Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim termékek

Moderátor: Penna-Poor

Vendég

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szűklátókörű vélemény.

Egy cégnek majdnem tökéletesen mindegy, hogy a céget a régi vagy az új termékek tartják el. Ha úgy látják például, hogy a jövőben egy új termékkategória sikeresebb lehet, mint a régi akkor bizony be fogják vállalni a régi termékek kifuttatását. Nincs ebben semmi meglepő.

Bizonyára igazad van ebben az esetben.

Nincs bizony semmi meglepő ebben bizonyos cégek esetében, akik az üzleti sikereik érdekében egyszerűen "leírják" az addig oly nagyra értékelt termékeiket és azok vásárlóit. Lapát. Így jártatok. Vegyétek meg az újat fél áron, ami kétszer jobb, mint a fél éve megvásárolt csúcsnak kikiáltott termékünk.
Na, mindegy. Ez ne legyen az én gondom, csak úgy elméláztam egy új termék bevezetésén és az ahhoz kapcsolt marketingen.
Ezt a gombócot nektek kell letolni az NDX és a DAC vásárlóitok torkán.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3676

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Bocs, hogy belevau, de szerintem egy cég nem csinál konkurenciát saját magának. Olyannal még sosem találkoztam egyetlen cégnél sem, hogy az egy időben futó típusai közül az olcsóbb akár csak meg is közelítse a jelentősen drágábbat.
Reménykedni ebben lehet, el is lehet hitetni pár emberrel ezt, de attól még a dolgok mennek a maguk rendjén.
Ez persze semmit nem von le a készülék értékéből, csak csodálkoznék, ha a NAIM ekkora baklövést követne el. Saját termékeinek a sírját nem hinném, hogy szándékában állna megásni.

Szűklátókörű vélemény.

Számos olyan eset van számos hifis cég életében, hogy egy új, addig a cég választékában nem létező termékkategória eszköze(i) nemcsak, hogy elérik, de akár meg is haladhatják a meglévő eszközeket, nemcsak hang, de praktikum, népszerűség és üzleti siker tekintetében is. Ez nem baklövés, hanem a fejlődés, a termékfejlesztés és a vásárlói igények változásának megértésének a következménye. Egy cégnek majdnem tökéletesen mindegy, hogy a céget a régi vagy az új termékek tartják el. Ha úgy látják például, hogy a jövőben egy új termékkategória sikeresebb lehet, mint a régi akkor bizony be fogják vállalni a régi termékek kifuttatását. Nincs ebben semmi meglepő.

A NAC-N 172 XS egy új termékkategória, kifejezetten nem Naim erősítőket használó potenciális vásárlókat megcélozva, az első Naim előfok, aminek saját belső tápja van és az első Naim előfok, ami kifejezetten tervezve van arra, hogy más gyártók végfokait hajtsa a beépített hálózati játszót és DAC-ot már nem is említve. Ha mellesleg esetleg jobban fog szólni, mint a NAC 152 XS, és ezért kifuttatják a NAC 152 XS előfokot, az nem egy nagy történet.

Az pedig tényszerű információ, hogy a DAC chip, a digitális szűrés és az órajelgenerátor ugyanaz, mint az NDX-é ( a tápegység viszont nagyon más), a hálózati játszó rész pedig ugyanaz, mint a SuperUniti és és a Uniti 2-é. Hogy hálózati játszóként jobb lesz-e mint az NDX majd kiderül, valószínűleg nem, az hogy bizonyos részegységei megegyeznek, még nem garancia semmire. Amikor az eggyel alacsonyabb kategóriájú ND5 XS kijött, sokan gondolták úgy, hogy igen közel van hangra az NDX-hez és jobban megéri megvenni, mivel számottevően olcsóbb és különbség hangban pedig nem volt számottevő. Ha valaki engem megkérdezne én is azt mondanám, hogy inkább az ND5 XS-et vegye a kettő közül és a különbséget inkább költse külső tápra meg kábelekre.

Az NDX volt az első generációs hálózati játszó/DAC a Naim életében, az ND5 XS volt a második generáció, az NDS pedig már a harmadik generáció. Lesz belőle nekünk is nemsokára reményeink szerint.

Vendég

Naim termékek

A NAC 172 XS számottevően olcsóbb előfokkal együtt is mint akár az NDX, akár a Naim DAC, ha hangban mégis megközelíti majd azokat, akkor igen sikeres termék lesz belőle.

Bocs, hogy belevau, de szerintem egy cég nem csinál konkurenciát saját magának. Olyannal még sosem találkoztam egyetlen cégnél sem, hogy az egy időben futó típusai közül az olcsóbb akár csak meg is közelítse a jelentősen drágábbat.
Reménykedni ebben lehet, el is lehet hitetni pár emberrel ezt, de attól még a dolgok mennek a maguk rendjén.
Ez persze semmit nem von le a készülék értékéből, csak csodálkoznék, ha a NAIM ekkora baklövést követne el. Saját termékeinek a sírját nem hinném, hogy szándékában állna megásni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Amennyiben nem melegebb mint a SuperUniti, érdekel a csere, egy NAP200-al együtt

Ha lesz, odaadjuk, kipróbálod és elgondolkozunk, ha lesz min.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Amennyiben nem melegebb mint a SuperUniti, érdekel a csere, egy NAP200-al együtt
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Kérdés, hogy mit tud a Naim dachoz képest, mint dac. Nekem volt szerencsém hallani és ha lett volna rá pénzem tuti beszereztem volna egyet, persze ami most van szerintem az se rosszabb, csak nem Naim

Az információk szerint az NDX D/A konverter chipje és digitális szűrője, órajelgenerátora van benne, az egy kicsit eltér a Naim DAC megoldásától. Az NDX hangja egy picit más, mint a Naim DACé, tisztán szubjektív, kinek melyik tetszik jobban. A NAC 172 XS számottevően olcsóbb előfokkal együtt is mint akár az NDX, akár a Naim DAC, ha hangban mégis megközelíti majd azokat, akkor igen sikeres termék lesz belőle. Fontos tudni, hogy az iOS távvezérlés az nStream szoftverrel a teljes player/előfok funkcionalitást távvezérli.

Azt hiszem a Naim ezzzel az új termékkel egyfajta piacfelmérést végez, ha sikeres lesz esetleg jön hozzá egy NAP172 végfok is? Illetve valószínűleg arra is kíváncsi, mennyire fogékonyak gyártmányú más végfokok, aktív hangfalak használói Naim hangzás hazavitele iránt. Valószínűleg egy kicsit talán alul is árazták emiatt, abban reménykedve, hogy sikeres lesz a kísérlet. Mindenesetre lesz nekünk is belőle és összeengedjük majd jófajta Parasound, Audion, Accuphase, Audio Research végfokokkal, Quested és Focal aktív hangfalakkal is.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Érdemes észrevenni, hogy ez az első olyan Naim előfok, aminek az RCA kimenete nemcsak, hogy egyenértékű a DIN-nel, de úgy van kialakítva, hogy más, nem Naim végfokokkal vagy akár nem Naim aktív hangfalakkal is kompatibilis legyen.

Kérdés, hogy mit tud a Naim dachoz képest, mint dac. Nekem volt szerencsém hallani és ha lett volna rá pénzem tuti beszereztem volna egyet, persze ami most van szerintem az se rosszabb, csak nem Naim
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Nagy dobásnak tartom!

Érdemes észrevenni, hogy ez az első olyan Naim előfok, aminek az RCA kimenete nemcsak, hogy egyenértékű a DIN-nel, de úgy van kialakítva, hogy más, nem Naim végfokokkal vagy akár nem Naim aktív hangfalakkal is kompatibilis legyen.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Nagy dobásnak tartom!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Naim NAC-N 172 XS. Hálózati játszó/DAC/analóg előfok.

Kb 650e Ft lesz bruttó.

The best of both worlds
The NAC-N 172 XS defines a point at which worlds collide – the traditional world of separate pre and power amplifiers, and the new world of network streaming. It's a conventional preamplifier, perfectly at home in a Naim separates environment where, partnered by a Naim NAP 155 XS power amplifier perhaps, it can reproduce music from CD or vinyl in a way that stirs the soul and quickens the pulse. But the NAC-N 172 XS also opens the door onto the new sphere of high resolution audio, internet radio and streamed music. It's a sphere that has just the same soul stirring potential as conventional audio sources, but that's effectively limitless in scope and content.

Liberation in control
The NAC-N 172 XS can be controlled via the front panel buttons and digitally controlled analogue volume knob, the standard remote control handset or the n-Stream app for iPad, iPhone or iPod Touch. Using the n-Stream app is a uniquely liberating experience, allowing not just easy control of music playback, but the possibility to explore a music collection and find new music from the expanded music information feature delivered by Rovi. Full system automation means a Naim CD player can also be controlled directly from the app.

High quality preamplifier including digitally controlled analogue volume control

UPnP™-enabled to stream audio files from any UPnP enabled server such as UnitiServe or a NAS at up to 32bit/192kHz resolution

vTuner 5* full service internet radio

Optional FM/DAB module variant available

Streams/plays WAV, FLAC, ALAC, AIFF, AAC, WMA, Ogg Vorbis and MP3 files

Gapless playback available on all lossless file formats

Front-panel USB port for replay of MP3 player/iPod and USB-stored audio  

Digital USB connection from iPod/iPhone for ultimate quality and iPod control

Multiple intuitive control interfaces: front panel, remote control handset and n-Stream control app

Full system automation, wired remote in and wired remote out

USB mini-b connector for software upgrades

Linear power supply with 230VA transformer with separate windings for digital and analogue sections

High quality Burr-Brown PCM1793 DAC

Ground selector switch for optimum performance with many sources and power amps

Five 24bit/192kHz-capable S/PDIF digital inputs (2 x coaxial RCA, 2 x TOSlink, 1 x front panel mini-TOSlink)

3 analogue inputs (1 DIN, 1 RCA pair, 1 x 3.5mm front-panel socket)

1 line output

DIN and RCA preamplifier analogue outputs

Front-panel 3.5mm headphone connector

OLED display for high contrast and easy visibility

Ethernet and Wi-Fi network connectivity

As the first Naim streaming preamplifier, the NAC-N 172 XS introduces numerous innovative techniques for signal processing and isolation to ensure that each audio signal or stream is output with maximum fidelity. It employs a Burr Brown digital to analogue converter chip that offers the same performance as the one fitted to the digital benchmark Naim NDX network player, and it benefits from all the filtering and signal management techniques that have brought Naim to the forefront of digital music in the home.

NAC-N 172 XS component selection is entirely optimised for sound quality and the XS style case construction helps minimise microphony by providing a rigid, non-resonant foundation for the electronics. Like every Naim product, fastidious attention to power supply noise and regulation, PCB layout and earthing topology, is a fundamental element of NAC-N 172 XS performance.

The result of all this extraordinary technology is extraordinary music reproduction that lives, breathes and satisfies. Integrate a NAC-N 172 XS in an existing audio system, or build a new pre/power amplifier system around it, and the world of high resolution audio, UPnP™ streaming, and the vast resource of internet radio can connect seamlessly with your existing world of CD and vinyl.

AUDIO INPUTS
Input Sensitivity 200mV
Input Impedance 30kΩ
UPnP Ethernet (RJ45) or Wi-Fi
Digital Inputs 5 x S/PDIF (2 x coaxial RCA, 2 x optical TOSlink, 1 x 3.5mm front panel mini-TOSlink)
Analogue Inputs 1 x 5-pin DIN, 1 x RCA pair, 1 x 3.5mm front
Sample rates maximum 192kHz (coaxial), 96kHz (optical)
USB/iPod 1 front-panel socket

AUDIO OUTPUTS
Output Impedance <47Ω (variable outputs), <600Ω (fixed output)
Minimum Load Impedance 10kΩ
Frequency Response 5Hz to 40kHz
thd+n 0.015%
Signal To Noise Ratio (S/N ratio) 90dB
Crosstalk 80dB
Headphone outputs Stereo (front panel 3.5mm jack)
Analogue Outputs (variable level) 1 x 4-pin DIN, 1 x RCA pair
Analogue Outputs (fixed level) 1 x RCA pair
Output Level 1Vrms

UPGRADES
Other Hi-Line, Power-Line, any power amplifier

CONNECTIVITY
Infra Red Via front panel logo (RC5)
Remote Input 3.5mm panel jack on rear (RC5)
USB Updates only (rear panel USB mini-
Remote Output 3.5mm panel jack on rear (RC5)
Network Ethernet (Cat5), Wi-Fi

FORMATS
Audio Formats Supported WAV and AIFF (up to 32bit/192kHz) FLAC (up to 24bit/192kHz) ALAC (up to 24bit/96kHz) WMA (up to 16bit/48kHz) must be WMA 9.2 Ogg Vorbis (up to 16bit/48kHz) MP3, M4a (up to 320kbit/s), Playlists (M3U, PLS) iRadio Service Provider vTuner 5* full service Int

USER CONTROL INTERFACES
Front Panel Volume control, logo mute and buttons
Handheld Remote handset included and optional n-Stream app for iPad, iPhone and iPod Touch available from the App store.

POWER
Mains Supply 100V, 115V or 230V, 50/60Hz
Power Consumption (maximum) 35VA

PRODUCT CERTIFICATIONS & LICENSES
Certifications vTuner Premium
Licenses MP3, AAC, DAB

PHYSICAL
Dimensions 70 x 432 x 301mm (H x W x D)
Weight 5.65kg
Shipping Dimensions 180 x 490 x 580mm (H x W x D)
Shipping Weight 7.5kg
Front finish Brushed and black anodised
Case finish Black powder coated

OTHER
Tuning Range FM 87.5 - 108MHz, DAB Band III and L Band
iRadio Service Provider vTuner 5* full service

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

OK

beszéljünk róla...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Pénteken a Naim bejelent egy új, eddig a termékei között még nem létező kategóriájú eszközt...

A 155, 200, 250, 155 XS végfokok tulajdonosai különösen érdekeltek lehetnek.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Igen, tudom. Fél áron biztosan érdekelne is....

beszéljünk róla...

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Igen, tudom. Fél áron biztosan érdekelne is....

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Maga az uPnP protokol is messze van sajnos a tökéletestől

Ezért is lenne jó a dedikált Naim szoftver szerver oldalról.

Van, csak hardverrel együtt, ez a Naim UnitiServe illetve a HDX-ben is van UPnP szerver szolgáltatás.

http://www.naimaudio.com/hifi-products/pdt-type/139

"In addition the UnitiServe can operate as a UPnP server to stream audio to any UPnP playback device over a home network, such as NaimUniti or UnitiQute, to create a simple and fantastic sounding multi-room system. And for those wanting to put sound quality at the centre of whole-home control, UnitiServe is StreamNet-enabled and can also function as the heart of a sophisticated IP-based NaimNet* multi-room system. "

Vendég

Naim termékek

Próbáld meg letölteni a Linn oldaláról a Kinsky-t MAC-re.
Nekem ez még eddig minden upnp eszközt látott és kezelt.
Minden létező funkció megvan rajta, a covereket nem méretezi át.
Csak egy ötlet, nem tudom a NAIM-et látja-e majd.
Néhány screenshot. Az album cover ki is nagyítható. A számokba bele is lehet tekerni előre, hátra....
Még az XBMC-t is kezeli, mint lejátszót.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Nekem tetszik, főleg az info gomb, lapozható CD-hez tartozó virtuális füzet, ez már valami. Eddig minden albumot felismert, jó lenne ha mentené is az albumborítót. Én spec. kínlódok azzal, hogy az upnp progi átméretezi a borítóimat 120x120-ra és a Retina kijelzőn élvezhetetlen minőségűre romlik az általam min. 500x500-as felbontásban mentett "cover". Még tudnék finomítani rajta, pl. csúszkás hangerő szabályozás helyett + - gomb, aztán streamer firmware oldalról a CUE alapú lemezkép lejátszás, vagy a beletekerés lehetősége a nótákba ami ugye jó pár éve alapfunkció, sok, jóval kisebb gyártónál. Ezek azért is bosszantóak, mert ugye nem 50 eFt-os készülékekről van szó....

Maga az uPnP protokol is messze van sajnos a tökéletestől, számos hiánoyssága van, hiszen gyakorlatilag a buta tévék szintjén biztosít minimális kommunikációt, nem igazán szofisztikált, ezért ahány gyártó, annyiféle megoldás például a beletekerésre, amit alapból nem igazán jól támogat a protokol maga, de említhetném a gapless lejátszást is, mint rosszul megoldott részét, amivel szintén trükközni kell.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Nekem tetszik, főleg az info gomb, lapozható CD-hez tartozó virtuális füzet, ez már valami. Eddig minden albumot felismert, jó lenne ha mentené is az albumborítót. Én spec. kínlódok azzal, hogy az upnp progi átméretezi a borítóimat 120x120-ra és a Retina kijelzőn élvezhetetlen minőségűre romlik az általam min. 500x500-as felbontásban mentett "cover". Még tudnék finomítani rajta, pl. csúszkás hangerő szabályozás helyett + - gomb, aztán streamer firmware oldalról a CUE alapú lemezkép lejátszás, vagy a beletekerés lehetősége a nótákba ami ugye jó pár éve alapfunkció, sok, jóval kisebb gyártónál. Ezek azért is bosszantóak, mert ugye nem 50 eFt-os készülékekről van szó....

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Introducing n-Stream 3.0

n-Stream 3.0, the new and improved version of Naim’s control app for the NaimUniti 2, NaimUniti, UnitiQute, SuperUniti, NDS, NDX and ND5 XS is available to download from the App Store now. This new and improved control app offers a significantly faster and smoother UPnP™ browsing experience as well as sorting UPnP™ lists alphabetically. n-Stream 3.0 also includes two key new features: playlist functionality and expanded music information delivered by Rovi.

Expanded Music Information

A new ‘Info’ button has now been added to the app which enables you to start on a journey of musical discovery. This new feature is best experienced on iPad where, once a track is playing, pressing the ‘Info’ button reveals a virtual booklet that contains all the information about the album and artist you would expect to find in a traditional CD booklet or LP sleeve such as cover art, performer, producer and credits. n-Stream then goes a step further to provide you with additional features including biographies, images, discography, album reviews and similar music suggestions. Links from the booklet open up to reveal content direct from Rovi’s vast database of music information. You can go as deep as you like. Either just touch the surface for the facts you need or get lost in a library of information about your music and expand your horizons with new suggestions from the app. This groundbreaking new feature is also available on iPhone and iPod Touch where it is available directly from the ‘Now Playing’ screen.

Playlist Functionality*

UPnP™ playlists can now be built, edited and saved directly from the n-Stream app. You can add either single tracks or whole albums to a playlist while listening and then save under a title of your choosing and edit directly from the app. Playlists can be stored on your iPad, iPhone or iPod Touch and transferred to other iPad, iPhone or iPod Touch devices via iTunes. Your Naim streamer will continue to play the playlist even if your Apple device is switched off.

*Please note at present playlist functionality is only available from n-Stream 3.0 when used with NaimUniti 2 and NDS. However, a software update will be made available for Naim’s other network-connected streaming products (ND5 XS, NDX, UnitiQute, NaimUniti, SuperUniti) enabling playlists from n-Stream 3.0, in due course (currently expected in August).

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Kis színes, a Naim fórumról:

-------------
Ian F June 17, 2012 2:11 PM

My beloved is a bit of a stitcher, sewer and knitter and has been threatening to crochet me a new tie for some time. I decided to take a different tack and mentioned, over a period of a few months it has to be said, that the iPod was in danger of getting a bit scratched/dusty etc. and wouldn't it be nice if I had one of those little sock thingies to keep it safe and protected.

Look what she made me !

Luckily, I am easily pleased.

Ian

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Gyanítom, hogy a SuperUniti ennél picit többet kajál, klasszikus standby nincs csak mute

Általában nincs a Naim elektronikákon stand by kapcsoló.
A SuperUniti nyugalmi állapotban 35W-ot fogyaszt a gyári adatok szerint, a Uniti szintén. A Nait XS gyári specifikáció szerinti fogyasztása például 20 VA.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Gyanítom, hogy a SuperUniti ennél picit többet kajál, klasszikus standby nincs csak mute

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 854

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Hát ez akkor elhanyagolható, nem érdemes kikapcsolni tehát és utána várni hogy "töltsön be" a rendszer ..
Mennyi idő kell egyébként egy hosszabb kikapcsolás után ( pl. nyaralás 1 hét ) az áramkörök újraindításhoz ?

Sokszor volt kérdés a kikapcsolás és fogyasztás téma...
Foglalkoztatott, mert én sem kapcsolom ki sosem a naim elektronikákat, lemértem őket.
- Naim Nait Xs : 6,8W
- Naim FC XS : 6,8W
- Naim CD5x : 10,5W
(nyugalmi állapotban)

Ehhez képest a tizenegynéhány éves panasonic 5cd-s, kazettás minihifi standbyban(!) 38W-ot zabál.

DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”