitalizálására, de még korai lenne róla beszélni.
Huh, ez érdekelne, ha úgymond consumer körülmények között is alkalmazható, esetleg priviben kaphatnék infót
Több száz LP digitalizálás vár rám ebben az évben, és :kiraly: -va olvastam Arm2 tapasztalatait...

Még nem mondhatok semmit, talán az év második felében

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Van elképzelésünk LP-k a jelenleginél némileg hatékonyabb és igen jó minőségű digitalizálására, de még korai lenne róla beszélni.
Huh, ez érdekelne, ha úgymond consumer körülmények között is alkalmazható, esetleg priviben kaphatnék infót
Több száz LP digitalizálás vár rám ebben az évben, és :kiraly: -va olvastam Arm2 tapasztalatait...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

"...és vitáztak jó sokat a disztribúciós és gyártási jogokon éveken keresztül."

Ebből gondolom.
Így már értem :kiraly:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"...és vitáztak jó sokat a disztribúciós és gyártási jogokon éveken keresztül."

Ebből gondolom. :kiraly:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Van eltérés az akkori, és a mostani modell közt?

Nem sok, csináltak hozzá egy analóg, recsegés csökkentő modult és vitáztak jó sokat a disztribúciós és gyártási jogokon éveken keresztül.

Csak nem magyar találmány? :kiraly:
Nem tudom. Van ilyen magyar találmány?

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”