Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Naim termékek
Moderátor: Penna-Poor
Naim termékek
Az XS-t is csak akkor kapcsolom ki, ha hosszabb időre elutazunk.
Én a Qute-ra várok, mert a CD játszóra nincs szükségem, a hálózatos lejátszás rabja lettem
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Naim termékek
A Naim-nél még az lényeges, hogy ne áramtalnítsuk. Legalábbis az én régebbi elő-végfokomnál ez nagy jelentőséggel bír.
Nem tudom, hogy a Unitinál ez még így van-e.
Amúgy én is gondolkodok egy ideje egy Uniti beszerzésén, mivel sokkal praktikusabb lenne.
Naim-ZU
De az biztos hogy be kellett volna oltatnom magam "Naimizmus" ellen! Vagy mégsem?!De ezt már elbuktam! :taps:
Hát ezt el!
Veszélyes vizekre eveztél, amikor belefogtál ebbe a fülelésbe, mert nem egyszerűen meghallgattál egy Naim-ot, de mindjárt eléggé "fönt" is kezdted!
Egyébként Feri jóvoltából :taps: nálam is vendégeskedett ez a gép, és bátran kijelenthetem, remek masina.
Mivel korábban már volt alkalmam hosszabban hallgatni idehaza egy NAIM NAC 62/ NAP 140 elő-végfok kombót (amiért pedig Huszti Zsoltnak nagy ), így a Naim hang nem volt új számomra. Ami érdekes, hogy a két készülék - a 20 (vagy inkább közel 30?) évnyi korkülönbség ellenére - nagyon hasonló karakterrel szól, le se tagadhatnák a rokonságot!
Az egyetlen "apró" bibi már csak az árával van ....
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2661
Naim termékek
De az biztos hogy be kellett volna oltatnom magam "Naimizmus" ellen! Vagy mégsem?!De ezt már elbuktam! :taps:
Hát ezt el!
Veszélyes vizekre eveztél, amikor belefogtál ebbe a fülelésbe, mert nem egyszerűen meghallgattál egy Naim-ot, de mindjárt eléggé "fönt" is kezdted!
Egyébként Feri jóvoltából :taps: nálam is vendégeskedett ez a gép, és bátran kijelenthetem, remek masina.
Mivel korábban már volt alkalmam hosszabban hallgatni idehaza egy NAIM NAC 62/ NAP 140 elő-végfok kombót (amiért pedig Huszti Zsoltnak nagy ), így a Naim hang nem volt új számomra. Ami érdekes, hogy a két készülék - a 20 (vagy inkább közel 30?) évnyi korkülönbség ellenére - nagyon hasonló karakterrel szól, le se tagadhatnák a rokonságot!
Az egyetlen "apró" bibi már csak az árával van ....
Naim termékek
Hajrá Doky! Reméltem, hogy valami hasonló fog történni!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Naim termékek
Én mikor először találkoztam Naim készülékekkel a sajtóban, az volt az első gondolatom, hogy biztosan tudnak ezek a készülékek valamit, ha ennyien rajonganak értük, a förtelmes kinézetük ellenére.
Több mint tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy meghallgathassam őket.
Azóta sokat csinosodtak, de azt kell mondjam itt érvényesül igazán a mondás, miszerint a belső értékek számítanak igazán.
És ez kisugárzik a külsejükre is.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Naim termékek
Azért nem eszik olyan forrón a Mását!
De az biztos hogy be kellett volna oltatnom magam "Naimizmus" ellen! Vagy mégsem?!
De ezt már elbuktam!
Ezek szerint jól hallottam a dolgokat?
Fojt. köv. :taps:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Naim termékek
Ismeros erzes.
Naim termékek
BEKAPTAD A HORGOT, NINCS VISSZAÚT
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Naim termékek
Előre is elnézést kérek az elrabolt időért amit az irományom olvasására szántok!
Nem vagyok igazán a szavak embere, de azért még is belevágok!
És mindenek előtt köszönöm Pennának a lehetőséget a segítséget és a bizalmat, és fapacinak a fuvart és a segítséget!
Amit itt leírok az csak az én véleményem és ne befolyásoljon senkit, én ezt és így hallom és hallottam!
"Azt hiszem hogy ismét szerelmes vagyok!
5 napja megismerkedtem az új szerelmemmel...
A neve: Naim Uniti!
Kicsit nehezen indult a dolog az én butaságom miatt, de rávezettek a dologra.
Az elemek: Naim Uniti, Evidence Audio SirenII, Clarus Charon Pro, 16 nm alapterületű szoba... jó zenék!
Az első kis "probléma" a cd leszorító használatának az elfelejtése volt, de korrigálva lett.
Aztán csak csodálkoztam!!!
Majd jött a következő kis malőr: Nem tudtam használni a távot... holott tökéletesen működött a táv...
De az asszony megoldotta a problémát!
Az aláírásomban szereplő merevlemezes dvd lejátszó-felvevő távjával akadtak!
Mikor bekapcsolta az asszony a KISS-t... az Uniti kijelzője is életre kelt.
Én is mondom mindig hogy: "Asszony kell a házba!" :taps:
Jó pár óra ismerkedés után jött a komolyabb meghallgatás.
Sokféle zenével hallgattuk a készüléket, és nagyon tetszett szinte mindenkinek!
Nyitott és jól dimenzionált hang, párosítva igazi zenével!
Bizonyos zenéket még nem hallottam így szólni, nagyon jó dinamikával és feszességgel szólt a zene!
Részemről volt libabőr is (páran tudják hogy miről beszélek)!
Mivel a dobozkáim nincsenek partiban vele... így nem tudta megmutatni az igazi értékeit a készülék... viszont nekem így is nagyon tetszett amit hallottam!
A membránokat olyan pontossággal lendítette illetve fogta meg az erősítő hogy már a látvány is szép volt!
Pontosan úgy szólt ahogy azt én el tudom képzelni...
...de még nincs vége...
Aztán egy másik rendszerben is kipróbáltuk Kimber hangfalkábel és Infinity Kappa 90-es dobozokkal!
Na itt már nem volt semmilyen hiányérzetem! :taps:
Nagyon kiegyensúlyozott hang és feszes megszólalás minden stíluson.
Pontos megfogott hangok tapasztalhatóak, semmi sallang.
Kicsit száraz ízzel mint a jó Martini!
Nekem nagyon tetszett amit megmutat abból ami a lemezeken, pendrive-on, a gépen, az éterben vagy akár a világhálón vannak!
Eddig a cd és integrált volt a főszereplő... aztán jött az USB-ről való műsor lejátszása...
Gond nélkül játszott mindent kiválóan (kivéve azokat a mappákat nem akarta megnyitni ahol volt CUE vagy iso file) és jó minőségben!
És amiről még nem volt szó az a Naim PowerLine.
Nagyon finom dolog... és nem csak a Naim-al teszi a dolgát!
De így egy nagyon kerek dologgá válik az egész "rendszer"!
De ez is mással lesz külön hallgatva is...
A hálózati lejátszásra és a rádióra még nem került sor... de az majd a következőkben..."
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Naim termékek
Az M6-on megyek lefelé 27-én és 29-én jövök vissza. Megoldhatjuk, ha akarod.
Ok. Meg kell beszélni Ferivel!
Ha reggel vagy a délelőtti órákban jössz akkor jó mert délután melózok... ha minden igaz.
Előre is köszönöm! :kiraly:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11366
- Kapcsolat:
Naim termékek
Talán segít a dologban: a következő hetekben több napig Egerben és Pécsett leszek, szállítást vállalok.
Kár hogy Baja nem esik útba... habár ha az új 6-ososn mész Pécsre... akkor Bátaszéken megoldható lenne... :kiraly:
Az M6-on megyek lefelé 27-én és 29-én jövök vissza. Megoldhatjuk, ha akarod.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Naim termékek
Talán segít a dologban: a következő hetekben több napig Egerben és Pécsett leszek, szállítást vállalok.
Kár hogy Baja nem esik útba... habár ha az új 6-ososn mész Pécsre... akkor Bátaszéken megoldható lenne... :kiraly:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11366
- Kapcsolat:
Naim termékek
Akkor most kérem azokat, akik esetleg kipróbálnának egy Naim Unitit mondjuk, de úgy érzik, hogy vidéken erre kevesebb lenne az esélyük, mert nem jönnek sűrűn Budapestre, küldjenek nekem PÜ-t, emailt esetleg levelet, postagalambot vagy jelentkezzenek itt és akkor majd kitalálunk valamit. Semmi megoldhatatlant nem látok a feladatban :kiraly:
Naim termékek
Naim UnitiQute magyar nyelvű info:
Júniustól rendelhető a Naim UnitiQute
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Naim termékek
Akkor most kérem azokat, akik esetleg kipróbálnának egy Naim Unitit mondjuk, de úgy érzik, hogy vidéken erre kevesebb lenne az esélyük, mert nem jönnek sűrűn Budapestre, küldjenek nekem PÜ-t, emailt esetleg levelet, postagalambot vagy jelentkezzenek itt és akkor majd kitalálunk valamit. Semmi megoldhatatlant nem látok a feladatban
:kiraly:
Naim termékek
Dokynak is válaszolom: a távolság nem feltétlenül akadály, elég sokat autózunk mostanában vidéken, mindenféle televíziós projektek miatt, így sok minden megszervezhető. Vannak néha segítőkész ismerősök is, szóval ha van erős szándék, akkor lesz megoldás is, sőt az is lehet, hogy akik egymáshoz közel laknak, ilyenkor esetleg átadják egymásnak a cuccot, egy úttal így többen is próbát tehetnek
Akkor most kérem azokat, akik esetleg kipróbálnának egy Naim Unitit mondjuk, de úgy érzik, hogy vidéken erre kevesebb lenne az esélyük, mert nem jönnek sűrűn Budapestre, küldjenek nekem PÜ-t, emailt esetleg levelet, postagalambot vagy jelentkezzenek itt és akkor majd kitalálunk valamit. Semmi megoldhatatlant nem látok a feladatban
Naim termékek
Dokynak is válaszolom: a távolság nem feltétlenül akadály, elég sokat autózunk mostanában vidéken, mindenféle televíziós projektek miatt, így sok minden megszervezhető. Vannak néha segítőkész ismerősök is, szóval ha van erős szándék, akkor lesz megoldás is, sőt az is lehet, hogy akik egymáshoz közel laknak, ilyenkor esetleg átadják egymásnak a cuccot, egy úttal így többen is próbát tehetnek
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Naim termékek
Naim termékek
Jogos! Én is szeretném...
Lehet hogy én is szeretném? :kiraly:
Nem lehet... Biztos.
Egyszer szivesen adunk egy Nait 5i/CD5i kombót kipróbálásra vagy akár egy Unitit is.
Az igen! Ilyen is működik Nálatok? Én nagyon kíváncsi lennék rá, kár, hogy ilyen messze lakok Tőletek.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Naim termékek
Nem lehet... Biztos.
Egyszer szivesen adunk egy Nait 5i/CD5i kombót kipróbálásra vagy akár egy Unitit is.
Az igen! Ilyen is működik Nálatok? :kiraly: Én nagyon kíváncsi lennék rá, kár, hogy ilyen messze lakok Tőletek.
Na ilyenkor sajnálom én is hogy vidéki vagyok!!!
Naim termékek
Nem lehet... Biztos.
Az igen! Ilyen is működik Nálatok? Én nagyon kíváncsi lennék rá, kár, hogy ilyen messze lakok Tőletek.
Naim termékek
Nem lehet... Biztos.
Naim termékek
A Naim bejelentette a HDX és HDX – SSD merevlemezes és hálózati lejátszók új generációját
A Naim HDX-SSD a HDX-szel eddig szállított 2 x 500 GB merevlemezes belső háttértárat cseréli nagyvállalat megbízhatóságú Single Level Cell (SLC) SSD, 16 GB kapacitású memóriára. Ebben az esetben természetesen a zenéket külső hálózati tárolón (NAS) szükséges tárolni.
A mozgó alkatrész nélküli SSD tár bevezetése mellett a HDX számos további fejlesztést is kapott.
Ezek között talán a legjelentősebb a Naim saját tervezésű, alacsony profilú PCI buszos hangkártyája, amely kifejezetten két csatornás zenereprodukcióra optimalizált, a korábban használt több zónás, multi-roomos kártya mellett. Ennek következtében kisebb lett a zeneszerver áramfelvétele, ami jelentős továbblépést jelent a hangminőség tekintetében is. A gyártó megduplázta használt RAM mennyiségét is, mely tovább csökkenti és még egyenletesebbé teszi a tápegység terhelését.
A már megvásárolt HDX merevlemezes lejátszók esetében lehetőség van az új hangkártya, SSD tároló és a memória bővítés utólagos beépítésére.
HD és HDX -SSD fontosabb jellemzői:
Kétféle változat: HDX és HDX – SSD
HDX: 500 GB merevlemezes háttértár
HDX-SSD: 16 GB SLC SSD nagyvállalati megbízhatóságú háttértár
Bithelyes rippelés: akár helyi háttértárra, akár hálózati tárolóra (NAS)
Naim Bővített Zenei Adatbázis használata (CD lejátszás során is)
Naim Network Scanning: PC és Mac számítógépek hálózati keresése és a lejátszható formátumú zenék automatikus felfedezése
Naim UPnP szerver: UPnP – alapú kommunikáció az ezt a formátumot olvasni tudó eszközök számára, mint amilyen a NaimUniti, Naim UnitiQute
Ethernet hálózati csatlakozás
USB csatlakozás az előlapon: lejátszás USB memóriáról
Naim Desktop Client: Windows-alapú távvezérlő szoftver
Wav, mp3, AAC, FAC, AIFF és Windows Media formátumok kezelése lejtászása, Apple Lossless Audio formátum lejátszása USB csatlakozású eszközök használata során
Nativ 192kHz/24 bit mintavételezésű fájl lejátszás
Borító és egyéb meta adatok kijelzése CD lejátszáskor is
Külső Naim XPS2 és Naim 555PS tápegységekkel kiegészíthető
StreamNet formátumú kommunikáció multi-roomos rendszerek és több zónás lejátszás esetén, maximum 6 független zóna egyidejű kiszolgálása
Különálló toroid hálózati transzformátor és lineáris tápegység az audio alrendszer számára
Naim által tervezett PCI hangkártya és meghajtó szoftver ultra alacsony jitterű órajellel
Elektronikusan történő leválasztás a az adatvonalak és az órajelek számára
Ultra alacsony zajú, háromszorosan szabályzott és szűrt tápegység
S/PDIF kimenet RCA és BNC és Toslink csatlakozásokon
Analóg kompozit, S-Video, VGA monitor kimenet, érintő képernyők számára is
Naim Reference (500-as sorozat) sorozattal megegyező nem mágneses, alacsony rezonanciájú és alacsony mikrofóniájú készülékház
Csendes használat
Brit tervezés és gyártás
HDX specifikáció:
Audio kimenetek:
Vonalszint: DIN és RCA
Kimeneti szint: 2,1V RMS, 1 Khz-en
Kimeneti impedancia: 22 Ohm maximum
Fázis: Lineár fázisú, abszolút fázis nem fordított
Minimális terhelő impedancia: 10 kOhm
Frekvenciamenet: 10Hz-20kHz, +0,1/-0,5 dB
THD+N: <0,1% 10 Hz – 18 kHz, maximális kimeneti szinten
Mintavételi frekvencia: 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz, 192 kHz natívan, más frekvenciák 44,1 kHz-re konvertálva
Bitmélység: 16, 24, 32 bit fix és 32 bit lebegőpontos
USB csatlakozás:
USB: FAT és NTFS formattált tárakról
Hálózati megosztás:
Streamelés és rippelés: Hálózati háttértárakról
Hálózati tárolás: Rippelés külső hálózati tárakra
UPnP: Integrált UPnP szerver, DLNA eszköz kompatibilitás
Méretek:
Magasság x Szélesség x Mélység 87x432x314 mm
Súly: 10,8 kg
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Naim termékek